Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-08@03:20:35 GMT

ماجرای شهیدی که به خاطر مادرش طلبه شد

تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۶۶۲۴۸

ماجرای شهیدی که به خاطر مادرش طلبه شد

هنوز مدتی از شروع درسش نگذشته بود که جنگ شروع شد و او از همان شهر راهی جبهه جنوب شد. در ابتدا به مادرش می‌گفت بعد از اتمام جنگ تحصیلات حوزوی‌ام را ادامه می‌دهم اما...

به گزارش مشرق، شهید بزرگوار حمزه کریم بخش نویری در ۲۷ بهمن ماه سال ۱۳۴۴ در خانواده‌ای ضعیف اما متدین در نویر بندرانزلی به دنیا آمد، او ۱۰ برادر داشت و خود فرزند نهم خانواده بود، پدر حمزه به شغل صیادی در شهر بندری انزلی اشتغال داشت و مادرش زن باسوادی بود که در منزل مکتب‌خانه‌ای دایر کرده بود و به دختران محل خواندن و نوشتن یاد می‌داد و برای خانم‌های همسایه نیز قرآن و احکام تدریس می‌کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شهید حمزه کریم بخش دوران دبستان و راهنمایی را در انزلی با موفقیت پشت سر گذاشت، بعدازآن چون به رشته کشاورزی علاقه بسیار داشت جهت گذراندن مقطع دبیرستان آمد و در مدرسه فردوسی در لاکان مشغول به تحصیل شد، او دانش‌آموز بسیار کوشا و خوبی بود و مراحل تحصیلی را باعلاقه و موفقیت به اتمام رساند.

اما نباید فراموش کرد که در ایام تحصیل مادر بزرگوار شهید کمک‌حال او و برادرش بود، ازآنجاکه مادرش بسیار دوست داشت فرزندش طلبه شود فرزند نیز به خواست مادر پاسخ گفت و برای تحصیل در علوم حوزوی به تبریز رفت و در حوزه علمیه آن شهر مشغول به تحصیل شد.

هنوز مدتی از شروع درسش نگذشته بود که جنگ شروع شد و او از همان شهر راهی جبهه جنوب شد، در ابتدا به مادرش می‌گفت بعد از اتمام جنگ تحصیلات حوزوی‌ام را ادامه می‌دهم اما پس از مدتی حضور در میدان نبرد دیگر از آینده حرفی به زبان نمی‌آورد.

دوران زندگی این شهید بزرگوار اگرچه به دلیل مشکلات مالی و معیشتی و نداشتن حداقل امکانات زندگی به‌سختی سپری شد اما چون روابط حاکم بر خانواده و برادرها بسیار حسنه و صمیمی بود، برادر و هم مادر از آن روزها به‌خوبی یاد می‌کنند.

خانواده شهید حمزه با داشتن زمینه اعتقادی با شروع انقلاب اسلامی تحول اساسی برایشان حاصل شد و در آن ایام و بعد در دوران جنگ و پس‌ازآن تا به امروز نیز فعالانه در عرصه حضور دارند و همه اعضا خانواده بر این گفته استوارند که حضرت امام (ره) عامل اصلی این تحول و دگرگونی بودند.

شهید حمزه نیز در ایام انقلاب سن چندانی نداشت اما با آگاهی و بصیرتی که از فضای خانواده در او شکل‌گرفته بود همراه برادرانش در راهپیمایی علیه رژیم شاه شرکت می‌کرد، او با حضور  در مسجد و خصوصاً از طریق برادر بزرگ‌ترش با تفکر امام راحل آشنا شد.

 کریم بخش خصوصیات بسیار بارزی را در وجود خود نهفته داشت، آرامش، صبوری، سادگی، ادب و تواضع، محبت و احسان از او چهره ممتازی ساخته بود، صوت دل‌نشینی داشت و زیبا قرآن تلاوت می‌کرد در مسجد و فعالیت‌های سیاسی، فرهنگی و کمک به اهالی مددرسانی به مردم محل در کارهای کشاورزی حضور چشمگیری داشت.

حمزه علاقه زیادی به تحصیل داشت درعین‌حالی که درس می‌خواند و در بیرون از خانه هم با پسرعمویش در کار آهن‌آلات کمک می‌کرد و دستمزدی را که می‌گرفت برای کمک‌خرج خانواده به مادرش می‌داد ازآنجاکه بسیار مؤدب و آرام بود به حرفش توجه می‌شد و اگر در موردی رأی و نظری می‌داد موردپذیرش پدر و مادر بود.

شهید کریم بخش به حضرت امام علاقه و ارادت به خصوصی داشت و با پیام تاریخی امام مبنی بر بسیج اقشار ندای مقتدایش را لبیک گفت و جزو اولین‌هایی بود که به جبهه رفت در ایامی که در جبهه سپری می‌شد زمان‌هایی را هم به منزل می‌آمد اما اساسی‌ترین کار او در این زمان دیدار از خانواده‌های شهدا و رسیدگی به کارها و امورشان بود.

هنگامی هم که دوباره قصد جبهه می‌کرد مادرش را به سرکشی و دلجویی از مادران شهدا سفارش می‌کرد، ازآنجاکه مسؤولیت گردان را بر عهده داشت قبل از عملیات در خصوص آماده‌سازی، تداوم آموزش و روحیه دهی به نیروها تدابیر خوبی به خرج می‌داد.

شهید حمزه به همراه دو برادر دیگرش علی و غلامرضا در عملیات والفجر ۱۰ حضور داشت، علی به همراه حمزه در عملیات والفجر ۱۰ در منطقه خرمال عراق به شهادت می‌رسد و برادر دیگر نیز بر اصابت تیر مستقیم به کشاله ران مجروح می‌شود، غلامرضا در عملیات برادرانش را دید بود، اما نمی‌دانست بعدازاینکه از آنان جدا شد دو برادر به شهادت رسیدند.

دوستان و هم‌رزمان شهید حمزه کریم بخش وقتی او را دیدند که بدن پاکش بر روی مین رفته به سمت پیکر آن شهید رفتند تا او را به عقب بیاورند اما به دلیل حمله شیمیایی دشمن نتوانستند جلوتر بروند و برگشتند.

بدن مطهر این دو برادر شهید به همراه دیگر یاران شهیدشان در این عملیات در همان منطقه باقی ماند تا اینکه پس از دو سال و نیم چشم‌انتظاری مادر، برادر حمزه فلاح به همراه عده‌ای از دوستانش به آن منطقه رفت و پیکر آن شهید عزیز را به محل آوردند اما علی همچنان مفقود بود تا اینکه بعد از چندین سال استخوان‌های پیکر پاکش را می‌یابند و برای خاک‌سپاری به انزلی می‌آورند.

شهید حمزه کریم بخش که در نهم فروردین سال ۱۳۶۷ در خرمال عراق به شهادت رسیده بود در یک تشییع‌جنازه بسیار باشکوه با حضور عده زیادی از مردم بندر انزلی تشییع و بنا به وصیتش در گلزار سیدالشهدای نویر انزلی به خاک سپرده شد، بعدها برادرش علی را نیز در کنار مزار او به خاک می‌سپارند؛ شهید حمزه همیشه به این فرمایش امام راحل که فرموده بودند: هیچ‌وقت از هیچ‌چیز هراس نداشته باشید شما برای حفظ اسلام دارید جنگ می‌کنید بسیار تکیه داشت و دوستان و جوانان محل را به حضور در جبهه فرا می‌خواند.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا اعتراضات آمریکا سهام عدالت قرارداد ایران و چین شهید خانواده قرآن آموزش دفاع مقدس شهید حمزه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۶۶۲۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سی و ششمین یادواره شهدای روستای ارکان برگزار شد+فیلم

برای سی و ششمین سال پیاپی یادواره ۲۵ شهید روستای ارکان در مسجد جامع روستا و به همت خانواده شهدا و مردم شهیدپرور روستا برگزار شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بجنورد، برای سی و ششمین سال پیاپی یادواره 25 شهید روستای ارکان در مسجد جامع روستا و به همت خانواده شهدا و مردم شهیدپرور روستا برگزار شد.

از دیگر برنامه‌های این یادواره که با حضور مردم و مسئولین استانی برگزار شد، سخنرانی، بیان روایت و خاطرات شهدا، تجلیل از خانواده شهدا و همچنین تجدید میثاق با آرمان‌های شهیدان بود.

2 هزار و 648 شهید در این استان دارای پرونده هستند که 2 هزار و 685 شهید در شهرستان‌های این استان مزار دارند.

به گزارش تسنیم، رتبه استان در شاخص شهید نسبت به جمعیت در کشور 1.169 است. تعداد کل ایثارگران این استان  10 هزار 277 نفر، تعداد کل آزادگان 397 نفر و جانبازان را هفت هزار و 232 نفر هستند.

مردم شهید پرور خراسان شمالی مانند سایر مردم ایران، در قالب نیروهای نظامی و انتظامی، اصناف، سازمان ها، اداره ها، داوطلب و بسیجی در دفاع مقدس حضور داشتند. با توجه به یکپارچگی خراسان بزرگ در آن دوران نیروهای استان با حضور در تیپ های لشکر 5 نصر سپاه پاسداران و گردان‌های فتح الله، نصرالله، حبیب‌الله، ثارالله، فجرالله، امام حسین (ع)، ادوات و لشکر ویژه شهدا به فرماندهی سردار شهید محمود کاوه و تیپ یکم ارتش مستقر در بجنورد و سایر نیروهای ارتش حماسه آفریدند.

.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شهید عبدالرضا موسوی؛ از رتبه اول کنکور پزشکی تا شهادت برای فتح خرمشهر/ شهیدی که محل دفنش را مشخص کرده بود
  • پیکر ۲ جوان غرق شده در رودخانه نیاتک هیرمند پیدا شد
  • «اُمّ علاء»؛ مادر شهیدی که هفت عزیزش را تقدیم اسلام کرد
  • ابلاغ سلام رهبر انقلاب به خانواده شهید زاهدی +فیلم
  • ابلاغ سلام رهبر انقلاب به خانواده شهید زاهدی
  • ابلاغ سلام فرمانده کل قوا به خانواده شهید زاهدی
  • یادواره ۵۸ شهید روحانی و طلبه در شاهرود
  • روایت زندگی تنها شهید فرانسوی دفاع مقدس در نمایشگاه کتاب
  • سی و ششمین یادواره شهدای روستای ارکان برگزار شد+فیلم
  • حضور طلبه ها در منطقه سیل زده کرغند