Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-27@03:12:28 GMT

نعل وارونه اصولگرایان در ماجرای هفت تپه !

تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۵۹۰۲۶

نعل وارونه اصولگرایان در ماجرای هفت تپه !

پایگاه خبری جماران: احمد نادری، نماینده سیرجانی مردم تهران در شبکه «توئیتر» که سالهاست به دلایل نامعلومی در فیلتر به سر می برد، خبرداده که به همراه دو نماینده دیگر به شوش رفته تا از نزدیک شاهد وضعیت غم انگیز «کارگران هفت تپه» باشد. او در ادامه، وضعیت این روزهای هفت تپه را محصول سیاست های «نئولیبرال» و خصوصی سازی های بی ضابطه و رابطه ای دانسته و گفته است:«باید فکری جدی به حال عاملان آن کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

شاید حضور نمایندگان مجلس در میان کارگران معترض هفت تپه اندکی تسکین دهنده درد آنها شود. اما ممکن است از حرف های این نماینده مجلس چنین برداشت شود که لابد دست هایی پشت پرده وجود داشته برای اینکه وضع به اینجا برسد. در صورتی که گزارش های منتشر شده نشان می دهد که سیاست ها و خصولتی کردن این کارخانه ها از دوره ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد که مورد حمایت کامل اصولگرایان قرار داشت، کلید خورده است. همان دوره ای که اصولگرایان به منتقدین دولت «بدترین القاب» را می دادند و رئیس دولت را «پاک دست ترین» فرد در کشور معرفی می کردند.

در حالی که سال 86 دست اندرکاران دولتی از کاهش یکباره تعرفه واردات شکر خبر دادند، در پی این تصمیم انبارهای شکر در کشور مملو از محصول وارداتی شد و تولیدکنندگان ایرانی نیز با مشکلات شدیدی مواجه شدند. زیرا کارخانجات داخلی باید حدود 1/4 میلیون تن شکر تولید می کردند و از آنجا که نیاز بازارهای داخلی 1/9میلیون تن بود باید سالانه 500 الی 600 هزار تن شکر دیگر وارد کشور می شد، اما آمارها نشان می‌دهد که تنها در سال 85 چیزی بیش از 4 برابر این مقدار یعنی حدود 2300 هزار تن شکر وارد کشور شده است.

زمزمه های واگذاری کارخانه های شکر به بخش غیردولتی نیز درست از زمانی شدت گرفت که کارخانه های شکر داخلی زیان ده شدند و نخستین اعتراض کارگران هفت تپه هم نسبت به واگذاری این کارخانه به بخش غیردولتی، درست 4 روز قبل از مراسم تحلیف حسن روحانی یعنی 9 مرداد 92 اتفاق افتاد. اعتراضی که کارگران در آن از طبقه بندی مشاغل خود انتقاد کرده و خواستار تغییر برخی مدیران این کارخانه شده بودند.

گویا برخی ها فراموش کرده اند که کارگران هفت تپه از سال 87 تا اواسط 92 به دلیل جو شدید امنیتی قادر به بیان اعتراضات خود نبودند. همان دوره ای که مدیریت اصولگرایانه بر کشور حاکم بود. اما با روی کار آمدن روحانی ضمن برچیده شدن جو امنیتی حاکم بر این کارخانه، کارگران به یک خواسته روشن خود رسیدند و آن ابقای «فرشید مومن غریب» و انتخابش به عنوان عضو هیأت مدیره جدید بود. او قرار بود در دوره احمدی نژاد از این کارخانه اخراج شود.

با اینکه وضعیت فعلی کارگران این کارخانه بسیار نگران کننده و دشوار است، ولی پوشیده نیست که بخش بزرگی از دلیل چنین وضعیتی به مدیریت ماجراجویانه احمدی نژاد در کشور و عدم توجه دولتش به تولید داخلی بازمی گردد. چه بسیار کارخانه دارانی که در دولت های نهم و دهم ورشکسته نشدند و دست به تعدیل نیروهای قدیم و جدید خود نزدند. 

 نیشکر هفت تپه نیز در زمره همین ها قرار می گیرد. برای اثبات این ادعا کافیست به اعتراف صریح مدیرعامل این شرکت در تاریخ 26 بهمن 91 مراجعه شود. وقتی که او در مصاحبه ای میزان بدهی های این شرکت را به بانک ها و سازمان های دولتی 920 هزار ریال بازگو کرد و آنها را جزو دیون دولت به حساب آورد. وضعیت شرکت ها و کارخانه ها در بازه سال های 84 الی 92 از هر دوران دیگری بدتر بود. به نحوی که به گفته تحلیلگران در زمان دولت احمدی نژاد بیش از ۷ هزار کارخانه و واحد تولیدی در کشور تعطیل شد.

حالا نیز در خبرها می خوانیم که سه نماینده اصولگرای مجلس به شوش سفر کرده اند تا با ردگم کنی درباره اصل ماجرا، همه تقصیرات را گردن دولت روحانی بیندازند. انگار جناح مورد حمایت آنها تاکنون هیچ نقشی در مناسبات قدرت نداشته و هیچ تصمیمی بر خلاف اشتغال در کشور نگرفته است.

واقعیت این است که علاوه بر تعطیلی 50 درصد کارخانه های کشور در دولت اصولگرایان، مابقی کارخانه ها نیز با حجم بالای بدهی و تعدیل نیرو مواجه شدند. این مسأله بازهم پس از ناکامی برجام ادامه یافت و به تعطیلی واحدهای تولیدی شکننده و کارخانه های بعضا قدیمی و باسابقه کشور انجامید. 

سخن آخر!

امروز بهتر است کسانی که همه تقصیرات را به گردن خصوصی سازی های بی ضابطه و رابطه ای می اندازند، بگویند که خود چه نگاهی به اداره جامعه در شرایط فعلی دارند و پاسخ دهند که شرکت های صوری وابسته در کدام دولت تقویت شدند و نبض مهم اقتصاد را در دست گرفتند؟ این را هم بگویند که ایجاد بیش از 7 هزار موسسه مالی و اعتباری و بازی با اعتبار اسامی مقدسی که بعضا برای این موسسات برگزیدند، با چه هدفی و در کدام دولت بود؟

 

اخبار مرتبط قائم مقام مدیرعامل هفت‌تپه: حساب‌های بانکی ما را بستند/ قاضی مسعودی: تا شما را احضار می‌کنیم حقوق کارکنان را دو ماه عقب می‌اندازید مطالبات کارگران هفت تپه در مجلس طرح و پیگیری می شود کارگران هفت تپه 3ماه حقوق نگرفته‌اند و 49 روز زیر آفتاب هستند پرونده ارزی هفت‌تپه؛ سندی درباره تخلف وزیر و معاونانش وجود ندارد ارزیابی عملکرد فراکسیون امید در مجلس دهم/ دلایل عمده القاء حس ناکارآمدی مجلس در میان رای دهندگان چه بود؟

منبع: جماران

کلیدواژه: سهام عدالت بودجه 99 ویروس کرونا هفت تپه حقوق کارگران هفت تپه سهام عدالت بودجه 99 ویروس کرونا امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی کارگران هفت تپه کارخانه ها احمدی نژاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۵۹۰۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معاون رئیس‌جمهور: ۵۰۰ هزار خانه تحویل متقاضیان شد

معاون امور مجلس رئیس‌جمهور از تحویل ۵۰۰ هزار واحد مسکونی به متقاضیان در اجرای طرح نهضت ملی مسکن خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان، سید محمد حسینی ظهر امروز در جمع نمازگزاران سمنان در مصلای بزرگ حضرت امیرالمؤمنین (ع) اظهار داشت: بیش از 2 میلیون و 500 هزار واحد مسکونی در کشور در راستای اجرای قانون نضهت ملی مسکن در حال احداث است.

وی با اشاره به سرعت گرفتن روند احداث این واحدهای مسکونی تصریح کرد: از این تعداد بیش از 500 هزار واحد مسکونی تحویل متقاضیان شده است.

معاون امور مجلس رئیس‌جمهور به تلاش‌های دولت سیزدهم برای رفع مشکلات اقتصادی و معیشتی موجود در کشور اشاره و ابراز امیدواری کرد به زودی این تلاش‌ها نتیجه داد و مردم در عرصه‌های مختلف شاهد پیشرفت‌های بزرگ در کشور باشند.

حسینی به نامگذاری امسال به نام سال جهش تولید با مشارکت مردم از سوی مقام معظم رهبری اشاره و خاطرنشان کرد: امروز مشکلات و مضلات اقتصادی کشور در گرو جهش تولید بوده و توجه به منویات مقام معظم رهبری در زمینه جهش تولید مهم‌ترین راهکار رفع مشکلات اقتصادی و دور کردن نظام جمهوری اسلامی ایران از التهاب بازار و نوسان‌های ارزی است.

وی با اشاره به درپیش‌بودن روز جهانی کارگر، کارگران را رکن مهم رونق تولید برشمرد و بیان کرد: تحقق شعار امسال نیازمند همراهی کارگر، کارفرما و سرمایه‌گذار است.

معاون امور مجلس رئیس‌جمهور با اشاره به حمایت‌های دولت سیزدهم از کارگران و حوزه تولید گفت: افزایش قابل توجه حقوق کارگران و رفاهیات آنان در طول فعالیت دولت سیزدهم از جمله اقدامات دولت برای حمایت از این قشر مولد بوده است.

حسینی با اشاره به نقش ارزشمند کارگران از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون در عرصه‌های مختلف کشور بیان کرد: اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل، کاهش حوادث‌کار، اصلاح بیمه کارگران ساختمانی با دربرگیری 500 هزار کارگر ساختمانی از دیگر اقدامات حمایتی دولت از کارگران است.

وی با تأکید بر لزوم توسعه اقتصاد دانش‌بنیان به عنوان یکی از برنامه‌های مهم دولت در راستای جهش تولید خاطرنشان کرد: ظرفیت‌های متعدد از معدن، اقتصاد دیجیتال تا اقتصاد دانش‌بنیان در برنامه هفتم توسعه دیده شده و تسلط بر مهارت و حرفه‌آموزی لازمه تحقق این برنامه‌ها، خودکفایی و افزایش صادرات است.

معاون رئیس‌جمهور از فعالیت بیش از 10 هزار شرکت دانش‌بنیان در کشور خبرداد و بر لزوم حضور این شرکت‌ها در نمایشگاه‌های بین‌المللی تأکید کرد.

حسینی با اشاره به لزوم تبدیل تهدیدها به فرصت‌ها در کشور عنوان کرد: این مهم با قدرت و صلابت برای توسعه و پیشرفت کشور محقق خواهد شد که نمونه این مهم، قدرت نظامی و اقتدار دفاعی است که امروز جمهوری اسلامی ایران دارد.

وی با بیان اینکه عملیات "وعده صادق" اقتدار نظام جمهوری اسلامی ایران را به منصه ظهور گذاشته و هیمنه پوشالی دشمن را از بین برد گفت: کشورهای غربی از جمله انگلیس و آمریکا از حامیان رژیم غاصب صهیونیستی هستند و تحقق وعده صادق اقتدار نظام جمهوری اسلامی ایران را به نمایش گذاشت.

انتهای پیام/363/

دیگر خبرها

  • معاون رئیس‌جمهور: ۵۰۰ هزار خانه تحویل متقاضیان شد
  • پاشنه آشیل مجلس دوازدهم از نگاه سخنگوی حزب اعتدال و توسعه /جریان رائفی پور به دنبال هدایت و مدیریت مجلس است
  • حقوق کارگران ۵۷ درصد بیشتر شده است
  • احیای بیش از ۳۰۰ کارخانه از ابتدای دولت در خراسان رضوی
  • طی دو سال گذشته، ۳۰۸ کارخانه در خراسان رضوی احیا شده است
  • فعال کارگری: دولت با احیای کارخانه‌های تعطیل یا نیمه‌تعطیل، تولید داخل را زنده کرد
  • اصولگرایانِ منتقد «گشت ارشاد»، تغییر موضع داده اند؟ /دولت رئیسی همچنان مدافع رویکردهای تند و سلبی در موضوع حجاب
  • عضو کمیسیون کشاورزی مجلس: حال کارگران در دولت سیزدهم خوب شد
  • فرآیند تولید دیگ و ماهیتابه با قوطی فلزی نوشابه توسط کارگران پاکستانی (فیلم)
  • روایتی حقوقی و هنری از کارگران کارخانه چیت‌سازی بهشهر