Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@19:52:27 GMT

۲ شرکت پتروشیمی در استان بوشهر آماده افتتاح شد

تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۶۷۹۰۱

سید حسین حسینی ر روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: مجتمع پتروشیمی متانول کاوه در زمینی به مساحت ۲۲۰ هکتار در سواحل غربی شهرستان دیر احداث شده که به عنوان یکی از بزرگ‌ترین تولیدکننده استان بوشهر واقع در پارس شمالی با ظرفیت تولید روزانه هفت‌هزار تن متانول است.

وی یادآورشد: احداث اسکله اختصاصی در سواحل خلیج فارس  و در مجاورت این واحد پتروشیمی برای صادرات محصولات تولیدی از مزایای این طرح به شمار می ‏رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس سازمان صنعت ، معدن و تجارت استان بوشهر ادامه داد: با اجرا این طرح یکهزار و ۳۵۰ فرصت اشتغالزایی ایجاد شده است.

حسینی افزود: خوراک مور نیاز روزانه متانول کاوه ۶ میلیون مترمکعب گاز طبیعی است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر در ارتباط با مجتمع پتروشیمی کیمیای پارس خاورمیانه نیز گفت: این مجتمع پتروشیمی با ظرفیت تولید یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن متانول همزمان با متانول کاوه با دستور رئیس جمهور به صورت ویدئو کنفرانس افتتاح می‎شود.

وی افزود: مجتمع پتروشیمی کیمیای پارس خاورمیانه در زمینی به مساحت حدود هشت هکتار در فاز دوم پتروشیمی منطقه ویژه اقتصادی عسلویه به مدت چهار سال اجرایی شده و براساس برنامه زمان‌بندی استاندارد با بیش از ۱۴ میلیون نفرساعت کار بدون حادثه، ساخته شده است.

حسینی با اشاره به ایجاد ۷۰۰ فرصت شغلی مجمع کیمای پارس خاورمیانه عنوان کرد: این مجتمع با تولید مستمر و پایدار خود ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی کشور را در سال جهش تولید افزایش می‌دهد.

وی ادامه داد: مجتمع کیمای پارس خاورمیانه همچنین در تلاش است تا با انجام کار مطالعاتی برای ساخت بخش پایین دستی و تولید محصولات دیگر از متانول، در جهت جلوگیری از خام فروشی گام بردارد که در صورت تحقق این امر می‌توان به درآمدزایی بسیار قابل توجهی در راستای تکمیل زنجیره ارزش دست یافت.

 حسینی گفت: ظرفیت تولید این مجتمع بالغ بر  یک میلیون ۶۰۰هزار تن متانول در سال است و بر اساس برنامه‌ریزی انجام شده هر روز یک میلیون دلار درآمد از محل صادرات این محصول نصیب کشور خواهد شد.

وی یادآورشد: عملیات احداث مجتمع کیمای پارس خاورمیانه ۵۶ ماه از مهرماه ۹۴ تا خرداد ۹۹ انجام شده است.

حسینی افزود: از آثار اجتماعی و اقتصادی طرح می ‏توان به افزایش تولید محصولات پتروشیمی در سال جهش تولید، جلوگیری از خام فروشی گاز طبیعی و افزایش سهم صادرات غیرنفتی، افزایش صادرات با ارزش افزوده بالاتر، ایجاد اشتغال مستقیم و غیرمستقیم، ایجاد فرصت برای تکمیل زنجیره ارزش در صنایع پایین دست و بهبود معیشت و شرایط زندگی فرهنگیان به عنوان سهام‏‎داران اصلی شرکت اشاره کرد.

وی گفت: طبق توصیه هیات مدیره مهیا شدن ورود این طرح به بورس در دستور کار قرار گرفته و برنامه‎ای ۲ ساله برای تحقق این مهم پیش بینی شده است.

به گفته بهزاد محمدی مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در جهش دوم صنعت پتروشیمی کشور ۲۷ طرح تعریف شده که تا پایان سال ۱۴۰۰ به بهره‌برداری خواهند رسید.

از این سبد ۱۷ طرح تا پایان امسال به بهره‌برداری خواهند رسید و ظرفیت این صنعت را از ۶۶ میلیون تن کنونی تا پایان سال یا یکی دو ماه اول سال آینده به ۹۰ میلیون تن افزایش خواهند داد.

در پایان سال ۱۴۰۰ نیز کشور به ظرفیت ۱۰۰ میلیون تنی و درآمد ۲۵ میلیارد دلاری دست پیدا خواهد کرد.

از مجموع این ۱۷ طرح یکی از آنها به عنوان پتروشیمی میاندوآب در هفته گذشته افتتاح شد.

در هفته جاری نیز سه طرح از ۱۷ طرح پتروشیمی به بهره‎برداری می‎رسد که طرح نخست متانول کاوه است که بزرگ ترین طرح متانول جهان با ظرفیت هفت هزار تن در روز معادل ۲.۳ میلیون تن در سال و با حجم سرمایه‌گذاری ۹۵۰ میلیون دلار شامل طرح متانول، یوتیلیتی و اسکله‎های صادراتی است.

طرح دوم نیز پتروشیمی کیمیا پارس خاورمیانه است که این طرح متانول به ظرفیت تولید پنج هزار تن در روز و معادل ۱.۶۵۰ میلیون تن در سال با ۶۰۰ میلیون دلار ظرفیت سرمایه‎گذاری بهره‎برداری می‎شود.

طرح سوم نیز طرح ارزشی تولید کاتالیست پلیمرهای صنعت است که در منطقه لرستان افتتاح خواهد شد.

در مجموع  در روز پنج‎شنبه، یک میلیارد و ۵۷۰ دلار طرح به دست ریاست جمهوری افتتاح خواهد شد.

برچسب‌ها عسلویه بوشهر خاورمیانه خلیج فارس

منبع: ایرنا

کلیدواژه: عسلویه بوشهر خاورمیانه خلیج فارس عسلویه بوشهر خاورمیانه خلیج فارس مجتمع پتروشیمی پارس خاورمیانه ظرفیت تولید بهره برداری استان بوشهر متانول کاوه میلیون تن هزار تن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۶۷۹۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر نفت: تولید بنزین از متانول به زودی آغاز می شود

به گزارش خبرنگار مهر، جواد اوجی وزیر نفت امروز در جمع خبرنگاران با بیان اینکه در بحث تولید بنزین در مجتمع‌های پتروشیمی بخصوص پتروشیمی‌هایی که تولید محصول متانول دارند، تفاهمنامه‌های خوبی امضا شد، گفت: با همکاری شرکت پالایش و پخش و شرکت صنایع ملی پتروشیمی بخشی از تولید متانول تولید کشور به سمت تولید بنزین سوق داده شود.

وی افزود: امروز در بسیاری از کشورها از خوراک متانول برای تولید بنزین استفاده می‌شود. در ایران نیز دانش فنی و ظرفیت انجام این کار وجود دارد. در برخی پتروشیمی‌ها که سهامداران آنها تمایل داشتند با همکاری شرکت ملی صنایع پتروشیمی این اتفاق رقم خورد و بخشی از تولید متانول را به تولید بنزین سوق خواهیم داد.

وزیر نفت خاطر نشان کرد: این ریل‌گذاری انجام شده و با توجه به افت قیمتی که در سال‌های گذشته در محصولات متانول داشتیم و از طرفی به منظور حل ناترازی بنزین می‌توانیم در تولید بنزین از خوراک متانول استفاده کنیم. این موضوع در کشور چین نیز اکنون اتفاق می‌افتد و در ایران نیز می‌توانیم از این ظرفیت بهره‌مند شویم.

افزایش ۴۰۰ هزار بشکه ای تولید نفت

وزیر نفت خاطر نشان کرد: با تکمیل ۷۹ پروژه نیمه‌تمام و اجرای ۵۰ پروژه جدید می‌توانیم به میزان ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار بشکه تولید نفت را افزایش دهیم. همچنین به دنبال افزایش ۳۵ میلیون متر مکعب گاز و ۵۰ هزار بشکه ظرفیت پالایشی هستیم.

وی ادامه داد: در سالی که به نام جهش تولید با مشارکت مردمی نامگذاری شده است، اتفاق خوبی رقم خورد چراکه عمده سهامداران این پتروشیمی‌ها مردم هستند.

اوجی با بیان اینکه وزارت نفت در شروع سال جدید پروژه‌های کلان را با استفاده از منابع داخلی مورد توجه قرار داده است، گفت: در توسعه میادین نشان دادیم که معطل شرکت‌های خارجی نیستیم و با سرمایه‌گذاری‌های خوبی که در دو سال اخیر صورت گرفت توانستیم نگاه خوبی را به بخش داخلی ایجاد کنیم.

بهره بردای از ۷۹ پروژه نیمه‌تمام تا پایان سال

وی با تاکید بر اینکه امروز شاهد بودیم یک اتفاق بزرگ و کم‌نظیر در صنعت نفت رقم خورد، گفت: استفاده از حداکثر ظرفیت هلدینگ‌ها و شرکت‌های بزرگ صنایع پتروشیمی در توسعه میادین گازی می‌تواند شرایط بسیار خوبی را در این صنعت رقم بزند. نزدیک به ۲۰ میلیون مخزن گازی با ۱۴ شرکت و هلدینگ بزرگ پتروشیمی تفاهمنامه امضا شد و بالغ بر هفت میلیارد دلار شرکت‌های بزرگ در این حوزه سرمایه‌گذاری می‌کنند و رقم بیش از ۱۳۰ میلیون متر مکعب گاز را از توسعه این میادین طی دو و سه سال آتی به بهره‌برداری می‌رسانیم که ضمن تامین خوراک پتروشیمی‌ها در توسعه میادین گازی نیز نقش مهمی دارد.

وزیر نفت اضافه کرد: ۷۹ پروژه نیمه‌تمام به ارزش ۱۶ میلیارد دلار تا پایان سال به بهره برداری می رسد و ۵۰ پروژه بزرگ جدید در راستای ارزش افزوده به ارزش ۲۵ میلیارد دلار را نیز در دستور کار قرار داریم.

افزایش ۸ درصدی تحویل گاز به صنایع پتروشیمی

وی همچنین گفت: سال گذشته بیش از هشت درصد نسبت به سال قبل از آن گاز بیشتری را به صنایع پتروشیمی تحویل دادیم. نتیجه این مساله این شد که تولید محصولات پتروشیمی به خوبی پیش رود و امسال انتظار است که نسبت به سال گذشته از نظر حجمی و ارزش تولید رقم بیشتری را محقق کنیم.

خبر در حال تکمیل است…

کد خبر 6092929 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • ورود بیش از ۵۰ درصد متانولی‌ها به حوزه بنزین
  • متانول به جای صادرات تبدیل به بنزین می شود
  • متانول به‌جای صادرات تبدیل به بنزین می‌شود
  • تولید بنزین از متانول به زودی آغاز می شود
  • تولید بنزین از پتروشیمی‌ها کلید خورد
  • تولید متانول سبلان ۶۹درصد افزایش یافت
  • تولید بنزین از متانول برای کمک به رفع ناترازی بنزین
  • وزیر نفت: تولید بنزین از متانول به زودی آغاز می شود
  • وزیر نفت: تولید بنزین از طریق متانول کلید خورد
  • تولید بنزین از طریق متانول کلید خورد