Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@00:05:51 GMT

نگران نباشید این المپیاد آنلاین است!

تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۶۹۹۴۵

نگران نباشید این المپیاد آنلاین است!

مدیر اجرایی المپیاد فیلمسازی نوجوانان ایران متذکر شد: با تجربه‌ای که از کار با نوجوانان به دست آوردیم و با توجه به پاندمی موجود و اینکه حضور در مجامع عمومی برای هیچکس امن نیست، تغییراتی را پیش رو خواهیم داشت و این تغییرات، در کارگاه‌های عملی آنلاین بروز و ظهور خواهد یافت.

به گزارش ایسنا به نقل از ستاد اطلاع‌رسانی جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان، «سهیلا عسکری» گفت: اگر به روند برگزاری این رویداد توجه کنیم، در دوره اول، المپیاد با تولید فیلم شروع شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نوجوانان فیلم‌هایشان را ساختند و با کارهایشان در المپیاد شرکت کردند. در المپیاد دوم، نوجوانان ابتدا با ارائه فیلمنامه شرکت کردند، به این شکل که فیلمنامه‌هایی که نوشته بودند را بر اساس فراخوان به المپیاد ارسال کردند و در ادامه از نوجوانانی که فیلمنامه‌هایشان پذیرفته شد، دعوت شد تا در کارگاه‌های یک هفته‌ای که در دفاتر انجمن سینمای جوانان در سراسر کشور تشکیل شد، شرکت کنند و روی فیلمنامه‌های آنها کار شد. در نهایت، فیلمنامه‌ها تبدیل به فیلم شد و فیلم‌ها در المپیاد شرکت کردند. البته در المپیاد دوم، بخش فیلمنامه هم در کنار بخش فیلم وجود داشت اما بخش فیلم، پرقدرت‌تر و با تمرکز بیشتری برگزار شد.

او در ادامه افزود: در المپیاد سوم، فیلم از اهمیت برخوردار بود اما تمرکز بر ایده بود. البته در دوره سوم المپیاد تلاش کردیم نوجوانان به سمت خلاقیت و پویایی ذهن و پرورش ایده ناب سوق داده شوند و از طرفی، بر تجربه زیسته نوجوانان به عنوان اولین قدم در نگارش و تولید تمرکز شد.

عسکری تأکید کرد: در المپیاد سوم، دستیابی به راه خوب نوشتن و پرورش یک ایده توسط نوجوانان در دستور کار بود و این موضوع در سال گذشته به خوبی اتفاق افتاد. ایده‌هایی که به دست ما رسید بررسی شد و آن دسته از آثاری که به المپیاد راه پیدا کردند، در گروه هشت نفره، به صورت تیمی، با راهنمایی مربیان و منتورها پرورش یافت، بازنویسی شد و مجددا توسط خود گروه مورد بررسی قرار گرفت.

خانواده‌ها و نوجوانان نگران نباشند، همه بخش‌های المپیاد، آنلاین است

عضو شورای سیاستگذاری المپیاد فیلمسازی نوجوانان ایران در ادامه با اشاره به چشم‌انداز چهارمین دوره این رویداد اظهار داشت: در دوره چهارم با تجربه‌ای که از کار با نوجوانان به دست آوردیم و با توجه به شرایط کنونی جامعه، پاندمی موجود و اینکه حضور در مجامع عمومی برای هیچکس امن نیست، تغییراتی را پیش رو خواهیم داشت و این تغییرات، در کارگاه‌های عملی آنلاین بروز و ظهور خواهد یافت.

او ادامه داد: در پی تجربه موفق سال پیش، امسال هم علاوه بر فیلم، بر ایده تمرکز خواهیم داشت و امیدواریم فیلم‌های خوبی را از نوجوانان ببینیم. از طرف دیگر، نگاه کنجکاو، تیزبین، بی پروا به پیرامون، خانواده، مسائل روز، محیط عمومی و… ما را ترغیب می‌کند تا بتوانیم به دنیا، از دریچه ذهن نوجوانان نگاه کنیم.

مدیر امور جشنواره‌های انجمن سینمای جوانان ایران با بیان این که در دوره چهارم تلاش بر این است که المپیاد به همان شیوه سال قبل و با حضور منتورها برگزار شود، گفت: این یکی از روش‌های موفق آموزشی در دنیاست و سال گذشته ما نتیجه خوبی از این روش گرفتیم. نوجوانان هم از آن دوره رضایت داشتند. بنابراین در کلیت موضوع تغییر نخواهیم داشت؛ اما به لحاظ شرایط عمومی جامعه، امسال ما کارگاه حضوری نداریم و قرار است همه برنامه‌ها به صورت آنلاین برگزار شود.

عسکری ادامه داد: نوجوانان به همان صورت سال قبل در گروه منتورها حضور خواهند داشت و به شیوه کار گروهی دوره را می‌گذرانند. آثارشان داوری می‌شود و برگزیده‌ها معرفی می‌شوند… بنابراین خانواده‌ها و نوجوانان نباید نگرانی خاصی بابت شرکت در این رویداد آنلاین داشته باشند.
او در خصوص روش منتورینگ اظهار نظر کرد و گفت: این همان فرایند آموزش است با این تفاوت که گاهی اوقات بسیار کوتاه‌تر از دوره آموزشی است. شکل غیررسمی دارد و عملی انجام می‌شود. در حقیقت منتور به صورت عملی یک دانش و مهارت را منتقل می‌کند. این همکاری مشارکتی باعث تقویت ذهنی، بحث و تبادل نظر می‌شود و به تنوع روش‌های ذهنی می‌رسد. در دوره سوم المپیاد این روش انتخاب و به کار گرفته شد که در پایان دوره شاهد ارتقای قابل‌تأمل ایده‌های رسیده بودیم و برای شرکت‌کننده‌ها هم این کارگروهی قابل‌توجه بود. نوجوانان متوجه شدند موضوع را می‌شود از چندین زاویه مشاهده کرد و بهترین آن را برگزید. این یعنی به هدفی که در نظر داشتیم رسیدیم و امسال هم همان شیوه را با اندکی تفاوت اجرا خواهیم کرد.

نوجوانان می‌توانند برای یافتن یک ایده از محیط خانه خود شروع کنند

عضو شورای برنامه‌ریزی محتوایی المپیاد فیلمسازی نوجوانان ایران با طرح این موضوع که نوجوانان می‌توانند برای یافتن یک ایده از محیط خانه خود شروع کنند، اظهار داشت: بسیاری از اتفاقات هستند که خود یک موقعیت جذاب و جالب ایجاد می‌کنند و می‌توانند به یک فیلم خوب تبدیل شوند. فیلم‌های مطرح سینما هم از یک ایده کوتاه شروع شده است. همه ما باید خوب نگاه کردن را تمرین کنیم و به مشاهده‌گران خوبی بدل شویم. اگر این را تمرین کنیم، می‌بینیم اطراف ما روزانه پر از اتفاقاتی است که هر کدام می‌تواند دستمایه یک فیلم خوب شود.

زاویه دید نوجوانان به موضوع کرونا قابل تأمل است

او در ادامه با اشاره به پرداختن المپیاد به ماجرای کرونا در دوره چهارم و اعلام آن در فراخوان المپیاد، گفت: امسال یکی از موضوع‌های مهم که می‌تواند دستمایه نگارش ایده و تولید فیلم شود؛ بیماری فراگیر کرونا است. این بیماری به یک معضل جهانی تبدیل شده و قطعا همه خانواده‌ها با این موضوع درگیر هستند. ساده‌ترین تغییری که این بیماری ایجاد کرده، خانه‌نشینی بچه‌ها و تعطیلی مدارس است. این خود موجب اتفاقات مختلفی شده است. علاقه‌مندیم این داستان‌ها را از نگاه متفاوت نوجوانان ببینیم. علاوه بر آن، زاویه دید نوجوانان به موضوع‌های مختلف و روش‌های حل مساله آن‌ها در شرایط پیچیده امروز، قابل تأمل و بررسی است.

رویکرد المپیاد کاملا آموزشی است

عسکری با بیان این که المپیاد فیلمسازی نوجوانان ایران یک رویداد نوپاست، گفت: در دوره‌های اول هر رویداد، نمی‌توان نتیجه را به‌طور دقیق پیش‌بینی کرد؛ اما پس از سه دوره باید گفت که المپیاد تقریبا مسیر اصلی را پیدا کرده است. ضمن آن که امسال در محتوای آموزشی اندک تغییرات و به روزآوری‌هایی خواهیم داشت. این یک رویداد کاملا آموزشی است، گرچه رقابت، جایزه و مدال حلاوت هر دوره از المپیاد است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: المپیاد فیلمسازی نوجوانان المپیاد فیلمسازی نوجوانان ایران فیلمنامه ها فیلم ها یک ایده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۶۹۹۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همشهری:چین و امریکا ۱۵۰۰ میلیارد دلار رابطه مالی دارند، هیچ روز مشترک کاری هم ندارند، پس دنبال تعطیلی شنبه نباشید /۵شنبه و جمعه روزهای دینی اند

به گزارش خبرآنلاین، روزنامه همشهری نوشت: 

اتاق بازرگانی معتقد است چنانچه پنجشنبه‌ها تعطیل شود، درمجموع ۴روز تعطیلی با دنیا داریم که ممکن است سالانه چیزی حدود ۲۲میلیارد دلار در مناسبات اقتصادی کشور تأثیر منفی برجا بگذارد.

درحالی‌که موافقان تعطیلی روز شنبه عمدتا «هماهنگ‌شدن با الگوی جهانی تعطیلات» و «تأثیر مثبت بر کسب‌وکارها» را به‌عنوان استدلال‌ خود مطرح می‌کنند، موافقان تعطیل‌شدن روز پنجشنبه نیز دلایلی برای این نظر خود دارند.

موافقان تعطیل‌شدن روز شنبه مطرح می‌کنند که تعطیلی پنجشنبه‌ها به «قطع ارتباط تجاری ایران با جهان» می‌انجامد. این درحالی است که بررسی‌ها نشان می‌دهد چیزی حدود ۸۵درصد ازتجارت خارجی ایران با ۱۰کشور انجام می‌شود که بخش عمده‌ای از آنها کشورهای اسلامی هستند و بقیه کشورها سهم ۱۵درصدی در تجارت خارجی ایران دارند. درچنین شرایطی طرح این موضوع که تعطیلی پنجشنبه‌ها به قطع ارتباط تجاری با جهان می‌انجامد، بیش‌از هر چیزی به‌مثابه گزاره‌ای برای همراه کردن افکارعمومی با تعطیلی شنبه‌هاست. مثال نقض این گزاره، تبادلات تجاری ۱۵۰۰میلیارد دلاری آمریکا و چین، آن‌هم درصورتی است که دوطرف به‌دلیل اختلاف زمانی موجود، هیچ روز و ساعت کاری اداری مشترکی ندارند.

فهم دینی از زمان

یکی از موضوع‌هایی که جای‌خالی آن در نظرات اقتصادمحور موافقان تعطیلی روز شنبه احساس می‌شود، فهم دینی از ارزش زمان و روزهاست. تأکید بر تعطیل‌نشدن روز پنجشنبه درحالی است که براساس تعالیم اسلامی، ارزش معنوی روزهای پنجشنبه و جمعه با هیچ‌یک از روزهای هفته قابل مقایسه نیست؛ چراکه این دو روز در ادبیات دینی ایرانیان از جایگاه ویژه‌ای برای تقویت ابعاد فرهنگی – دینی انسان برخوردار است. درچنین شرایطی کارشناسان مذهبی معتقدند خارج‌کردن فهم دینی از زمان و نشاندن فهم صرفا مادی و دنیایی، زمینه‌ساز ازبین‌رفتن تأثیر معارف دینی از زندگی اجتماعی افراد جامعه خواهد شد.

نادیده‌ گرفتن «تجارت مجازی»

یکی دیگر از مهم‌ترین گزاره‌هایی که ازسوی موافقان تعطیلی روز شنبه چندان جدی گرفته نمی‌شود، نقش کم‌نظیر «تجارت مجازی» در توسعه تعاملات جهانی فعالان اقتصادی است. درحالی‌که برخی عنوان می‌کنند تعطیل‌شدن روز شنبه در هماهنگی با تعطیلات هفتگی جهانی، زمینه‌ساز رشد تجارت جهانی ایران می‌شود، کارشناسان حوزه تجارت‌الکترونیک بر این گمانند که با مجازی‌شدن تجارت‌جهانی، دیگر تعطیلات تأثیر معناداری بر مبادلات و تجارت اقتصادی ندارند. نکته اینجاست که با گسترش ابزارها و پلتفرم‌های ارتباطات مجازی، گزاره پیشبرد تجارت‌جهانی با محوریت فرایندهای بروکراتیک در مسیر کم‌رنگ‌تر شدن درحال حرکت است و با توجه به این موضوع، نباید با تصمیم‌گیری‌هایی مانند «تعطیل‌کردن روز شنبه»، فعالیت‌های فرهنگی، اجتماعی و سیاسی عمومی را تحت‌تأثیر قرار داد.

پروپاگاندای رسانه‌ای

تأکید ویژه بر اینکه «تعطیلات ما همانند دیگر نقاط جهان نیست»، یکی از گزاره‌های مهمی است که در لابه‌لای نظرات موافقان تعطیلی روز شنبه به‌صورت محسوسی به چشم می‌آید. این درحالی است که به‌نظر می‌رسد این گزاره بیش‌از آنکه بهره‌ای از واقعیت داشته باشد، بخشی از تکنیک «غیرطبیعی نشان دادن امور طبیعی» به‌حساب می‌آید. درچنین شرایطی کارشناسان حوزه رسانه معتقدند این موضوع بخشی از «جنگ شناختی» علیه ایران است که می‌کوشد با تأکید بر تمایزهاکه در نقاط مختلف جهان نیز به شکل‌های مختلف قابل مشاهده است، آنها را موضوع‌هایی کاملا «غیرطبیعی» جلوه دهد. دراین میان تأکید برخی بر تعطیلی شنبه در شرایطی است که در بسیاری از کشورهای جهان تعیین تعداد و ساماندهی تعطیلات، براساس منطق فرهنگی و اولویت‌های نظام سیاسی آن کشور مشخص می‌شود.

رونق گردشگری؛ شنبه‌ها یا پنجشنبه‌ها؟

یکی از استدلال‌هایی که همواره ازسوی موافقان تعطیلی روز شنبه مطرح می‌شود، تأثیر ویژه این موضوع بر رونق گردشگری است؛ در شرایطی که کارشناسان حوزه گردشگری معتقدند این تعطیلی پنجشنبه‌هاست که می‌تواند تأثیر محسوسی بر رشد اقتصاد گردشگری کشور داشته باشد. براین اساس هم هست که با توجه به تأثیر گسترده گزاره‌های اعتقادی، سنت‌ها، آیین‌ها، مناسک و انواع مراسم دینی – فرهنگی بر انجام سفرهای داخلی، تعطیل‌شدن روز پنجشنبه بیش‌از شنبه، می‌تواند بر رونق گردشگری داخلی در کشور تأثیرگذار باشد. دراین میان باید درنظر داشت که توجه محوری ایرانیان به موضوع‌هایی از قبیل «صله رحم» و «حفظ پیوندهای خانوادگی»، تأثیر ویژه‌ای بر انجام سفرهای داخلی در نقاط مختلف کشور دارد. درچنین شرایطی کارشناسان حوزه اقتصاد گردشگری معتقدند تعطیل شدن روز شنبه می‌تواند ظرفیت‌های گسترده‌ای را که حول‌محور تعطیلی پنجشنبه‌ها شکل گرفته از بین ببرد.

تعطیلی شنبه‌ها؛ مطالبه عمومی؟

برخی موافقان تعطیلی روز شنبه همواره تلاش کرده‌اند اینگونه القا کنند که تعطیل شدن این روز «مطالبه‌ای عمومی» است که زمینه‌ساز تغییرات مهمی در زندگی اقتصادی آحاد جامعه می‌شود. طرح چنین گزاره‌هایی درحالی است که بخش گسترده‌ای از دستگاه‌های دولتی و قشرهای اجتماعی ارتباط ویژه‌ای با اقتصاد بین‌المللی ندارند که ضرورت داشته باشد تعطیلات هفتگی با شاخص جهانی هماهنگ شود. درحالی‌که با درنظر گرفتن گزاره‌های مختلف، تعطیلی پنجشنبه‌ها می‌تواند مزیت‌های مهمی برای قشرهای مختلف جامعه ایجاد کند؛ برخی می‌کوشند خواسته‌ها و ایده‌های خود را به‌عنوان «مطالبه عمومی» جلوه دهند.

همه‌چیز در گرو ی‌یک روز تعطیلی است؟

«خطر حذف از تجارت جهانی» یکی از مهم‌ترین نکاتی است که طی روزهای اخیر به‌دفعات ازسوی برخی موافقان تعطیلی روز شنبه مطرح شده‌است؛ این درحالی است که به اذعان بسیاری از کارشناسان حوزه اقتصاد کلان، «انتقال کالا» و «انتقال پول» ۲موضوع محوری در چرخه تجارت و بازرگانی کشور است که در هر دو، دولت نقش اساسی دارد و تعطیلات نقشی در بر زمین ماندن مبادلات ندارند. آمارها نشان می‌دهد از حدود ۱۱۵میلیارد دلار ارزش صادرات سالانه ایران، حدود ۶۰میلیارد دلار آن در حوزه «نفت» و «پتروشیمی» است که غالبا ازسوی دولت انجام می‌شود.
۲۳۳۰۲

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898505

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی نگران کننده: امسال رشد اقتصادی نداریم؛ منتظر کاهش قیمت ارز و نرخ تورم هم نباشید
  • گشایش نخستین دوره المپیاد فرهنگی، ورزشی و علمی شهید عجمیان + فیلم
  • اساسنامه شورای عالی نوجوانان و جوانان تصویب شد
  • تصویب و تکمیل اساسنامه شورای عالی نوجوانان و جوانان
  • برگزاری نخستین دوره المپیاد ملی آموزش هنردرآذربایجان غربی
  • نخستین دوره المپیاد ملی آموزش هنر در آذربایجان غربی برگزار می شود
  • میزبانی آذربایجان‌غربی از نخستین دوره المپیاد ملی آموزش هنر
  • لزوم بسترسازی برای حضور حداکثری نوجوانان در دوره‌های امدادگری
  • روزنامه همشهری : دنبال تعطیلی شنبه نباشید / ۵شنبه و جمعه روزهای دینی اند
  • همشهری:چین و امریکا ۱۵۰۰ میلیارد دلار رابطه مالی دارند، هیچ روز مشترک کاری هم ندارند، پس دنبال تعطیلی شنبه نباشید /۵شنبه و جمعه روزهای دینی اند