Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-08@03:39:28 GMT

خبرنگاری؛ حرفه ای سخت / خستگی عمومی؛ چالش امروز کرونا

تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۷۲۸۰۹

خبرنگاری؛ حرفه ای سخت / خستگی عمومی؛ چالش امروز کرونا

فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلان شهر تهران گفت: متاسفانه در بیماری‌های فرسایشی بزرگترین خطری که به‌ویژه برای آحاد مردم وجود دارد، خستگی است. مردم بعد از مدتی در این بیماری خسته شده و طراوت و نشاط اجتماعی کاهش یافته و به حداقل می‌رسد. اخبار تلخ روزانه این بیماری در عرصه جهانی می‌تواند به عنوان یک عامل تخریبی روانی عمل کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابراین امروز یکی از چالش‌های مهم ما خسته شدن افکار عمومی به دلیل کرونا است.

به گزارش ایسنا، دکتر علیرضا زالی در وبینار رسانه و مسئولیت اجتماعی با نگاهی بر بحران کرونا، گفت: در آستانه روز خبرنگار هستیم؛ 22 سال قبل در 17 مرداد ماه نمادی از حضور شجاعانه و سترگ و ایثارگرانه خبرنگارانی است که به دست یک جریان کور و جاهلانه تروریستی به شهادت رسیدند و بر این اساس روز 17 مرداد ماه روز خبرنگار نامیده شد.

وی افزود: در عین حال تقارن مبارکی با زادروز ولادت امام هادی (ع) داریم که می دانیم ایشان تنها 42 سال از عمر بابرکت‌شان نگذشته بود که به شهادت رسیدند. زندگی ایشان مملو از حوادث خطیر و درس‌آموز بود. ایشان با دعوت به ظاهر فریبنده متوکل به سامرا رفتند و علی رغم جو پرخفقان سامرا توانستند در نشر و بسط معارف دینی و ایجاد روحیه انقلابی و حفظ جریان پرسشگری شیعی نقش ایفا کنند.

زالی ادامه داد: مدافعین عرصه سلامت که امروز در خط اول مقابله در جنگی نابرابر با ویروس منحوس کرونا به نیابت از مردم ایران، در حال مقابله و تقابل هستند و امیدوارم خداوند به همه پزشکان، پرستاران، جامعه بهداشتی و درمانی و ... توفیق روز افزون دهد. مردم ایران نیز مانند همیشه قدرشناس این فرزندان برومند ایران زمین هستند. من در مقابل این جامعه فرهیخته کشور سر تعظیم فرود می آورم. در همین روزهای اخیر شاهد بودیم که دو نفر از اساتید برجسته در 24 ساعته گذشته به شهادت رسیدند. شهید بهمن اسمی متخصص عالی قدر بیهوشی که نمادی از اخلاق حرفه ای و مردم دوستی بود و استاد ارجمند احمد خسروی از اساتید برجسته مشهد بودند. این‌ها نمادهایی از ایثارگری‌های جامعه پزشکی است.

وی همچنین گفت: امروز توفیق داریم که در همه عرصه‌های مختلف علمی و اجتماعی رسانه‌هایمان به صورت کاملا تخصصی وارد شده‌اند. امروز بسیاری از عزیزان در عرصه رسانه‌ای متبحرینی هستند که مشخصا اشراف کافی و تکنیکال به مباحث تخصصی پیدا کرده‌اند. این توفیق حاصل شده که در رسانه‌ها با تفکیک تخصصی شاهد هستیم که دانش و تبحر حرفه‌ای و مهارت مشخص حرفه‌ در هر حوزه‌ای به حد مکفی وجود دارد. در حوزه سلامت، اقتصاد، فرهنگ و... وضعیت به همین صورت است. در جریان شروع طرح تحول سلامت و کسری و زخم کهنه کاهش اعتبارات سلامت در طول سه دهه گذشته، آنچه که حداقل به صورت تسکینی در بخشی از تاریخ وزارت بهداشت منجر به اصلاح بخشی از اعتبارات شد، پشتوانه مطالبات رسانه‌ای بود. خبرنگاران در کسری از ساعت در یک رخداد غیرمترقبه و فاجعه ملی حضور می‌یابند و یکی از پیشتازترین عناصری بوده‌اند که حضور پیدا کرده‌اند.

زالی با بیان اینکه حرفه خبرنگاری حرفه‌ای سخت است، گفت: ما به عنوان یک طبیب می‌دانیم بسیاری از مشاغل ممزوج با استرس هستند و منجر به فرسایش شغلی می شوند و یکی از مصادیق آن حرفه خبرنگاری است. حرفه‌ای که پر از خطر است و وجود استرس‌های فزاینده و مواج در آن منجر به فرسودگی شغلی می‌شود و اینکه بخواهیم خبرنگاری را به عنوان یکی از مشاغل سخت و زیان‌آور تلقی کنیم، حداقل تکریم و قدرشناسی است که می توان از این قشر انجام داد.

وی ادامه داد: در کشورهای توسعه یافته، یکی از مشاغلی که از درآمدهای بالای اقتصادی برخوردارند و مزایای بالای اجتماعی هم دارند، قشر خبرنگاری است. اما علی رغم همه تلاش‌های انجام شده متاسفانه کماکان از نظر مسائل اقتصادی، اجتماعی و تسهیلات و... جمع کثیری از خبرنگاران کشور در شرایط مطلوب اقتصادی نیستند و مشکلات معیشتی و اقتصادی موجب شده که حوزه خبرنگاری، از نظر منطق اقتصادی مقرون به صرفه نباشد. بسیاری از مشاغل دیگر با استرس و سختی کمتر و در عین حال درآمد افزون تر هستند اما کسانی که می‌پذیرند علی رغم همه این سختی‌ها در رسانه بمانند عاشقان عرصه رسانه و خبرنگاری هستند.

وی همچنین گفت: نکته بسیار مهمی که در حوزه کرونا شاهد آن بودیم، این بود که از همان ابتدای شیوع کرونا در کشور، هم در حوزه اطلاع‌رسانی و تنویر افکار عمومی و هم در انعکاس خدمات جامعه پزشکی کشور و ایجاد فضای مطلوب و ایجاد اتمسفرهای منطقی در زمینه آگاهی بخشی اجتماعی و... رسانه‌ها به خوبی عمل کردند. اگر امروز را با روزهای آغازین اسفند ماه مقایسه کنید که جامعه ایرانی در معرض امواج متناقض از اطلاعات علمی، غیرعلمی، شبه علمی و... بود، امروز فضا بسیار بهتر است و از همان روزهای آغازین شاهد حرکت پرشور خبرنگاری بودیم. نقش بسیار مهم رسانه‌ها و خبرنگاران در حل مشکلات مردم و مطالبه جویی بسیار مهم است.

زالی گفت: سازمان بهداشت جهانی که امروز سکاندار اداره بیماری کووید-19 به عنوان یک بیماری عالم‌گیر است، فرمول‌های مشخصی را اعلام می‌کند؛ اولین فرمول این است که باید دانش مردم را درباره این بیماری بالا برد. در غیر این صورت کنترل اپیدمی شدنی نیست. دانش و ارتقاء آگاهی درباره این بیماری است که کمک می‌کند بتوانیم چرخه این بیماری را متوقف کنیم که این اقدام در حوزه وظایف اصلی خبرنگاری است. هر کجا که سیستم خبرنگاری توانست بین افکار عمومی و نیازسنجی در حوزه کرونا با مداخلات رسمی و دولتی تلفیق ایجاد کند، موفقیت بیشتری برای مداخلات وجود داشت. مانند بحث 13 به در که اتفاق افتاد.حال هر کجا که مداخلات ما در سطوح مداخله ارشد کشور در حوزه اجرایی، از افکار عمومی فاصله بگیرد و خبرنگاران آن را به خوبی دیده‌وری نکنند، نهادهای رسمی کشور باید این موضوع را با کمک فضای رسانه‌ای اصلاح کنند. اگر دورتر از افق دید مردم حرکت کنیم، حتما مداخلات‌مان به ثمر نمی‌نشیند. زمانی مردم با مداخلات همراهی می‌کنند که مداخلات به افکار عمومی نزدیک‌تر باشد.

وی تاکید کرد: به نظر من در حوزه کرونا رسانه‌ها به عنوان کانون‌های امین دیده‌ورزانه، در عرصه اجتماعی آنچه که از متن مردم به عنوان مطالبات برمی‌آید، آن را به گوش مسئولان برسانند و مسئولان هم مقید باشند که در هارمونی و هماهنگی با افکار عمومی حرکت کنند. در غیر این صورت موجب اقبال مردم نخواهد شد. مردم دنبال شفافیت بیشتر در تمام عرصه‌های اجتماعی و اقتصادی هستند و تنها راه رسیدن به محور شفافیت به جز اعتنا و اعتماد به رسانه‌هایی که لکنت زبان نداشته باشند، امکان‌پذیر نیست.

فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلان شهر تهران، در ادامه صحبت‌هایش گفت: بیماری کرونای کووید-19 جزو بیماری‌های نوپدید بشری است. بیماری‌های نوپدید بیماری‌هایی هستند که پیشینه روشن از اطلاعات بشری در آن اندک است و اطلاعات علمی از آن قلیل است و بسیاری از مطالب درباره آن بیماری نامشخص است. کرونای جدید، ویروس واقعا پیچیده‌ای است. به همین دلیل هم بسیاری از بیماری‌هایی که از نظر ساختاری با کرونای جدید مشابه بودند، این رفتار عالم‌گیر را از خودشان نشان ندادند. هیچ یک از بیماری‌های نوپدیدی که در سال‌های اخیر داشتیم، مانند کووید-19 سطوح فراوانی از اجتماع را در عرصه‌های مختلف جغرافیایی انجام نداده‌اند و علی‌رغم اینکه خود سازمان بهداشت جهانی دیرتر از زمان معمول پاندمی را اعلام کرد، اما همه پذیرفتند که ما با یک پاندمی مواجهیم.

زالی ادامه داد: این ویروس نشان داده است که بسیاری از مفروضات اولیه درباره آن، درست نیست. فقدان یک واکسن کارا موجب شده که امکانات بشر در برابر این ویروس بسیار اندک باشد. ایجاد مشکل در اقتصادهای ملی و فراملی و کاهش سرانه ناخالص داخلی در طول سالیان اخیر به اندازه‌ای که امروز به دلیل بروز کرونا شاهد آن بوده‌ایم، نبوده است. یکی از مخرب‌ترین امواج بحران‌های اقتصادی را به دنبال بروز و شیوع کرونا شاهد بودیم و تحولات و تغییرات و تبعات اجتماعی نیز به دنبال شیوع این ویروس وجود داشته است که بسیار عمیق و دراماتیک بوده است.

وی با بیان اینکه همانطور که حدس زده می‌شد، این بیماری یک بیماری مزمن و فرسایشی است، اظهار کرد: متاسفانه در بیماری‌های فرسایشی بزرگترین خطری که به‌ویژه برای آحاد مردم وجود دارد؛ خستگی است. مردم بعد از مدتی در این بیماری خسته شده و طراوت و نشاط اجتماعی کاهش یافته و به حداقل می‌رسد. اخبار تلخ روزانه این بیماری در عرصه جهانی می‌تواند به عنوان یک عامل تخریبی روانی عمل کند. بنابراین امروز یکی از چالش‌های مهم ما خسته شدن افکار عمومی به دلیل کرونا است. طبیعتا در چنین شرایطی ایجاد یک طراوت و نشاط عمومی که منجر به افزایش ارتقاء دانش عمومی در برابر کرونا شود، کاری سخت‌تر است.

زالی ادامه داد: در عین حال انگیزش‌های اجتماعی بر اثر بیماری‌های فرسایشی و مزمن بسیار کمرنگ می‌شوند. اگر روزهای اول این بیماری را در عرصه جهانی و ملی ببینیم، نوع رویکرد با امروز متفاوت بوده است و خستگی و کسالت اجتماعی و اقتصادی مزمن ناشی از این بیماری را داریم درک می‌کنیم. در عین حال باید توجه کرد که  ایجاد اضطراب فزاینده و غیر منطقی هم می تواند جامعه را در برابر این بیماری مسلوب الاختیار نشان دهد. بنابراین رسانه‌ها باید بتوانند در دو سر طیف، به خوبی اقدام کنند؛ به طوری که نه غفلت عمومی را شاهد باشیم و نه شاهد ترس غیرمنطقی باشیم. رسانه‌ها باید با حساسیت‌زایی منطقی نسبت به عواقب این بیماری رفتار اجتماعی و فردی مردم را ساماندهی کنند.
انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کروناویروس روز خبرنگار افکار عمومی عنوان یک عین حال علی رغم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۷۲۸۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رسالت فنی‌وحرفه‌ای، ترویج مهارت‌آموزی است

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه رسالت ما ترویج مهارت‌آموزی است، گفت: تلاش ما بر این بوده است که گروه‌های مختلف جامعه را تحت پوشش آموزش‌های فنی‌وحرفه‌ای قرار دهیم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کهگیلویه و بویراحمد، سیدنورالله هدایت، امروز_ یکشنبه، شانزدهم اردیبهشت_ در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: اداره کل آموزش فنی‌وحرفه‌ای کهگیلویه و بویراحمد در برنامه ابلاغی سال ۱۴۰۲، شامل ۱۰ برنامه و ۱۴۷ شاخص حوزه‌های آموزشی در بخش‌های دولتی و خصوصی، پژوهش، سنجش و تعیین صلاحیت حرفه‌ای، مشاوره و رهگیری، کاربینی، درآمدهای اختصاصی، فرهنگی و سایر حوزه‌ها موفق به کسب رتبه برتر شد.

وی با بیان اینکه رسالت ما ترویج مهارت‌آموزی است، افزود: تلاش ما این بوده است که در همه جای استان، هم‌راستا با طرح ملی نهضت مهارت‌افزایی در گام دوم انقلاب با مشارکت بخش‌های دولتی، خصوصی و خیران مهارتی، گروه‌های مختلف جامعه را در گروه‌های هدف شامل شاغلان بنگاه‌های اقتصادی، سربازان وظیفه، ساکنان مناطق روستایی و عشایری، ساکنان سکونتگاه‌های غیررسمی، زنان سرپرست خانوار، زنان خانه‌دار، دانش‌آموزان، دانشجویان، افراد دارای معلولیت، آسیب‌دیدگان اجتماعی و خانواده‌های آنان، کودکان کار و خیابانی و مشمولان بیمه بیکاری ضمن ارائه آموزش‌های مبتنی بر نیاز بازار کار، تحت پوشش آموزش‌های فنی و حرفه‌ای قرار دهیم که خوشبختانه در سال ۱۴۰۲ این اتفاق بر اساس سند تحول دولت مردمی در حوزه اشتغال و کارآفرینی به واقعیت پیوست.

مدیرکل فنی و حرفه‌ای کهگیلویه و بویراحمد گفت: این موفقیت حاصل تلاش همه همکاران در اداره کل آموزش فنی‌وحرفه‌ای استان، مراکز آموزشی مستقر در شهرستان‌ها، مؤسسان آموزشگاه‌های آزاد، شرکای اجتماعی و از همه مهم‌تر همراهی و همکاری مسئولان استانی و ستادی در رٲس استاندار استان به جهت حمایت از برنامه‌ها و موضوعات محوری این اداره کل بوده و بدون شک کسب این عنوان متعلق به خانواده بزرگ مهارتی استان است.

وی تصریح کرد: اداره کل آموزش فنی و حرفه‌ای استان هم‌گام با برنامه‌های سند تحولی دولت مردمی و ظرفیت‌های اشتغال ایجاد شده، بستر لازم را فراهم کرده‌اند تا از همه ظرفیت‌ها و منابع در جهت اثربخشی آموزش‌های مهارتی و توسعه همه‌جانبه استان استفاده کنند.

هدایت با بیان اینکه الگوهای هدف‌گذاری شده در جهت اثربخشی و بهره‌وری بیشتر در مباحث آموزش‌های مهارتی در سال‌جاری مورد تأکید است، خاطرنشان کرد: فعالیت و مأموریت ما بر مبنای اثربخشی آموزش‌های مهارتی در توانمندسازی نیروی انسانی به‌ویژه در مناطق محروم، کاهش بیکاری و بسترسازی برای ایجاد اشتغال پایدار، ارتقای شاخص امید به زندگی، کاهش بزهکاری و سایر آسیب‌های اجتماعی، تأمین نیروی انسانی ماهر و مورد نیاز بازار کار، کاهش حاشیه‌نشینی در حومه شهرها، توسعه اقتصادی، توسعه آموزش‌های مهارتی متناسب با قابلیت‌ها، مزیت‌ها و ظرفیت‌های استان، اجرای حرفه‌های تولیدمحور و دانش بنیان و توسعه مدل‌های کارآفرینی در آموزش‌ها است.

وی افزود: با ابتکار، نوآوری و خلاقیتی که در همکاران سراغ دارم و از همه مهم‌تر همکاری و همراهی شرکای اجتماعی و مسئولان استانی، می‌توانیم در جهت جامه عمل پوشاندن به منویات مقام عظمای ولایت و سند ابلاغی دولت مردمی و روی آوردن به روش‌ها و مدل‌های جهشی و تحولی در خدمت به مردم به عنوان ولی‌نعمتان انقلاب و به‌ویژه جوانان برومند خطه پایتخت طبیعت ایران زمین گام‌های مؤثر و مفیدی را برداریم.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای کهگیلویه و بویراحمد گفت: بی‌شک موفقیت این اداره کل در عرصه مهارت‌آموزی گامی در جهت توسعه آموزش منطبق بر نیاز بازار کار به جوانان علاقمند به فن و حرفه است که علاوه بر ایجاد اشتغال پایدار و رفع بیکاری، تأمین امنیت روانی و اجتماعی را در پی خواهد داشت.

کد خبر 750793

دیگر خبرها

  • دستکاری و مدیریت افکار عمومی در بستر رسانه‌ های اجتماعی
  • امسال انجمن جراحان پلاستیک در کنگره جراحان حاضر نمی شود
  • چرا کمتر شاهد خبرنگاری تحقیقی و پژوهشی هستیم؟
  • همایش «دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین» برگزار می‌شود
  • تهران و قم میزبان همایش دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین شدند
  • تهران و قم میزبان همایش دین‌، فرهنگ و رسانه‌های نوین شدند
  • قدرت رسانه‌ای اسرائیل نتوانست مانع دریافت حقیقت در جهان شود
  • فرید مرجایی، تحلیل گر مسائل آمریکا و مقیم این کشور: جنبش دانشجویی سپهر غالب بر فضای سیاسی آمریکا را به چالش کشید/ شبکه های اجتماعی امپراطوری رسانه ای را زیر سوال بردند/ تظاهرات دانشجویی خط قرمز انتقاد از اسرائیل را شکسته است
  • مصرف خودسرانه این آمپول خطرات جبران ناپذیری دارد!
  • رسالت فنی‌وحرفه‌ای، ترویج مهارت‌آموزی است