Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شریان»
2024-04-28@14:22:47 GMT

رهایی پرنده ازدواج از قفس تجملات چگونه ممکن می‌شود؟

تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۵۵۸۳۹

رهایی پرنده ازدواج از قفس تجملات چگونه ممکن می‌شود؟

رواج سنت‌های تجمل‌گرایانه و هزینه‌های کمرشکن ازدواج، برترین سنت حسنه را ناممکن ساخته و ازدواج آسان برای جوانان را به یک رویا تبدیل کرده است.

به گزارش شریان نیوز،از دیدگاه دین مبین اسلام، بهترین ازدواج‌ها آن است که آسان‌تر انجام گیرد، اما آنچه که امروزه به باد فراموشی سپرده شده است، سنت‌های معقول و پسندیده‌ای است که در گذشته زوجین را راهی خانه بخت می‌کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

 

یک شب که هزار شب نمی‌شود، منطق برخی از جوانانی است که با سرمشق کردن چشم و هم چشمی، عروسی‌های لاکچری با ولیمه‌های گران قیمت و رنگارنگ برگزار می‌کنند تا به قول خودشان چشم همه را دربیاورند، اما غافل از اینکه با رواج ساختن چنین عروسی‌های پر از تجملات، تشکیل زندگی ساده برای جوانان دیگر را نیز تبدیل به رؤیا می‌کنند.

تحلیل‌گر اقتصادی و عضو هیأت علمی دانشگاه، دو عامل مسائل فرهنگی و اقتصادی را دلیل بر افزایش هزینه‌های ازدواج برای جوانان دانسته و گفت: در بحث مسائل فرهنگی، باید برنامه ریزان فرهنگی بر آن بپردازند چرا که بسیاری از مراسمات انجام گرفته نیاز نبوده و می‌توان ساده در نظر گرفت.

تغییر سبک زندگی یا سبک زندگی التقاطی

به گفته استاد حوزه و دانشگاه تبریز، علل کاهش ازدواج جوانان، کاهش شدید انگیزه ازدواج به خاطر تغییر سبک زندگی یا سبک زندگی التقاطی (اسلامی -غربی)، ایجاد ارتباط‌های خارج از عرف و اشباع روانی کاذب از جنس مخالف و ترس از روبرو شدن با مشکلاتی که خودش هم قبول ندارد و جامعه را مقصر می‌شمارد دانست؛ در حالی که می‌تواند با سنت‌های غلط مبارزه کند.

حجت الاسلام والمسلمین مجتبی نظری ادامه داد: نگاه غالب اقتصادی و توصیه والدین به شرط گذاری‌های غلط، مهریه‌های کلان و خرید‌های بی حد و حصر، مشاهده موارد شکست خورده در امر ازدواج و ترس از عاقبت خودشان، عدم آگاهی به شاخص‌ها و انگیزه‌های ازدواج در دین، اسلام، قرآن و سبک زندگی امامان و شهدا از سایر عواملی است که به کاهش ازدواج دامن زده است.

بررسی عاقلانه مشکلات ازدواج

وی در رابطه با راهکار‌های ترویج فرهنگ ازدواج آسان گفت: در قضیه کرونا اثبات شد خیلی از آداب و رسوم حلال و جائز را می‌شود به خاطر مصلحتی کنار گذاشت؛ چرا در مورد ازدواج آداب و رسوم غلط را کنار نمی‌گذاریم که جایگزینی شاخص‌های عرفی متغایر و گاهی متعارض با شاخص‌های شرعی و عقلی به جای شاخص‌های شرعی و عقلی در فرهنگ مردمی یکی از عوامل ترویج فرهنگ ازدواج آسان است.

مهریه‌های کلان و خرید‌های بی حد و حصر، عدم آگاهی به شاخص‌ها و انگیزه‌های ازدواج در دین، اسلام، قرآن و سبک زندگی امامان و شهدا از سایر عواملی است که به کاهش ازدواج دامن زده است

نظری سایر عوامل ترویج فرهنگ ازدواج آسان را چنین برشمرد که بررسی عاقلانه مشکلات ازدواج، پرهیز جدی از مراجعه به برخی افراد به اسم مشاوره حتی با مجوز که بدون توجه به ارزش‌های دینی فقط نگاه مادی به ازدواج دارند را باید مورد توجه قرار داد.

اولویت قرار دادن نهاد خانواده

وی به گذاشتن شرط‌های نا به جا و بی ربط در ازدواج اشاره کرده و افزود: زوجین باید نهاد خانواده را اولویت خود قرار داده و والدین نیز نباید با بی توجهی و تنها گذاشتن جوانان در این امر مهم به بهانه عدم دخالت و آزادی بچه‌ها، آن‌ها را تنها بگذرانند.

استاد حوزه و دانشگاه معتقد است که متعادل قرار دادن مهریه، خرید و تهیه جهیزیه متناسب و بدون مقایسه با زندگی دیگران و در صورت امکان، کمک خانواده داماد در خرید برخی از لوازم اساسی و خرید طلا به اندازه یک حلقه، کمک دولتی به جوانان در وام، مسکن اولیه و شغل و در نهایت کمک فرهنگ ملی و عمومی و فرهنگ شهری یا روستایی می‌تواند به آسان سازی ازدواج کمک بسیاری کند.

کاهش خرید حلقه و طلا

یکی از فروشندگان طلا گفت: خرید حلقه ازدواج از سوی جوانان بسیار کاهش یافته است که البته در این میان عوامل شیوع ویروس کرونا و تورم، بی تقصیر نیست.

وی ادامه داد: در اوایل شیوع ویروس کرونا و تعطیلی بازار، بالطبع تقاضا برای خرید طلا کاهش یافت، اما آنچه که بیشتر به این عدم خرید دامن زده هزینه‌های سرسام‌آوری است که خرید طلا را کاهش داده و مهم‌ترین مشکل برای ازدواج جوانان به شمار رفته است.

جوانان امروزی سمت تجملات و ازدواج‌های لاکچری می‌روند

افرادی که با تجربه‌تر هستند یا بهتر بگویم چند تا پیراهن بیشتر پاره کرده‌اند، در صحبت از ازدواج، با دلیل و منطق خاصی سخن می‌گویند؛ سیما خانم یکی از والدینی است که دو فرزند خود را راهی خانه بخت کرده و صاحب عروس و نوه بوده و معتقد است که ازدواج در سن مناسب می‌تواند جوانان را از بسیاری از آسیب‌های اجتماعی دور کند.

وی ادامه داد: اما افسوس که گذشته‌ها با این دوره و زمانه قابل قیاس نیست و خیلی از مسائل، رنگ عوض کرده است؛ در گذشته‌ها ریش سپیدان دست دو جوان را در دست هم می‌گذاشتند و به دور از هیچ خودنمایی و تجملات عجیب و غریب، راهی خانه بخت می‌کردند.

این شهروند تبریزی گفت: اما اکنون با گسترش فضا‌های مجازی، سنت حسنه ازدواج به کلی تغییر یافته و جوانان به سمت مهریه‌های بالا، خانه‌های لوکس، خرید‌های لاکچری و مسافرت‌های پرهزینه سوق یافته‌اند، اما هیچ‌کدام از این موارد، ضامن خوشبختی نبوده و بر عکس هزینه‌های ناشی از آن، مشکلات و دغدغه‌های زندگی را افزایش می‌دهد.

وی در پایان بیان کرد: شیوع ویروس کرونا این را به خوبی نشان داد که بدون برگزاری تالار‌های عروسی نیز می‌توان راهی خانه بخت شد؛ حالا وظیفه پدر و مادران جوانان است که ازدواج ساده را در جامعه رواج دهند تا جوانان نیز برای خود زندگی تشکیل دهند.

مشکلات مالی اجازه ازدواج نمی‌دهد

سعید نیز یکی دیگر از جوانانی است که با داشتن ۲۸ سال، هنوز ازدواج نکرده و هزینه‌های سرسام‌آور را دلیل عدم ازدواج خود بیان می‌کند.

وی ادامه داد: با داشتن یک حقوق کارمندی ساده و پس انداز اندک، نمی‌توان ازدواج کرد؛ چرا که هزینه‌های بسیاری در آینده به انتظار نشسته است؛ خرید طلا، هزینه‌های مراسم، خرید خانه و حتی تهیه جهیزیه مناسب برای دختران، از هزینه‌های کمر شکنی است که جوانان و حتی خانواده‌ها با آن روبرو هستند.

هزینه‌ها کمرشکن است

وی گفت: تا زمانی که هزینه‌ها کمر شکن است هیچ جوانی نمی‌تواند ازدواج کرده و تشکیل زندگی دهد و عدم ازدواج و فرزندآوری نیز باعث می‌شود جمعیت پیر در جامعه افزایش یابد.

ازدواج سنت حسنه‌ای است که این روز‌ها برای بسیاری از جوانان، ناممکن شده است؛ برگزاری عروسی‌های لاکچری و پر از تجملات، خرید‌های بی حد و اندازه و زرق و برق طلاجات آویخته شده، ملاک خوشبختی نیست.

ازدواج سفارش شده از دیدگاه دین اسلام، ازدواج آسان و به دور از تجملات است که می‌تواند از طریق پایین آوردن توقعات زوجین در امر ازدواج، تسهیل سازی این سنت پسندیده را هموار سازد.

منبع: شریان

کلیدواژه: راهی خانه بخت ازدواج آسان سبک زندگی خرید طلا هزینه ها شاخص ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shariyan.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شریان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۵۵۸۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره‌مندی بیش از ۳۶۰ هزار نفر از خدمات مشاوره بهزیستی مازندران

ایسنا/مازندران مدیرکل بهزیستی مازندران گفت: سال گذشته بیش از ۳۶۰ هزار نفر از خدمات روانشناختی و مشاوره بهزیستی استان بهره‌مند شدند.

نقش روانشناسان در تمامی مراحل زندگی انسان‌ها کاملا مشهود است. بحران‌ها و حوادث سبب افزایش اختلالات روانی مختلفی مانند افسردگی، خشونت، اختلالات اضطرابی، اختلالات وسواسی و غیره در جامعه می‌شود که روانشناسان با ارائه مشاوره تخصصی در جهت حفظ و ارتقاء سلامت روانی جامعه گام‌های اساسی و ارزشمند برمی‌دارند.

به گزارش ایسنا، دکتر فریبا بریمانی امروز در جمع خبرنگاران ضمن تبریک فرا رسیدن روز «روانشناس و مشاوره» با بیان اینکه روانشناسان در ایجاد یک جامعه سالم از نظر جسمانی و روانی نقش بسزایی دارند، گفت: روانشناسان به افراد جامعه کمک می کنند تا بتوانند احساسات و رفتارهای خود را بهتر درک کرده و آنها را مدیریت کنند تا زندگی با کیفیت‌تری داشته باشند.

مدیرکل بهزیستی مازندران یکی از اهداف سازمان بهزیستی کشور را برنامه‌ریزی و تلاش در جهت ارتقاء سلامت روان آحاد جامعه دانست و عنوان کرد: در حال حاضر ۲۱۲ مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی در سراسر استان در راستای ارائه مشاوره تخصصی در زمینه‌های فردی و خانوادگی، ازدواج، پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی، تحصیلی، ارتقاء توانمندی‌های معنوی، اخلاقی و فکری و غیره به شهروندان فعالیت دارند.

بریمانی به ارائه خدمات مشاوره حضوری اشاره و عنوان کرد: ۱۶۶ هزار و ۳۰۱ نفر در سال گذشته با مراجعه به مراکز مشاوره و خدمات روانشناختی از متخصصین امر خدمات دریافت کردند.

مدیرکل بهزیستی استان با بیان اینکه خدمات روانشناختی و ارتقای سلامت روان به صورت تلفنی نیز صورت می‌گیرد، افزود: طی یک سال اخیر  ۱۹۴هزار و ۵۶۸ نفر طی تماس با خط ۱۴۸۰ «صدای مشاور»، جهت برطرف کردن مشکلات روانشناختی در زمینه‌های فردی و خانودگی، کودک و نوجوان، تحصیلی، شغلی، مشاوره قبل از ازدواج، مشاوره طلاق، توانایی تصمیم گیری صحیح و مناسب و همچنین تقویت مهارت‌های زندگی و مهارت‌های بین فردی مشاوره تلفنی دریافت و از مزایای این خط بهره‌مند شدند.

این مسئول از ارائه آموزش به بیش از هشت هزار و ۳۰۰ نفر از جوانان در آستانه ازدواج در سال گذشته خبر داد و اظهار کرد: بی‌شک، یکی از راهکارهای موثر پیشگیری از جدایی و طلاق زوجین، آموزش پیش از ازدواج است که به ارتقای توانمندی فردی در انتخاب همسر مناسب و تشکیل خانواده موفق کمک می‌کند که این افراد جهت تقویت و ثبات خانواده در کارگاه‌ها و جلسات آموزشی پیش از ازدواج شرکت کردند.

وی اعلام کرد: سال گذشته، ۱۴ هزار و۹۹ زوج مازندرانی جهت افزایش استحکام روابط زوجین در کلاس‌های آموزشی و مشاوره حین ازدواج شرکت کرده‌اند.

مدیرکل بهزیستی مازندران ارتقای سلامت و توانمندسازی روانشناختی زوجین، افزایش رضایتمندی زندگی زناشویی و تحکیم بنیان خانواده را از جمله اهداف برنامه‌های پیشگیرانه و ارتقایی سازمان بهزیستی در حوزه خانواده برشمرد و گفت: در این راستا در سالی که گذشت ۱۵هزار و ۴۱۱ نفر از آموزش زندگی خانواده و ۴۴ هزار و ۹۹ نفر از آموزش‌های مهارت‌های زندگی بهره‌مند شدند.

وی انتخاب همسر و ازدواج را هم از بعد اجتماعی و هم از بعد فردی برای افراد جامعه، مرحله مهم و حساسی دانست و ادامه داد: ۹۶۸۰ نفر در سال گذشته از مراکز مشاوره سراسر استان جهت ازدواج و انتخاب همسر خدمات مشاوره‌ای دریافت کرده‌اند. چرا که انتخاب درست و مناسب هم فرد را به آرامش می‌رساند و هم جامعه را از بحران مسائل اجتماعی آسیب‌زا مانند طلاق و پیامدهای آن حفظ می‌کند.

مدیرکل بهزیستی مازندران به مشاوره طلاق در مراکز بهزیستی نیز اشاره کرد و افزود: در سال گذشته تعداد، ۴۶  هزار و ۳۶۱زوج در مراکز مشاوره، خدمات مشاوره‌ای دریافت کردند و از این تعداد پرونده بیش از ۲۳ درصد منجر به سازش شده است که عمده‌ترین دلایل طلاق عدم مسئولیت پذیری، بی توجهی، کمبود مهارت‌های زندگی، اعتیاد، خیانت و سؤظن، خشونت و دخالت اطرافیان بوده است.‌

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پرنده هواتزین (Hoatzin) یا مرغ بدبو آمریکایی (+عکس)
  • اتفاقی که باعث شد مورایس مسلمان شود
  • بهره‌مندی ۳۶۰ هزار نفر از خدمات روانشناختی در مازندران ‌
  • عقب‌نشینی پسران از مبارزه با غول کنکور/ آسیب‌های کاهش مردان تحصیلکرده
  • شاید باور نکنید اما نوشیدن جوش شیرین این خواص را دارد!
  • بهره‌مندی بیش از ۳۶۰ هزار نفر از خدمات مشاوره بهزیستی مازندران
  • کاهش سرقت درچناران با جمع آوری معتادان متجاهر
  • پرداخت ۱۶۰ هزار میلیارد تومان وام ازدواج پارسال در کشور
  • تشکیل ستاد وصال شیرین در راستای تسهیل ازدواج جوانان در کشور
  • خواص باور نکردنی نوشیدن جوش شیرین