Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-04-26@15:49:25 GMT

دلایل افزایش مجدد قیمت تایر

تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۵۸۷۵۴

به گزارش سرویس اقتصادی جام نیـوز،  مصطفی تنها  درباره دلایل افزایش دوباره قیمت تایر در کمتر از دو ماه اخیر اظهار کرد: در سال جدید ارز تامین مواد اولیه تایر از ارز ۴۲۰۰ تومانی به ارز نیمایی که قیمت آن حدود ۱۹ هزار تومان است تغییر کرد و عملا از قبل از عید گشایش اعتباری صورت نگرفت و موجب اعتراض انجمن شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سخنگوی انجمن صنفی تولیدکنندگان تایر افزود: تولیدکنندگان نمی‌توانند زمانی که قیمت ارز بیش از ۴ تا برابر افزایش می‌یابد هزینه تامین مواد اولیه که سهم ۴۰ درصدی در تولید تایر دارد چگونه باید تامین شود.

 

وی گفت: بنابراین از سوی سازمان حمایت موافقت شد از ابتدای تابستان به صورت علی الحساب ۳۰ درصد به قیمت تایر افزوده شود تا در فرصت مقتضی مستندات را بررسی کنند تا به یک رقم دقیق برسند.تنها خاطرنشان کرد: پس از بررسی مدارک سازمان حمایت به این نتیجه رسید که برای اینکه هزینه تغییر اولویت ارزی تایر از گروه یک به گروه دو پوشش داده شود به طور میانگین ۲۵ درصد به قیمت مجددا اضافه شود.

 

سخنگوی انجمن صنفی تولیدکنندگان تایر درباره اینکه آیا افزایش قیمت بر بازار تاثیر منفی نخواهد گذاشت، گفت: تصور نمی‌کنم اتفاق خاصی در بازار بیفتد به دلیل اینکه قیمت‌هایی که عرضه می‌شود در حال حاضر نیز بالا است و قیمت تایر‌های وارداتی مبنی قیمتگذاری تایر‌های ایرانی در بازار شده است.

 

وی با بیان اینکه سازمان حمایت برای بهبود و مدیریت بازار دو راهکار را در نظر گرفت، تصریح کرد: مقرر شده تایر‌های وارداتی از این پس توسط این سازمان قیمت‌گذاری شود و راهکار دوم مجوز افزایش قیمت به تولیدکنندگان داده شده است.

 

سخنگوی انجمن صنفی تولیدکنندگان تایر با تاکید بر اینکه کمبودی در تولید تایر وجود ندارد، بیان کرد: از ابتدای سال جدید همواره تولید نسبت به سال گذشته افزایش داشته و در سه ماهه نخست امسال با رشد ۲۷ درصدی در در تولید تایر سواری مواجه بودیم.

 

تنها تاکید کرد: در تایر خودرو‌های سنگین نیز به علت اینکه سال گذشته حجم زیادی واردات صورت گرفته در حال حاضر کمبودی وجود ندارد.سخنگوی انجمن صنفی تولیدکنندگان تایر درباره میزان تولید تایر خودرو‌های سنگین افزود: در تولید تایر بایاس همه نیاز کشور را تولید می‌کنیم، اما در تولید تایر رادیال تمام سیمی فقط یک سوم نیاز در کشور تولید می‌شود.

 

وی درباره تایر سواری گفت: در تایر سواری با رینگ‌های با سایز ۱۳، ۱۴، ۱۵ و ۱۶ خودکفا هستیم، در سایز‌های ۱۷ و ۱۸ برخی را تولید می‌کنیم و از رینگ ۱۸ به بالا که مربوط به خودرو‌های لوکس است اصلا در کشور تولید نداریم.

 

میزان

2025

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: تایر های وارداتی تولیدکنندگان اقتصاد جام نیوز واردات تولید تایر قیمت تایر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۵۸۷۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاثیر ۲۰ درصدی روغن موتور در رشد قیمت کرایه حمل و نقل

تین نیوز

فعالان صنف روغن موتور گفتند: روغن موتورهای ایرانول و بهران در بازار ۵۰ درصد گران شد، عدم عرضه روغن موتور این شرکت ها در بازار منجربه ایجاد «بازار سیاه» شده است.

به گزارش تین نیوز به نقل از بازار، روغن موتورهای ایرانول و بهران در بازار ۵۰ درصد گران شد، اعلام این خبر از سوی فروشندگان روغن موتور در بازار لوازم یدکی تهران بیانگر آن است که شبکه توزیع یا احتمالا تولیدکنندگان مسیر رشد قیمت روانسازها را دنبال می کنند. قیمت گذاری دستوری برای هر محصولی سبب ایجاد زیان برای تولید کننده و عدم دسترسی مناسب مشتریان برای خرید می شود، اگر وزارت صمت و سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان نسبت به اصلاح قیمت روانکارها طی روزهای آتی اقدامی انجام ندهند، باید منتظر ایجاد التهاب شدید در بازار این محصول بود. ظاهرا تغییر مدیران عامل نفت بهران و ایرانول تاثیری در بهبود عرضه روغن موتور از سوی این دو شرکت روانساز به بازار نداشته است.

گرانی اهرم فشار به دولت

بررسی های میدانی خبرنگار «بازار» حاکی از آن است که سه شرکت بزرگ تولید کننده روغن موتور از جمله نفت بهران و ایرانول از ابتدای سال جاری تا امروز اقدام به عرضه روغن موتور در سطح بازار نکردند. فعالان این صنف معتقد هستند که تولیدکنندگان محصولات را به شبکه توزیع تحویل و این شبکه از توزیع آن در سطح بازار خودداری می کند. به نظر می رسد شبکه توزیع با عدم عرضه روغن موتور به بازار، مسیر تحمیل رشد قیمت روغن موتور به دولت را دنبال می کند.

فعالان این صنف در خصوص ایجاد چالش در بازار روغن موتور توسط شبکه توزیع و فقدان نظارت به این شبکه، بیان کردند: اگر شرکت های ایرانول و نفت بهران نسبت به عدم عرضه محصولات خود توسط شبکه توزیع مطلع هستند، چرا اقدام به پخش مویرگی در بازار لوازم یدکی تهران نمی کنند؟

یک فروشنده روغن موتور که نخواست نامش فاش شود، در خصوص عدم عرضه روغن موتور توسط شرکت های مذکور، به «بازار» توضیح داد: درحال حاضر برای روانسازها بازار سیاه ایجاد شده و به نظر می رسد اگر این شرایط تداوم داشته باشد، باید منتظر ورود روغن موتورهای تقلبی به بازار بود.

مجوز گرانی صادر شده؟

سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان مدعی است که هر گونه افزایش قیمت روغن موتور منوط به اخذ مجوز از کارگروه تنظیم بازار است، این مجوز فقط مشمول تولیدکنندگان روغن موتور می شود. آیا سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان یا سایر نهاده های نظارتی، عملکرد شبکه توزیع در رشد قیمت روغن موتور را مورد بررسی قرار دادند؟ آیا شبکه توزیع یا «مافیایی روغن موتور» این قدرت را دارد که بدون ابلاغ مجوز گرانی، قیمت روغن موتور در بازار را افزایش دهند؟

تاثیر ۲۰ درصدی روغن موتور در رشد قیمت کرایه حمل و نقل

روغن موتور به عنوان یک قطعه استراتژیک شناخته می شود، در صورت گرانی انواع روانکارها باید منتظر رشد قیمت کرایه حمل و نقل بود. زیرا سهم روانکارها در رشد نرخ کرایه ها حدود ۲۰ درصد است، باتوجه به افزایش قیمت ۵۰ درصدی روانسازها و نگرانی مالکان خودروها به ویژه رانندگان ناوگان حمل ونقل عمومی شاید بزودی کرایه ها بیشتر از ابلاغ دولت، رشد کند.

باتوجه به رشد نهاده های تولید و افزایش نرخ ارز، اصلاح قیمت کالاهای مانند روغن موتور که مشمول قیمت گذاری دستوری هستند، امری ضروری است. چرا که فقدان این مساله می تواند منجربه کاهش کیفیت، کاهش عرضه و ایجاد التهاب در بازار شود. به نظر می رسد که «مافیایی روغن موتور» بیشتر از هر زمان دیگری به بازار این محصول مسلط شدند، در سایه نبود نظارت ها اختیار تعیین نرخ در دست شبکه توزیع است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • کمبودی در توزیع لاستیک خودرو‌های سواری نداریم
  • بازار سیاه تایر از بین می‌رود/ تقاضا برای خرید کاهشی شد
  • بازار سیاه تایر از بین می رود!
  • مجوز افزایش دوباره «قیمت لاستیک» به فاصله شش ماه/ سازمان حمایت از مصرف کننده خبر دارد؟
  • دلایل نوسان قیمت پیاز
  • بازار سیاه تایر از بین می رود/ تقاضا برای خرید کاهشی شد
  • افزایش تولید فولاد خام ایران
  • ◄ درخواست مهم انجمن رانندگان کامیون از اتحادیه تولیدکنندگان قطعات وسائط سنگین
  • بازار لاستیک ترمز برید
  • تاثیر ۲۰ درصدی روغن موتور در رشد قیمت کرایه حمل و نقل