Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از خبرگزاری ایتارتاس، یک منبع در دفتر نمایندگی دائم روسیه در سازمان ملل در پاسخ به سؤالی درباره پیش نویس قطعنامه‌ای که آمریکا  روز سه‌شنبه منتشر کرد، گفت: «موضع مسکو درباره قطعنامه ضد ایرانی آمریکا تغییر نکرده است.»

واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل، ۳۰ ژوئن در نشست شورای امنیت سازمان ملل که برای بحث درباره پیشنهاد آمریکا برگزار شد، به صراحت اظهار داشت: حتی اگر این قطعنامه در نهایت در آینده به رای گذاشته شود، تصویب نخواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی خاطر نشان کرد: روسیه تلاش برای واداشتن شورای امنیت، به منظور موافقت با سیاست فشار حداکثری آمریکا علیه ایران را نخواهد پذیرفت.

بر اساس نسخه‌ای از پیش نویس قطعنامه که در اختیار ایتارتاس قرار گرفته است، این پیش نویس با نسخه ماه ژوئن فرق چندانی ندارد. آمریکا از همه کشور‌ها می‌خواهد از «تامین، فروش، انتقال مستقیم یا غیرمستقیم» سلاح و اقلام مرتبط به ایران از طریق خاک یا اتباع خود، یا از طریق استفاده از کشتی‌ها و هواپیما‌های خویش جلوگیری کنند، مگر اینکه کمیته شورای امنیت دستکم از ۳۰ روز قبل مجوز آن را بدهد و در راستای نیاز‌های بشردوستانه باشد. هنوز معلوم نیست آمریکا چه زمانی پیش نویس قطعنامه را در شورای امنیت به رای خواهد گذاشت.

با نزدیک شدن به پایان تاریخ تحریم تسلیحاتی ایران در ماه اکتبر که یکی از ثمرات برجام با فاصله ۵ ساله از آغاز اجرای آن است، آمریکا اگرچه از توافق هسته­‌ای خارج شده، اما در تلاش است با ارائه طرحی نشان دهد همچنان می­‌تواند در روند اجرای برجام و قطعنامه مربوط به آن در شورای امنیت فعال ظاهر شود و تاثیرگذار باشد.

به موجب توافق هسته‌ای، تحریم تسلیحاتی ایران ۱۸ اکتبر ۲۰۲۰ منقضی می‌شود. برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) سال ۲۰۱۵ بین ایران و اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل و آلمان امضاء شد. به موجب این توافق، ایران در ازای برداشته شدن تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل، اتحادیه اروپا و آمریکا بر سر برنامه هسته‌ای خود، اقدام به محدود کردن دامنه فعالیت‌های هسته‌ای خود کرد و این فعالیت‌ها را تحت کنترل کامل آژانس بین المللی انرژی اتمی قرار داد.

شورای امنیت ۲۰ ژوئیه ۲۰۱۵ با اجماع قطعنامه ۲۲۳۱ را در حمایت از توافق هسته‌ای ایران تصویب کرد؛ توافقی که تحقیقات هسته‌ای ایران را محدود به اهداف غیرنظامی کرد. در این قطعنامه عنوان شد که تحریم تسلیحاتی علیه ایران تا پنج سال ادامه دارد. آمریکا هشتم مه ۲۰۱۸ از برجام خارج شد و تحریم‌های اقتصادی علیه ایران، از جمله بخش نفتی این کشور را دوباره اعمال کرد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: شورای امنیت سازمان ملل فشار حداکثری آمریکا علیه ایران توافق هسته ای ایران تحریم تسلیحاتی شورای امنیت سازمان ملل پیش نویس هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۷۸۳۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فیلم/رهبر انقلاب: نحوه رفتار آمریکا در مسئله غزه اثبات حقانیت موضع ایران در بی‌اعتمادی به آمریکا است

رهبر معظم انقلاب در دیدار با معلمان: نحوه رفتار آمریکا در مسئله غزه اثبات حقانیت موضع ایران در بی‌اعتمادی به آمریکا است.

دریافت 15 MB

دیگر خبرها

  • مسکو: واشنگتن در ۶ ماه اخیر، شورای امنیت را گروگان گرفته است
  • توصیه تاریخی پادشاه عربستان به صدام حسین درباره ایرانی‌ها
  • نبنزیا: شورای امنیت به گروگان آمریکا تبدیل شده است
  • نمایشگاه غنایم جنگ اوکراین در مسکو/تسلیحات ۱۲کشور مقهورارتش روسیه
  • فیلم/رهبر انقلاب: نحوه رفتار آمریکا در مسئله غزه اثبات حقانیت موضع ایران در بی‌اعتمادی به آمریکا است
  • مخالفت روسیه با پیش‌نویس قطعنامه سازمان ملل درباره سربرنیتسا
  • روسیه: شورای امنیت باید از درگیری در بوسنی جلوگیری کند
  • تصویب لایحه جنجالی در سنای آمریکا؛ واردات اورانیوم از روسیه ممنوع شد
  • سنای آمریکا واردات اورانیوم از روسیه را ممنوع کرد
  • چرا موافقت نامه همکاری امنیت اطلاعات ایران و روسیه در شورای نگهبان بررسی نشد؟!