Web Analytics Made Easy - Statcounter

موفقیت شرکت اسپیس ایکس در بازگرداندن دو فضانورد به زمین با کپسول دراگون، دوران تازه‌ای را برای آژانس فضایی آمریکا آغاز کرد.

به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، داگ هارلی و رابرت بنکن، فضانوردان آمریکایی، روز یکشنبه ۱۲ مرداد از ایستگاه فضایی بین‌المللی، برای اولین بار با استفاده از کپسول فضانورد دراگون یا اژدها، ساخته شرکت خصوصی اسپیس ایکس در آب‌های خلیج مکزیک فرود آمدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این برای نخستین بار از زمان ماموریت ۴۵ سال پیش آپولو است که خدمه ناسا با یک کپسول به زمین فرستاده می‌شود. بعد از بازنشستگی ناوگان شاتل‌های ناسا که قادر به فرود روی زمین بودند، فضانوردان آمریکایی با موشک و کپسول‌های روسی به فضا می‌رفتند و برمی‌گشتند. با کامل شدن این ماموریت دوران تازه‌ای برای آژانس فضایی آمریکا شروع می‌شود. این دو فضانورد حدود دو ماه (۶۴ روز) پیش در تاریخ ۳۰ ماه مه توسط کپسول دراگون با موشک فالکون ۹ اسپیس‌ایکس به فضا پرتاب شده بودند و در ایستگاه فضایی بین‌المللی اقامت داشتند.
هرلی و بنکن علاوه بر اثبات عملی بودن ایده ساخت و ارسال کپسول‌های فضایی تجاری به خارج از جو زمین، در اقامت ۶۴ روزه خود در ایستگاه فضایی بین‌المللی، چهار راهپیمایی فضایی انجام دادند و در انجام تحقیقات عملی مهمی سهیم شدند. به عنوان مثال رابرت بنکن با انجام راهپیمایی‌های اخیر، به عنوان سومین فضانورد از لحاظ رکورد تعداد و زمان راهپیمایی‌ها نامش را در میان رکوردداران فضانوردی ثبت کرد.  
میلیارد‌ها دلار به نفع دولت آمریکا
در مورد اهمیت این اقدام باید بدانید که از سال ۲۰۱۱ تاکنون هیچ موشکی از خاک آمریکا فضانوردان را به خارج از جو زمین نبرده بود و این اقدام شرکت اسپیس‌ایکس وابستگی فضایی آمریکا به راکت‌ها و فضاپیما‌های روسی را به کلی از بین برد. علاوه بر این، تا پیش از این، هیچ شرکت خصوصی‌ای موفق به ارسال انسان به فضا نشده بود و این موفقیت اسپیس‌ایکس در نوع خود منحصر به‌فرد است.
از این پس کلیه ماموریت‌های سرنشین‌دار ناسا به مدار زمین با خریداری خدمات از شرکت‌های خصوصی مانند اسپیس‌ایکس انجام خواهد شد. ناسا، آژانس فضایی آمریکا می‌گوید که این روش میلیارد‌ها دلار از هزینه‌ها کم می‌کند؛ پولی که می‌توان از آن برای اعزام فضانوردان به ماه و مریخ استفاده کرد.
گفتنی است که علاوه بر اسپیس‌ایکس که با پایان موفقیت‌آمیز این ماموریت از این پس خدمات مشابهی به ناسا ارائه خواهد کرد، شرکت بوئینگ هم درحال توسعه کپسولی برای انتقال فضانوردان به فضاست، هرچند این برنامه به دلیل مشکلات نرم‌افزاری در کپسول استارلاینر فعلا به تعویق افتاده است.  
فرود بی‌نقص
بنکن و هارلی در ساعت ۲:۴۸ بعد از ظهر منطقه زمانی شرقی (۲۳:۱۸ دقیقه به وقت تهران) با کپسول «تلاش» دمو-۲ دراگون در آب‌های خلیج مکزیک در سواحل پنساکولا کالیفرنیا فرود آمدند و با بیرون آمدن موفق از کپسول، لحظه‌ای تاریخی را ثبت کردند.
پس از جدایی از ایستگاه فضایی بین‌المللی و رها شدن در فضا، کپسول دراگون طی چهار مرحله آتش مستقل از آن فاصله گرفته بود. چند ساعت بعد یک مرحله آتش جداگانه دیگر، کپسول را در مدار مناسب برای قرارگیری در خط سیر به محدوده فرود قرار داد. در این مدار فضانوردان برای ساعاتی خوابیدند و با صدای پسرانشان که توسط پایگاه زمین پخش شد، برای ادامه ماموریت بیدار شدند. در مدت قرار داشتن در مدار، فضانوردان چندین دور پیرامون زمین گشتند و از روی ایران نیز عبور کردند.
قبل از آخرین مرحله تغییر مداری توسط موتورها، بدنه پایینی فضاپیما از آن جدا شد و با سقوط در جو سوخت و به همین دلیل وزن کپسول سرنشین‌دار به ۹ هزار و ۶۰۰ گرم کاهش یافت. این فضاپیما در هنگام ورود به جو به دلیل دمای بسیار بالای بدنه‌اش که به هزار و ۹۰۰ درجه سلسیوس رسیده بود، ارتباطش با ایستگاه زمینی به اندازه چند دقیقه قطع شد. اما بعد از گذر از این مرحله، دو چتره نجات فرعی آن در ارتفاع ۸/۵ کیلومتری و در ارتفاع ۸/۱ کیلومتری نیز چهار چتر اصلی نجات آن باز شد تا سرعت فضاپیما را به حداقل برساند.
یک کشتی همزمان با نزدیک شدن کپسول دراگون به سطح زمین به سمت خلیج مکزیک رفت. گفتنی است که روی این کشتی ۴۰ خدمه از شرکت‌های اسپیس‌ایکس و ناسا وجود داشت که شامل مهندسان فضاپیما، متخصصان بازیابی از آب و پزشکان می‌شدند.
زمانی که دراگون به درون آب سقوط کرد، تیم‌های بازیابی برای باز کردن در دراگون وارد عمل شدند و این کار حدود یک ساعت طول کشید. د رنهایت نیز در کپسول باز شد و فضانوردان با موفقیت بیرون آمدند و پیش از انتقال با هلی‌کوپتر به ساحل مورد معاینه قرار خواهند گرفت.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: کپسول دراگون اسپیس ایکس ماموریت های فضایی ناسا بازگشت فضانوردان به زمین ایستگاه فضایی بین المللی کپسول دراگون فضایی آمریکا اسپیس ایکس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۷۴۳۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت یک موشک جدید برای جستجوی حیات در سیاره زهره

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، پیتر بک، موسس و مدیر عامل شرکت راکت‌لب، یکی از شرکت‌های پیشرو در زمینه ساخت موشک‌ها و فضانوردی است و با کمک تکنولوژی در تلاش برای رونق دادن به صنعت فضایی به عنوان راهی جدید برای سکنت انسان‌ها است. پیتر بک با توجه فعالیت‌های موفق شرکت خود، به یکی از شخصیت‌های برجسته در صنعت فضایی تبدیل شده است.

راکت‌لب در سال ۲۰۰۵ تاسیس شد و تلاش این آزمایشگاه برای پیشگامی در دسترسی مقرون به صرفه به فضا با توسعه موشک الکترون، وسیله پرتابی که برای ارسال ماهواره‌های کوچک به فضا طراحی شده بود، انجام شد. نخستین پرتاب موفقیت آمیز مداری این موشک در ژانویه ۲۰۱۸ از سایت پرتاب نیوزلند این شرکت، واقع در شبه جزیره ماهیا در جزیره شمالی انجام شد.

موشک الکترون  تا به امروز ۴۶ بار پرواز کرده و بیش از ۱۸۰ ماهواره را برای سازمان‌های بخش خصوصی و دولتی، از جمله محموله‌های امنیت ملی ایالات متحده حمل کرده است.

آزمایشگاه راکت که مقر آن در لانگ بیچ، کالیفرنیا است، دارای سه سکوی پرتاب است که دو سکو در نیوزلند و سومی در ویرجینیا، در جزیره والوپس قرار دارند. 

اخیراً، پیتر بک اعلام کرده است که شرکت راکت‌لب به دنبال ارسال موشک‌ها به سمت سیاره زهره است. این اقدام جدید امکان پیگیری پتانسیل وجود حیات در این سیاره را فراهم می‌کند و می‌تواند اطلاعات جدید و مهمی برای دانشمندان و محققان به ارمغان بیاورد.

با توجه به اهمیتی که این پروژه برای صنعت فضایی دارد، مصاحبه‌ای با پیتر بک برگزار شده است. در این مصاحبه، او در مورد اهداف آینده شرکت راکت‌لب و چالش‌هایی که در حوزه فضایی با آن مواجه است و اهمیت کشف حیات در سیاره ونوس صحبت کرده است.

پیتر بک به عنوان یک انسان با دیدگاه و انگیزه‌های بی‌پایان برای کشف بیشتر  فضا به عنوان یک پیشرو و نوآور در حوزه فضانوردی شناخته شده و با توانایی‌ها و آرمان‌های او، شرکت راکت‌لب می‌تواند به دنبال اهداف بزرگتر و بیشتری برای اکتشافات فضایی بپردازد و با کشف حیات در سیاره‌های دیگر، انسانیت را به یک مرحله جدید از پیشرفت و تحقیقات هدایت کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فضانوردان چینی به اقامتگاهشان در فضا رسیدند
  • ۷ اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟
  • ۳ فضانورد چینی به سمت ایستگاه فضایی چین رفتند
  • ۳ فضانورد چینی به ایستگاه فضایی می‌روند
  • ۳ فضانورد چینی امروز راهی ایستگاه فضایی شان می شوند
  • ۳ فضانورد چینی امروز راهی ایستگاه فضایی‌شان می‌شوند
  • ایران می تواند پرتاب انسان به فضا را رقم بزند؟+ فیلم
  • ساخت یک موشک جدید برای جستجوی حیات در سیاره زهره
  • چین ۳ فضانورد دیگر به ایستگاه فضایی خود می‌فرستد
  • کشف یک باکتری عفونی خطرناک در ایستگاه ‌فضایی بین‌المللی