Web Analytics Made Easy - Statcounter

 همشهری آنلاین_ پروانه بهرام‌نژاد:  دریافت پلاک رسمی از سوی نانوایی‌های دوستدار محیط‌زیست منطقه ۱۳، از آن اتفاق‌های خوشایند است که با تداوم آن می‌توان به بهبود شرایط زیست‌محیطی در این منطقه بیش از پیش امیدوار بود. در این راستا، هفته گذشته همزمان با حضور جمعی از اعضای شورای اسلامی شهر تهران در سیزدهمین تکه پایتخت که بازدید چهار ساعته از وضعیت و ظرفیت‌های زیست‌محیطی این منطقه و بوستان جنگلی سرخه‌حصار بود، پلاک «دوستدار محیط‌زیست» در تعدادی از نانوایی‌ها نصب و فعالیت آنها وارد فاز جدیدی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

پیشتازی محله اشراقی

طرح ابتکاری نانوایی‌های دوستدار محیط‌زیست از سال گذشته تاکنون در ۲ فاز اجرا شده که این طرح از ۱۲ نانوایی هر محله یک نانوایی، شروع و در ادامه به همه ۳۵ نانوایی این منطقه تسری یافته ‌است. براساس اجرای این طرح، در نانوایی‌های دوستدار محیط‌زیست کیسه‌های پارچه‌ای توزیع و جایگزین پلاستیک شده‌است. این میان نانوایی‌های محله اشراقی نیز در اجرای طرح پیشتاز بوده و نخستین پلاک «نانوایی دوستدار محیط‌زیست» در نانوایی نمونه محله اشراقی که بیشترین همکاری را در استفاده از کیسه‌های پارچه‌ای داشته، نصب شد. دکتر «زهرا صدراعظم نوری» رئیس کمیسیون سلامت، محیط‌زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران در این برنامه، ضمن تشکر از عزم جدی منطقه۱۳ برای‌ ترویج فرهنگ استفاده از کیسه‌های پارچه‌ای با اجرای طرح پایلوت نانوایی وبازارهای میوه و تره‌بار دوستدار محیط‌زیست گفت: «این طرح قابلیت تسری در کل شهر تهران دارد، چون با آموزش شهروندان و ترغیب آنها به استفاده کمتر از پلاستیک، به حفاظت از محیط‌زیست کمک می‌کند.»

توزیع کیسه‌های پارچه‌ای

در ادامه اجرای موفقیت‌آمیز طرح نانوایی دوستدار محیط‌زیست شهرداری منطقه ۱۳، این طرح را در بازارهای میوه وتره و بار منطقه هم آغاز کرد. «مرتضی رحمان‌زاده» شهردار منطقه۱۳ این اقدام را حرکتی برای افزایش آگاهی شهروندان از نقش و تأثیری که می‌تواند در حفظ محیط‌زیست داشته باشد دانست و افزود: «شهرداری منطقه ۱۳ برای ایفای مسئولیت اجتماعی خویش، علاوه بر عرضه و توزیع کیسه‌های پارچه‌ای، آموزش‌های متعددی با موضوعات محیط‌زیست از جمله آشنایی با مضرات استفاده از کیسه‌های پلاستیکی از طریق فعالیت کارشناسان اداره محیط‌زیست و آموزش‌های شهروندی منطقه در اماکن پر تردد انجام داده‌است.» همچنین «حلیا سادات حسینی» رئیس اداره محیط‌زیست شهرداری منطقه۱۳ نیز درباره استفاده از کیسه‌های پارچه‌ای در نانوایی‌ها و بازارهای میوه و تره‌بار گفت: «در این طرح کیسه‌های پارچه‌ای توزیع کردیم و آموزشگران ما با حضور در مراکز آموزش‌های لازم را به شهروندان می‌دهند که برای استفاده از کیسه پارچه‌ای به جای پلاستیک ترغیب شوند تا به حفظ محیط‌زیست‌مان کمک کنیم.»

بازدید چهارساعته

در بازدید چهار ساعته از ظرفیت‌های زیست‌محیطی منطقه و بوستان جنگلی سرخه‌حصار، دکتر «زهرا صدراعظم نوری» رئیس کمیسیون سلامت و محیط‌زیست و «آرش میلانی» رئیس کمیته محیط‌زیست شورای‌شهر تهران همراه با «شینا انصاری» مدیرکل محیط‌زیست شهرداری تهران و شهردار منطقه ۱۳ و جمعی از معاونان و مدیران شهری منطقه حضور داشتند. در این بازدید وضعیت حیات درختان، نحوه آبیاری، محیط زندگی‌گونه‌های حیوانی و گیاهی و ظرفیت پارک جنگلی سرخه‌حصار به‌عنوان محل امن برای اسکان شهروندان در صورت وقوع زلزله احتمالی بررسی شد. دکتر صدراعظم نوری درباره رویکرد محیط‌زیستی منطقه ۱۳ و قدردانی از اقدامات صورت گرفته گفت: «ایجاد زیرساخت‌های لازم برای رفاه حال شهروندان در بوستان جنگلی سرخه‌حصار ضرورت دارد که خوشبختانه با تدابیر شهردار منطقه ۱۳ اقدامات خوبی انجام و ایده‌های جدید مطرح شده‌است.» او ابراز امیدواری کرد با حمایت شورای‌شهر و تأمین اعتبارات لازم، پروژه قطب گردشگری شرق تهران به ثمر برسد.

کد خبر 536826 برچسب‌ها همشهری محله منطقه ۱۳ پایتخت محیط زیست ایران

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: همشهری محله منطقه ۱۳ پایتخت محیط زیست ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۵۸۸۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از گرانی پاکت کاغذی تا سطل آشغال‌هایی به نام رودخانه

ایسنا/کرمانشاه یک فعال محیط زیست معتقد است: هفته زمین پاک را نباید صرفا به مسائلی مانند زباله محدود کرد، بلکه مجموعه‌ای از عوامل در نهایت به آلودگی زمین می‌انجامد.

یوسف ابراهیمیان به مناسبت هفته زمین پاک (دوم تا هشتم اردیبهشت) در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به عوامل متعددی که در دنیای امروز منجر به آلودگی زمین می‌شود، گفت: پسماندها یکی از اصلی‌ترین عوامل آلودگی زمین هستند.

وی با بیان اینکه باید رویکرد مناسب‌تری در زمینه مدیریت پسماندها داشته باشیم، افزود: متاسفانه در حال حاضر حداقل در شهر کرمانشاه به صورت گسترده شاهد تفکیک زباله‌ها از مبدا نیستیم و صرفا کارهای مختصری در برخی از محلات شهر صورت گرفته است.

مدیر و موسس انجمن «حفاظت و احیاء محیط زیست» کرمانشاه معتقد است: نبود تفکیک مناسب پسماندها در مبدا از یک سو باعث می‌شود زباله‌های قابل بازیافت در داخل محلات و توسط زباله‌گردها تفکیک شود که این امر آلودگی فراوانی را وارد محیط زیست می‌کند و از سوی دیگر بخشی از پسماندهای ارزشمند و دارای قابلیت بازیافت از دست می‌روند.

وی ادامه داد: به علاوه در همین شهر کرمانشاه اگرچه کارهای بسیار خوبی در زمینه مدیریت پسماند از سوی شرکت بازیافت صورت گرفته، اما به دلیل نزدیکی سایت پسماند به شهر، بوی بد و آلودگی  این سایت تا بالای کرمانشاه می‌رسد و می‌تواند سلامت مردم را به خطر بیندازد.

این فعال محیط زیست تصریح کرد: برای مدیریت صحیح پسماندها، از یک سو باید تفکیک زباله از مبدا صورت بگیرد و زباله‌ها به صورت تفکیک شده به شرکت بازیافت برود، از سوی دیگر جانمایی سایت مدیریت پسماند درست باشد.

چرا نمی‌شود کیسه نایلونی را با پاکت کاغذی جایگزین کرد؟

موضوع دیگری که ابراهیمیان به آن اشاره کرد و محوریت روز زمین پاک امسال نیز هست سهم بالای پسماندهای پلاستیکی در آلودگی زمین است که این آلودگی قرن‌ها در محیط زیست باقی می‌ماند و تجزیه هر پسماند پلاستیکی چند صد سال به طول می‌انجامد.

وی تاکید کرد: در کنار برنامه‌ریزی برای بازیافت پسماندهای پلاستیکی و جلوگیری از ورود آنها به محیط طبیعی، باید اقداماتی نیز به منظور کاهش تولید چنین پسماندهایی صورت بگیرد.

مدیر و موسس انجمن حفاظت و احیاء محیط زیست کرمانشاه از چند عامل اثرگذار در بالا بودن سهم پسماندهای پلاستیکی یاد کرد که یکی از مهمترین آنها سود خوبی است که فروش کیسه‌های نایلونی در برخی صنوف از جمله نانوایی‌ها دارد، بگونه‌ای که گاهی سود فروش این کیسه‌های نایلونی برای نانوایی‌ها از خود نان بیشتر است و کیسه نایلونی را که کیلویی حدود ۸۰ هزار تومان می‌خرند، دانه‌ای حدود دو هزار تومان به مردم می‌فروشند.

ابراهیمیان خاطرنشان کرد: از سوی دیگر این کیسه‌ها در برخی فروشگاه‌ها به صورت رایگان عرضه می‌شود، اما در صورت حذف آن هیچ جایگزینی وجود ندارد.

وی با اشاره به قیمت بالای پاکت های کاغذی و با بیان اینکه هر کیلو پاکت کاغذی حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان قیمت دارد، ادامه داد: قطعا با این قیمت‌ها جایگزینی پاکت کاغذی با کیسه‌های نایلونی برای مغازه‌داران و فروشگاه‌ها صرفه اقتصادی ندارد، مگر اینکه یارانه‌ای در این زمینه به آنها داده شود.

به گفته این فعال محیط زیست، اینکه عرضه این کیسه‌ها کلا ممنوع شود تا مردم مجبور شوند کیسه‌های چندبار مصرف برای خرید همراه خود بیاورند هم نیازمند اهرم قانونی است که اکنون در اختیار نیست.

آلودگی زمین فقط با زباله نیست

ابراهیمیان به موضوع دیگری اشاره که در بسیاری از مواقع در زمینه آلودگی زمین فقط به زباله‌ها توجه می‌شود و این در حالیست که در کنار زباله‌ها عوامل آلاینده بسیار دیگری هم داریم که از جمله آنها می‌توان به آلودگی حاصل از صنایع و کارخانجات اشاره کرد.

وی با بیان اینکه هنوز بسیاری از صنایع فیلترهای لازم برای تصفیه خروجی هم در زمینه آلاینده هوا و هم پساب‌ها را ندارند، این امر را یکی از مهمترین آلاینده‌های زمین اعلام کرد.

مدیر و موسس انجمن حفاظت و احیاء محیط زیست کرمانشاه تاکید کرد: در بخش کشاورزی نیز شاهد مصرف حجم عظیمی از سموم و کودهای شیمیایی هستیم که منجر به آلودگی آب و خاک می‌شود و تبعات آن تا چندین سال باقی می‌ماند.

ابراهیمیان از آلودگی حاصل از خودروها نیز یاد کرد و افزود: هر خودرو مانند یک بخاری نفتی عمل می‌کند و هم آلودگی هوا دارد و هم به گرم شدن زمین دامن می‌زند.

این فعال محیط زیست سپس به سهم بسیار مهم عوامل انسانی در آلوده کردن زمین اشاره کرد و گفت: بارها می‌بینیم که مردم پسماندهای خود را به راحتی در محیط طبیعی و حتی رودخانه‌ها خالی می‌کنند و برخی رودخانه‌ها به معبری برای عبور زباله تبدیل شده است.

وی اظهار کرد: متاسفانه آموزش مناسبی در زمینه فرهنگسازی برای مردم با هدف جلوگیری از آلوده کردن زمین و محیط زیست ارائه نمی‌شود. رسانه‌ها، فضای مجازی و خصوصا آموزش و پرورش و مدارس نقش بسزایی در این زمینه دارند و باید آموزش‌ها در مدارس بگونه‌ای ارائه شود که هر کودک یک سفیر محیط زیست در خانواده خود باشد.

ابراهیمیان اظهار کرد: همه دستگاه‌ها باید دست به دست هم بدهند و هم در زمینه آگاهی دادن به مردم و هم مشارکت در حفظ زمین پاک پای کار بیایند و هیچ دستگاهی مسئولیت خود را بر گردن دیگری نیندازد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بازگردان پرندگان به طبیعت به همت دوستدار محیط زیست
  • جزییات طرح ممنوعیت عرضه رایگان کیسه‌های پلاستیکی در فروشگاه‌های زنجیره‌ای
  • از گرانی پاکت کاغذی تا سطل آشغال‌هایی به نام رودخانه
  • توزیع ۳ هزار کیسه پارچه‌ای در نانوایی‌های شهرستان بروجرد
  • فلرها، سلامتی مردم عسلویه را نشانه گرفته است
  • ممنوع شدن توزیع رایگان کیسه‌های پلاستیکی در فروشگاه‌های زنجیره‌ای
  • اجرای طرح پاکسازی کیسه های پلاستیکی حاشیه سایت زباله شهری آواجیق چالدران
  • حذف کیسه‌های پلاستیکی در ایران | آب دریای خزر باز هم عقب‌نشینی کرد
  • توضیحات سلاجقه درباره موضوع حذف کیسه‌های پلاستیکی
  • آغاز طرح جایگزینی کیسه‌های پارچه‌ای در نانوایی‌های بروجرد