Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-26@20:11:43 GMT

روایت تلخ دروازه‌بان لبنانی ذوب‌آهن از فاجعه بیروت

تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۷۶۶۹۱

روایت تلخ دروازه‌بان لبنانی ذوب‌آهن از فاجعه بیروت

مهدی خلیل دروازه بان تیم فوتبال ذوب آهن شنیده‌های هولناک خود از فاجعه انفجار شهر بیرون را با ما در میان گذاشته و فضای وحشتناکی را توصیف می‌کند که بر سر عروس خاورمیانه سایه افکنده است.

به گزارش مشرق، عصر یکشنبه انفجاری شدید در بندر بیروت رخ داد که بر اثر آن، تاکنون بیش از یکصد نفر کشته شده اند و بیش از پنج هزار نفر زخمی‌های این انفجار به شمار می‌روند و تعداد قابل توجهی از افراد نیز مفقود شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چیزهایی که می‌دیدم را باور نمی‌کردم!

به همین بهانه به مهدی خلیل دروازه‌بان لبنانی تیم فوتبال ذوب آهن در رابطه با این موضوع صحبت کردیم و از او پرسیدیم چطور از این انفجار مهیب برای اولین مرتبه مطلع شده است. او در واکنش به این سوال بیان کرد: «من شب این ویدئو رو دیدم. من در تمرین بودم. وقتی تمرینم تمام شد، دیدم که همسرم این ویدئو را برای من ارسال کرده است. وقتی ویدئو را دیدم، شوکه شدم و قلبم شکست. باورم نمی‌شد چیزهایی که داشتم می‌دیدم را، چرا که انفجار باورنکردنی. نمی‌توانستم حسم را توصیف کنم. حس دیوانه کننده‌ای بود و من واقعا خیلی ناراحت شدم.»

همه چیز از ماشین‌ها گرفته تا خانه‌ها و آدم‌ها تکه تکه شدند

او سپس با اشاره به خانواده اش در لبنان اضافه کرد: «بلافاصله نگران خانواده و دوستانم شدم. همچنین تاسف خوردم برای مردمی که نزدیک به این انفجار بوده اند؛ چون همه چیز از خانه‌ها گرفته تا ماشین‌ها و آدم‌ها تکه تکه و نابود شدند. این خیلی بد است. من با هیچ کلمه‌ای نمی‌توانم این شرایط و اتفاقی که افتاد را توصیف کنم. امیدوارم دیگر از این اتفاقات در هیچ جای جهان برای هیچ فردی و هیچ مردمی رخ ندهد.»

‌می‌گویند ترکیبات شیمیایی علت انفجار بوده

او در مورد دلیل این انفجار هولناک عنوان کرد: «دلیل را هنوز نمی‌دانیم. خبرها چیزی در مورد این موضوع نگفته اند. آن‌ها البته می‌گویند به دلیل وجود ترکیبات شیمیایی نظیر نیترات و آمونیوم بوده است.»

خدا را شکر خانواده و دوستانم سالمند

از او در رابطه با خانواده اش پرسیدیم و اینکه در لحظه انفجار در چه شرایطی بوده اند. مهدی خلیل در واکنش به این سوال گفت: «خواهرم و مادرم در جنوب لبنان بوده اند و از محل اتفاق دور بودند. ولی برادرم و دوستم در بیروت بودند. من تمام دیروز را با آن‌ها تماس گرفتم و خدا را شکر از محل انفجار دور بوده اند و سالم هستند. به خصوص برای برادرم خیلی خوشحالم. یکی از دوستانم هم خانه اش نزدیک به محل انفجار بوده و با او روز گذشته تماس گرفتم. خدا را شکر او و خانواده اش هم سالم هستند، ولی خانه آن‌ها آسیب دیده و تمام شیشه‌ها در اثر انفجار شکسته اند. خدا را شکر می‌کنم که تمام آن‌ها سالم هستند.»

شاید سال ۲۰۲۰ سال آزمایش تمام مردم دنیا باشد

دروازه بان ۲۸ ساله ذوب آهن ادامه داد: «فقط ناراحتم برای تمام مردم لبنان و کسانی که در این انفجار جانشان را از دست دادند و کسانی که زخمی شده اند. این خیلی خیلی روز بدی برای لبنان بود. تمام مردم دنیا از این اتفاق ناراحت شدند. بسیاری از کشورها همدردی خود را با لبنان اعلام کردند. ما حالا تنها کاری که می‌توانیم بکنیم این است که برای لبنان و برای دنیا دعا کنیم؛ به خاطر تمام اتفاقاتی که در دنیا در حال رخ دادن است؛ از بیماری کرونا تا این انفجار عجیب. شاید سال ۲۰۲۰ سال آزمایش تمام مردم دنیا باشد. پس بیایید برای بهترین‌ها دعا کنیم؛ به دعاهایمان ادامه بدهیم و ایمانمان را برای رسیدن به بهترین‌ها حفظ کنیم.»

خواهر و مادرم دور از محل انفجار بودند

سوال بعدی ما از مهدی خلیل درباره این موضوع بود که خودش متولد کدام قسمت کشور لبنان است. او در واکنش به این سوال حرف هایش را از سر گرفت و عنوان کرد: «من متولد روستایی کوچک در جنوب لبنان هستم. خواهر و مادرم الان آنجا هستند و از انفجار دور بوده اند، ولی برادرم در بیروت بود. او هم مانند من فوتبالیست است و در تیم العهد بازی می‌کند که من هم پیش از ذوب آهن در آنجا بازی می‌کردم.»

از شدت انفجار هنوز گوش‌های برادرم درد می‌کند

او سپس این انفجار را از دیدگاه برادرش توصیف می‌کند و می‌گوید: «آن‌ها از محل انفجار دور بوده اند، ولی او خودش به من گفت که در تمرین بوده که این اتفاق رخ داده و شدت صدا به قدری بوده که گوش هایش تحت تاثیر قرار گرفته است.»

پس از هیروشیما این دومین انفجار مهیب جهان بوده

مهدی خلیل سپس با اشاره به مطلبی که در یکی از رسانه‌های عرب زبان منتشر شده، حرف هایش را در رابطه با شدت انفجار ادامه داد: «بر طبق شنیده هایم، شدت انفجار در بیروت، دومین انفجار بزرگ پس از بمب شیمیایی آمریکایی‌ها در هیروشیما بوده است.»

تمام برندهای گران قیمت و لوکس در همین قسمت بیروت بودند!

از دروازه بان لبنانی ذوب آهن در مورد محل انفجار بیروت پرسیدیم. او ضمن اینکه این قسمت از بیروت را یکی از گران قیمت‌ترین و لوکس‌ترین مکان‌های شهر توصیف کرد، در این مورد اینطور توضیح داد: «این انفجار یکی از لوکس‌ترین مکان‌های بیروت رخ داده است. این قسمت همه رستوران‌ها و مغازه‌های بزرگ و گران قیمت را دارد. برندهای بزرگی در این قسمت شهر هستند. در این قسمت استخرهای بسیار لوکسی هم هستند و یکی از لوکس‌ترین مکان‌های شهر است. این قسمت خیلی هم زیبا است. البته این تنها یک بخشی از بیروت است که آسیب دیده است.»

ارتعاشات این انفجار به نصف بیروت کشیده شده

مهدی خلیل واکنش مردمانی که در صحنه و محل انفجار بوده اند را اینطور برای ما توصیف کرد: «ما خبرهایی در این مورد شنیدم. اینکه مردم می‌گفته اند، این انفجار شبیه فیلم‌ها بوده است. آن‌ها این حادثه را مانند یک فاجعه توصیف می‌کنند. آن‌ها واقعا خوش شانس بوده اند که هنوز زنده هستند، چون ارتعاشات این انفجار نصف بیروت را تحت تاثیر قرار داده است؛ تصور کنید؛ نصف بیروت. مادر همسر من در قسمت بالای شهر بیروت زندگی می‌کند، ولی او هم ارتعاشات را حس کرده است. این نشان می‌دهد که چقدر این انفجار قوی بوده است. همچنین برادرم من هم در حال تمرین بوده و می‌گوید تاثیرات این انفجار هنوز گوش هایش را تحت تاثیر خود قرار داده است. این دیوانه کننده است. این یک فاجعه بوده و خرابی‌های زیادی در بیروت ایجاد کرده است.»

کشورهای زیادی برای بازسازی پیشقدم شده اند

او در مورد پیش بینی اش درباره زمان بازسازی لبنان بیان کرد: «بعد از این همه خرابی زمان زیادی می‌برد. کشورهای زیادی برای کمک به لبنان پیشقدم شده اند و شاید این کمک کند تا لبنان زودتر بازگردد. ما باید منتظر بمانیم. این خیلی اتفاق شوکه کننده‌ای بوده است.»

سوال آخر ما از مهدی خلیل در رابطه با سال سختی بود که در حال پشت سر گذاشتن است. او پدرش را در دوران قرنطینه از دست داد و نتوانست به لبنان سفر کند و حالا ماه هاست که خانواده اش را ندیده و این انفجار، پس از جهانی شدن ویروس کرونا، تکمیل کننده بدشانسی‌های او در سال ۲۰۲۰ و شروع دهه جدید میلادی بوده است. مهدی خلیل در واکنش به این مشکلات اینطور حرف می‌زند: «این اصلا راحت نبوده است. سال بسیار سختی بود. پدر من در دوران کرونا درگذشت. او بزرگترین انگیزه دهنده من بود. همه کارکردم تا به من افتخار کند و خوشحال باشد. وقتی او از دنیا رفت، همه چیز برای من تغییر کرد. این، اما زندگی است. حالا ۶ ماه پس از درگذشت او من هنوز در ایران هستم و نتوانسته ام خانواده ام را ببینم و ذهنم را آرام کنم. با این حال این زندگی است و این فوتبال است. حالا با این انفجار شرایط برای من و خانواده ام و کل لبنان استرس زاتر هم شده است. اما ما چه کاری می‌توانیم انجام دهیم؟! یکی از دوستانم به من گفت شاید دنیا در حال پایان است و خدا در حال تست کردن ما است.»

امیدوارم دیگر شاهد این اتفاقات هولناک نباشیم

حرف‌های پایانی مهدی خلیل اینطور به زبان آمد: «این خبر خیلی خیلی بدی برای همه مردم دنیا بود. امیدوارم دیگر این اتفاقات هولناک را شاهد نباشیم. در پایان باید همدردی خودم را با کسانی که جانشان را از دست داده اند، اعلام کنم و برای کسانی که زخمی شده اند، آرزوی سلامتی هرچه سریعتر داشته باشم. این زندگی است.»

منبع: ورزش سه

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا اعتراضات آمریکا انفجار بیروت قرارداد ایران و چین خاورمیانه ذوب آهن هیروشیما بندر بیروت مهدی خلیل فوتبال دروازه بان انفجار بیروت مهدی خلیل انفجار بوده خانواده اش محل انفجار دروازه بان خدا را شکر مردم دنیا تمام مردم بوده اند شده اند ذوب آهن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۷۶۶۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حکایت قالی‌ایرانی و موکت‌آمریکایی/ یادداشت تحلیلی سردبیر روزنامه البناء لبنان درباره شرایط جدید منطقه

به گزارش قدس آنلاین، ایران که در اوج ظهور قدرت آمریکا موفق شد از رویارویی اجتناب کند و در سایه تحریم‌ها و محاصره، بر زخم‌هایش مرحم بگذارد؛ سه محور ثابت را حفظ و پیرامون آن دستاوردهایی کسب کرد: نخست؛ استقلال، ساختن کشور و اندوختن عناصر قدرت؛ دوم، انسجام اتحاد منطقه‌ای‌اش با سوریه و  سوم، موضع ایران در قبال فلسطین و جنبش‌های مقاومت و پافشاری در حمایت از آن‌ها. 

۲. نتانیاهو محاسبات خود را روی  دوگانه بنا کرد؛ اینکه آمریکا همچنان قادر به رویارویی و ایران هنوز در مرحله اجتناب از رویارویی است. او دچار غافل‌گیری مضاعف شد. همه‌چیز گویا بود که آمریکا – همان‌طور که جنگ در عراق و افغانستان نشان داد - دیگر نشاط اجتماعی و برتری نظامی لازم برای جنگیدن را ندارد. در جنگ علیه سوریه، آمریکا به گروه‌های تروریستی متوسل شد؛ با این حال، جنگ آن‌طور که آمریکا می‌خواست به پایان نرسید. اگر غافل‌گیری از آماده نبودن آمریکا برای رویارویی - فقط برای نتانیاهو بود، غافل‌گیری دوم هم برای او و هم برای دیگران بود؛ اینکه ایران برای رویارویی آماده است.

۳. پاسخ اسرائیل - که متکی به آمادگی آمریکا بود - شاهدی بر غافل‌گیری نخست بود؛ در حالی که پاسخ ایران - پیش از آن - بر اساس آمادگی ایران تعیین شده بود و مانور توان بازدارندگی، ایرانی - اسرائیلی نبود، بلکه ایرانی - آمریکایی بود. در جریان واکنش ایران، آمریکا تمام عناصر لازم برای شناخت توانایی ایران در به‌کارگیری قدرت را آزمایش و نیروها و متحدان خود را بسیج کرد، اما نتایج آن، او را ناکام گذاشت و نشان داد ایران دست بالا را دارد. دلیل نخست اینکه جمهوری اسلامی قادر است تمام نقاط حرکت نیروهای آمریکایی، حرکت هواپیماهای جنگی از مدیترانه به سمت خلیج فارس و کشورهای عربی و پراکندگی شبکه‌های موشکی را زیر نظر بگیرد و پهپادها و موشک‌های ایران، آماده‌باش را به تمام نیروهای آمریکا، اسرائیل و متحدانشان تحمیل کرد؛ در حالی که ایران فقط بخشی از آنچه در اختیار داشت را استفاده کرد و بخشی از آنچه که تصمیم به افشای آن داشت را در معرض رصد قرار داد. دوم، ناتوانی در تسلط الکترونیکی بر پهپادها و موشک‌هاست. دو ناوشکن ویژه پارازیت الکترونیکی برای انجام این مأموریت آماده شدند و نتیجه آن شکستی ناگوار بود؛ با وجود آنکه هواپیماهای ایرانی به مدت ۹ساعت، اهدافی در دسترس بودند. سوم اینکه موشک‌های معدود و مشخص ایران، بدون آنکه پدافندهای آمریکا و اسرائیل قادر به مقابله با آن‌ها باشند، به اهداف خود رسیدند.

۴. نبرد تمام شد؛ آزمون اذهان، اراده‌ها و توان فنی به پایان رسید و نتیجه «یک - صفر» به‌نفع ایران شد. این نتیجه نهایی است؛ زیرا دور بعدی پس از آن وجود نخواهد داشت و با توجه به نتایج این دور، در منطقه بسیار نوشته خواهد شد، به‌ویژه در مورد پرونده‌های جاری که در انتظار تعیین مرزهای قدرت میان آمریکا و ایران بود که ترسیم شد. پرونده اول، جنگ غزه است که تلاش نتانیاهو برای فرار از آن به سمت رویارویی ایران و آمریکا ناکام ماند. او اکنون باید به چالش‌های خود بازگردد، یا دنبال کردن جنگی که منجر به شکست بیشتر می‌شود یا تسلیم شدن در برابر شرایط مقاومت و تحمل ذلت. چشم‌انداز منطقه، سرنوشت عادی‌سازی روابط عربستان و اسرائیل و سرنوشت موضع‌گیری ترکیه هم از مسیر این جنگ و مسائل پیرامون آن عبور می‌کند.

این منطقه، از جو پرفشار اسرائیلی خارج شده و وارد جو کم‌فشار ایرانی می‌شود؛ در حالی که جوهره این گذار، بر برتری «بافنده فرش» بر «پوکرباز» در صبر، مهارت و پشتکار و برتری «قالی ایرانی» بر «موکت آمریکایی» استوار است.

مصطفی لشکری

دیگر خبرها

  • سوپرلیگ بسکتبال غرب آسیا| شکست سنگین شهرداری گرگان در بیروت
  • واکنش تند بیروت به فرود یک هواپیما با عبارت حک‌شده «تل‌آویو»
  • افشاگری سی‌ان‌ان از فاجعه فرودگاه کابل هنگام خروج نظامی آمریکا
  • پاسخ موشکی حزب‌الله به حمله صهیونیست‌ها علیه غیرنظامیان لبنانی
  • روایت محافل عبری از سردرگمی و چالش جدید اسراییل مقابل حزب الله
  • هیچکدام از صحبت‌های آقای قناد را قبول ندارم/ او امانت‌داری را در روایت ماجرا رعایت نکرد
  • فردا: مصاف نخست شهرداری گرگان در خانه الریاضی
  • هیچکدام از صحبت‌های آقای قناد را قبول ندارم/ آقای قناد امانت‌داری را در روایت ماجرا رعایت نکرد
  • صهیونیست‌های پنهان‌شده در یک خانه شکار نیروهای لبنانی شدند
  • حکایت قالی‌ایرانی و موکت‌آمریکایی/ یادداشت تحلیلی سردبیر روزنامه البناء لبنان درباره شرایط جدید منطقه