Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، عفونت گوش میانی یک عفونت باکتریایی حاد بوده که معمولا با عفونت دستگاه تنفسی فوقانی همراه است. بیش از ۸۰ درصد کودکان یک بار دوره‌ای از عفونت یا التهاب گوش میانی را تا سن سه سالگی تجربه خواهند کرد.

این عارضه، شایع‌ترین علت کاهش شنوایی در کودکان بوده و تشخیص دقیق آن در شیرخواران و کودکان دشوارتر خواهد بود؛ تورم، گرفتگی و احساس درد در ناحیه گوش ازجمله علائم این عفونت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تجمع موکوس در پشت پرده صماخ باعث اختلال در شنوایی و درد می‌شود که در صورت پارگی آن و خروج مایع بعد از چند روز بهبودی هم، همچنان درد وجود خواهد داشت. وجود علائم بالینی شامل درد گوش، تب،  آبریزش بینی، سرفه و کاهش شنوایی در کودکان ممکن است بیانگر ابتلا به عفونت گوش میانی باشد.

ترشح سفید یا زرد رنگ ماده ای از گوش، بوی نامطبوعی را به همراه خواهد داشت. تب در این مواقع معمولاً بین ۳۷ تا ۴۰ درجه سانتی‌گراد است. مشکلات شنوایی در کودکان بسیار شایع است و بیشترین وقوع آن  از ۶ ماهگی تا ۱۰ سالگی خواهد بود.

بیشتر بخوانید

علائم عفونت گوش میانی در کودکان/ سرماخوردگی را جدی بگیرید

عوامل مستعدکننده بیماری گوش

معمولا این نوع عارضه در فصل زمستان بیشتر شیوع پیدا می‌کند. بیماری گوش میانی می تواند به دلیل ناهنجاری‌های مادرزادی ظاهر شود. این نوع بیماری در سفیدپوستان بیشتر اتفاق می‌افتد. هرچه سن ابتلای اولیه کمتر باشد؛ دوره‌های وقوع بیماری شدیدتر، مقاوم‌تر بوده  و احتمال عود آن بیشتر خواهد بود. براساس تحقیقات و شواهد این نوع عارضه در پسران بیشتر ظاهر می شود.

عوامل زمینه‌ساز عارضه گوش درد

قرار گرفتن در معرض دود سیگار محیطی، داشتن سابقه عفونت گوش، سرماخوردگی‌های مکرر یا داشتن سابقه خانوادگی، عفونت‌های گوش نارس و کم وزن بودن زمان تولد کودک از عوامل زمینه ساز این نوع عارضه هستند.

 راهکارهای درمان 

اغلب عفونت‌های بدون درمان طی چند روز بهبود می یابند. دارو‌های مورد استفاده در این عفونت مسکن‌ها و آنتی بیوتیک‌ها هستند.

یکی از راه های دیگر دارو درمانی است که می توان با مشورت پزشک استفاده کرد. معمولا از  مسکن‌ها برای تسکین درد استفاده می شود.  از جمله عوارض جانبی مهم این دارو ضعف و بی‌حالی، استفراغ و درد معده است.اصلا به کودک آسپیرین ندهید مگر این که پزشک تجویز کند. گذاشتن یک بالشتک گرم روی گوش کودک به تسکین او کمک خواهد کرد. پزشک ممکن است قطره گوش هم برای کودکانی که مکرر دچار عفونت گوش می شوند، تجویز کند. اگر عفونت همچنان ادامه پیدا کرد با جراحی لوله هایی در گوش کار گذاشته می شود تا به کاهش تجمع مایع در گوش میانی که زمینه ساز عفونت است، کمک کند.

توصیه پرستاری این است که حتما  داروها به موقع  و طبق دوز گفته شده توسط پزشک داده شود. معمولا آنتی بیوتیک‌ها باعث تسریع در بهبودی و از بین رفتن عفونت‌های باکتریایی گوش می‌شوند. برای مثال آنتی بیوتیک‌های رایج عبارتند از: آموکسی سیلین  و کوآموکسی کلاو و کوتریموکسازول هستند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: عفونت گوش درمان بیماری عفونت گوش گوش میانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۶۳۹۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این ویتامین موجب افزایش قد می‌شود

 به گزارش تابناک، رشد و توسعه فیزیکی کودکان یکی از دغدغه‌های اصلی والدین است که در آن، قد بلند ترجیح داده می‌شود و به عنوان نشانه‌ای از سلامت و تندرستی در نظر گرفته می‌شود.

علاقه به داشتن قد بلند نه تنها در میان کودکان بلکه در میان والدین آنها نیز مشهود است، چرا که اغلب با مزایایی چون اعتماد به نفس بالاتر و موقعیت‌های اجتماعی بهتر همراه است. با این حال، تعیین قد نهایی یک فرد تحت تاثیر عوامل متعددی از جمله ژنتیک، تغذیه و سبک زندگی قرار دارد.

به گزارش فرطب، ژنتیک به طور قطعی در تعیین قد نقش دارد، اما تغذیه صحیح نیز می‌تواند تاثیر بسزایی بر روند رشد قدی داشته باشد. تغذیه کافی و متعادل باعث تامین مواد مغذی لازم برای رشد و نمو سلول‌ها و بافت‌های بدن به خصوص استخوان‌ها می‌شود. در این میان، اهمیت مصرف پروتئین و مواد مغذی خاص نظیر کلسیم و ویتامین D که نقش اساسی در تقویت ساختار استخوانی و بهبود رشد قدی دارند، نباید نادیده گرفته شود.

از این رو، درک اهمیت تغذیه در کنار عوامل ژنتیکی و توجه به نقش آن در تحقق پتانسیل رشد قدی کودکان، می‌تواند به والدین کمک کند تا با اتخاذ رویکردهای مناسب تغذیه‌ای، زمینه ساز رشد بهینه فرزندان خود باشند.

اهمیت تغذیه در رشد قدی کودکان
رشد قدی کودکان نه تنها تحت تاثیر عوامل ژنتیکی قرار دارد، بلکه تغذیه صحیح نیز نقش کلیدی در این فرآیند ایفا می‌کند. احمد اسماعیل زاده تاکید می‌کند که ویتامین‌ها و مواد مغذی ضروری برای رشد استخوان‌ها و بهبود قد کودکان حیاتی هستند.

تاثیر پروتئین بر افزایش قد کودکان
پروتئین، به عنوان یکی از اساسی‌ترین مواد مغذی برای تقویت بدن کودک و تحریک هورمون‌های رشد، معرفی شده است. این ماده مغذی برای سلامت ماهیچه‌ها، استخوان‌ها، پوست و سایر اندام‌های بدن ضروری است.

نقش لبنیات در رشد قدی
لبنیات، به ویژه شیر و ماست، حاوی پروتئین و دیگر مواد مغذی هستند که می‌توانند به افزایش قد کمک کنند. مصرف روزانه ۳-۴ وعده لبنیات به دستیابی به پتانسیل رشد در کودکان و نوجوانان کمک می‌کند.

اهمیت شیر و فرآورده‌های لبنی در دوران کودکی
شیر و فرآورده‌های لبنی منابع خوبی از انرژی، پروتئین‌ها، فسفر، منیزیم، ویتامین D و به ویژه کلسیم هستند که برای رشد و نمو کودک ضروری می‌باشند. مصرف این محصولات در دوران کودکی به تقویت استخوان‌ها و رشد اسکلتی کمک می‌کند.

تاثیر ویتامین D و کلسیم بر رشد قد
علاوه بر کلسیم، ویتامین D نیز در تقویت استخوان‌ها و بهبود رشد قدی نقش دارد. ویتامین D به تراکم و استحکام استخوان‌ها کمک کرده و کمبود آن می‌تواند به ضعف عضلانی و اختلال در رشد قد منجر شود.

افزایش ترشح فاکتور رشد شبه انسولین با مصرف لبنیات
محصولات لبنی نه تنها به جذب کلسیم کمک می‌کنند، بلکه ترشح فاکتور رشد شبه انسولین را نیز افزایش می‌دهند که این امر به نوبه خود به رشد اسکلتی کمک می‌کند.

از این رو، توجه به تغذیه مناسب و غنی از پروتئین، کلسیم، و ویتامین D در دوران رشد کودکان، می‌تواند به دستیابی به حداکثر پتانسیل قدی آن‌ها کمک کند.

 

دیگر خبرها

  • انجام واکسیناسیون پنوموکوک کودکان در استان سیستان و بلوچستان
  • بسیاری از اختلالات روانی ریشه جسمانی دارند
  • ادغام واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان در استان خراسان جنوبی
  • انجام ۱۰۶ عمل کاشت حلزون شنوایی رایگان در زاهدان
  • با عوارض ناشی از گازگرفتگی حیوانات چه باید کرد؟
  • این ویتامین موجب افزایش قد می‌شود
  • امکان تشخیص ام‌اس زودرس با آزمایش خون
  • بازگشت به دنیای صدا بازگشت شنوایی ۱۰۶ کودکان با کاشت حلزون شنوایی در زاهدان
  • دلیل لرز و بدن درد بدون تب چیست؟
  • شناخت زودهنگام اختلالات رشد، موثر بر عملکرد فردی و اجتماعی کودک در آینده