Web Analytics Made Easy - Statcounter

محور واقع شدن آبخیزداری در توسعه روستایی، از موجبات رونق و آبادانی روستاها بوده و از تهدیدات امنیتی ناشی از خالی شدن روستاها از سکنه جلوگیری می‌کند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم؛ توسعه روستایی از جمله مسائل بسیار مهمی است که از اول انقلاب اسلامی به عنوان یکی از سیاستهای اصلی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران تلقی شده و در اسناد بالادستی و قوانین مختلف بدین مساله پرداخته شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جهاد سازندگی را می توان متولی اصلی توسعه روستایی در اوایل انقلاب دانست. مهمترین راهبرد جهاد سازندگی از زمان تأسیس برای توسعه روستاها، آبخیزداری بوده است که علاوه بر اینکه موجبات عمران و آبادانی روستاها را فراهم ساخت، آثار و دستاوردهای برجسته­ ای نیز به دنبال داشت که از جمله می ­توان به کشاورزی پایدار، اشتغال پایدار، بهبود معیشت روستاییان، رضایت جوامع روستایی و غیره اشاره کرد و این مساله چیزی نیست که بر کسی پوشیده و پنهان باشد.

متاسفانه بعد از ادغام نهاد مقدس جهاد سازندگی در وزارت کشاورزی و تشکیل وزارت جهاد کشاورزی در اوایل دهه هشتاد، توسعه روستایی نتوانست متولی دلسوزی به خود ببیند و علاوه بر اینکه در قانون­های برنامه توسعه و سایر قوانین، همواره بر توسعه روستایی تاکید شد، ولی به دلیل ساختارهای نامناسب، موازی کاری نهادها و سازمان ها و نداشتن متولی واحد، در طی این سال ها علیرغم حمایت­های فراوان دولتی و اختصاص یک و نیم میلیارد دلار از صندوق توسعه ارزی برای اشتغال روستایی در سالهای اخیر، نمی­توان موفقیت چندانی برای آن متصور بود.

گواه این مدعا نیز مهاجرت گسترده روستاییان به شهرها و کمرنگ شدن فرهنگ کار، تلاش و تولید بوده است؛ مهاجرت به شهرهای بی کارکرد و پرکژکارکرد، دام بزرگی را برای دور کردن روستاییان از کار و کوشش مولد، باورهای دینی و فضایل اخلاقی و کشاندن آنها به مصرف و مشاغل غیر مولد و دور از شأن و احترام یک تولید کننده و شخصیت احترام برانگیز کشاورزان ایرانی پهن کرد.

متاسفانه نتایج و آثار ناخوشایند و ناگوار چنین مهاجرت­هایی و عدم توجه به آبخیزداری آن بوده است که ساکنان روستاها و ایلات ما به دلیل خشکسالی و فقدان آب مناسب، به جای اینکه در آبادی خود به مشاغل پرخیر و برکت در کشاورزی و دامداری و صنایع دستی مشغول شوند، بعضا در حواشی شهرها مستقر شده و به کارهای قاچاقچی گری، دلالی و دیگر کارهای زیان بخش و دستکم خنثی و کم ارج و بی معنی کشیده شده اند. از قاچاق نفت و گازوییل و بنزین تا قاچاق انواع کالاهای بنجل، قاچاق مواد مخدر و در بهترین حالت آنها به دکانداران و تاجرانی مبدل شده­اند که نه صادرات آنها صادرات مفید و در خور کشور و نه وارادات آنها واردات لازم و ضروری است. متاسفانه نهادهای مسئول نیز به جای پرداختن به ریشه اصلی و درمان آن، به صورت سطحی با مساله برخورد کرده و هیچگاه به درمان ریشه های این معضل اجتماعی که عدم توجه به آبخیزداری و حفاظت آب و خاک مناطق روستایی است، توجهی نکرده ­اند.

متاسفانه خالی شدن روستاها از سکنه باعث شده روستاهای ما که نه تنها نان شهریان، که «آب زنده» نیز به آنان می­ دادند، به قول شاردن فرانسوی پنجاه نوع میوه به شکل همزمان بر سر سفره شهریان می­ نهاده اند، در سایه بی توجهی به آبخیزداری، اکنون باید آب آشامیدنی آنان با تانکر از شهر برای بسیاری از آنها فرستاده شود و قوت غالب آنها مثل نان، برنج، تخم مرغ، مرغ نیز از شهرها تأمین شود.

از همین پرونده بیشتر بخوانید

آبخیزداری، اساسی­‌ترین راهکار مقابله با بیابان­‌زاییخطر سیلاب در کمین "حرم حضرت معصومه"(ع) / انبوه درخواست‌­های مردمی برای آبخیزداری در قمانحلال «پژوهشکدۀ آبخیزداری»، مرگ میراث دیگری از جهادسازندگی استچند کلمه‌ای در ضرورت تشکیل "سازمان ملی آبخیزداری کشور"«معجزه آبخیزداری»| ضرورت تصویب قانون مدیریت جامع حوزۀ آبخیز در مجلسامکان افزایش "50درصدی" ذخیرۀ آبی کشور

اسفناک­تر آنکه عدم درک صحیح و درست از توسعه روستایی و مهاجرت روستاییان به شهرها و خالی شدن روستاها باعث شده به لحاظ امنیتی نیز بعضی مناطق تحت تأثیر قرار گرفته و مناطق خالی از سکنه روستاها، محل استقرار اشرار و قاچاقچیان شده و بالقوه به عنوان یک تهدید جدی برای امنیت ملی تلقی شود. امری که اگر جدی گرفته نشود و تمهیدات لازم بدین منظور اندیشیده نشود، می­تواند کشور را با بحران­های سیاسی و امنیتی وحشتناک گرفتار سازد.

از این رو لازم است مراکز تصمیم گیر و تصمیم ساز به خصوص نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی در دوره جدید به این مساله توجه ویژه داشته باشند و با سرلوحه قرار دادن تجارب اوایل انقلاب، آبخیزداری را محور اصلی توسعه روستایی قرار دهند. بدون تردید دستاوردهای درخشان و تجارب موفق جهاد سازندگی در این مسیر، چراغ راه این تصمیم­ گیری­ها خواهد بود.

انتهای پیام/

R7556/P1012122/S7,83/CT4 واژه های کاربردی مرتبط معجزۀ آبخیزداری بیشتر بخوانید... ضرورت تشکیل پژوهشگاه آبخیزداری به روایت رئیس انجمن آبخیزداری ایران «معجزه آبخیزداری»|چگونه مشکل کمبود آب شرب را حل کنیم؟ امکان احداث ۳۰۰ سد زیرزمینی با ظرفیت ۲۵میلیارد مترمکعب «معجزه آبخیزداری»| ۱۲۰ میلیون هکتار در کشور مستعد آبخیزداری؛ مجلس جدید ورود کند قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان بیشتر بخوانید... ضرورت تشکیل پژوهشگاه آبخیزداری به روایت رئیس انجمن آبخیزداری ایران «معجزه آبخیزداری»|چگونه مشکل کمبود آب شرب را حل کنیم؟ امکان احداث ۳۰۰ سد زیرزمینی با ظرفیت ۲۵میلیارد مترمکعب «معجزه آبخیزداری»| ۱۲۰ میلیون هکتار در کشور مستعد آبخیزداری؛ مجلس جدید ورود کند واژه های کاربردی مرتبط معجزۀ آبخیزداری پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی ۱ مخالفت وزیر اقتصاد با بحث جاماندگان سهام عدالت/ دژپسند: همه گرفتند، سهامی باقی نمانده است ۲ بازار فولاد هم دلال بازی شد/ معاون دادستان: ۵۰۰ مشتری فولاد در بورس حرفه‌شان فولاد نیست ۳ اعلام اسامی قرعه کشی دومین مرحله فروش فوق‌العاده ایران‌خودرو ظرف ۳ روز آینده ۴ اعلام زمان عرضه دومین و سومین صندوق معامله پذیر دولتی/ ETF‌ پالایشی تابستان عرضه می‌شود ۵ انتقاد قوه قضائیه از معرفی قطره چکانی متخلفان ارزی/ ۴۴۵ متخلف ارزی بازداشت شدند ۶ نوبخت: از مهرماه فوق‌العاده ویژه کادر درمان پرداخت خواهد شد ۷ هواشناسی ایران ۹۹/۵/۱۳| پیش بینی باران ۲ روزه در ۸ استان/ کاهش ۶ درجه ای دما در برخی استان ها ۸ جزئیات پرداخت تسهیلات بانکی به مستأجران مهمترین اخبار اقتصادی مخالفت وزیر اقتصاد با بحث جاماندگان سهام عدالت/ دژپسند: همه گرفتند، سهامی باقی نمانده است انتقاد قوه قضائیه از معرفی قطره چکانی متخلفان ارزی/ ۴۴۵ متخلف ارزی بازداشت شدند بازار فولاد هم دلال بازی شد/ معاون دادستان: ۵۰۰ مشتری فولاد در بورس حرفه‌شان فولاد نیست آغاز تکمیل اطلاعات متقاضیان وام ودیعه مسکن+جزئیات مهمترین اخبار تسنیم جهاد اسلامی: رژیم صهیونیستی هرگز قادر به پیروزی در برابر مقاومت نخواهد بود انتقاد قوه قضائیه از معرفی قطره چکانی متخلفان ارزی/ ۴۴۵ متخلف ارزی بازداشت شدند گسترش اعتراضات در فلسطین اشغالی؛ آیا «نتانیاهو» به سرنوشت «رابین» دچار خواهد شد؟ گزارش تحلیلی تسنیم از پشت پرده قیر رایگان / راهکار نمایندگان برای جلوگیری از رانت چیست؟ مخالفت وزیر اقتصاد با بحث جاماندگان سهام عدالت/ دژپسند: همه گرفتند، سهامی باقی نمانده است درباره ما ارتباط با ما آرشیو اخبار پیوندها بازار پربیننده‌ترین اخبار قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان ما را دنبال کنید: RSS اینستاگرام توییتر فیسبوک   آپارات   بیسفون   سروش   ویسپی   آی‌گپ
All Content by Tasnim News Agency is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

منبع: تسنیم

کلیدواژه: معجزه آبخیزداری توسعه روستایی جهاد سازندگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۵۶۱۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مردم سالاری نظام جمهوری اسلامی در دنیا بی‌نظیر است

ایسنا/آذربایجان شرقی استاندار آذربایجان‌شرقی مردم سالاری نظام جمهوری اسلامی ایران را در دنیا بی‌نظیر عنوان کرد و گفت: در طول ۴۵ سال اخیر انقلاب اسلامی ۴۰ بار انتخابات و مراجعه به نظر مردم صورت گرفته که این در جهان بی‌نظیر است.

مالک رحمتی روز شنبه، هشتم اردیبهشت ماه در همایش شوراهای استان به کاهش تصدی‌گری دولت و واگذاری امور به نهادهای مردمی تاکید کرد و افزود: هر گونه وظیفه استانداری و فرمانداری‌ها که قابل واگذاری و تفویض اختیار به شوراهاست باید ضمن بررسی، واگذار شود و در این راستا نیز برای موفقیت در نظام مدیریتی با هر نسبت و محتوایی نیاز به اتحاد، انسجام، تعامل و همکاری مدیریتی وجود دارد و در نبود آن‌ها، بهترین برنامه‌ها نیز به نتیجه مورد نظر نمی‌رسد.

وی توصیه‌هایی به اعضای شوراهای شهر و روستا در جهت عملکرد بهتر کرد و ادامه داد: اعضای شوراهای اسلامی شهرها، بخش‌ها و روستاها باید از نگاه‌های بخشی و کوتاه مدت به امور توسعه پرهیز کنند و برای موفقیت بهتر، به صورت بلند مدت و همه جانبه فکر کنند و آینده‌نگر باشند، همچنین باید منافع شخصی، گروهی و سازمانی را در گروه منافع عمومی و مردم ببینند و از نگاه‌های سلیقه‌ای پرهیز کنند.

وی اظهار کرد: شوراهای اسلامی باید نسبت به افزایش قیمت مسکن و اجاره‌ها حساس باشند و در کنار سایر متولیان مسکن، در زمینه تامین مسکن نیازمندان تلاش کنند و در این راستا نیز با داشتن روحیه تعامل، تعاون و همکاری بیش از پیش، داشتن قاطعیت و شجاعت در حفظ بیت المال، اعمال حداقل افزایش در عوارض، صدور پروانه و امور ساخت و ساز برای جلوگیری از بروز التهاب در بازار مسکن فعالیت مستمر داشته باشند.

رحمتی، گردشگری را مردمی ترین بخش صنعت دانست و گفت: برنامه‌ریزی برای مقوله گردشگری و بوم گردی، نشاط عمومی و ورزش همگانی و قهرمانی، ارایه مشوق های مورد نیاز در کنار مشوق های قانونی در طرح جوانی جمعیت، نهادینه کردن شفافیت مالی و پاسخگویی در شوراها و شهرداری ها، هویت بخشی به بخش ها و روستاها و زیباسازی محیطی و معماری شهری با استفاده از نمادهای ملی و استانی ضروری است.

وی تصریح کرد: شوراهای اسلامی باید فعالیت های فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، جهاد تبیین و فرهنگ‌سازی برای جوانان و نوجوانان برای مقابله با توطئه و خباثت های دشمنان را برنامه‌ریزی کنند، همچنین شوراها باید برنامه های ویژه برای نقش آفرینی بانوان در نظام اداری، مدیریتی و توانمندسازی روستاییان با محوریت جذب سرمایه گذار برای تحقق مشارکت مردمی در جهش تولید ارائه کنند.

وی به نقش اساسی و تعیین کننده مردم در اداره جمهوری اسلامی تاکید کرد و افزود: امام خمینی(ره)، رهبر معظم انقلاب و شهدا درصدد حاکمیت و نقش تعیین کننده مردم در سرنوشت خود بودند که در این راستا نیز اراده مردم از رهبری تا شوراهای روستا حاکم است و این بزرگ‌ترین پدیده و دستاورد این نظام و انقلاب اسلامی است.

 استاندار آذربایجان‌شرقی، عملکرد مسئولان را حافظ دستاورد مردم سالاری دینی و انتخابات دانست و افزود: امروزه بزرگ‌ترین حامی مردم سالاری در عالم واقعی نظام جمهوری اسلامی ایران است در حالیکه کشور های غربی دم از دموکراسی می‌زنند.

وی به دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و افزود: فرمانداران، شوراها و هر فردی که دارای تریبون و نقش تاثیرگذاری بر مردم دارد باید مانند دور اول انتخابات مردم را برای انتخاب اصلح‌ترین و بهترین نماینده از حوزه‌های انتخابیه تبریز، آذرشهر و اسکو، شبستر و میانه دعوت کنند.

جبارعلی ذاکری، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری آذربایجان شرقی نیز به توسعه و بهره‌گیری از سامانه ها برای پیشبرد اهداف تاکید کرد و گفت: طرح هادی توسعه مناطق روستایی و شهری تدوین شده است ولی در اجرا به مشکل برمی‌خورند و دلیل این امر این است که با طرح های جامع تفصیلی پیش نمی‌رویم و در این راستا با بهره‌گیری از سامانه ها می‌توانیم این مشکلات را حل کنیم و امیدواریم امسال شاهد راه‌اندازی آن باشیم.

داوود عباسی، فرماندار شهرستان مرند نیز در این همایش به نگاه تحولی مدیریت و موضوعیت امورات استانی در نگرش و فرآیندها تاکید کرد و گفت: امروزه در روستا نگاه تولیدی به مصرف کننده تغییر پیدا کرده که ما باید این نگرش را تغییر دهیم.

وی به اجرایی طرح تکام در روستاها تاکید کرد و افزود: دغدغه همه فرمانداران و دهیاران آماده‌سازی زیرساخت‌ها و اجرای طرح تکام است که موجب پیشرفت و توسعه شهر و روستاها می‌شود.

وی تصریح کرد: کوچ معکوس به روستاها که باید زیرساخت‌های زیرساختی از جمله مدارس و مسائل بهداشتی مهیای این امر باشد

وی به وحدت و همدلی شوراهای شهر و روستا تاکید کرد و گفت: شوراهای یکپارچه و همدل با همدلی، همراهی و هم‌زبانی توان توسعه، پیشرفت و آبادانی شهر و روستاها را خواهند داشت.

در پایان این مراسم از شورا های برتر استانی تجلیل به عمل آمد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • چرا بانک مسکن قرارداد با صندوق توسعه ملی را امضا نکرد؟
  • تکذیب ادعای ارزپاشی از محل ذخایر ارزی
  • شوراها در خدمت‌رسانی به مردم روستاها در تراز انقلاب عمل کنند
  • روستاها آغازگر جهش تولید با مشارکت مردم هستند
  • شوراهای اسلامی برای تولید و رونق اقتصادی روستاها برنامه‌ریزی کنند
  • حمایت از طرح‌های اشتغال‌زایی روستایی در همدان
  • تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • راهکار توسعه اقتصادی و تقویت منابع ارزی؛ تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • ارائه آموزش‌های مهارتی به روستاییان و عشایر خوزستان
  • مردم سالاری نظام جمهوری اسلامی در دنیا بی‌نظیر است