Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسجد حاج شهباز خان از مساجد تاریخی با قدمتی ۲۰۰ ساله است که هویت علمی، دینی و مبارزاتی مردم شهر کرمانشاه محسوب می‌شود.

خبرگزاری شبستان-کرمانشاه: کرمانشاه استانی دارای بیشینه تاریخی و قدمت چند هزار ساله است، قرار گرفتن در مسیر جاده ابریشم و شاهراه ارتباطی موجب شده این منطقه از دیرباز مورد توجه قرار گیرد و بناهای تاریخی و آثار باستانی فراوانی از جمله بیستون و طاق بستان بیانگر این مهم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 در این میان وجود مساجد تاریخی و قدیمی که تجلی هنر اسلامی در بقایای باستانی نیز روح عرفانی و تدین مردم آن خطه پهلوان پرور کرمانشاه را متجلی می سازد.

 تلفیق هنر اسلامی با معماری های خاص و منحصر به فرد موجب شده این مساجد در کرمانشاه همواره مورد توجه قرار داشته باشد.

کرمانشاه مامن و محلی برای انسانهای عارف و مومنی است که حضور در مساجد به عنوان یک پایگاه اجتماعی را همواره سرلوحه کارهای خود قرار می‌دهند وجود مساجد فراوان در محلات مختلف استان استدلالی بر این موضوع است.

 مسجد حاج شهبازخان یکی از مساجد قدیمی شهر کرمانشاه است که جزو بناهای تاریخی و مذهبی محسوب می‌شود.

*مسجد حاج شهباز خان هویت علمی، تبلیغی، دینی و مبارزاتی مردم شهر کرمانشاه است

حجت الاسلام محمد مهدی حاج آخوند در گفتگو با خبرگزاری شبستان در کرمانشاه اظهار داشت: این مسجد در سال 1235 قمری تاسیس شده است و بیش از 200 سال قدمت تاریخی دارد.

امام جماعت مسجد حاج شهباز خان با بیان اینکه این مسجد توسط حاج شهباز خان کلهر که از بزرگان ایل کلهر بوده است، ساخته شده است، افزود: مرحوم حاج شهباز خان فرد بزرگ و بااخلاصی بوده است و در جنگ با افغان ها در آن زمان شرکت می کند و بعد از پیروزی در این جنگ به شکرانه در برگشت به کرمانشاه این مسجد را بنا می کند.

وی خاطر نشان کرد: در آن زمان چون ملات حاضر در آن موقع از ساروج بوده و ساروج را باید خوب ورز می دادند، ایشان در این ساروج ها اشرفی می ریختند تا کارگران برای پیدا کردند آنها خوب ساروج را ورز دهند و این امر نشان دهنده اهتمام حاج شهباز خان به ساخت این مسجد است.

حجت الاسلام حاج آخوند ادامه داد: طبیعتا این اخصلاصی که برای ساخت مسجد وجود داشته برکت زیادی به مسجد داده است که همواره مورد توجه قرار گرفته است.

 وی عنوان کرد: از بعد تبلیغی و دینی نیز مسجد حاج شهباز خان از همان ابتدا تاسیس تا به امروز شاهد برگزاری برنامه های مختلفی بوده است و همیشه نماز های جماعت و برنامه های تبلیغی در ایام مختلف سال از جمله ماه رمضان و ماه محرم برقرار بوده است.

 

*مسجد حاج شهباز خان اولین حوزه علمیه رسمی استان کرمانشاه/ تحصیل ۶ ماهه آیت الله مرعشی در این مسجد

امام جماعت مسجد حاج شهباز خان تصریح کرد: از بعد علمی اولین حوزه علمیه رسمی در استان کرمانشاه در سال 1323شمسی در همین مسجد پایه گذاری شده است و اولین شاگردانش هم مرحوم آیت الله نجومی، مرحوم حاج آقا مجتبی میبدی بودند و قبل از آن هم به صورت غیر رسمی محل رفت و آمد علما بوده است به گونه ای که مرحوم آیت الله العظمی بهجت و مرحوم آیت الله بهاالدینی بزرگان دیگری هم در این مسجد بودند.

حجت الاسلام حاج آخوند گفت: مرحوم  آیت الله العظمی مرعشی نجفی زمانی که به کرمانشاه سفر می کنند، حدود 6 ماه در مسجد حاج شهباز خان شاگرد مرحوم آیت الله العظمی حاج شیخ حسن علامی می شوند که به فرموده آیت الله مرعشی ایشان در کرمانشاه به نابغه دوران برخوردند و 6 ماه در این مسجد شاگردی کردند.

امام جماعت مسجد حاج شهباز خان تصریح کرد: از بعد مبارزاتی هم مسجد حاج شهباز خان پایگاه مبارزاتی علیه رژیم ستم شاهی در کرمانشاه بود به طوری که بعد از بازگشت مرحوم آیت الله حاج آخوند به کرمانشاه و دعوت از اساتیدی مختلفی و افتتاح حوزه حاج شهباز خانه بعد از مدتی که رو به افول گذشته بود این مدرسه پایگاهی برای مبارزاتی انقلابی قرار می گیرد واین فعالیت های انقلابی موجب دستگیری و زندان رفتن جمعی از علما از جمله مرحوم آیت الله حاج آخوند و مرحوم آیت الله زرندی در این مسجد می شود.

*مسجد حاج شهباز خان همواره منشا اثرات علمی بوده است

وی بیان داشت: این مسجد از لحاظ علمی هم چه در زمان تاسیس حوزه و چه بعد از آن منشا اثرات علمی برای شهر بود.

وی با اشاره به سابقه طولانی این مسجد در همه زمینه ها خاطر نشان کرد: در واقع مسجد حاج شهباز خان هویت علمی، تبلیغی دینی و مبارزاتی مردم شهر کرمانشاه است.

حجت الاسلام حاج آخوند ادامه داد: در مسجد حاج شهباز خان امروزه مدرسه علمیه وجود دارد که مدرسه قرآنی است و 40 طلبه در این مدرسه فعالیت دارند که علاوه بر دروس حوزوی مشغول حفظ قرآن هم هستند که بعد از 6 سال ابتدایی تحصیل کل قرآن را حافظ هستند.

وی با اشاره به برگزاری نمازهای جماعت در این مسجد عنوان کرد:برنامه‌های مختلفی در ماه محرم، اعیاد و به خصوص در ماه مبارک رمضان برقرار است مسجد حاج شهباز خان را در این ایام جزو مساجد محوری شهر قرار داد.

پایان پیام/66

منبع: شبستان

کلیدواژه: پایگاه علمی مرحوم آیت الله شهر کرمانشاه حجت الاسلام حاج آخوند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۷۸۷۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امام صادق (ع) شاکله اندیشه دینی را بنا نهاد

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله علیرضا اعرافی ظهر پنجشنبه در مراسم اختتامیه جشنواره علامه حلی گفت: امام صادق علیه‌السلام جایگاه ممتاز و ویژه ای دارد و تراث به جا مانده از آن حضرت ۴۰ هزار حدیث و روایت است.

مدیر حوزه های علمیه بیان کرد: آن حضرت ۴ هزار شاگرد داشته و این امر نشان از جایگاه ممتاز آن حضرت است که شاکله اندیشه دینی از آن حضرت بوده است.

وی ابراز داشت: ۴۰ هزار حدیث از امام صادق علیه‌السلام و ۲۰ هزار حدیث امام باقر علیه السلام ثبت و ضبط شده که این آمار نیمی از تراث حدیثی شیعی است.

آیت الله اعرافی افزود: امام صادق علیه‌السلام هم در جبهه مقابله با الحاد و اندیشه های انحرافی و هم در برابر جریان های سیاسی منحرف ایستادگی کرد.

وی تصریح کرد: حوزه های علمیه در ۱۰۰ سال اخیر و پس از پیروزی انقلاب اسلامی پرچمدار مکتب امام صادق علیه‌السلام بود.

امام جمعه قم اضافه کرد: امام راحل از فیضیه قم قیام خود را آغاز کرد و فصل جدیدی در تاریخ پدید آورد.

وی با اشاره به عملیات وعده صادق بیان کرد: این عملیات نه تنها یک عملیات نظامی بلکه عملیاتی تاریخی و تمدنی بوده که دنیا از این عملیات متحیر شد و قدرت جدیدی را پدید آورد.

آیت الله اعرافی ادامه داد: عملیات وعده صادق امتداد نهضت امام راحل بوده که امام راحل توانست عاشورای حسینی را در عصر حاضر بازنمایی کند.

وی با بیان اینکه امام راحل ۱۰۰ سال از زمان خود جلوتر بود عنوان کرد: امام عمق علمی و نگاه بلندی در زمینه نظام اسلامی و تمدن اسلامی داشت.

کد خبر 6095073

دیگر خبرها

  • سرکوب دانشجویان آمریکایی نماد دموکراسی دروغین غرب است
  • نخستین رویداد جایزه « استاد مویدی» برگزار شد
  • آیت‌الله مصباح نقش مهمی در تحول علوم انسانی داشتند
  • امام صادق (ع) شاکله اندیشه دینی را بنا نهاد
  • گسترش فرهنگ علمی و دینی به همت شهید مطهری
  • بطحایی، وزیر اسبق آموزش و پرورش: ورود طلاب و روحانیون در مدرسه مسبوق به سابقه بوده است/ درس دینی را با روشی بسیار غلط ارائه می‌دهیم/ ما باید به شدت و سرعت روشمان را تغییر دهیم/ نمی‌شود با یک روش ناقص با مردم لج بازی کرد و به حرف‌های آنان گوش نداد
  • روایتی اجمالی از زندگینامه، تحصیلات و خدمات حضرت آیت‌الله رئوفی
  • فتاوای آیت‌الله حکیم در سطح جامعه تحول ایجاد می‌کرد
  • معلم خط اول تحول در تعلیم و تربیت و میراث‌دار انبیا در انسان‌سازی
  • ده نکته کلیدی برای معلمان‌ دینی و استادان معارف در مدارس و دانشگاه‌ها