Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جماران؛ نمایندگان طبق آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی در جلسات صحن علنی تعدادی از اعضای ناظر مجلس بر مجامع، هیأت‌ها و شوراها را مشخص کرده اند.

نمایندگان مجلس اعضای ناظر مجلس بر برخی مجامع، هیات ها و شوراها را تعیین کردند. آنطور که سید ناصر موسوی لارگانی عضو هیات رئیسه مجلس می گوید، همچنان تعیین اعضای ناظر در این نهادها همچنان ادامه دارد و در جلسات علنی هفته های آتی نهایی خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ماده 216 آیین نامه داخلی مجلس به نحوه انتخاب نمایندگان ناظر برای عضویت و شرکت در جلسات مجامع، هیأت‌ها و شوراها پرداخته است، ای این رو برای انتخاب ناظران کمیسیون های تخصصی و یا مجلس شورای اسلامی، کمیسیون ذی‌ربط موظف است حداقل به تعداد دوبرابر مورد نیاز از نمایندگان داوطلب واجد شرایط را به مجلس معرفی کند تا مجلس نسبت به انتخاب تعداد مورد نیاز اقدام کند.

همچنین نمایندگان هر استان، نماینده منتخب خود را از بین نمایندگان همان استان برای شرکت در مجامع و شوراهای استانی تعیین و به کمیسیون ذی‌ربط اعلام می‌نماید تا به مجلس شورای اسلامی برای انتخاب معرفی شود

باید گفت که مدت عضویت نمایندگان ناظر تابع قانون ذی‌ربط است و درصورت عدم تعیین زمان در قانون، دو سال است.

همچنین دستگاه‌های ذی‌ربط مکلفند دعوتنامه و دستور جلسه را به همراه گزارش توجیهی حداقل یک هفته قبل از تشکیل جلسه به نماینده ناظر و همچنین معاونت‌نظارت‌مجلس ارسال کنند.

از سوی دیگر معاونت نظارت موظف است حداقل 24 ساعت قبل از تشکیل جلسه، گزارش توجیهی خود را درباره دستور جلسه به نماینده ناظر ارائه دهد.

بر اساس آیین نامه داخلی مجلس نماینده ناظر، عضو و تابع ضوابط مجمع یا هیأت یا شورا و از نظر حق رأی تابع قانون ذی‌ربط است.طبق قانون نماینده ناظر موظف است در کلیه جلسات ذی‌ربط شرکت کرده و حداکثر ظرف یک هفته پس از تشکیل جلسه، گزارش کتبی خود درباره موضوعات مطروحه در جلسه و تصمیمات متخذه و نیز رعایت آیین‌نامه داخلی آن جلسه و همچنین دیگر نقطه نظرات خود را به کمیسیون ذی‌ربط و معاونت نظارت ارائه دهد. از سوی دیگر رؤسای کمیسیون ها مکلفند گزارش ناظر را بررسی و ارزیابی نظارتی خود را ظرف یک هفته برای پیگیری به معاونت نظارت اعلام کند.

معاونت نظارت موظف است گزارش نماینده ناظر و کمیسیون را بررسی و نظرات خود را حسب مورد به رئیس‌مجلس، دستگاه مربوط، دیوان محاسبات، کمیسیون ذی‌ربط و نماینده ناظر اعلام کرده همچنین معاونت نظارت موظف است عدم شرکت نماینده ناظر در جلسات را به رئیس‌مجلس اعلام کند.

حضور نماینده ناظر در جلسات موضوع این ماده مأموریت اداری محسوب شده و نماینده ناظر به تشخیص رئیس کمیسیون ذی‌ربط با غیبت غیرموجه در سه جلسه متوالی یا پنج جلسه غیرمتوالی مستعفی شناخته می‌شود. کمیسیون مکلف‌است نسبت به انتخاب فرد جدید طبق این آیین‌نامه عمل کند.

این نکته حایز اهمیت است که هر نماینده به‌عنوان ناظر به‌طور همزمان فقط می‌تواند حداکثر در دو مجمع، هیأت یا شورای غیراستانی عضویت داشته باشد.

نمایندگان طبق آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی در سه جلسه اخیر صحن علنی تعدادی از اعضای ناظر بر شوراها، مجامع و هیات ها را مشخص کرده اند که در ادامه آمده است:

 

شورای ساماندهی مرکز سیاسی و اداری کشور

فاطمه مقصودی

ابوالفضل ابوترابی

 محمود عباس زاده مشکینی

علی اصغر خانی

 

شورای عالی مدیریت بحران

غلامرضا شریعتی

 قدرت‌الله حمزه شهمیرزادی

 

دبیرخانه دائمی کنفرانس فلسطین

ابراهیم عزیزی

عباس کردلو

 

شورای عالی هماهنگی ترافیک

عادل نجف زاده

 

کمیته حمایت از انقلاب اسلامی مردم فلسطین

عباس مقتدایی

 محسن علیزاده

 

شورای عالی حفاظت محیط زیست 

سمیه رفیعی


هیات عالی نظارت قانون نظام صنفی  شهباز حسن پور  سمیه محمودی

 

شورای عالی انرژی

مصطفی نخعی

 

شورای عالی نظام پزشکی

عبدالحسین روح الامینی

 ملک فاضلی

 

ستاد کشوری کنترل و مبارزه با دخانیات   فاطمه محمدبیگی  علی اصغر باقرزاده   شورای عالی آب   پرویز اوسطی


شورای ایمنی زیستی

 پروین صالحی

 ذبیح الله اعظمی ساردویی

 

هیات مرکزی نظارت بر انتخابات هیات مدیره نظام پزشکی

عبدالحسین روح الامینی

سید محمد پاک مهر

رضا آریان پور  

 

هیأت مرکزی حل اختلاف و رسیدگی به شکایات شوراها   رسول فرخی میکال  حسین محمدصالحی دارانی

 

شورای عالی پرستاری   سید محمد پاکمهر

 

شورای عالی شهرسازی و معماری   شارلی انویه تکیه    هیات امنای صرفه جویی ارزی در درمان بیماران   رجب رحمانی محسن فتحی

 

شورای سیاستگذاری و برنامه ریزی نظارت مرکزی   امانقلیچ شادمهر

 

شورای سنجش و پذیرش تحصیلات تکمیلی دانشگاه   علیرضا منادی سفیدان علی کریمی فیروزجایی   شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری   روح الله متفکر آزاد  احمد نادری

 

شورای عالی آموزش و پرورش   مهدی روشنفکر مهدی اسماعیلی

 

شورای سنجش و پذیرش دانشجو   مهرداد ویس کرمی   شورای رقابت   محمد باقری بنایی مجتبی رضاخواه روح الله عباس‌پور

 

هیات امنای صندوق توسعه ملی   محمدرضا دشتی اردکانی سیدناصر موسوی لارگانی

 

شورای پول و اعتبار   سید شمس الدین حسینی محمدحسین حسین زاده بحرینی   سازمان امور مالیاتی   علی رضایی   شورای مرکزی زکات   سیدکاظم موسوی


هیات امنای موسسه آموزشی و تحقیقاتی صنایع دفاعی

جلیل رحیمی جهان آبادی 

 

شورای عالی معادن

فرهاد طهماسبی

 

شورای اجرایی فناوری اطلاعات

معصومه پاشایی

 

شورای عالی صنایع دریایی کشور

علی اکبر کریمی


شورای عالی میراث فرهنگی و گردشگری

مجید نصیرایی

 

شورای عالی بورس

محسن علیزاده

 

 شورای عالی فضایی

لطف الله سیاهکلی

 

شورای توسعه مدیریت و سرمایه انسانی

حسین گودرزی

 

شورای عالی رفاه و تامین اجتماعی

خلیل بهروزی‌فر

حسن رزمیان

مهرداد گودرزوند چگینی

 

شورای فقهی

محمدحسین حسین زاده بحرینی

اخبار مرتبط احتمال خطا در انتخاب اعضای کمیسیون های مجلس هیات رییسه کمیسیون های مجلس یازدهم در سال اول چه کسانی هستند؟ + جدول ها مدعیان ریاست بر کمیسیون های مجلس چه کسانی هستند؟

منبع: جماران

کلیدواژه: سهام عدالت بودجه 99 ویروس کرونا مجلس شورای اسلامی سهام عدالت بودجه 99 ویروس کرونا امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی آیین نامه داخلی مجلس مجلس شورای اسلامی کمیسیون ذی ربط نماینده ناظر معاونت نظارت اعضای ناظر شورای عالی کمیسیون ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۷۴۰۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حواشی جلسه بودجه‌ای مجلس؛ مشکل سامانه‌ها بررسی را مختل کرد

امروز نمایندگان مجلس بررسی بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ را در دستورکار داشتند که اختلال در سامانه‌های داخلی قوه مقننه، بررسی جداول بودجه را با اختلال مواجه کرد. در این گزارش، جزئیات را می‌خوانید. - اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، جلسه علنی امروز (دوشنبه 10 اردیبهشت) مجلس شورای اسلامی در حالی با دستور کار بررسی گزارش کمیسیون تلفیق درباره بخش جداول لایحه بودجه 1403 کل کشور و در دو شیفت صبح و بعدازظهر برگزار شد که این جلسه بنا به دلایلی با برخی حواشی همراه بود. یکی از این دلایل، تفاوت بررسی لایحه بودجه سنواتی در مقایسه با سال‌های گذشته بود.

جلسه بودجه به حدنصاب نرسید و تعطیل شد+اسامی غایبانبا مصوبه سال گذشته نمایندگان، بودجه سنواتی برای اولین بار در دو بخش احکام و جداول در صحن علنی مورد بررسی قرار می‌گرفت. در همین راستا بخش مرتبط با احکام لایحه بودجه 1403 همانند سنوات گذشته در نیمه آذر ماه از سوی دولت تقدیم مجلس شد و نمایندگان نیز پس از بررسی این بخش از لایحه بودجه، آن را برای تایید به شورای نگهبان ارسال کردند و شورا نیز پیش از اتمام سال 1402 کار بررسی مصوبه مجلس را به پایان رساند و آن را تایید کرد. 

اما با توجه به اینکه بیش از دو سوم نمایندگان مجلس برای شرکت در انتخابات مجلس دوازدهم که 11 اسفند ماه برگزار شد، اعلام کاندیداتوری کرده بودند، جلسات مجلس از نیمه بهمن ماه و تحت شعاع انتخابات برای 3 هفته تعطیل شد و همین مسئله موجب شد تا بررسی بخش جداول لایحه بودجه سال 1403 به ابتدای سال جاری موکول شود. 

از سوی دیگر بعد از هک سامانه‌های مجلس در نیمه بهمن سال گذشته، دسترسی‌ها به فایل طرح‌ها و لوایح مجلس مختل شد. پیش از این اداره قوانین مجلس در زمان اعلام دستورکارهای صحن، فایل طرح‌ها و لوایح و اصلاحیه‌های ارجاعی از کمیسیون‌ها را در سایتی با نام پارلیران بارگذاری می‌کرد تا در اختیار خبرنگاران قرار گیرد. 

با وجود اینکه مشکل دسترسی به سایت‌های مرتبط با مجلس تا حدود زیادی مرتفع شده اما همچنان مشکل برای دسترسی به فایل‌ طرح‌ها و لوایح در دستور کار مجلس پابرجا مانده و همین مسئله مشکلات عدیده‌ای را در جلسات اخیر مجلس برای پوشش اخبار صحن از جمله در رابطه با لایحه تجارت و طرح مالیات بر سوداگری برای اصحاب رسانه و حتی نمایندگان مجلس به وجود آورده است.

 با این حال این مشکلات در جلسه امروز مجلس به نحو جدی‌تری بروز و ظهور پیدا کرد.  به طوری که حتی صدای برخی نمایندگان مجلس را هم درآورد. روح‌الله نجابت نماینده شیراز در مجلس در همین رابطه طی تذکری شفاهی گفت: در لایحه بودجه 300 میلیارد ریال برای هوشمندسازی قوه مقننه آمده است اما سوال این است که مبنای این رقم کجاست؟ طی سال‌های 1400 تا 1402 بیش از چهار همت برای این موضوع در مجلس شورای اسلامی گذاشته شد اما معلوم نیست کجا و چگونه تخصیص پیدا کرد و هزینه شده است.

نجابت در ادامه تذکر خود با اشاره به هک سامانه‌های مجلس در زمان تبلیغات انتخابات تاکید کرد: اگر قرار باشد پول بدهیم و بعد سامانه‌های مجلس شورای اسلامی هک شود و برای ما حاشیه درست شود، اصلا این بودجه تخصیص پیدا نکند، موثرتر است.

وی همچنین خطاب به هیئت رئیسه مجلس گفت: قرار بود پیشنهادات مرتبط با بخش جداول لایحه بودجه روی مانیتورها بیاید که تاکنون رخ نداده است. البته طبیعی است که می‌گویند «مردی و کاری»؛ ما هر وقت پرسیدیم موضوع سامانه‌های مجلس با کدام فرد است؟ گفتند آقایی که ظاهرا عضو شورای شهر تهران است و در مجلس شورای اسلامی رفت و آمد دارد و حتی دفتری در مجلس داشته و مشاوره می‌دهد. با این وجود ما چیزی از سامانه‌های مجلس ندیدیم.

البته استدلالی که روابط عمومی مجلس به آن استناد می‌کند این است که به علت اختلال در سامانه‌های داخلی مجلس، امکان ارسال فایل از این سامانه‌ها به بیرون و اتصال سامانه‌ها به اینترنت هنوز فراهم نشده است. توجیهی که شاید از نظر مسائل امنیتی تا حدی موجه باشد اما به هر حال باید این مسئله به نحوی مرتفع شود چراکه اساساً یکی از اهداف اصلی مجلس برای دو مرحله‌ای شدن بررسی لایحه بودجه سنواتی در مجلس، افزایش شفافیت در مراحل بررسی بوده اما این مسئله عملاً تحت الشعاع هک سامانه‌های مجلس حتی گاهی به ضدخود تبدیل شده است. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حواشی جلسه بودجه‌ای مجلس؛ مشکل سامانه‌ها بررسی را مختل کرد
  • این ۳۵ نماینده مجلس باعث تعطیلی مجلس شدند
  • این ۳۵ نماینده مجلس باعث تعطیلی مجلس شدند +اسامی
  • قدردانی «سردار رادان» از نمایندگان مجلس
  • مخالفت مجلسی‌ها با کلیات طرح افزایش تعداد نمایندگان به ۳۳۰ نفر
  • مخالفت نمایندگان با کلیات طرح اصلاح جداول حوزه های انتخابیه
  • برای اولین بار قرار است «جداول بودجه» در صحن مجلس بررسی شود
  • جداول بودجه ۱۴۰۳ کاملا شفاف است
  • بررسی نقض در اجرای قانون خرید تضمینی محصولات کشاورزی در مجلس
  • آغاز جلسه علنی مجلس/ بررسی ایرادات شورای نگهبان در طرح مالیات بر سوداگری