Web Analytics Made Easy - Statcounter

آمریکا اعلام کرد، وزیر بهداشت و خدمات انسانی این کشور در چند روز آینده به تایوان سفر خواهد کرد؛ او تبدیل به عالی‌رتبه‌ترین مقام آمریکایی خواهد شد که از زمان کمرنگ شدن روابط دیپلماتیک رسمی واشنگتن و تایپه در ۱۹۷۹ تاکنون به آنجا سفر می‌کند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، این سفر آلکس ازار، وزیر بهداشت و خدمات انسانی آمریکا به تایوان احتمالاً باعث بروز تنش‌های جدید میان آمریکا و چین خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی است که روابط دو طرف تا قبل از این نیز بر سر مسائل دیگری همچون تجارت، تکنولوژی، مناقشه دریای چین جنوبی و پاسخ چین به همه گیری کروناویروس دچار تنش شده بود.

آمریکا دارای روابط غیر رسمی با تایوان بوده است اما در همین حال مهمترین همپیمان این جزیره و تامین کننده تجهیزات نظامی آن به حساب می‌آید. انستیتوی آمریکایی تایوان (AIT) که اداره کننده سفارتخانه غیر رسمی واشنگتن در این جزیره است، اعلام کرد: انجام این سفر تاریخی از سوی آلکس ایزار باعث تقویت شراکت آمریکا و تایوان و همچنین تقویت همکاری دو طرف در راستای مبارزه با همه گیری جهانی کووید ۱۹ میشود.

ازار تبدیل به اولین وزیر بهداشت و خدمات انسانی آمریکا که به تایوان سفر کرده است و همچنین اولین عضو کابینه دولت که بعد از شش سال به این جزیره سفر می‌کند، خواهد شد. سال ۲۰۱۴ جینا مک کارتی، رئیس آژانس حافظت محیط زیست دولت آمریکا در آن زمان، به تایوان سفر کرد که این اتفاق باعث بروز اعتراض وزارت امور خارجه چین شد. این وزارتخانه آمریکا را متهم به خیانت به تعهداتش به پکن در خصوص حفظ تنها ارتباطات غیر رسمی با تایپه کرد.

آلکس ازار بر اساس یک بیانیه انستیتوی آمریکایی تایوان عنوان کرد: تایوان در طول همه گیری کووید ۱۹ و همینطور از مدتها قبل از آن یک الگوی شفافیت و همکاری در حوزه سلامت جهانی بوده است. این سفر نمایانگر فرصتی برای تقویت همکاری‌های ما با تایوان در زمینه اقتصاد و سلامت عمومی به ویژه با توجه به تلاش‌های آمریکا و کشورهای دیگر برای تنوع بخشیدن و تقویت منابع ما برای تامین محصولات پزشکی مهم محسوب می‌شود.

قانونی موسوم به قانون سفرهای تایوان که در سال ۲۰۱۸ در آمریکا تصویب شده و به موجب آن اعزام مقام‌های سطح بالاتر آمریکا به تایوان بعد از چند دهه تشویق شد، باعث تسهیل این سفر آلکس ازار شده است. عملکرد قدرتمند تایوان در مدیریت شیوع بیماری کووید ۱۹ باعث تحسین شدنش و برجسته شدن مساله بیرون ماندن آن از سازمان بهداشت جهانی و دیگر نهادهای سازمان ملل شد. در بیانیه انستیتوی AIT عنوان شد: بر خلاف سیستم‌های استبدادی، اقتصادها و جوامع آمریکا و تایوان به شکلی منحصر به فرد مجهز شده‌اند تا عامل پیشبرد پیشرفت جهانی در حوزه‌هایی همچون پزشکی و علم در راستای کمک به جهان برای مقابله با تهدیدات نوظهور باشند. همه گیری کووید ۱۹ جدیدترین مثال از تلاش‌های مشترک آمریکا و تایوان برای مقابله با چالش‌های جهانی برای مصلحت جهان است.

در این بیانیه عنوان شد: آلکس ایزار در این سفر با همتایان ارشد تایوانی خود و همچنین کارشناسان حوزه همه گیری کووید ۱۹ و دیگر شرکای تایوانی با هدف بحث درباره وضعیت بیماری، سلامت جهانی و نقش تایوان به عنوان تامین کننده تکنولوژی و تجهیزات پزشکی دیدار خواهد کرد. جزئیات مربوط به زمانبندی این سفر بعداً اعلام خواهد شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: آمریکا چين تايوان کووید ۱۹ خواهد شد همه گیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۶۷۵۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور بلینکن در چین هم‌زمان با تصویب بسته کمک نظامی به تایوان از سوی واشنگتن

وزیر خارجه آمریکا، که هم‌زمان با تصویب بسته کمک نظامی واشنگتن به تایوان به چین سفر کرده، گفت که واشنگتن به‌دنبال رقابت اقتصادی سالم با پکن است.

به گزارش مشرق، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا که با هدف حل تنش‌ها میان واشنگتن و پکن با هدف توسعه روابط دوجانبه به چین سفر کرده است، از پکن خواست تا زمینه فعالیت شرکت‌های آمریکایی در این کشور را فراهم کند.

بلینکن آنچه را که واشنگتن به‌عنوان رویه‌های تجاری ناعادلانه چین توصیف می‌کند، در نشست با مقامات دولتی محلی چین در مرکز مالی شانگهای مطرح کرد.

وزارت خارجه آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد: بلینکن با مقام ارشد شهر، دبیر حزب حاکم ملاقات کرد و نگرانی‌های خود را در مورد سیاست‌های تجاری چین و شیوه‌های اقتصادی آن مطرح کرد.

بلینکن تاکید کرد که آمریکا به‌دنبال رقابت اقتصادی سالم با چین و زمینه بازی برابر برای کارگران و شرکت‌های آمریکایی فعال در چین است.

در این بیانیه آمده است: دو طرف بر اهمیت روابط بین مردم آمریکا و چین، از جمله گسترش مبادلات بین دانشجویان، دانش‌پژوهان و بازرگانان تاکید کردند.

واشنگتن و چین به‌طور فزاینده‌ای بر سر نحوه عملکرد شرکت‌های آمریکایی در چین و صادرات و ظرفیت تولید چین اختلاف نظر دارند. این اختلافات همچنین در پی آنچه حمایت پکن از مسکو در جنگ با اوکراین خوانده شده، تشدید شده است.

انتظار می‌رود سفر بلینکن به چین که تازه‌ترین ارتباط میان مقامات ارشد دو کشور است، شامل رایزنی درباره مسائل مختلفی از اقتصادی گرفته تا سیاسی و نظامی باشد.

هم‌زمان با ورود آنتونی بلینکن به چین، جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا با امضای مصوبه کنگره مبنی بر اعطای بسته کمکی چند میلیارد دلاری آمریکا به تایوان، آن را اجرایی کرد. این بسته شامل ۸ میلیارد دلار کمک در جهت مقابله با حمله نظامی احتمالی چین است.

بلینکن قرار است روز جمعه در پکن با وانگ یی، وزیر خارجه چین دیدار کند. همچنین احتمالا او قرار است دیداری نیز با شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین داشته باشد.

دیگر خبرها

  • وانگ یی: روابط پکن-واشنگتن رو به ثبات است/ بلینکن: آمریکا از استقلال تایوان حمایت نمی‌کند
  • حضور بلینکن در چین هم‌زمان با تصویب بسته کمک نظامی به تایوان از سوی واشنگتن
  • ۵ سند همکاری میان مقام‌های ایران و سریلانکا امضا شد
  • (ویدیو) استقبال سرد چینی‌ها از بلینکن
  • استقبال سرد چینی‌ها از بلینکن
  • سفر وزیر خارجه آمریکا به چین در بحبوحه اختلافات عمیق
  • ذوق‌زدگی رژیم صهیونیستی از تصویب بسته کمکی در سنای آمریکا
  • سنای آمریکا بسته کمک به اوکراین، اسرائیل و تایوان را تصویب کرد
  • واکنش تازه چین به بودجه آمریکا برای حمایت از تایوان
  • سنای آمریکا لایحه کمک‌ها به اوکراین، رژیم صهیونیستی و تایوان را تصویب کرد