Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایجاد پژوهشکده عناب و زرشک، ایجاد مراکز خدمات پزشکی با تکیه بر توان پژوهشگاه رویان و پژوهشگاه ابن سینا، توسعه شعب شهرستان‌ها به ویژه شهرهای طبس و فردوس و عرضه گسترده محصولات استراتژیک استان و فرآورده‌های آن در سطح ملی و بین‌المللی، برخی از اقدامات پیش روی جهاددانشگاهی در خراسان جنوبی است.

به گزارش خبرگزاری برنا خراسان جنوبی، جلال الدین صادقی، امروز 14 مردادماه در آستانه فرارسیدن 16  مردادماه سالروز تاسیس جهاددانشگاهی ضمن تبریک روز خبرنگار به جامعه خبرنگاران و اهل رسانه، اظهار کرد: جامعه رسانه‌ای کشور، صادقانه و با کمترین پشتوانه مالی، فضای ایران اسلامی را با انتشار به موقع و دقیق اخبار در سطح جامعه، پویا و فعال نگاه می‌دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: جهاددانشگاهی به عنوان یک نهاد مولود انقلاب که به گفته مقام معظم رهبری عطرش فضای جامعه را پر کرده، در حال حاضر بعد از گذشت چهل سال از انقلاب اسلامی بزرگترین شبکه پژوهش‌های کاربردی است.

صادقی بیان کرد: جهاد دانشگاهی دارای ۴۲ واحد استانی، سه پژوهشگاه، 30 پژوهشکده، ۱۳۰ مرکز خدمات تخصصی، ۲۵ مرکز رشد، ۱۴۰ گروه پژوهشی، دو پارک علم و فناوری، 30 موسسه آموزش عالی ، دو پایگاه علمی، دو مجتمع تحقیقاتی، ۱۵ شرکت دانش بنیان، یک خبرگزاری بین المللی، دو خبرگزاری ملی، سازمان تجاری سازی فناوری و اشتغال دانش آموختگان، سازمان دانشجویان، سازمان انتشارات، سازمان فعالیت‌های قرآنی و سازمان گردشگری دانشجویان  است که بخش هایی از بدنه بزرگ جهاددانشگاهی را شامل می شوند.

وی با بیان اینکه اکنون بیش از یک میلیون فراگیر در سال در دوره‌های تخصصی کوتاه مدت جهاددانشگاهی در کشور آموزش می‌بینند، تصریح کرد:  100 هزار دانشجو در مقاطع کاردانی تا دکتری در مراکز و موسسات آموزش عالی جهاددانشگاهی در حال تحصیل هستند.

صادقی اظهار کرد: جهاددانشگاهی، آموزش و پژوهش را ذیل نوآوری تعریف کرده و در پژوهش و آموزش و فعالیت‌های فرهنگی به دنبال پاسخگویی به نیازهای جامعه و بخش‌های صنعت و خدمات بوده است.

وی افزود: جهاددانشگاهی همواره سعی کرده وابستگی خود را به بودجه دولتی کمتر کند و هم اکنون می‌توانیم ادعا کنیم که وابستگی جهاددانشگاهی به بودجه دولتی حدود 20 درصد است.

رئیس جهاددانشگاهی خراسان جنوبی بیان کرد: جهاددانشگاهی خراسان جنوبی به عنوان بخشی از پیکره بزرگ و درخت تناور این نهاد توانسته است درحوزه‌های پژوهش، آموزش و فرهنگ متناسب با نیاز جامعه و مبتنی بر نیازهای منطقه، اقدامات شاخصی را انجام دهد.

صادقی ادامه داد: جهاد دانشگاهی به رغم این که در هر استان متناسب با مزیت‌های آن استان، اقداماتی را برنامه‌ریزی و هدف‌گذاری می‌کند، در مقیاس کلان نیز یک سیستم یکپارچه پژوهشی، آموزشی و فرهنگی است و همواره آمادگی داشته است در صورت اعلام نیاز، خدمات خود را در راستای رفع نیازها و بهره‌گیری از پتانسیل‌ها در جای جای کشور ارائه کند. 

وی افزود: جهاددانشگاهی واحد خراسان جنوبی در سال‌های اخیر در حوزه پژوهشی، بر گیاهان دارویی و به ویژه محصولات استراتژیک عناب، زرشک و زعفران و همچنین آسیب‌های اجتماعی با تأکید بر بانوان خانه‌دار و پژوهش‌های مرتبط با برنامه‌ریزی و توسعه شهری و روستایی متمرکز کرده و طی سال‌های آینده قصد دارد در گرایشی خاص از معدن متناسب با پتانسیل منطقه و گردشگری کویر و ژئوتوریسم ورود کند.

رئیس جهاددانشگاهی خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: تالیف هشت عنوان کتاب در  حوزه  های فوق، چهار ثبت اختراع(شکلات فراسودمند عناب- آبنبات فراسودمند زرشک با خاصیت تصفیه خون و کمک به خون‌سازی، کلوچه فراسودمند عناب و چیپس فراسودمند عناب)، 11 اختراع در مرحله ثبت، چاپ 31 عنوان مقاله، عضویت در شش مجمع علمی تصمیم‌گیرنده استان، اجرای فاز اول توسعه اقتصادی و اشتغال‌زایی برای 109 روستا و آغاز فاز دوم همین طرح برای 127 روستای دیگر به کارفرمایی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی  و همچنین اجرای طرح ملی الگوی نوین توسعه مشاغل خانگی به کارفرمایی وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی از جمله اقدامات پژوهشی این واحد است.

صادقی ادامه داد: برگزاری بیش از 40 طرح، دوره، کارگاه و همایش در دبیرخانه علمی آسیب‌های اجتماعی و ذخیره 550 نمونه خون بند ناف نیز از دیگر اقدامات حوزه پژوهشی جهاددانشگاهی است.

وی افزود: برگزاری 35 عنوان برنامه، اجرای بیش از 60 طرح نظرسنجی توسط ایسپا، تولید بیش از 8 میلیون خبر در  ایسنا و ایکنا و برگزاری هشت عنوان جشنواره ملی- منطقه‌ای، از فعالیت‌های معاونت فرهنگی بوده است.

رئیس جهاددانشگاهی خراسان جنوبی بیان کرد: آموزش 20 هزار فراگیر دوره‌های آموزشی کوتاه مدت، تدوین 30 دوره آموزشی، 200 دوره آموزش ضمن خدمت کارکنان دولت، فعالیت چهار مرکز آموزش‌های تخصصی کوتاه‌مدت در استان، برگزاری چهار آزمون استخدامی توسط مرکز آزمون جهاددانشگاهی و دبیری کمیته آموزش استان از سال 98، از دیگر فعالیت‌های حوزه آموزشی است.

صادقی ادامه داد: معرفی شش برند تولیدات طرح ملی توسعه مشاغل خانگی، ایجاد سه شبکه تولیدات مشاغل خانگی و اجرای طرح ملی الگوی توسعه مشاغل خانگی با کارفرمایی وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی از فعالیت‌های حوزه تجاری‌سازی فناوری و اشتغال جهاددانشگاهی استان است.

وی با اشاره به چشم‌انداز آینده این نهاد، یادآور شد: ایجاد پژوهشکده عناب و زرشک،  ایجاد مراکز خدمات پزشکی با تکیه بر توان پژوهشگاه رویان و پژوهشگاه ابن سینا، توسعه شعب شهرستان‌ها به ویژه شهرهای طبس و فردوس و عرضه گسترده محصولات استراتژیک استان و فرآورده‌های آن در سطح ملی و بین‌المللی، برخی از اقدامات پیش روی جهاددانشگاهی در خراسان جنوبی است.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: نیروی انسانی جهاد تربیت مزیت تحقق جهاددانشگاهی خراسان جنوبی مشاغل خانگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۵۹۰۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت باید راه را برای مشارکت فعالانه کارگران فراهم کند

در راستای تأمین این منویات ذکر چند نکته ضروری است:

نخست اینکه یکی از اولویت‌های جامعه کارگری در آستانه روز جهانی کارگر، مقوله درآمد و معیشت است. قدرت خرید کارگران در سال‌های اخیر به‌شدت کاهش پیدا کرده است. امروز یکی از مطالبات عمومی کارگران، افزایش دستمزد است و بر این اساس رقمی که  امسال برای حداقل مزد تعیین شده به هیچ وجه کفاف نیازهای معیشتی آنان را نمی‌دهد و انتظار دارند رقم مزد۱۴۰۳ مورد بازنگری قرار گیرد. 

خواسته دیگر کارگران این است که به مطالباتشان برای مشارکت در بازار کار توجه شود، بنابراین دولت باید راه را برای مشارکت فعالانه کارگران فراهم کند. اگر فکر کنیم نظرات کارگران بدون اثرگذاری و کارآمدی است، کشور را از سرمایه نیروی انسانی محروم کرده‌ایم و از این ظرفیت عظیم که همانا حضور و مشارکت کارگران است، غفلت ورزیده‌ایم. کارگران هم دانش و مهارت دارند و هم نیروی انسانی بالقوه و موتور محرک توسعه هستند. در همه کشورها محوریت بازار کار، اول سرمایه انسانی (نیروی کار) است و بعد سرمایه‌های مادی؛ اما متأسفانه در ایران به این امر توجه نداریم و اگر بخواهیم از این ظرفیت بزرگ برای توسعه و رونق تولید استفاده کنیم، باید به کارگران توجه ویژه داشته باشیم.

فراموش نکنیم کارگران علاوه بر اینکه صاحب مهارت‌اند، بعضاً کارآفرین هم هستند و می‌توانند در قالب شرکت‌های دانش‌بنیان فعالیت‌های خارق‌العاده انجام دهند یا از طریق تشریک‌مساعی با همکاران خود بخش‌های بزرگی از مشکلات صنعتی کشور را حل کنند. بنابراین توجه به کارگران و مشارکت و اعمال رأی آن‌ها در تصمیمات هم می‌تواند برای این قشر، روحیه‌بخش باشد و هم در عین حال امنیت ملی را ارتقا دهد.

اکثر قریب به اتفاق کارگران، قراردادی هستند، کارگران به فردا و آینده شغلی خود اطمینان ندارند اما متأسفانه دولت سازوکارهای مناسبی برای حمایت از کارگر ندارد نظارت‌ها نیز ضعیف است، امنیت شغلی کارگران دچار مشکلات اساسی شده است.

دیگر خبرها

  • بر تلاش مسئولان برای تحقق شعار سال تأکید کرد
  • رونمایی از سند ۵ ساله توسعه شاخص‌های آموزشی، فضاها و نیروی انسانی سیستان و بلوچستان
  • تشکیل اتحادیه‌های صنایع دستی برای تحقق شعار سال در تیران اولویت دارد
  • تحقق شعار سال جزو وظایف ارکان نظام اسلامی است
  • توسعه اجتماعی شاخص‌ترین دارایی نظام است
  • کارگروه اقتصاد دریامحور هنوز خروجی عملیاتی نداشته است
  • توسعه اقتصاد دریا و شعار سال اولویت‌های اصلی هرمزگان در سال جاری
  • دولت باید راه را برای مشارکت فعالانه کارگران فراهم کند
  • ضرورت گره گشایی از مسایل محلات و تربیت نیروی انسانی تراز انقلاب
  • تهیه پیش نویس سند عملیاتی تحقق شعار سال در خراسان شمالی