Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-04-27@18:40:00 GMT

نیاز تهران به طرحی برای بازسازی پس از زلزله

تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۶۴۷۴۸

نیاز تهران به طرحی برای بازسازی پس از زلزله

رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران از نبود طرحی برای بازسازی تهران پس از زلزله انتقاد کرد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، رضا کرمی محمدی در جریان بازدید معاون برنامه‌ریزی شهردار تهران از سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با معرفی معاونت‌های این سازمان و شرح اقداماتشان گفت: در قسمت بازسازی و بازتوانی متاسفانه وضعیت خوبی چه در تهران و چه در کشور نداریم و مشخص نشده که اگر اتفافی نظیر زلزله با قدرت تخریب بالا رخ داد، ما شهر را چطور باید بسازیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این شرایط ممکن است ساخت و ساز‌ها در تهران بعد از زلزله هم با تهران فعلی هیچ فرقی نداشته باشد و ما باز هم شاهد ساخت و ساز‌های نامناسب و نا ایمن هم باشیم.

وی با تاکید بر اهمیت تاب آوری گفت: در تعریف تاب آوری توان روحی افراد هم مهم است و نباید طوری باشد که فرد پس از زلزله دیگر نتواند از جایش بلند شود. باید شرایط طوری باشد که افراد خیلی زود به حالت عادی بازگردند. سازمان ملل متحد هم برنامه‌ای را برای کاهش ریسک مخاطرات و بلایا دارد که به تاب آوری هم پرداخته است.

رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با بیان اینکه ما باید پیش بینی درستی از خطراتی که در شهر وجود دارد داشته باشیم، گفت: باید بتوانیم میزان آسیب پذیری و احتمالات مختلف را در مورد حوادث بررسی کنیم. ما در معرض خطر هستیم و علاوه بر آن آسیب پذیریمان هم بالاست است.

کرمی محمدی با بیان اینکه ما به دنبال کاهش ریسک حوادثی نظیر زلزله در تهران هستیم، گفت: سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در همین راستا از سامانه هشدار سریع زلزله شهر تهران استفاده کرده است. تا بتوانیم برای چند ثانیه زودتر هم که شده قبل از موج ویران کننده کار‌هایی را طی چند ثانیه انجام دهیم. اقداماتی نظیر قطع شبکه گاز و آب، آماده باش آتش نشانی با بازکردن در ایستگاه ها، آماده باش مترو، بیمارستان‌ها و ... از جمله این موارد است.

وی با بیان اینکه چهار سنسور در اطراف گسل مشا، نصب شده بود، گفت: ۲۲ شتاب نگار دیگر هم خریداری کردیم که در تیرماه به دست ما رسید. با کمک استانداری محل‌هایی را خارج از تهران شناسایی کردیم تا این دستگاه‌ها نصب شود؛ و مجموعا ۲۶ دستگاه خواهیم داشت. به تعدادی سنسور دیگر هم هم احتیاج داریم که لازم است در سال‌های آتی اضافه شود.

رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران از به روز رسانی سامانه تخمین خسارات زلزله خبر داد و گفت: تعداد سنسور‌های این سامانه را از ۱۴ تا به ۷۰ تا رساندیم و کارایی بیشتری هم پیدا کرد. حتی برای طراحی مانور‌های زلزله. به محض اینکه زلزله می‌توان از این سامانه استفاده کرد و سازوکار آن هم اینطور است که داده‌ها را وارد سیستم کرده و در زمانی کوتاه خروجی می‌دهد که مقدار کشته زخمی و آوار و ... چقدر است.

کرمی محمدی فعالسازی سامانه هواشناسی و هشدار سیل را اقدام دیگری توصیف کرد و گفت: اطلاعات این سامانه به صورت آنلاین برای ما ارسال می‌شود.

وی با بیان اینکه شبکه راه‌های اضطراری هم در حال تکمیل است، گفت: این راه‌ها در امدادرسانی‌ها بسیار مهم هستند.

رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران افزود: بهسازی لرزه‌ای نسبی برای ساختمان‌های فرسوده هم طرح دیگری است که بسیار حائز اهمین است. ما ساختمان‌های فرسوده زیادی داریم که سقفشان در دو ثانیه اول زلزله می‌ریزد و نیاز داریم که بهسازی شود. اجرای این طرح تلفات را در بافت فرسوده کاهش می‌دهد.

کرمی محمدی با تاکید بر نقش آموزش نیز گفت: موضوع آموزش خیلی مهم است، اما در حال حاضر میران آمادگی در جامعه صفر تا ۵ درصد است که باید بیشتر شود.

وی در مورد سوله‌های مدیریت بحران نیز تصریح کرد: در حال حاضر ۱۰۰پایگاه داریم که ۱۰ پایگاه دیگر نیز درحال ساخت است. از این ۱۰۰ پایگاه ۵۴ تا دست سازمان ورزش است. اخیرا در تفاهم نامه‌ای تاکید کردیم که باید در هنگام بحران کلید این پایگاه‌ها در دست ما باشد و بتوانیم سریع از آن استفاده کنیم. نباید داخل این پایگاه‌ها اتفاقی رخ داده باشد که مغایر با کارکرد بحران باشد که خوشبختانه همکاری خوبی هم در این زمینه وجود دارد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: زلزله زمین لرزه زلزله تهران شهرداری تهران مدیریت بحران رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران کرمی محمدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۶۴۷۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نظارت مدیریت بحران بر ایمنی نمایشگاه کتاب تهران

معاون آمادگی و عملیات سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران از آغاز فعالیت کمیته ایمنی و سلامت سی‌ و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، خبرداد.

به گزارش ایسنا، صمیم مرادی روزبهانی با اشاره به آغاز فعالیت کمیته ایمنی و سلامت سی‌ و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران اظهارکرد: مطابق با مصوبات کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران، مسئولیت کمیته ایمنی و سلامت سی‌ و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران سپرده شده است.

وی افزود: بر این اساس، ارزیابی ایمنی محیطی و انعکاس ناایمنی‌ها، جانمایی محل‌های نصب علائم و تابلوهای خروج اضطراری، شناسایی فضاهای تخلیه امن اضطراری و تدقیق مسیرهای ویژه امدادی، جانمایی و تعیین محل‌های استقرار نفرات، تجهیزات و ماشین‌آلات عملیاتی دستگاه‌های امدادی و خدمات‌رسان، از اهم اقدامات ستاد ویژه مدیریت بحران سی‌ و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، پیش از آغاز این رویداد است.

روزبهانی گفت: ستاد ویژه مدیریت بحران سی‌ و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از ۱۷ عضو از سازمان‌ها و نهادهای مختلف از جمله نمایندگانی از سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران؛ سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی تهران؛ سازمان اورژانس استان تهران؛ نیروی انتظامی تهران بزرگ؛ پلیس راهنمایی و رانندگی؛ مرکز بهداشت شمال تهران (دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی)؛ مرکز بهداشت جنوب تهران (دانشگاه علوم پزشکی تهران)؛ جمعیت هلال‌احمر استان تهران؛ ستاد اجرایی سی و پنجمین نمایشگاه کتاب شامل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و نمایندگان امور اجرایی، رفاهی و حراست؛ مجموعه مصلی امام خمینی (ره)؛ شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ؛ شرکت آب و فاضلاب استان تهران؛ معاونت خدمات شهری و محیط زیست شهرداری تهران؛ مدیریت بحران شرکت بهره‌برداری راه‌آهن شهری تهران و حومه؛ ستاد مدیریت بحران شهرداری منطقه ۷ و ستادهای مدیریت بحران مناطق معین ۳، ۶ و ۱۲ تشکیل شده است.

وی ادامه داد: از این رو،  بازدید میدانی از محل برگزاری نمایشگاه برگزار و نخستین جلسه کمیته ایمنی و سلامت به منظور هماهنگی و تشریک مساعی بین اعضا در محل مصلی تهران برگزار و ضمن بررسی موقعیت و شرایط میدانی با همکاری کمیته اجرایی و رفاهی نمایشگاه، نسبت به بررسی پیش‌نویس دستورالعمل کمیته ایمنی و سلامت، جمع‌بندی نظرات و پیشنهادات اعضای کمیته و بررسی نحوه استقرار نیروهای امدادی، انتظامی و خدمات‌رسان، تشکیل شد.

معاون آمادگی و عملیات سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران گفت: تهیه و ارائه نقشه کدگذاری‌شده از محل برگزاری، نظارت بر فرآیند استقرار غرفه‌ها و آماده‌سازی فضاهای نمایشگاهی، ارائه آموزش‌های ایمنی، اطفاء حریق، تخلیه اضطراری و کمک‌های اولیه به مسئولان برگزاری و غرفه‌داران، تعیین محل تشکیل ستاد مدیریت بحران ویژه نمایشگاه، توزیع بیسیم واحد امدادی در زمان برگزاری نمایشگاه، رعایت موارد ایمنی در سیم‌کشی برق غرفه‌ها، الزام غرفه‌داران برای تأمین و استقرار کپسول‌های اطفاء حریق در غرفه‌ها، برگزاری یک تمرین میدانی آمادگی مقابله با حوادث احتمالی و تخلیه اضطراری قبل از برگزاری نمایشگاه و تشکیل یک گروه اطلاع‌رسانی در فضای مجازی و ... از جمله برخی از مصوبات و تصمیمات اتخاذ شده در نخستین جلسه کمیته ایمنی و سلامت سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران بشمار می رود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • برای اتمام واقعی بازسازی زلزله کرمانشاه و ایمن سازی استان ۴ همت اعتبار نیاز است
  • کرمانشاه وارث‌دار پروژه‌های نیمه تمام افتتاح شده دولت قبل است
  • ایمن‌سازی کرمانشاه ۴۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار می‌خواهد
  • ساختمان‌های اداری باقیمانده در مناطق زلزله‌زده کرمانشاه بازسازی و تکمیل می‌شود
  • مبلغ مسئولان کرمانشاه برای تکمیل مناطق زلزله‌زده دقیق نیست
  • نظارت مدیریت بحران بر ایمنی نمایشگاه کتاب تهران
  • عملیات تیم مدیریت بحران تهران با هدف امدادرسانی به سیل‌زدگان
  • بازدید میدانی رئیس سازمان مدیریت بحران کشور از بنا‌های آسیب دیده زلزله ۹۶
  • بازسازی گذرگاه آبی مرکزی شهر ایلام
  • بازسازی گذرگاه آبی مرکزی شهر ایلام در دستور کار است