Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس ستاد مقابله با کرونای استان تهران با اشاره به نقش تأثیرگذار خبرنگاران در دوران شیوع کرونا گفت: امروز در عرصه اطلاع‌رسانی و خبرنگاری شاهد جهش بسیار مهم حرفه‌ای هستیم، اما جمع کثیری از خبرنگاران در وضعیت مطلوب اقتصادی قرار ندارند.

به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، علیرضا زالی رئیس ستاد مقابله با کرونای استان تهران در وبینار رسانه و مسؤولیت اجتماعی با نگاهی بر بحران کرونا با اشاره به اهمیت کار خبرنگاران و تبریک و پاسداشت روز خبرنگار، اظهار داشت: امروز در عرصه اطلاع‌رسانی و خبرنگاری شاهد جهش بسیار مهم حرفه‌ای هستیم و در همه عرصه‌های اجتماعی و علمی، رسانه‌ها به صورت تخصصی ورود پیدا کرده‌اند و دانش و مهارت ستودنی که امروز در رسانه شکل گرفته، قابل افتخار است و بسیاری متبحرین در حوزه رسانه هستند که اشراف تبحری و تخصصی در حوزه‌های‌شان پیدا کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به نقش‌های مؤثر خبرنگاران در جامعه خاطرنشان کرد: ما در رسانه‌ها شاهد تفکیک رسانه‌ای هستیم که دانش و تجهیز حرفه‌ای به قدر کافی در هر حوزه‌ای وجود دارد، ضمن اینکه باید اذعان کنیم نقش مطالبه و پیگیری اصحاب رسانه در تحقق برخی مطالبات مردمی بی‌تأثیر نبوده است که می‌توان به موضوع طرح تحول سلامت و اصلاح بخشی از اعتبارات که صورت گرفت به عنوان برخی از مطالبات رسانه‌ای نام برد. 

رئیس ستاد مقابله با کرونای استان تهران یادآور شد: دردمندی و شنیدن مشکلات مردم برعهده رسانه‌هاست و آنها به نیابت از جامعه جستجوگر و پیگیر مسائل و مشکلات هستند به شکلی که اگر حادثه‌ای در کشور روی دهد، خبرنگاران در خط مقدم حضور دارند و اگر فاجعه و رخداد ملی روی دهد، خبرنگاران در کسری از ساعت حاضر می‌شوند و بی‌محابا به صحنه خطر می‌روند مانند وقوع سیل و آتش‌سوزی پلاسکو که آن را شاهد بودیم. 

وی با بیان اینکه این شجاعت رسانه‌ای و شهامت خبرنگار ستودنی است، خاطرنشان کرد: البته حرفه خبرنگاری، حرفه‌ای سخت است و ما به عنوان طبیب می‌دانیم که فرسایش شغلی یکی از مصادیق حرفه خبرنگاری است که نشان می‌دهد پر از خطر بوده و استرس با شغل خبرنگاری امتزاج دارد و حداقل به عنوان یکی از مشاغل سخت آن را قلمداد می‌کنیم. 

زالی اضافه کرد: هر جا که مداخلات ما از افکار عمومی فاصله گیرد، خبرنگاران باید به این موضوع توجه کنند، ضمن اینکه در کشورهای پیشرفته دنیا یکی از حرفه‌های پردرآمد خبرنگاری است، اما متأسفانه جمع کثیری از خبرنگاران ما از نظر وضعیت و مشکلات اقتصادی در وضعیت مطلوبی نیستند و این موجب شده افرادی که در شغل خبرنگاری هستند، صرفاً با نگاه عشق‌ورزی حضور یابند و از منظر اقتصادی، کسوت خبرنگار مقرون به صرفه نیست، در نتیجه باید همه ما در روز خبرنگار در برابر قشر رسانه‌ای تعظیم کنیم. 

رئیس ستاد مقابله با کرونای استان تهران با بیان اینکه خبرنگاران در بالا بردن سطح ارتقا و فرهنگ عمومی نسبت به کرونا و پیدایش اخبار مبتنی بر شواهد و مستندات تلاش کرده‌اند، گفت: هر چه از زمان آغاز کرونا می‌گذرد، نقش خبرنگار را بیشتر شاهد هستیم، که در پیشگیری و درمان و مداخله این نقش بهتر احساس می‌شود و امروز فضا بسیار منطقی‌تر از روزهای ابتدایی است و فضای مردمی نیز آغشته به مسائل علمی بوده و مردم هر چیزی را قبول نمی‌کنند که این را ما مدیون حرکت پرشور خبرنگاران می‌دانیم. 

وی تصریح کرد: سازمان جهانی بهداشت سه فرمول را در شرایط شیوع کرونا مشخص کرده که اینها شامل این است تا دانش مردم را در خصوص بیماری کرونا بالا ببریم. دوم، عملکرد اجتماعی مناسب است تا بتوان چرخه ابتلا را کم کنیم و سوم، توجه به خصلت‌ها و ویژگی‌های این موضوع است. 

وی با اشاره به فداکاری جامعه پزشکی و درمانی در دوران شیوع کرونا، خاطرنشان کرد: از اخبار تلخ روزانه بیماری کرونا در سطح جهان می‌تواند عامل تخریبی روانی را تحمیل کند و امید به زندگی و بحث‌های نویددهنده و پیشران در بشر تحت‌الشعاع قرار گیرد که این یکی از چالش‌های مهم است، به طوری که موجب خسته شدن افکارعمومی شده و در این شرایط ایجاد نشاط عمومی کاری سخت‌تر است. 

زالی با بیان اینکه در اثر بیماری کرونا انگیزش‌های اجتماعی به شدت کمرنگ می‌شود، گفت: امروز خستگی و کسالت مزمن اجتماعی ناشی از بیماری را درک می‌کنیم و باید بپذیریم سطح عمومی انگیزش‌های اجتماعی در اثر بیماری عفونی کاهش پیدا می‌کند، در نتیجه باید رسانه‌ها به گونه‌ای در افکارعمومی عمل کرده و مواجهه داشته باشند که بین خوف و رجاء و ترس منطقی حرکت کنند و جامعه دچار حساسیت‌زدایی افراطی نشود و در عین حال نیز ایجاد اضطراب و فوبیای عمیق نیز می‌تواند جامعه را مصلوب به اختیار کند.

رئیس ستاد مقابله با کرونای استان تهران متذکر شد: رسانه‌ها باید با یک حرکت منطقی یعنی نه غفلت عمومی و نه ترس عمومی ایجاد شود، حرکت کنند و بتوانند با حساسیت‌زایی منطقی، رفتارهای اجتماعی و فردی مردم را مدیریت کنند. 

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: کرونا سلامت استان تهران رسانه مسئولیت اجتماعی علیرضا زالی خبرنگار رسانه ها رسانه ای حرفه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۷۴۰۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشنهاد تغییر نام دانشگاه «فنی حرفه‌ای» به «مهارت» قابل پیگیری است

سید محمد حسینی در مراسم اختتامیه نخستین کنفرانس ملی مهارت ایران که با همت دانشگاه فنی و حرفه‌ای با حضور استادان، پژوهشگران و فعالان صنعتی در مرکز همایش‌های صدا و سیما برگزار شد، با اشاره به اینکه ۱۴۰۳ اولین سال اجرای برنامه هفتم است و دولت در تدوین آن به مهارت آموزی اهتمام ویژه‌ای داشت، گفت: برگزاری این کنفرانس می‌تواند اهمیت مهارت افزایی و آموزش حرفه‌های شغلی را به گفتمان غالب در جامعه و بین خانواده‌ها، جوانان و نوجوانان و رسانه‌ها تبدیل کند. دولت نیز آمادگی دارد لوایح لازم در این زمینه را تدوین و به مجلس تقدیم کند تا اهداف مدنظر در برنامه هفتم محقق شود.

معاون امور مجلس رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه نیروی انسانی بزرگ‌ترین سرمایه هر کشوری است، افزود: هیچ کشوری بدون نیروی متبحر نمی‌تواند از منابع و ذخایر مادی خود استفاده کند همچنان که برخی کشور‌ها به‌رغم برخورداری از منابع زیرزمینی غنی، به‌خاطر کمبود سرمایه انسانی توانمند و متعهد، تحت سلطه قدرت‌های جهانی هستند، لذا غلبه بر مشکلات و تسریع در پیشرفت کشور قبل از هر چیز نیازمند نیروی ماهر و توانمند است که بایستی جوانان را به یادگیری مهارت‌های شغلی ترغیب کرد تا در جامعه نقش‌آفرین و مؤثر باشند و در جهت رفع نیاز‌ها و مشکلات اقتصادی گام بردارند.

حسینی تاکید کرد: امام راحل روحیه خودباوری، اعتماد به نفس و «ما می‌توانیم» را در جامعه احیا کردند که یک نمونه از نتایج ملموس آن عملیات وعده صادق توسط نیرو‌های غیور مسلح کشور است که با موفقیت به اجرا در آمد درحالیکه برخی کشور‌های غربی با بسیج همه امکانات خود در دفاع از رژیم صهیونیستی، موفقیت آمیز بودن عملیات ایران را باور نداشتند و مدعی بودند که موشک‌های ایران نمی‌تواند از سپر دفاعی و پدافندی چند لایه آنها عبور کند، اما غلبه بر این دیواره‌ها نشان داد که جوانان و نخبگان ما از چنان استعدادی برخوردار هستند که هیچ مانعی نمی‌تواند برنامه آنها را متوقف کند.

معاون پارلمانی رئیس جمهور با بیان اینکه بسیاری از جوانان از استعداد شگرفی برخوردار هستند و در همه حوزه‌ها می‌توانند منشاء کار‌های بزرگ باشند از اقدامات انجام شده برای مهارت آموزی به سربازان وظیفه در پادگان‌ها نیز تجلیل کرد و گفت: این کار باعث می‌شود که دوران سربازی برای جوانان پرجاذبه و مفید باشد.

حسینی تاکید کرد: بر اساس قاعده عقلی «حکم الامثال فیما یجوز و فیما لایجوز واحد» ملتی که بتواند در یک عرصه موفقیت و دستاورد بزرگ داشته باشد در سایر حوزه‌ها نیز این قابلیت و امکان را دارد بنابر این ما که در عرصه نظامی، علمی و هسته‌ای توانسته‌ایم با اتکا به توان عناصر نخبه و انقلابی به دستاورد‌های بزرگی دست پیدا کنیم در عرصه‌های اقتصادی، صنعتی و کشاورزی نیز می‌توانیم پیشرفت‌های چشم گیری را رقم بزنیم.

معاون پارلمانی رئیس جمهور خاطرنشان کرد: دولت مردمی آیت‌الله رئیسی با احصای نظام مسائل کشور و تدوین سند تحول و برنامه هفتم راهکار‌های عملیاتی برای غلبه بر مشکلات را درنظر گرفته است و بر این مبنا گام به گام در حال رفع موانع و بهبود شرایط است.

وی با اشاره به نیاز کشور به مشاغل و حرفه‌های متنوع گفت: درگذشته غالبا در دانشگاه‌ها تاکید بر مباحث نظری بود و به حرفه‌آموزی کم توجهی وجود داشت، اما در این دوره با توجه به نیاز کشور به نیرو‌های ماهر در حرفه‌ها و مشاغل گوناگون، مهارت‌افزایی و آموزش‌های فنی و حرفه‌ای در اولویت برنامه‌ها قرار گرفته است و دولت با حمایت از دانشگاه فنی و حرفه‌ای، افزایش اعتبارات و کمک به تامین تجهیزات و امکانات مورد نیاز آموزشی، مصمم است گام‌های بلندی در این زمینه بردارد.

معاون رئیس جمهور تصریح کرد: دانشگاه باید نیرو‌های متخصصی تربیت کند که در آینده نقش آفرین باشند و تلاش اساتید دانشگاه فنی و حرفه‌ای در جهت تحقق شعار «ارزش‌مدار، کارآفرین و ثروت‌ساز» باشد البته دانشگاه‌ها باید در کنار ارائه آموزش‌های فنی و تخصصی، تقویت ایمان و پایبندی به اصول و ارزش‌ها را نیز وظیفه خود بدانند.

حسینی افزود: از طرف دیگر فرهنگ‌سازی در جامعه و بین خانواده‌ها برای سوق دادن فرزندان به سمت مهارت‌آموزی در دانشگاه‌ها از اهمیت فراوانی برخوردار است تا فرهنگ کار در جامعه نهادینه شود.

معاون رئیس جمهور خاطرنشان کرد: دانشگاه فنی و حرفه‌ای در سال‌های اخیر با حمایت دولت مردمی گام‌های بلندی به سمت مهارت‌افزایی برداشته است و جوانان گرایش و اقبال بیشتری برای تحصیل در این دانشگاه پیدا کرده‌اند، چون اشتغال به کار آنان در آینده تقریباً تضمین شده است.

وی در ادامه با تاکید بر اهمیت استقرار مراکز آموزشی فنی و حرفه‌ای در جوار مجموعه‌های صنعتی اظهارداشت: دانشگاه‌های فنی و هنرستان‌ها اگر در کنار کارخانه‌ها و مراکز صنعتی و معدنی و پارک‌های علمی و فناوری باشند می‌توانند از تجهیزات و امکانات آنها برای آموزش عملی دانشجویان و دانش آموزان بهره ببرند همچنان که دانشگاه‌های علوم پزشکی از دسترسی به بیمارستان‌ها برای آموزش دانشجویان بیشترین استفاده را به عمل می‌آورند.

حسینی همچنین با اشاره به مطالبه اساتید دانشگاه فنی و حرفه‌ای مبنی بر تغییر نام این دانشگاه به دانشگاه ملی مهارت و تاسیس شهر مشاغل و پارک‌های مهارت و صنایع خلاقه، این پیشنهاد‌ها را موجه و قابل پیگیری دانست.

در پایان این مراسم با حضور معاون پارلمانی رئیس‌جمهور از برگزیدگان کنفرانس، پژوهشگران برتر، حامیان دانشگاه و کنفرانس و نیز پیشکسوتان دانشگاه از جمله پروفسور حسن کی‌پور تجلیل شد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی دولت

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی قیمت ارز و نرخ تورم در سال ۱۴۰۳ | وضعیت رشد اقتصادی به کدام سو؟
  • وضعیت استخدام پرستاران دوران کرونا
  • پیشنهاد تغییر نام دانشگاه «فنی حرفه‌ای» به «مهارت» قابل پیگیری است
  • رییس صداوسیما از پیگیری وضعیت اقتصادی توسط ساترا خبر داد
  • ساترا در حال بررسی وضعیت اقتصادی نمایش خانگی / در وعده صادق روایت اول را ارائه دادیم
  • جبلی خبر داد: وضعیت اقتصادی در شبکه نمایش‌خانگی در حال بررسی
  • قابل توجه فعالان اقتصادی
  • ساترا در حال بررسی وضعیت اقتصادی در شبکه نمایش خانگی | پوشش زنده بیش از ۱۴ ساعته عملیات «وعده صادق»
  • شاهد وحدت قابل توجهی بعد از وعده صادق هستیم
  • درآمد پیش‌کش؛ کارت خبرنگاری بدهید!