Web Analytics Made Easy - Statcounter

تالاب ها یکی از زیباترین، بکرترین و شگفت‌انگیزترین پدیده های طبیعی هستند که هر یک دارای رمز و رازهای بسیارند، همچنین این حوضه های آبی یکی از بارزترین زیبایی خلقت و در عین حال بدشانس ترین و بدبیارترین اکوسیستم های طبیعی هستند چون همیشه حقشان داده نشده و همواره در حسرت دریافت حقابه با تنی ترکیده انتظار می کشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واقع تالاب ­ها به دلیل کارکردهای فراوان و زیبایی سحرانگیز خود، تنوع زیستی غنی به وجود آورده اند و معیشت جوامع زیادی به آنها وابسته است، علاوه بر این در تعدیل هوا، تثبیت شن های روان، ذخیره سیلاب، تغذیه سفره آب زیر زمینی، تثبیت آلاینده ها، توسعه گردشگری و رونق اقتصادی و تلطیف هوا نقش بسزایی دارند.

با همه این کارکردها اما وضعیت بخش زیادی از تالاب ها نشان می دهد که در دوره های گذشته آنطور که باید به این اکوسیستم طبیعی توجه نشده به طوری که براساس آمار موجود، از ۸۴ تالاب مهم و مطالعه شده در ایران، ۳۱ تالاب به‌ تدریج تمام و یا قسمتی از مساحت خود را از دست داده و یا به منشاء گرد و غبار تبدیل شده اند که راه برون رفت از این شرایط تامین حقابه تالاب ها است.

بر این اساس قانون حفاظت از تالاب ها در سال ۱۳۹۶ به تصویب رسید که شرایطی ایجاد کرد تا قانونی خاص برای حفاظت از تالاب ها در کشور داشته باشیم و در راستای آن سازمان حفاظت محیط زیست موظف شد تا میزان حقابه تالاب ها را تعیین کند و وزارت نیرو نیز مکلف به تامین آن شد.

می دانیم که ایران کشوری خشک و نیمه خشک است و یک و هشت دهم درصد مساحت آن را تالاب تشکیل می دهد؛ برای کشوری مانند ایران حفاظت از این اکوسیستم های آبی ارزشمند بسیار حائز اهمیت است بر این اساس رضا اردکانیان وزیر نیرو اعلام کرد که این وزارتخانه در تامین حقابه تالاب‌ها کاملا جدی است.

اردکانیان در گفت وگو با خبرنگار محیط زیست ایرنا گفت: قانون جدیدی که منجر به تشکیل نهاد مربوط به حفظ شرایط تالاب ها است اجرایی شده و وزارت نیرو هم عضو آن است که در این راستا سازمان حفاظت محیط زیست با همکاری وزارت نیرو حقابه تالاب ها را تعیین کرده و ما نیز در اجرای آن کاملا جدی هستیم.

وی اظهار داشت: خوشبختانه شرایط بارندگی در یکی دو سال اخیر هم کمک کرد و با روند رهاسازی آب بیش از ۵۰ تالاب بزرگ به شکل مناسب و خوبی آبگیری شد.

اردکانیان در پاسخ به اینکه رها سازی موجب بهتر شدن شرایط این تعداد تالاب شده است گفت: هم بارش ها کمک کرد و در مواردی هم که امکانش بود پس از تامین اولویت هایی مانند شرب، رها سازی نیز انجام شد، یکی از مهمترین آنها دریاچه ارومیه است که بخش عمده احیای آن بنا به گزارش هایی که وجود دارد ناشی از رها سازی هایی است که بر اساس تصمیمات کارگروه ملی توسط شرکت های آب منطقه ای از سدهای منطقه صورت گرفته است.

وزیر نیرو اظهار داشت: همچنین با نهایی شدن اجرای طرح بزرگ سد کانی سیب و تونل زاب، زمستان امسال رقم قابل ملاحظه ای آب از این طریق به دریاچه ارومیه منتقل خواهد شد.

سامانه انتقال آب به دریاچه ارومیه با ظرفیت ۶۵۰ میلیون متر مکعب از سد درحال ساخت " کانی سیب " با هدف احیای این دریاچه یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌های آبرسانی کشور است که امسال در دولت تدبیر و امید به نتیجه خواهد رسید.

قاسم تقی‌زاده خامسی معاون آب و آبفای وزیر نیرو چندی پیش در صفحه اینستاگرام خود نوشته بود که این طرح یکی از بزرگترین طرح های آبرسانی در دولت تدبیر و امید شروع و با اعتبار دو هزار و یکصد میلیارد تومان امسال به پایان خواهد رسید، برنامه ریزی شده که آبگیری سد در شهریورماه و سامانه در بهمن ماه به بهره‌برداری برسد.

برچسب‌ها سازمان حفاظت محیط زیست معاونت طبیعی و تنوع زیستی تالاب وزارت نیرو

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان حفاظت محیط زیست وزارت نیرو سازمان حفاظت محیط زیست وزارت نیرو حقابه تالاب ها وزارت نیرو محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۷۰۳۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز مرحله دوم رهاسازی حقابه زیست محیطی دریاچه ارومیه از سد مخزنی سیلوه پیرانشهر

ایسنا/آذربایجان غربی مدیرعامل شرکت آب منطقه ای آذربایجان‌غربی از مرحله دوم رها سازی حقابه زیست محیطی دریاچه ارومیه،پنجم فروردین ۱۴۰۳ از محل سد سیلوه در شهرستان پیرانشهر خبر داد.

مجید رستگاری در این خصوص گفت: این مرحله از رهاسازی در فاز اول از محل سد سیلوه از طریق مانور دریچه تخلیه تحتانی سد به سمت رودخانه لاوین و در ادامه پشت سد مخزنی کانی سیب رها سازی شد.

وی افزود: در این فاز ۱۲ متر مکعب بر ثانیه آب رها سازی می‌شود و در فاز دوم و در ادامه تکمیل رها سازی میزان ۵ متر مکعب بر ثانیه از طریق تونل انحرافی و سامانه انتقال آب جلدیان به سمت سد چپر آباد و از آنجا به سمت دریاچه ارومیه روانه شد. 

رستگاری گفت: در مجموع ۱۷ متر مکعب آب در حال طی مسیر، از طریق سامانه‌های انتقال بین حوضه‌ای از حوضه زاب به سمت حوضه دریاچه ارومیه در حال رها سازی است.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی، وی خاطرنشان کرد: در مرحله اول رها سازی در سال آبی جاری میزان ۱۲ میلیون متر مکعب آب از محل حقابه زیست محیطی دریاچه ارومیه از محل سد سیلوه رها سازی شده بود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رهاسازی ۷۷ میلیون مترمکعب حقابه تالاب‌های اقماری دریاچه ارومیه
  • برگزاری تور رسانه ای بازدید از تالاب های اقماری پارک ملی دریاچه ارومیه
  • رهاسازی حقابه کامل تالاب‌های اقماری دریاچه ارومیه+فیلم
  • رهاسازی حقابه کامل تالاب‌های اقماری دریاچه ارومیه
  • رهاسازی ۷۷ میلیون مترمکعب حقابه تالاب‌های اقماری پارک ملی دریاچه
  • رهاسازی ۷۷ میلیون مترمکعب حقابه تالابهای اقماری پارک ملی دریاچه ارومیه
  • رهاسازی ۷۷ میلیون مترمکعب حقابه تالاب‌های اقماری پارک ملی دریاچه ارومیه
  • آغاز مرحله دوم رهاسازی حقابه زیست محیطی دریاچه ارومیه از سد مخزنی سیلوه پیرانشهر
  • صدور حکم قضایی علیه مدیرعامل شرکت دولتی در اصفهان
  • امسال قطعی برق برای کشاورزان نخواهیم داشت