Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش افکارنیوز،

فرشته سادات شجاعی روانشناس بالینی و خانواده درمانگر درباره علت بروز کمال گرایی در افراد، اظهار کرد: فشار والدین کمال گرا، داشتن باور‌های غلط، فشار و اثرات سیستم آموزشی (همیشه ۲۰ باید باشیم و همیشه اول باید باشیم) از دلایل بروز کمال گرایی در افراد است.

اخبار اجتماعی- وی با اشاره به اینکه افراد کمال گرا، یک سری ویژگی عجیب و غریب دارند که باعث می‌شود به موفقیتی نرسند، افزود: ترس از ریسک کردن، ترس از انتقاد کردن دیگران، تنبلی و اهمال کاری، کاهش اعتماد به نفس از ویژگی کمال گرایان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شجاعی درباره راه‌های درمان کمال گرایی، گفت:  از همین الان شروع کنید، همیشه لازم نیست کامل باشید، بهتر است متوسط باشیم. اهداف واقع گرایانه برای خود تعیین کنید، راه‌ها و فرصت‌های جدید را امتحان کنید، به صورت گروهی کار کنید،مهلتی برای انجام کارهایتان تعیین کنید، با قانون یک اشتباه در ماه برای خود تعهد ایجاد کنید، چابک باشید.

این روانشناس درباره افراد کمال‌گرا از نوع منفی، گفت: فرد به دنبال بی‌نقص و کامل بودن در همه زمینه‌ها بوده و بیش از حد نگران ارزیابی و قضاوت‌های منفی دیگران است و با نادیده گرفتن خود واقعی خویش و آرمانی کردن افراطی آن در نظر خود و دیگران، به طرق مختلف تحت استرس و فشار روانی قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد: چنین فردی ممکن است با بسیاری از مشکلات روانی، چون اضطراب ، افسردگی، بدخلقی، یا مشکلات جسمانی مثل ضعف سیستم ایمنی، بیماری‌های قلبی و عروقی، کلیوی، کبدی و... دست و پنجه نرم کند. اعتقاد به برتر بودن، یک تفکر غلط است و لطمه های بسیاری را بر فرد وارد می‌کند. در قطب مقابل کمال گرایی منفی، کمال گرایی مثبت قرار دارد که فرد می‌تواند با ایده آل گرایی درست و بجا و بر اساس تجارب به‌دست آمده، احساسات مثبتی در خود شکل دهد و به نتایج خوشایندی نیز دست یابد.

شجاعی با بیان اینکه کمال‌گرای مثبت باشید، اضافه کرد: درکمال گرایی مثبت، فرد خود واقعی اش را می‌شناسد و انتظار آرمانی و به دور از حقیقت از خویش ندارد و برای بهتر کارکردن و بهتر بودن در حد توان، کوشش می‌کند. یک کمال گرای مثبت برای انجام بهتر کار‌ها تا آن جایی که می‌تواند سعی کرده، اما هیچ گاه کار و کوشش بیش از حد را به خود تحمیل نمی‌کند. اکثر اوقات از نتایج فعالیت‌های خویش راضی است و احساس رضایت و موفقیت می‌کند.

این روانشناس افزود: انگیزه فعالیت و حس رقابت سالم در کمال گرایان مثبت بسیار مشهود است و اغلب با انتخاب اهداف بلند‌مدت، پرتوان و با اعتماد به نفسی بسیار بر صحنه عمل وارد می‌شوند و فعالیت مورد نظر خود را انجام می‌دهند. انتقادپذیر هستند؛ بدون هیچ هراسی و با رویی گشاده از نقد‌ها و اظهارنظر دیگران استقبال می‌کنند و در صورت لزوم نیز پیشنهادات مناسب را می‌پذیرند و در پیشبرد بهتر اهداف خود، از آن‌ها بهره می‌گیرند. شکست ناپذیر هستند و معتقدند با سعی و تلاش مجدد می‌توانند موفق شوند.

وی درباره فرق کمال گرایی با کامل گرایی ، گفت: فرد کمال گرا، همیشه سعی می‌کند کارهایش به بهترین نحو ممکن انجام شود و نقطه ضعف‌هایی که دارد را به مرور برطرف کند. (که اتفاقاً یک ویژگی عالی است.). ولی کامل گرایی یعنی کسی که تا همه چیز کامل نباشد کارش را شروع نمی‌کند و احتمالاً هیچ وقت هم نمی‌تواند کار را شروع کند. چون اصلاً هیچ آدم و کار کاملی وجود ندارد.

شجاعی با اشاره به اینکه اکثر افراد از این دو کلمه جا به جا استفاده می‌کنند، ادامه داد: در واقع تفاوت افراد کامل گرا با کمال گرا در همین شروع کردن یا نکردن است. آیا کمال گرایی همیشه بد است؟ پاسخ مسلماً خیر است. مشکل کمال گرایی زمانی است که ما در کار‌هایی که لازم نیست بسیار دقیق انجام شود را انجام دهیم. حساسیت بیش از حد در کار‌ها، می‌تواند یک مشکل باشد در حالی که اگر در تخصصی احتیاج به حساسیت نشان دادن زیاد است، کمال گرایی ضروری است.

این روانشناس درباره پایان کمال گرایی، خاطرنشان کرد: حالا که تمام معایب، تعاریف، راه‌های درمان و… کمال گرایی گفته شد، خودتان قضاوت و انتخاب کنید. می‌خواهید با ادامه دادن به این عادت، باز هم موفقیت را از خودتان دور کنید، یا شروع کنید به تغییر این نقطه ضعف و آن را از بین ببرید.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: اضطراب کامل گرایی اعتماد به نفس اضطراب کامل گرایی کمال گرایی کمال گرا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۵۴۴۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تبدیل مناطق آزاد ویژه اقتصادی مازندران از واردات صرف به دانش فنی و صادرات

استاندار مازندران با اشاره به صدور منطقه آزاد ویژه اقتصادی در بنادر مازندران تاکید بر تبدیل این بنادر از مناطق واردات صرف به مناطق ایجاد دانش فنی و صادرات کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مازندران، یوسف نوری، عصر امروز _سه‌شنبه یازدهم اردیبهشت_ در بازدید از بندر نوشهر در جمع خبرنگاران این بندر را در جایگاه ویژه استان با برخورداری از ظرفیت بالا عنوان و اظهار کرد: با تلاش صورت گرفته در سال گذشته از رشد بسیار خوبی برخوردار شد.

وی با نگاه بر گسترش دریا بر اقتصادمحور افزود: در این راستا پیشنهاداتی ارائه شد که دولت دارد مصوبه می‌دهد؛ باتوجه به ظرفیت و وجود بنادر موجود در استان قرار شد بسته‌ای کامل داشته باشیم.

استاندار مازندران عنوان کرد: براساس برنامه اقتصاد دریاپایه دانشگاه نوشیروانی بابل در این مطالعه‌ای انجام داده که باید بر سیاست‌های ۹گانه مقام معظم رهبری بروز شود تا بتوانیم از این امکان به بهترین نحو استفاده کنیم.

نوری با اشاره به تعیین تکلیف پرونده منطقه آزاد مناطق ویژه اقتصادی در استان مازندران از صدور مصوبه دولت سیزدهم عنوان و مطرح کرد: هم‌اکنون درحال انجام کارها برای این مجوز بوده که البته این مهم ملاحظاتی دارد و باید این مناطق را از مناطق واردات صرف به مناطق ایجاد دانش فنی و صادرات تبدیل کنیم.

وی ادامه داد: مذاکرات انجام شده که در این زمینه نیازمند طرح جامع برای ایجاد مناطق ویژه اقتصادی استان مازندران هستیم.

استاندار مازندران با اشاره به مشکل لایروبی بنادر این استان بیان کرد: بحث لایروبی به‌دلیل پس‌رفت آب خزر مشکلی برای تمام بنادر سطح استان مازندران ایجاد کرد که لازم است در امر لایروبی بنادر سطح استان سیاست‌های کوتاه‌مدت با جدیت اعمال شده و با جدیت پیگیری شود.

وی با تاکید بر اینکه امیدواریم باتوجه به مطالعات و پیش‌بینی‌ها دوره برگشت دهه ۷۰ را داشته باشیم تا بتوانیم با برگشت سمت آب به سوی سواحل پسروی به سمت دریا را کمتر شاهد باشیم، خاطرنشان کرد: در ارتباط با بحث پسروی آب خزر باید در مراکز تحقیقاتی چاره‌اندیشی کنیم تا بندر به فعالیت خود با جدیت ادامه دهد.

کد خبر 749482

دیگر خبرها

  • بازخورد مثبت و اعتماد دانش آموزانم مایه آرامش من است
  • یک هفته کار کردیم تا اینطور از دورتموند گل نخوریم!
  • ده روسی: رم می‌تواند اولین تیمی باشد که بایرلورکوزن را شکست می‌دهد
  • کمک۱۳میلیارد تومانی خیران زنجانی برای آزادی زندانیان جرایم غیرعمد
  • روایت سلیمی نمین از تندروهای مهدی نصیری / او تا نقطه سقوط کامل پیش خواهد رفت / اصلاح‌طلبان پرچم‌داری او را نخواهند پذیرفت
  • تبدیل مناطق آزاد ویژه اقتصادی مازندران از واردات صرف به دانش فنی و صادرات
  • راهکار سخنگوی قوه قضاییه برای خروج دیدارهای مردمی از حالت تشریفاتی
  • رئیسی: دولت با شیوه سه جانبه‌گرایی تعیین حقوق کارگران موافق است
  • دولت با شیوه سه جانبه‌گرایی تعیین حقوق کارگران موافق است
  • کمال نامه ی مستان حیدری / امیرالمؤمنین در شعر خواجوی کرمانی