Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-26@05:24:02 GMT

تأثیر مستقیم افزایش سفرها در شیوع کرونا +نمودار

تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۵۹۰۴۵

تأثیر مستقیم افزایش سفرها در شیوع کرونا +نمودار

طبق مستندات سفرهای ماه‌های گذشته و بررسی‌های انجام شده درباره سفرهای بین‌شهری از ابتدای اسفندماه 98 افزایش تردد برون‌شهری در شیوع بیماری کرونا تاثیر مستقیم دارد و ضرورت دارد مردم با توجه با این موضوع، از انجام سفرهای غیرضروری پرهیز کنند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگز‌اری فارس، 30 بهمن ماه سال گذشته بود که با یافته شدن چند نمونه بیمار مبتلا به کرونا در کشورمان، موضوع شیوع این بیماری در ایران هم مطرح شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در گام اول یکی از روش‌هایی که مدنظر قرار گرفت قرنطینه و در خانه ماندن مردم بود.

از همان اوایل اسفندماه امید عده‌ای بر آن بود که شیوع این بیماری در کشور به سرعت کنترل می‌شود اما عده زیادی از کارشناسان بهداشتی  بر مدت‌دار بودن پاندمی کرونا تا چندین ماه بعد تاکید داشتند.

در این راستا یکی از دغدغه‌های مهمی که برای ستاد ملی مقابله با کرونا شکل گرفت، دید و بازدیدها و سفرهای نوروزی بود که طبق سنت هر سال در کشورمان اجرا می‌شد.

در این راستا موضوع تأکید بر کاهش سفرها و حذف سفرهای غیرضروری در دستور کار ستاد ملی مقابله با کرونا قرار گرفت.

از همان اوایل اسفندماه 98 (5 اسفند 98) نیز طرح موضوع امکان کنسلی بلیت های خریداری شده نوروز در حوزه حمل و نقل ریلی، هوایی و جاده‌ای بدون کسر جریمه از سوی وزیر راه و شهرسازی عنوان شد.

اما یکی از دغدغه‌های اصلی انجام سفرهای بین‌شهری مردم با خودروهای شخصی و انتقال ویروس در سفرهای نوروزی بود.

در این راستا بارها تأکید شد که مردم در ایام نوروز تا جایی که امکان دارد در خانه بمانند و از انجام سفر‌ خودداری کنند؛ البته مردم نیز به این توصیه ستاد ملی مقابله با کرونا و وزارت بهداشت تا اندازه‌ای عمل کردند اما به هر حال در ایام نوروز با وجود کاهش بسزای سفرها نسبت به مدت مشابه سال قبل، باز جاده‌ها خالی از مسافر نبودند.

 

طبق آمار موجود، از اول اسفندماه 98 تا پنجم اردیبهشت 99، تعداد 57 میلیون و 864 هزار و 456 تردد بین استانی وسایل نقلیه سبک (سواری) در جاده‌ها ثبت شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل 45 در‌صد کاهش داشت.

بنابراین گزارش یکی از عوامل اصلی شیوع کرونا، در کنار چندین عامل نظیر حضور در تجمعات، عدم رعایت فاصله گذاری اجتماعی، نزدن ماسک و غیره، انجام سفر است، به هر حال با انجام سفر احتمال انتقال بیماری از استانی به استان دیگر و شیوع بیماری بسیار محتمل است.

 

 

* ارتباط مستقیم افزایش سفرها با شیوع کرونا

طبق آمار نموداری سفرهای جاده‌ای استانی (پایین)، در حدود 150 روز در دوران شیوع کرونا‌ هر زمان که میزان سفرها افزایش یافته است، حدود 10 تا 14 روز بعد آمار مبتلایان به کرونا در کشور افزایش یافته است.

بنابراین گزارش در روزهای پایانی سال 98 ‌تردد روزانه یک میلیون و 400 هزار دستگاه وسیله نقلیه در جاده‌ها توسط ترردشمارها ثبت شد و به همین دلیل حدود 10 تا 14 روز بعد نمودار آمار مبتلایان به کرونا، سیر صعودی در پیش گرفت و آمار مبتلایان به کرونا از رقم 1500 نفر به 3000 نفر در روز هم رسید. 

با کاهش سفرها در روزهای اول فروردین 99 نمودار آماری ابتلا به کرونا در روزهای پایانی تعطیلات نوروزی سیر نزولی در پیش گرفت و حتی در روزهای پایانی فروردین 99 به دلیل کاهش سفرها و همچنین توجه مردم به موضوع ماندن در خانه خصوصا در روزهای 13 و 14 فروردین،  آمار مبتلایان به حدود 1500 نفر در روز کاهش یافت.

 

بنابراین گزارش طبق نمودار مذکور، افزایش صعودی و محسوس تعداد مبتلایان به کرونا از 8 فروردین تا حدود 15 فروردین 99 ارتباط مستقیم با افزایش تعداد جابه‌جایی‌ها در روزهای پایانی اسفندماه 98 دارد.

از سوی دیگر شروع روند نزولی تعداد مبتلایان به کرونا از 13 فروردین 99 ارتباط مستقیم با کاهش سفرها در روزهای دوم تا پنجم فروردین ماه 99 دارد.

در ادامه با صعودی شدن نمودار ‌سفرها از 20 فروردین 99 و در ادامه، روزهای بعد، مجددا از 12 اردیبهشت 99 نمودار مبتلایان به بیماری کرونا صعودی شد و این نشان می‌دهد هر بار میزان سفرها افزایش یافته است، حدود 10 تا 15 روز بعد میزان مبتلایان به بیماری کرونا هم افزایش یافته است.

یا در روزهای 29 اردیبهشت و 4 خرداد 99 که میزان سفرهای افزایش بسزایی داشته است، به تدریج نمودار مبتلایان به کرونا نیز صعودی شده است.

نکته مهم‌تر منطبق شدن آمار مبتلایان به کرونا از روزهای 9 و 10 خرداد ‌با آمار ترددها است که این انطباق روند سفرهای برون‌شهری با میزان مبتلایان به کرونا، قابل تأمل است.

* کاهش 14 درصدی تردد بین‌استانی وسایل نقلیه سبک در 4 ماه ابتدایی سال به دلیل کرونا

در این راستا، مقام مسؤول مرکز مدیریت راه‌ها در تشریح آمار ترددهای جاده‌ای بین‌شهری ناوگان سبک و سنگین در ایام شیوع کرونا، به خبرنگار فارس می‌گوید: در تیرماه 99 نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش 17 درصدی تردد در جاده‌ها داشتیم.

به گفته ایمان محرابی‌نیا ‌در فروردین 99 میزان ترددها نسبت به مدت مشابه سال قبل 57 درصد کاهش، در اردیبهشت ماه 99 میزان 13 درصد کاهش و در خرداد 99 میزان ترددها در کل وسایل نقلیه سبک و سنگین نسبت به مدت مشابه سال قبل، 6 درصد کاهش داشت.

مسؤول سالن عملیات مرکز مدیریت راه‌ها‌ افزود: ‌در تردد بین‌استانی وسایل نقلیه سبک در 4 ماه ابتدایی سال 99 میزان 26 درصد کاهش داشتیم که 12 درصد از این رقم مربوط به سهمیه‌بندی بنزین در ماه‌های آذر، دی و بهمن 98 است و 14 درصد کاهش سفرها به دلیل شیوع کرونا است.

وی اضافه کرد: در تیر ماه 99 نسبت به خرداد 99 در بخش تردد وسایل نقلیه سبک 9 درصد کاهش ثبت شد.

محرابی‌نیا افزود: در تیرماه بیشترین کاهش تردد بین‌استانی مربوط به استان اردبیل با 33 درصد کاهش تردد بوده است و کمترین کاهش تردد نسبت به مدت مشابه سال قبل مربوط به استان کردستان بوده است که فقط 8 درصد کاهش داشته است.

مسؤول سالن عملیات مرکز مدیریت راه‌ها بیان کرد: کاهش 9 درصدی تردد خودروهای سبک در تیر ماه نسبت به خرداد 99 به دلیل اوج‌گیری بیماری کرونا بوده است.

* ضرورت حذف سفرهای غیرضروری در ‌ماه سوم تابستان 

به گزارش فارس، آمارهای تردد در روزهای فروردین 99 و میزان مبتلایان و به تبع آن مرگ بر اثر کرونا طبق نمودارها کاملا مشهود است؛ با کاهش تردد و یا افزایش تردد بین شهری، اثرات آن‌ حدود دو هفته در تعداد مبتلایان جدید به بیماری کرونا نمایان می‌شود.

نکته قابل تأمل این است که‌ در شهریورماه 99 ‌و به خصوص‌ به دلیل همزمانی ماه محرم با ماه آخر تابستان (که همه ساله‌ جزو ایام پرتقاضای سفر محسوب می‌شود) ‌انگیزه سفرهای بین‌ استانی و خصوصاً سفر از تهران به ‌شهرستان‌ها به شدت افزایش می‌یابد و این آمد و شد‌ها تأثیر زیادی در انتقال بیماری کرونا دارد.

ضرورت دارد مردم کاهش سفر را در راستای جلوگیری از شیوع بیشتر بیماری کرونا خصوصا در ماه سوم تابستان در دستور کار قرار دهند، به هر حال، میزان‌ تردد برون شهری در شیوع بیماری کرونا تاثیر مستقیم دارد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: کرونا بیماری سفرهای برون شهری سفرهای جاده ای در خانه می مانیم نسبت به مدت مشابه سال قبل آمار مبتلایان به کرونا مبتلایان به کرونا افزایش یافته روزهای پایانی وسایل نقلیه سبک تردد بین استانی بیماری کرونا اسفندماه 98 شیوع کرونا کاهش سفرها فروردین 99 انجام سفر درصد کاهش کاهش تردد کاهش سفر بین شهری خرداد 99 جاده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۵۹۰۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک همه‌گیری دیگر در راه است!

آفتاب‌‌نیوز :

بحران شیوع آنفلوآنزای پرندگان- که به عنوان H۵N۱ شناخته می‌شود- در مزارع لبنی نشان از این واقعیت دارد که سازمان‌های سلامتی و بهداشت عمومی از همه‌گیری کرونا درس نگرفته‌اند- یا حداقل این که نتوانسته‌اند درس‌های کووید را جذب و هضم کنند.

شیوع آنفولانزای پرندگان در مزارع، مرغداری‌ها و گاوداری‌های ایالات متحده هم‌چنان با سرعت ادامه دارد و به گفته دانشمندانی که از سرعت و روند این شیوع شگفت‌زده شده‌اند، این روز‌ها این موضوع به مرحله هشداردهنده رسیده است.

هفته گذشته وزارت کشاورزی ایالات متحده آمریکا بالاخره تأیید کرد که H۵N۱ نه تنها از پرندگان به پرندگان یا از پرندگان به گله‌های دام سرایت می‌کند، بلکه در بین گاو‌ها نیز شروع به انتقال کرده است. این در حالی است که گزارش‌های رسانه‌ها حکایت از این می‌کند که در تعداد بسیاری از گاو‌ها انتقال و ابتلا به آنفلوآنزای پرندگان بدون علامت خاصی روی می‌دهد.

اگرچه هنوز خطر ابتلا به این بیماری برای انسان‌ها زیاد نیست، اما واضح است که برای این که مسیر و شیوه انتقال این ویروس کنترل شود، کار‌های بسیار بیشتری باید انجام گیرد.

این امر مستلزم آن است که سازمان غذا و داروی آمریکا و مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها از لاک خود بیرون آمده و مسیر درستی پیش بگیرند. در واقع این روز‌ها ناامیدی محسوسی در میان متخصصان بیماری‌های عفونی وجود دارد که آژانس‌های بهداشتی و سلامتی بیش از حد لازم از اطلاعات مهم محافظت می‌کنند و در نظارت بر ویروس و روش‌های انتقال آن بسیار محافظه‌کار و ترسو هستند. به عنوان مثال، تاکنون در زمینه مقابله با آنفلوآنزای پرندگان تعداد و روند آزمایش‌ها محدود بوده است و تا همین روز‌های اخیر به رغم شیوع محسوس بیماری در بین پرندگان و دام‌ها، اما، تنها تعداد انگشت‌شماری از توالی‌های ویروسی به صورت عمومی به اشتراک گذاشته شده بود- که می‌تواند رویکردی نگران‌کننده و هشدارآمیز به شمار آید.

منبع: شفقنا

دیگر خبرها

  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • بی‌خوابی نشانه چه بیماری‌هایی است؟
  • هشدار وزارت بهداشت غزه درباره شیوع بیماری‌های واگیردار
  • یک همه‌گیری دیگر در راه است!
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • ایرلند: ۱۰۰ درصد فلسطینیان غزه با شبح قحطی مواجه هستند
  • شایع‌ترین اختلالات روانی در مبتلایان به کرونا را بشناسید
  • روزنامه همشهری : دنبال تعطیلی شنبه نباشید / ۵شنبه و جمعه روزهای دینی اند
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • ۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا | بخش عمده‌ سرماخوردگی‌ها کروناست | شیوع یک سویه بسیار واگیر کرونا