Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-26@08:55:09 GMT

۱۴ مرداد؛ سالروز ترور شهید حسن آیت

تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۵۵۹۲۴

۱۴ مرداد؛ سالروز ترور شهید حسن آیت

امروز سالروز ترور شهید حسن آیت، نماینده مردم نجف‌آباد در دور اول مجلس شورای اسلامی است در ۸ صبح روز چهارشنبه ۱۴ مرداد ۱۳۶۰ در مقابل منزلش در مرکز تهران، توسط گروه سازمان مجاهدین خلق با شلیک ۶۰ گلوله به شهادت رسید.

سیدحسن آیت، نماینده اولین دوره مجلس شورای اسلامی از خانواده‌ای مذهبی در نجف‌آباد وارد عرصه سیاست شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی که اغلب خانواده‌اش در حوزه درس خوانده بودند، در دوره نوجوانی و برخلاف عرف معمول جامعه دهه ۲۰، علاقه به مطالعه روزنامه و کسب اطلاعات در مورد وضعیت جامعه داشت.

تیزهوشی و کنجکاوی‌های آیت وی را مجذوب سیاست کرد. آیت که در سه رشته ادبیات، حقوق و جامعه شناسی تحصیل کرده بود، مشغول تدریس در مدارس مختلف شد، اما به دلیل تفکرات سیاسی‌اش در تقابل با حکومت طاغوت به دامغان تبعید شد.

حسن آیت که معتقد بود مبارزه با رژیم شاه باید مسلحانه صورت بگیرد، تشکیلات زیرزمینی‌ای در ارتش راه اندازی کرد. کار این تشکیلات با پیروزی انقلاب متوقف شد اما کمک زیادی به شناسایی چهره‌های انقلابی حاضر در ارتش کرد.

پس از پیروزی انقلاب و تشکیل مجلس خبرگان، آیت به عنوان نماینده مردم نجف‌آباد، وارد این مجلس شده و بعد از آن از حوزه تهران وارد مجلس شورای اسلامی شد و در عین حال عضو شورای مرکزی و دبیر سیاسی حزب جمهوری اسلامی ایران شده بود که اظهارات تند و تیزش در همین حزب و مجلس، باعث شد مخالفان زیادی پیدا کند.

از جمله فعالیت‌هایی که آیت مصرانه پیگیر آن بود، اثبات بی کفایتی و خیانت بنی‌صدر بود. سخنرانی‌های افشاگرانه وی علیه بنی‌صدر، یکی از عوامل مؤثر در عزل رئیس جمهور وقت بود.

آیت و بنی‌صدر در بخشی از تحصیلات دانشگاهی هم‌دوره بودند و همین باعث شده بود از سال‌ها قبل با شخصیت فکری وی آشنا باشد. آیت در سخنرانی‌های مختلفی در قبل و پس از پیروزی بنی‌صدر در انتخابات، مطالبی را با صراحت لهجه در خصوص طرز تفکر انحرافی بنی‌صدر مطرح می‌کرد.

تأثیرگذاری این سخنرانی‌ها در عزل بنی‌صدر باعث شد وی هم یکی از مظنونین پرونده ترور شهید آیت باشد. آیت معتقد بود که استعمار در برابر مبارزات اصیل، مبارزان قلابی و بدلی به وجود می‌آورد.

آن روزها مجلس در مرحله دادن رأی اعتماد به وزرای معرفی شده توسط شهید رجایی، نخست وزیر وقت بود که فرار بنی‌صدر آن را به تعویق انداخت و مقرر شد که برای اطمینان بیشتر، جلسه رأی اعتماد وزرا دوباره در مجلس برگزار شود.

به گفته اطرافیان شهید آیت، وی تصمیم داشت در جلسه رأی اعتماد دست به افشاگری‌های جنجالی بزند که درست ساعاتی پیش از حضورش در مجلس، مقابل منزلش به ضرب شلیک ۶۰ گلوله به شهادت رسید.

گروهک مجاهدین خلق که در آن سال‌ها دست به ترورهای زیادی زده بود، از مظنون‌های اصلی ترور شهید سیدحسن آیت است.

فرزند شهید آیت در مورد ترور پدرش می‌گوید که "پدرم چند روز بعد از حادثه تلفنی از طرف هواداران مجاهدین خلق مورد تهدید قرار گرفته بود. ما با نگرانی به ایشان تذکر دادیم و وی همیشه در جواب می‌گفت که مرگ حق است و شهادت آرزوی ماست."

کد خبر 437083

منبع: ایمنا

کلیدواژه: حسن آیت شهید حسن آیت سیدحسن آیت شهید سیدحسن آیت بنی صدر ابوالحسن بنی صدر سازمان مجاهدین خلق شهید رجایی حزب جمهوری اسلامی انقلاب اسلامی پیروزی انقلاب اسلامی مجلس خبرگان رهبری مجلس شورای اسلامی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق ترور شهید بنی صدر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۵۵۹۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام جزییات برگزاری دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در کرمانشاه

ایسنا/کرمانشاه رئیس ستاد انتخابات استان کرمانشاه به تشریح جزییات برگزاری دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه کرمانشاه پرداخت‌.

علی شعبانی در نشست امروز(پنجم اردیبهشت) نشست شورای اداری استان کرمانشاه، بااشاره به برگزاری موفقیت آمیز  انتخابات مجلس شورای اسلامی در اسفند سال گذشته، اظهار کرد: این انتخابات با همکاری خوب دستگاه های اجرایی مختلف استان با کیفیت بسیار بالا و بدون بروز هیچ مشکلی برگزار شد.

وی افزود: در استان کرمانشاه در شش حوزه انتخابیه برگزاری انتخابات را برای کسب هشت کرسی مجلس شورای اسلامی داشتیم که در مرحله اول انتخابات پنج حوزه تعیین تکلیف شدند و انتخابات شهرستان کرمانشاه به دور دوم کشیده شد.

رئیس ستاد انتخابات استان کرمانشاه با بیان اینکه حوزه انتخابی شهرستان کرمانشاه سه کرسی در مجلس شورای اسلامی دارد، تصریح کرد: در مرحله اول انتخابات در شهرستان کرمانشاه آقای محمد رشیدی توانست با کسب حد نصاب آراء به مجلس شورای اسلامی راه پیدا کرد، اما برای دو کرسی باقی مانده کاندیداهای دیگر نتوانستند حد نصاب را کسب کنند و انتخابات به دور دوم کشیده شد.

وی اضافه کرد: در این حوزه انتخابیه برای کسب دو کرسی باقی مانده چهار نفر، آقایان عبدالرضا مصری، جهانبخش امینی، فضل الله رنجبر و ابراهیم رحیمی زنگنه که بالاترین آراء را داشتند به دور دوم انتخابات راه پیدا کرده اند.

شعبانی زمان برگزاری دور دوم انتخابات در شهرستان کرمانشاه را ۲۱ اردیبهشت اعلام کرد و افزود: چهار کاندیدای این مرحله از انتخابات از بامداد روز ۱۳ اردیبهشت تا هشت صبح ۲۰ اردیبهشت فرصت تبلیغات دارند.

وی تاکید کرد: در این دور از انتخابات به مانند دور اول، کاندیداها می‌توانند تبلیغات تلویزیونی، مناظره، تبلیغات محیطی و ... داشته باشند.

رئیس ستاد انتخابات استان کرمانشاه گفت: دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در شهرستان کرمانشاه به‌صورت تمام الکترونیک برگزار می‌شود.

وی مدارک هویتی که رای دهندگان می‌توانند با آن در انتخابات شرکت کنند را شامل کارت ملی، گواهینامه، شناسنامه، کارت پایان خدمت و گذرنامه اعلام کرد.

شعبانی در خصوص تعداد صندوق‌های رای در شهرستان کرمانشاه در این مرحله از انتخابات هم گفت: طبق اختیاراتی که وزارت کشور به استان داده می‌توانیم ۳۰ درصد از صندوق‌ها را نسبت به دور اول کاهش دهیم، اما همان ۶۴۵ صندوق مرحله اول را در مرحله دوم انتخابات در شهرستان کرمانشاه خواهیم داشت.

به گفته این مسئول در تمام فرآیندهای انتخابات، هیات نظارت استان نظارت خواهد داشت و انتخابات مرحله دوم با همان حساسیت مرحله اول برگزار خواهد داشت.

رئیس ستاد انتخابات استان کرمانشاه یادآور شد: در مرحله اول انتخابات سالم ترین انتخابات مجلس شورای اسلامی را پشت سر گذاشتیم و له یا علیه هیچ کاندیدایی از سوی دولت تبلیغی و یا تخریبی صورت نگرفت که همان روال را هم در مرحله دوم انتخابات خواهیم داشت.

انتهای پیام
 

دیگر خبرها

  • مردم در دور دوم انتخابات به افراد «توانمند» و «تحول‌گرا» رأی دهند
  • نامه وزیر دفاع به قالیباف
  • پیام وزیر دفاع ایران به محمدباقر قالیباف+ جزئیات
  • تشکر وزیر دفاع از مجلس برای مصوبه تشکیل سازمان سپند
  • پیام تشکر وزیر دفاع از مجلس شورای اسلامی
  • تشکر وزیر دفاع از مجلس بابت تصویب تشکیل «سپند»
  • تشکر وزیر دفاع از مجلس بابت تصویب تشکیل «سپند»
  • اعلام جزییات برگزاری دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در کرمانشاه
  • آغاز گرامیداشت ۵ اردیبهشت، سالروز شکست مفتضحانه آمریکا در طبس
  • استمرار طرح مسیرگشایی‌ در شهر خوی