Web Analytics Made Easy - Statcounter

موج دوم شدیدتری در پاییز بازگردد، اما متخصصان همه‌گیری شناسی دارند این ایده را کنار می‌گذارند.

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از بیزنس اینسایدر مایکل اوسترهولم، متخصص اپیدمیولوژی یا همه‌گیرشناسی که در ماه آوریل نوشتن گزارشی بوسیله «مرکز پژوهش و سیاست بیماری‌های عفونی» (سیدراپ) در دانشگاه مینه‌سوتای آمریکا درباره سناریوهای آینده شیوع کرونا همکاری داشت، می‌گوید:‌ «شواهدی وجود ندارد که کاهشی در موارد بیماری رخ دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شیوع کرونا مانند آتش‌سوزی جنگلی تا زمانی که به اصطلاح چوب انسانی برای سوختن وجود داشته باشد، ادامه خواهد یافت.»

گزارش ماه آوریل سه سناریوی احتمالی را درباره امواج آینده شیوه کرونا پیش‌بینی کره بود.

سه سناریو برای کرونا؛ بدترین و محتمل‌ترین سناریو چیست؟

اما  اکنون اوسترهولم می‌گوید: «دیگر موجی را نمی‌بینیم»

مارگرت هریس، سخنگوی سازمان جهانی بهداشت اخیرا گفت که پاندمی کرونا احتمال به صورت «یک موج بزرگ واحد» خواهد بود.

سازمان جهانی بهداشت: پاندمی کرونا به صورت «یک موج واحد بزرگ» خواهد بود | الگوی فصلی در کار نیست

پیش‌بینی گروه «سیدارپ» در ابتدای بهار درباره «سناریوی موج دوم بزرگ در پاییز» شیوع کرونا تا حدی بر اساس روند شیوع در پاندمی آنفلوانزای اسپانیایی سال ۱۹۱۸ و پاندمی آنفلوانزای H1N1  در سال ۲۰۰۹ بود.

یک سناریوی دیگر که این گروه دانشمندان پیش‌بینی کرده بودند، یک موج اول بزرگ عفونت‌های کووید-۱۹ بود که ممکن است با چرخه‌ای از اوج‌ و فرودهای کوچکتر شیوع در طول تابستان و پس از آن دنبال شود. سناریوی سوم یعنی «سوختن آهسته» پیش‌بینی می‌کرد که پس از موج اولیه در بهار دیگر، سرایت مداوم کروناویروس بدون الگوی موجی مشاهده خواهد شد.

اما واقعیت فعلی با هیچکدام از این سناریوها نمی‌خواند.

اولستروم می‌گوید: «ما در ماه آوریل هنوز در حال بررسی این موضوع بودیم که آیا در این پاندمی امواج حقیقی رخ خواهد داد- یعنی افزایش بزرگ در موارد بیماری و بعد فرونشستن این موج و ایجاد موج بزرگتر دوم که کاملا ناشی از رفتارهای انسان‌ها نیست. بروز این موج دوم بزرگتر در پاندمی‌های آنفلوانزا در تاریخ ثبت شده است.»

به گفته او، اکنون در عوض پاندمی کرونا به صورت «یک آتش‌سوزی درازمدت» در آمده است- بنابراین ما اکنون در میانه سناریوی «سوختن سریع» هستیم که در طول آن اوج و فرودهایی در مناطق متفاوت در زمان‌های متفاوت رخ می‌دهد.

الگوی فصلی ویروس‌های تنفسی

ویروس‌های تنفسی مانند آنفلوانزا الگوی فصلی دارند، چرا که دمای پایین‌تر به سفت‌تر شدن پوشش ژل‌مانند محافظ دور ذرات ویروسی کمک می‌کند. غلاف محکم‌تر باعث زنده ماندن بیشتر ویروس‌ها در محیط می‌شود و بنابراین ویروس‌ها زمان کافی خواهند داشت تا از فردی به فرد دیگر سرایت کنند.  در مقابل در دماهای بالاتر این غلاف محافظ  سریع‌تر خشک می‌شود و ویروس‌ها زودتر غیرفعال می‌شوند.

کروناویروس جدید نیز مانند آنفلوانزا عمدتا از طریق قطرک‌های تنفسی منتقل می‌شود که هنگام عطسه کردن، سرفه کردن یا صحبت کردن افراد مبتلا در فضا پخش می‌شوند و هر دوی این ویروس‌ها حتی هنگامی که افراد دچار عفونت علامتی ندارد، ممکن است به دیگران سرایت کنند.

این مشابهت‌ها باعث شد که پاندمی‌های پیشین آنفلوانزا به خصوص پاندمی آنفلوانزای اسپانیایی سال ۱۹۱۸ که حدود ۵۰۰ میلیون نفر در جهان را مبتلا کرد، مدل‌ ارزشمندی در مقایسه‌های اولیه با کروناویروس به نظر رسند. اما ظاهرا الگوی فصلی کروناویروس مانند ویروس خویشاوندش نیست.

مارگرت هریس هفته پیش در این باره گفت: «مردم هنوز به فصل‌ها فکر می‌کنند. آنچه لازم است بر آن تمرکز کنیم این است که با ویروس جدید مواجه هستیم. درست است که کروناویروس ویروسی تنفسی است و درست است که شیوع ویروس‌های تنفسی در گذشته به صورت امواج فصلی متفاوتی بوده است، این ویروس به صورت متفاوتی اعمل می‌کند.»

چرا کرونا فصلی عمل نمی‌کند

راشل بیکر، پژوهشگر در انستیتوی زیست‌محیطی دانشگاه پرینستون آمریکا می‌گوید دلیلی بر تحت تاثیر قرار نگرفتن شیوع کرونا با فصل‌ها وجود دارد.

او می‌گوید:‌ «ما در آغاز پاندمی هستیم، یعنی هنگامی که ویروس جدید به جمعیتی وارد می‌شود که قبلا با آن تماسی نداشته‌اند. بنابراین نبود مصونیت جمعیت نسبت به این ویروس محرک اصلی انتشار آن است و آب و هوا در آغاز نقش چندان مهمی ایفا نمی‌کند.»

پژوهش‌ اخیر بیکر که در ماه مه منتشر شد، نشان داد که آب‌وهوای گرم انتشار ویروس را فقط پس از اینکه بخش بزرگی از جمعیت به ویروس مبتلا شده و نسبت به عفونت مقاوم یا مصون شده باشند، تحت تاثیر قرار خواهد داد.

البته به گفته بیکر ممکن است دو تا سه سال بعد و پس از آن واکسنی برای پیشگیری از کروناویروس ساخته و توزیع شود، شیوع آن «به صورت الگوی کلاسیک فصلی با اوج‌گیری موارد در ماه‌های زمستان تثبیت شود.»

کد خبر 537850 برچسب‌ها كروناويروس

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: كروناويروس شیوع کرونا الگوی فصلی ویروس ها پیش بینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۷۶۴۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قاچاق سوخت تهدید جدی برای شیوع مالاریا در شرق کشور

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، احمد رئیسی، رئیس اداره كنترل مالاریا وزارت بهداشت در یک  گفتگوی رادیویی درباره خبر افزایش آمار مالاریا اظهار كرد: افزایش موارد قابل توجهی طی دو سال اخیر داشتیم كه به ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ بازمی‌گردد و نسبت به سال‌های قبل به‌شدت دچار افزایش موارد شدیم. این مسئله متأثر از وضعیت نابسامان مرز‌های شرقی است و اگر فكر اساسی و كمك به دانشگاه‌های علوم پزشكی نكنیم ممكن است ما هم به مشكل كشورهای همسایه شرقی دچار شویم.

رئیس اداره كنترل مالاریا وزارت بهداشت در این خصوص افزود: در بدترین شرایط طی ۱۰ سال اخیر حدود ۱۰ هزار و ۳۰۰ مورد داشتیم كه قابل قیاس با شرایط آن سوی مرز نیست.

رئیسی ادامه داد: در این باره می‌بایست فكری اندیشیده شود چون كشوری هستیم كه راه توسعه را به‌شدت می‌پیماییم و وضعیت ما باید نسبت به بلوچستان پاكستان متفاوت باشد.

او لزوم اختصاص منابع و بودجه به سیستان و بلوچستان و سه دانشگاه علوم پزشكی این منطقه را متذكر شد و افزود: اگر این كار صورت گیرد در برابر وبا، سل، مالاریا و بیماری تب كنگو مقاومت صورت می‌گیرد.

رئیسی از ۱۰ هزار كیس مبتلا خبر داد و تصریح كرد: كووید هم بحثی مهم بوده است چون مشكل ما نبوده است و به دنیا بازمی‌گردد ولی همه توجه بخش سلامت را به خود اختصاص داده است كه در برابر كاهش منابع به نظر می‌رسد ما نیز کم‌توجهی كردیم.

وی اضافه كرد: در سه الی چهار سال موارد مالاریا به صفر رسیده بود ولی منابع كافی و لازم را اختصاص ندادیم و پیش‌بینی نكردیم كه ممكن است شرایط پاكستان بدتر شود.

رئیسی همچنین به مشكلات تردد و حركت آزادانه انتقاد كرد و گفت: حمل سوخت در شهرستان‌های مرزی سیستان و بلوچستان افزایش‌یافته و فشار بسیاری به برنامه‌های سلامت‌محور ما وارد می‌كند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کشف و توقیف چوب جنگلی قاچاق در آمل
  • عدالت آموزشی در همه نقاط استان زنجان گسترش یابد
  • آنروا درباره وقوع اپیدمی در غزه با آغاز فصل گرما هشدار داد
  • هیچگونه قطع درختان جنگلی در فندقلو اتفاق نیفتاده است
  • قطع درختان جنگل فندقلوی نمین صحت ندارد
  • هشدار دامپزشکی : شیوع بیماری تب کریمه کنگو در فصل گرما
  • قاچاق سوخت تهدید جدی برای شیوع مالاریا در شرق کشور
  • بازداشت در انتظار مدیرانی که در آتش سوزی امامزاده ابراهیم شفت ترک فعل کرده‌اند
  • ورزش و کاهش وزن نخستین اقدام برای درمان کبد چرب
  • گندم‌کاران مراقب شیوع بیماری زنگ زرد باشند