Web Analytics Made Easy - Statcounter

ابراز تأسف رئیس جمهور از حادثه انفجار در بیروت و اعلام همدردی دولت و ملت ایران با مردم لبنان/ دستور به هلال احمر برای ارسال هرچه سریعتر کمک های بشردوستانه به لبنان/ اختصاص اعتبار برای بازسازی تأسیسات زیربنایی استان کرمانشاه/ اصلاح اساسنامه شرکت مادرتخصصی مدیریت منابع آب ایران/ موافقت دولت با افزایش هزینه اسقاط خودروهای فرسوده

در جلسه روز چهارشنبه هیات دولت به ریاست حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی برگزار شد، رئیس جمهور با تسلیت به جانباختگان حادثه بیروت و آرزوی سلامتی و عافیت برای مجروحان این حادثه به جمعیت هلاح احمر دستور داد هرچه سریعتر کمک های بشر دوستانه شامل اقلام بهداشتی و پزشکی برای مردم آسیب دیده لبنان ارسال شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه جلسه، هیات وزیران ضمن قدردانی از زحمات آقای علی عابدزاده در دوران ریاست سازمان هواپیمایی کشوری، آقای تورج دهقانی زنگنه را به عنوان رئیس جدید این سازمان منصوب کرد.
همچنین با تصویب هیات دولت، آقای علیرضا برخور به عنوان مدیرعامل شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران منصوب شد.
رئیس جمهور پس از رأی هیات وزیران به انتصاب نامبردگان، گفت: حوادث هوایی آنقدر دردناک و خسارت بار است که جبران آن گاهی ناممکن و گاهی سال ها به طول می انجامد و لذا سازمان هواپیمایی کشوری باید مراقب رعایت استانداردهای پروازی در سطح فرودگاه های کشور و شرکت های هواپیمایی باشد؛ بطوری که هیچ پرواز نا امن در هیچ فرودگاه نامطمئنی انجام نشود.
در ادامه جلسه هیات دولت، تعدادی از پیشنهادهای دستگاه های اجرایی مورد بررسی و تصویب هیئت وزیران قرار گرفت.
 
 اختصاص اعتبار برای بازسازی تأسیسات زیربنایی استان کرمانشاه
هیات وزیران با اختصاص حداکثر تا مبلغ دو هزار میلیارد ریال اعتبار به صورت تملک دارایی های سرمایه ای برای تکمیل بازسازی تأسیسات زیربنایی آسیب دیده ناشی از زلزله سال ۱۳۹۶ در این استان موافقت کرد.
 
 اصلاح آیین نامه اجرایی شناسایی، مولدسازی یا فروش اموال غیرمنقول مازاد دستگاه های اجرایی
با تصویب هیات وزیران، آیین نامه اجرایی مولدسازی یا فروش اموال غیرمنقول مازاد دستگاه های اجرایی  اصلاح شد.
به موجب اصلاحیه مذکور، سازمان برنامه و بودجه کشور موظف است پس از اطمینان از وصول ردیف‌ درآمدی مربوط، تا ۵۰ درصد از منابع وصولی را بابت تکمیل طرح‌های تملک دارایی های سرمایه ای نیمه تمام و مابقی منابع وصولی را برای افزایش تخصیص اعتبارات قانون بودجه سال ۱۳۹۹ کل کشور از جمله پرداخت پاداش پایان خدمت بازنشستگان و مطالبات آنها مندرج در ضوابط اجرایی قانون بودجه سال ۱۳۹۹ کل کشور اختصاص دهد.
 
 تعیین تعرفه جریمه تخطی دارنده پروانه‌ ارایه خدمات ارتباطی و فناوری اطلاعات از مقررات تعرفه ای
دولت در اجرای قانون وظایف و اختیارات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و نیز قانون اجازه تعیین و وصول حق امتیاز فعالیت بخش غیردولتی در زمینه پست و مخابرات، تعرفه مربوط به جریمه تخطی دارنده پروانه ارایه خدمات ارتباطی و فناوری اطلاعات از مقررات تعرفه ای را تعیین کرد.
بر این اساس، دولت مصوب کرد درصورت عدم رفع تخلف ظرف مدت ۴۸ ساعت از زمان ابلاغ به دارنده پروانه ارایه خدمات ارتباطی و فناوری اطلاعات از مقررات تعرفه ای، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی می تواند دارنده پروانه را تا زمان رفع کامل تخلف و به ازای هر روز تأخیر در رفع هر تخلف، تا سقف یک دهم درصد از درآمد ناخالص سالیانه براساس آخرین صورت مالی حسابرسی شده، جریمه کند.
 
 اصلاح اساسنامه شرکت مادرتخصصی مدیریت منابع آب ایران
هیات وزیران با هدف تأمین نظر شورای نگهبان و رفع ایرادات موجود در اساسنامه شرکت مادرتخصصی مدیریت منابع آب ایران، با افزودن یک تبصره به آن و اصلاح اساسنامه مذکور موافقت کرد.
به موجب این اصلاحیه، رییس و اعضای هیات مدیره و مدیرعامل شرکت باید علاوه بر شایستگی های فنی و مدیریتی دارای شرط وثاقت و امانت نیز باشند.
 
اصلاح مصوبات افزایش سرمایه دولت در شرکت‌های مادر تخصصی ذی ربط بهره بردار بجای شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور
با تصویب هیات وزیران، مصوبات مربوط به افزایش سرمایه دولت در شرکت های مادرتخصصی ذی ربط بهره بردار بجای شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور اصلاح شد.
 به موجب اصلاح مصوبات مذکور، در صورت انتقال طرح های تکمیل شده مرتبط با بدهی های موضوع این تصویب نامه از شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور به شرکت های دولتی بهره بردار، افزایش سرمایه دولت در شرکت مادرتخصصی ذیربط بهره بردار انجام می شود.
همچنین بدهی های مرتبط با طرح های خاتمه نیافته ای که پس از اتمام طرح می بایست به سایر شرکت های دولتی به عنوان بهره بردار منتقل شود، به عنوان بدهی به دولت در دفاتر شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور ثبت و پس از انتقال به شرکت بهره بردار، افزایش سرمایه دولت در شرکت مادرتخصصی ذی ربط بهره بردار انجام می شود.
ضمناً شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران و سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای، مشمول اجرای این تبصره می باشند.
 
 موافقت دولت با افزایش هزینه اسقاط خودروهای فرسوده
هیات وزیران با توجه به لزوم بروز رسانی مقررات حاکم و ناظر بر اجرای فرآیندهای نوسازی ناوگان حمل و نقل فرسوده برای اجرا و توسعه طرح از رده خارج کردن خودروهای فرسوده، با افزایش هزینه اسقاط خودروهای مذکور از ۵۵۰ هزار ریال به یک میلیون ریال موافقت کرد./پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور افزایش سرمایه دولت در شرکت فناوری اطلاعات شرکت مادرتخصصی دارنده پروانه هیات وزیران بهره بردار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۷۴۳۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا چشم مردم به دیدن ۵۰ فروند هواپیمایی که دولت می‌گوید وارد کشور کرده، روشن نمی‌شود؟

به گفته رییس سازمان هواپیمایی کشوری در حال حاضر ۱۸۰ فروند هواپیمای عملیاتی در ایران وجود دارد؛ در حالی که خود او پیش از این گفته بود که با توجه به جمعیت فعلی کشور نیاز به ۵۵۰ فروند هواپیما داریم.

به گزارش اعتماد، سال گذشته قرار بود تعداد هواپیما‌ها به ۲۵۰ فروند برسد که این اتفاق نیفتاد. اما درباره آمار و ارقام هواپیما‌های فعال کشور نیز نظرات مختلفی وجود دارد.

نمای کلی صنعت هوانوردی ایران در بخش تقاضا به گونه‌ای است که بلیت هواپیما حتی برای آن‌هایی که پولش را دارند به سختی پیدا می‌شود و بدون اتصال به شبکه دلالی پر قدرتی که ظاهرا کسی قرار نیست جلوی آن‌ها بایستد؛ خبری از بلیت نیست. ایرلاین‌ها به واسطه «قیمت گذاری دستوری» بلیت هواپیما با زیان انباشته فعالیت می‌کنند و تحریم‌ها کاری کرده که سوختگیری برای پرواز‌های بین‌المللی به سختی انجام شود و در پرواز‌های داخلی، با وجود تعداد زیاد فرودگاه‌های کشور، بسیاری از آن‌ها فعالیت خاصی ندارند، چون اصولا مسافری ندارند و ایرلاین خاصی حاضر به برقراری پرواز نیست.

فقط ۷ یا ۸ هواپیمای سرحال داریم!

در بخش عرضه، کارشناسان می‌گویند به غیر از ۳ هواپیمای ایرباس برجامی، ۱۳ فروندای‌تی‌آر و چند فروند ایرباس ۳۴۰ ماهان، کل ناوگان کشور باید بازیافت شود. «بازیافت» هواپیما بدین معنی است که بدنه هواپیما که از جنس آلومینیوم است به قطعات کوچک بریده شده و به کارخانه‌های مربوطه جهت ذوب و تبدیل به آلومینیوم نو شود. همچنین سایر قطعات اعم از سیم‌های مسی، قطعات فولادی، پلاستیک‌ها و... نیز تا جای ممکن بازسازی شوند.

کارشناسان حوزه هوانوردی می‌گویند حدود ۲۰ فروند هواپیمای مسافربری در کشور ارزش عملیاتی دارند که ۱۳ فروند آن توربوپراپ با ظرفیت ۷۰ نفر هستند که به دلیل نبود قطعات زمین‌گیر شده‌اند. می‌ماند ۷، ۸ فروند هواپیما که باید پرواز‌های داخلی و خارجی را به صورت همزمان انجام دهند که البته آن‌ها هم با کمبود قطعات مواجه هستند. به عبارت دیگر، در حالی که کشور‌های امارات، قطر و ترکیه در مجموع بالای هزار فروند هواپیمای سرحال دارند، تعداد هواپیما‌های قابل اتکای ایران ۷ یا ۸ فروند است و باقی هواپیما‌های کشور شدیدا فرسوده شده‌اند.

کاهش پرواز‌های داخلی

در بخش شاخص «نشست و برخاست» که میزان تردد هواپیما‌ها در فرودگاه‌ها را به تصویر می‌کشد نیز شرایط مشابهی طی سال ۱۴۰۱ حاکم بوده و البته بیشتر نشست و برخاست هواپیما‌ها به سمت پرواز‌های بین‌المللی رفته که عمدتا توسط «ایرلاین‌های خارجی» انجام می‌شود. به گفته وزارت راه و شهرسازی، میزان نشست و برخاست هواپیما در پرواز‌های داخلی در سال ۱۴۰۱ نسبت به ۱۴۰۰ ریزش ۹ درصدی داشته و از ۳۰۵ پرواز به ۲۷۸ پرواز کاهش پیدا کرده است. در مقابل، نشست و برخاست‌ها در پرواز‌های بین‌المللی ۶۴ درصد رشد کرده است.

ریزش پرواز‌ها در دهه ۹۰

آمار‌های وزارت راه و شهرسازی به وضعیت شاخص‌های بخش هوانوردی در دهه ۹۰ نیز پرداخته که در نوع خود آمار‌های جالبی ارایه می‌کند و شاید بتوانیم پاسخ سوالی که ابتدای گزارش پرسیدیم را در این بخش بیابیم. تعداد نشست و برخاست در پرواز‌های داخلی در حالی طی سال ۱۴۰۱ به ۲۷۸ هزار فروند هواپیما رسیده که در سال ۱۳۹۶ یعنی بهترین عملکرد دهه ۹۰، این رقم ۳۹۶ هزار فروند بوده. در واقع مقایسه این دو رقم از یک کاهش ۲۵ درصدی خبر می‌دهد. در پرواز‌های بین المللی نیز این وضعیت تکرار شده است. بهترین عملکرد دهه ۹۰ در این شاخص مربوط به سال ۱۳۹۳ است که ۲۹ هزار فروند هواپیما نشست و برخاست داشته‌اند. اما در سال ۱۴۰۱ این عدد به ۲۳ هزار فروند رسیده که ۲۱ درصد کاهش یافته است.

در شاخص اعزام و پذیرش مسافران داخلی نیز بهترین عملکرد برای سال ۹۶ است که ۴۴ میلیون و ۲۷۳ هزار نفر جابه‌جا شده‌اند. عددی که با کاهش ۲۸ درصدی به کمی بیش از ۳۲ میلیون نفر در سال ۱۴۰۱ رسیده است. در بخش مسافران خارجی این وضعیت بدتر است. بهترین عملکرد این بخش مربوط به سال ۱۳۹۳ است که ۴ میلیون و ۴۱۲ هزار نفر در پرواز‌های بین‌المللی اعزام و پذیرش شده‌اند و در سال ۱۴۰۱ با کاهش ۳۷ درصدی این عدد به ۲ میلیون و ۷۷۵ هزار نفر رسیده است.

۵۰ هواپیمای وارداتی کجا هستند؟

در یکی- دو سال گذشته صنعت هوانوردی ایران با شدیدترین تحریم‌های ظالمانه علیه ایران روبرو بوده و در کنار آن قیمت‌گذاری دستوری بلیت هواپیما، بسیاری از ایرلاین‌ها را زیان‌ده کرده است. اما مثلا به جای مدیریت این شرایط که پیش از این به هنگام امضای برجام صورت گرفت؛ ادعا‌های عجیبی مانند «واردات ۵۰ هواپیما» در دو سال گذشته مطرح می‌شود و در کنار آن با طعنه به دولت قبلی گفته می‌شود که «این دولت به دنبال عکس یادگاری با هواپیمای برجامی نیست!»، اما واقعیت این است که صنعت هوایی ایران که تجربه اضافه شدن ۱۶ هواپیمای برجامی را در مدت دو سال و تاثیر آن را بر صنعت هوایی حس کرده، اثرات اضافه شدن ۵۰ یا ۶۰ فروند هواپیما در دو سال گذشته قاعدتا چیزی نیست که فعالان این صنعت و مردم نتوانند آن را حس کنند؛ بنابراین اینگونه اظهارات چندان درست به نظر نمی‌رسد.

نمای کلی صنعت هوانوردی ایران نشان می‌دهد که مدیریت هوانوردی در کنار توان رایزنی‌های مقتدرانه سیاسی در بالاترین سطح ممکن، نیازمند به کارگیری تخصص و علم است و دیر یا زود مجبور خواهیم شد بالاخره در برابر این قاعده سر تسلیم فرود آوریم.

دیگر خبرها

  • اجلاسیه گروه کشوری معماری و شهرسازی در شاهرود
  • مصوبه تعیین نماینده ویژه رئیس‌جمهوری در مناطق آزاد اصلاح شد
  • چرا چشم مردم به دیدن ۵۰ فروند هواپیمایی که دولت می‌گوید وارد کشور کرده، روشن نمی‌شود؟
  • ایجاد ۲.۵ میلیون شغل در دولت سیزدهم
  • ترامپ سر به سر ایران خواهد گذاشت؟ /هشدار رسانه اصلاح طلب به دولت رئیسی درباره ۲ خطر در کمین ایران
  • تمدید زمان ارسال درخواست تسهیلات حمایتی شرکت های دانش بنیان
  • انتصاب رئیس سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه
  • سقف ۱۵ میلیارد تومانی تسهیلات برای شرکت‌های دانش‌بنیان صنعت هوانوردی
  • مدیرکل نظارت، کنترل فنی و استاندارد سازمان نقشه‌برداری معرفی شد
  • شرکت هیات افغانستان در نشست‌های بین‌المللی