Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-01@14:16:38 GMT

هفت‌تپه در اختیار متهم قضایی!

تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۵۴۸۶۱

هفت‌تپه در اختیار متهم قضایی!

اعتراضات کارگران هفت‌تپه موضوعی چندساله و دارای ابعاد مختلفی است که ویژگی‌هایی هم یافته است. اقتصاد و معیشت مردم شوش و شمال خوزستان به هفت‌تپه وابسته است.

به گزارش گروه دیگر رسانه‌های خبرگزاری فارس، روزنامه «وطن امروز» یادداشتی از دکتر سیدنظام‌الدین موسوی، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی و رئیس فراکسیون رسانه و فضای مجازی درباره اعتراضات کارگران هفت‌تپه منتشر کرده است که متن آن در ادامه می‌آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اعتراضات کارگران هفت‌تپه موضوعی چندساله و دارای ابعاد مختلفی است که ویژگی‌هایی هم یافته است. شرکت هفت‌تپه یکی از شرکت‌های مهم اقتصادی و کشاورزی کشور است که علاوه بر آنکه یک مجتمع تولیدی به شمار می‌رود که در تولید یک کالای استراتژیک برای کشور از اهمیت خاصی برخوردار است، به نوعی اقتصاد منطقه شمال خوزستان و بویژه شهر شوش و اطراف آن را نیز تحت تأثیر خود قرار داده است. 

تعداد زیادی کارگر در این مجموعه مشغول کار هستند. به واسطه این شرکت، صنایع تبدیلی دیگری مثل کاغذ پارس و الکل‌سازی را نیز در این منطقه داریم که به نوعی اثرپذیر از شرکت نیشکر هفت‌تپه هستند. 
متأسفانه به‌رغم آنکه این شرکت اقتصادی بسیار فعال و قوی بوده اما به چند دلیل راهبردی، امروز دچار وضعیت فعلی با انباشتی از مشکلات اقتصادی شده است. 

این شرکت حدود ۱۰۰ هزار تن ظرفیت اسمی دارد و به گفته مسؤولان استانی، در دوران دفاع‌ مقدس تولید شکر این مجموعه از ظرفیت اسمی آن بیشتر شده و به رقم ۱۱۰ هزار تن رسیده است. به دلیل خطاهای راهبردی، اعتراضات کارگری این شرکت را شاهد هستیم، ضمن اینکه تولید این مجموعه هم به‌شدت کاهش یافته است. 

نخستین خطای راهبردی، واردات شکر از سال ۷۸ و توقف خرید تضمینی آن از شرکت نیشکر  هفت‌تپه بوده است. این شرکت در گردونه واردات دچار مشکلات اساسی شده است. دومین خطا آن است که از سال ۸۶ از وزارت جهاد کشاورزی منفک و به وزارت صنعت و معدن آن زمان واگذار شده است. سومین خطا که ضربه اساسی به این شرکت به شمار می‌رود به سال ۹۴ و واگذاری آن بازمی‌گردد. 

متأسفانه این شرکت در یک اقدام غیرتخصصی به فردی واگذار می‌شود که این فرد به اعتقاد کارگران و مسؤولان استانی، اهلیت لازم برای اداره امور را نداشته است. این فرد که قرار بوده هم بدهی‌های شرکت را تسویه کرده و هم توان شرکت را به عنوان یک بخش خصوصی ارتقا دهد، توجه جدی به مشکلات شرکت نداشته و با ورودهای غیرتخصصی و بی‌توجهی به کارکرد و اهمیت این شرکت، باعث‌ شده هم شاهد اعتراضات دامنه‌دار کارگری باشیم و هم تولید شرکت بشدت افول داشته باشد.

بر اساس آنچه درباره این شرکت گفته می‌شود؛ هفت‌تپه زمان واگذاری در 5 سال قبل، ۷۰ هزار تن شکر سفید تولید می‌کرده اما الان میزان تولید این شرکت به ۲۰ هزار تن، آن هم شکر زرد نه شکر سفید کاهش یافته است. یعنی خروجی این شرکت دچار افت جدی در زمینه تولید شده است. این مشکلات زمینه‌ساز اعتراضات کارگری شده که از مدت‌ها قبل آغاز شده و حقوق آنها پرداخت نشده است. 

مشکل اساسی دیگر این شرکت این است که فردی که این شرکت به او واگذار شده در یک پرونده اقتصادی گرفتار است و مبلغ بالایی را که به روایتی 5/1میلیارد دلار است برای واردات گرفته اما این رقم را در محل خود هزینه نکرده است؛ از این رو در یک پرونده اقتصادی متهم و در دستگاه قضایی در حال محاکمه است. 
پیچیده شدن مسأله هفت‌تپه علاوه بر سوءمدیریت‌ها، باعث شده عملا به واسطه اتهامات اقتصادی مالک، این شرکت دچار مشکلات اساسی شود. 

کارگران ۴ ماه است حقوق نگرفته‌اند، وعده‌هایی که برای پرداخت حقوق به آنها داده شده عملی نشده است؛ کارگران و مسؤولان استانی بشدت نگران آینده شرکت هستند. 

شرکت هفت‌تپه یک سرمایه عظیم ملی است؛ زمین‌های زیادی از اراضی این منطقه و آب فراوان از سد دز به این شرکت اختصاص یافته تا بتواند به یک مجموعه کشاورزی عظیم تبدیل شود. بی‌توجهی‌ها و ناکارآمدی‌ها باعث خواهد شد یک سرمایه ملی را از دست بدهیم؛ به همین دلیل به نظر می‌رسد تصمیم‌گیری درباره هفت‌تپه با این حجم از مشکلات نیازمند یک عزم همه‌جانبه است. 

اقتصاد و معیشت مردم شوش و شمال خوزستان به هفت‌تپه وابسته است. باید دولت، قوه‌قضائیه و مجلس متحد شوند تا هر چه سریع‌تر مشکلات این مجموعه حل شود. در دیداری که با کارگران هفت‌تپه داشتیم، مطالبات آنها را شنیدیم. این کارگران که متعهد به نظام و انقلاب هستند در پی احقاق حق خود و برقراری عدالتند. معیشت آنها به این شرکت گره خورده و امید است با تأکیدات رهبر حکیم انقلاب درباره رفع مشکلات، با همکاری قوا بتوان بعد از این بازدید با اتکا به اراده موجود، مسائل را حل‌و‌فصل کرد. 

آیت‌الله رئیسی از سال گذشته عنایت ویژه‌ای برای حل مشکلات این شرکت داشته و اقدامات خوبی برای گشایش مشکلات آن انجام دادند. نمایندگان بازدیدکننده از هفت‌تپه مشکلات را با رئیس مجلس در میان گذاشتند که آقای دکتر قالیباف بر تلاش برای حل این مشکلات تأکید و از آن استقبال کردند. دولت هم باید پای کار آمده تا این مشکل چندساله برطرف و مشکل بخش عظیمی از مردم خوزستان حل شود؛ ان‌شاءالله. 

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی کارگران رسانه خوزستان هفت تپه اقتصاد کارگران هفت تپه هزار تن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۵۴۸۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستگیری سارقان باغ ویلاها و کابل‌های برق در طرقبه شاندیز

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان رضوی؛ به نقل از پلیس انتظامی شهرستان طرقبه شاندیز، سرهنگ سید جواد حسینی گفت: در پی گزارشات متعدد سرقت‌های سریالی وسایل و کابل‌های برق از باغ ویلا‌های شهرستان طرقبه شاندیز، عملیات تجسس پلیس آغاز شد.
وی افزود: کارآگاهان پلیس آگاهی با بررسی دقیق دوربین‌های مداربسته و حضور میدانی موفق شدند یکی از متهمین را شناسایی و با هماهنگی مقام قضایی دستگیر کنند.
حسینی تصریح کرد: دربازرسی از مخفیگاه این متهم تعداد قابل توجهی وسایل و ابزار آلات و کابل‌های برق کشف و متهم د ر اعترافات خود به وجود ۴ نفر همدست اعتراف کرد.
سرهنگ حسینی خاطر نشان کرد: با اجرای عملیات غافلگیرانه  ۴ نفر دیگر از متهمان که در ارتکاب سرقت‌های متعدد همکاری داشتند شناسایی و با هماهنگی مقام قضایی در مخفیگاهشان دستگیر شدند و به بیش از ۵۰ فقره سرقت وسایل مردم اعتراف کردند.
همچنین سرهنگ سید جواد حسینی فت: در پی وقوع سرقت‌های متعدد وسایل از باغات و ساختمان‌های در حال ساخت در شهرستان طرقبه شاندیز، ماموران پلیس آگاهی موفق شدند یک نفر متهم را در این رابطه شناسایی و با هماهنگی مقام قضایی با عملیات غافلگیرانه در مخفیگاهش دستگیر کنند.
وی تصریح کرد: در بازرسی از مخفیگاه این متهم مقادیر قابل توجهی اقلام مسروقه شامل ۱۰ دستگاه انواع سنگ فرز، ۳ دستگاه اره برقی، ۳ دستگاه دریل برقی، ۲ دستگاه هیلتی بزرگ، ۱ دستگاه جوش، ۳ دستگاه کفکش، ۳ دستگاه پمپ آب، یک دستگاه پمپ باد، یک دستگاه موتور بالابر، ۲ دستگاه موتور کولر و مقدار زیادی کابل برق کشف و ضبط شد.
فرمانده انتظامی شهرستان طرقبه شاندیز اظهار کرد: متهم در مواجهه با مستندات پلیس تاکنون به ۳۰ فقره سرقت وسایل و ابزارآلات از ساختمان‌ها و باغ‌های سطح شهرستان اعتراف که پس از تشکیل پرونده مقدماتی به مرجع قضایی معرفی شد.

دیگر خبرها

  • عزم جدی برای فعال شدن واحدهای تعطیل/لزوم تامین امنیت شغلی کارگران
  • ایران هیچ عقب گردی در حوزه اقتصاد و تولید نداشته است
  • ۱۵ متهم تحت تعقیب در خرمشهر بازداشت شدند
  • تسهیلات و نبود نقدینگی عمده مشکلات واحد‌های صنعتی در قوچان است
  • دستگیری سارقان باغ ویلاها و کابل‌های برق در طرقبه شاندیز
  • هدفگذاری کشور تولید ۴ میلیون بشکه نفت در روز است
  • متهم جرائم اقتصادی در کرمانشاه دستگیر شد
  • اعطای نشان درجه یک اقتصاد مقاومتی به مدیرعامل پاکسان
  • دستگاه قضایی پیگیر حقوق مالباختگان شرکت‌های خودرویی در قزوین
  • ریسک ورود به پرونده شرکت های خودرویی را پذیرفتیم