Web Analytics Made Easy - Statcounter

عدم نظارت مناسب بر فعالیت دفاتر کاریابی و نارضایتی جویندگان کار، فعالیت آنها را زیر سوال برده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از شبکه اطلاع رسانی مرصادنیوز ,  موسسات کاریابی، یک نام آشنا برای جوانان جویای کار است؛ آنهایی که با هزار امید و بعد از هزار راه رفته و به در بسته خورده برای پیدا کردن کار به این مراکز پناه می‌برند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به هرحال یکی از راه‌های ورود جویندگان کار به ویژه جوانان به عرصه ی بازار کار همین استفاده از موسسات کاریابی است. دراین بین، رجوع به دفاتر کاریابی به عنوان بازوان اجرایی وزارت کار و شناسایی فرصت های شغلی یکی از مسیرهای مناسبی در کاهش هزینه های جستجوی شغل محسوب می شود.

موسسات کاریابی با دریافت اطلاعات یا همان رزومه ی اشخاص و با توجه به مهارت های فردی فرصت هایی را که با آن مهارت متناسب بوده را به عنوان یک حلقه اتصال معرفی کرده و به این ترتیب می‌توانند، نقش موثری را دراین زمینه ایفا کنند.

آنچه که مشخص است این است که در این سالها که کرمانشاه همواره جزو اولین رده‌های بیکارترین استانهای کشور بوده است این مراکز هم درامدزایی خوبی داشته‌اند، اما آنچه که مبهم می‌ماند بازدهی و خروجی افراد مشغول به کار شده توسط این مراکز است.

قاعدتا برای اینکه بفهمیم همه ی مراجعه کنندگان به این دفاتر، شغلی نصیب شان شده باشد یا نه؟ باید آمارها را بررسی کرد که متاسفانه هیچ آماری از بازدهی این مراکز هیچگاه توسط هیچ مرجعی در استان اعلام نشده است.

کارهای با حقوق کم و بدون بیمه!

یکی از جوانان جویای کار که در این مراکز برای پیدا کردن یک کار مناسب ثبت نام کرده است می‌گوید حدود یک سال و نیم است که در دو کاریابی ثبت نام کرده به امید اینکه یک کار آبرومند و مرتبط با رشته تحصیلی‌اش پیدا کند.

وی که مدرک تحصیلی کارشناسی هم دارد و از یکی از دانشگاه های معتبر فارغ التحصیل شده بود، در مورد اینکه در این مدت هیچ کاری به او پیشنهاد شده یا نه می‌گوید چند بار معرفی شده به بنگاه‌های اقتصادی اما یا حقوقشان کمتر از حداقل حقوق اداره کار بوده و یا بدون هیچ بیمه و مزایایی بوده اند.

البته این موضوع مورد اعتراض اکثر ثبت‌نام‌کنندگان در این مراکز است و یکی از چالش‌ها و دلایل اصلی عدم بازدهی و کارایی آنها محسوب می‌شود که با توجه به اینکه زیر نظر اداره کار فعالیت می‌کنند اما پیش پا افتاده ترین قوانین آنها یعنی حداقل حقوق و بیمه را رعایت نمی کنند!.

این یعنی یا بازرسی‌ها مشکل دارد یا این مراکز این موارد را از چشم بازرسان مخفی می‌کنند که در هر صورت یک نقص بزرگ در کار این مراکز به شمار می‌آید.

عدم تعهد برای ادامه کار در شغل‌های پیشنهادی مراکز کاریابی

یکی دیگر از کارجویان این مراکز به وعده‌های خوش آب و رنگ این مراکز اشاره می‌کند و می‌گوید این مراکز فقط امید واهی می‌دهند به جویندگان کار و آنها را سرِکار می‌گذارند تا از این آب گل آلود بیکاری ماهی بگیرند و کاسبی کرده باشند.

این جوان بیکار که از این مراکز ناامید شده بود،عدم تعهد برای ادامه ی کار که در برخی از موارد حتی به یک سال هم طول نمی کشد را از موانع پذیرش شغل‌های پیشنهادی از سوی کاریابی ها می‌داند و از معرفی اش به کارهایی می‌گوید که حتی به 6 ماه هم نرسیده است!

جوان دیگری می‌گوید که برخی از مراکز عملا به سودجویی روی آورده اند و با دریافت حق‌الزحمه ای برای ثبت نام متقاضیان کار، در عمل هیچ فرصت شغلی را به جوانان جویای کار معرفی نمی‌کنند.

آماری از تعداد افراد معرفی‌شده توسط کاریابی‌ها به بازار کار در دست نیست!

حسن عزیزی، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار مرصاد اظهار داشت: در سطح استان کرمانشاه ۱۴ مرکز کاریابی وجود دارد که پنج مرکز آن در شهر کرمانشاه قرار دارد.

وی افزود: این مراکز جویندگان کار در رشته ها و تخصص های مختلف را بر اساس قوانین و مقررات مربوط به دفاتر مشاوره شغلی و کاریابی غیر دولتی ثبت نام کرده و در قالب فرصت‌های شغلی کسب شده توسط این مراکز متناسب با رشته تحصیلی و تخصص مربوطه به کارفرمایان متقاضی نیروی کار معرفی می‌کند.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه گفت: نظارت بر این مراکز از طریق انجام بازرسی‌های دوره‌ای اعمال می‌شود.

عزیزی با بیان اینکه در سطح استان کرمانشاه مراکز کاریابی فاقد مجوز نداریم، تصریح کرد: این مراکز به نسبت شرح وظایف، دامنه فعالیت و امکانات موجود مثمرثمر بوده اند.

وی با اشاره به اینکه آماری از تعداد افراد معرفی شده به بازار کار در دست نیست، عنوان کرد: عمدتاً متقاضیان بازار کار دارای مدارک کارشناسی هستند.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه گفت: مشاغل خدماتی و فنی عموما مورد نیاز بازار کار است.

بر اساس این گزارش،  ضعف مدیریتی و نظارتی و عدم بکارگیری قوانین بازدارنده دست به دست هم داده تا کاریابی ها به جای ارائه و شناسایی فرصت های شغلی، بعضا تنها به فکر درآمد بوده و ماه ها و حتی سال ها در انتظار کسب شغل افراد را معلق نگاه دارند.

به نظر می‌رسد که توجه و لزوم بکارگیری و دقت به قوانین مربوط به کار و اموراجتماعی، یکی از بهترین راه حل ها برای افزایش نقش موثر کاریابی هاست.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: استان کرمانشاه جویندگان کار کاریابی ها بازار کار ثبت نام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۷۹۶۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر تعاون: بیکاران به زودی از طریق سامانه‌ای شناسایی می‌شوند

صولت مرتضوی روز چهارشنبه - ۱۲ اردیبهشت ماه - در حاشیه جلسه هیات دولت درباره لایحه پیشنهادی وزارت کار برای اصلاح قانون کار و قرارداد کارگران گفت: این موضوع در کمیسیون مجلس تصویب شده و در دستور نوبت کاری هیات دولت قرار دارد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره بیمه کارگران توضیح داد: نماینده کارگران و کارفرمایان در جلسات مربوطه پیشنهاد داده بودند که افزایش بیمه طبق مبنای درستی انجام شود تا در دوران بازنشستگی کارگران اثر داشته باشد. بر همین اساس افزایش‌ها در ردیف‌های مبنا انجام شد که بیش از ۳۵ درصد است و نسبت به سال قبل ۹ درصد افزایش داشته است.

مرتضوی درباره مسکن کارگری اظهار داشت: در این خصوص قرارگاه مسکن تشکیل داده شد و وزارت راه و شهرسازی با همکاری وزارت تعاون و مدیران کارخانجات تلاش می‌کنند تا فرآیند‌ها کوتاه شود. بانک رفاه کارگران هم متولی تسهیلات تعاونی‌های کارگری شد که گام مهمی به جلو است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره لایحه جامع اشتغال توضیح داد: سامانه‌ای در حوزه اشتغال در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی راه اندازی شده است تا بیکاران سراسر کشور با مشخصات فردی، تحصیلات و محل زندگی شناسایی شوند و در آینده نزدیک از این سامانه رونمایی می‌شود.

وی ابراز امیدواری کرد با مدیریت مهار تورم و کمک‌های معیشتی دولت به همه آحاد جامعه به ویژه جامعه کارگری، قدری از مشکلات کارگران رفع شود.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی رفاه و تعاون

دیگر خبرها

  • کمبود این ویتامین سبب لاغری می‌شود
  • آغاز خرید گندم و کلزا در مناطق گرمسیری استان کرمانشاه
  • انجام چهار عملیات مردم یاری توسط بالگرد‌های پایگاه هوانیروز
  • انجام ۴ عملیات مردم‌یاری پایگاه هوانیروز کرمانشاه طی هفته گذشته
  • رونمایی از سامانه جامع بازار کار به زودی
  • «وعده صادق» ایران را به عنوان یک قدرت جهانی معرفی کرد
  • نکونام: سر ما کلاه گذاشتند/ قهرمان لیگ برتر هفته آخر مشخص می شود
  • نکونام: سر کسانی باید پایین باشد که مردم آنها را می‌شناسند/ سقف را رعایت کردیم و گریه مان درآمد، سرمان کلاه رفت
  • حکایت تسنیم از دانش‌آموزانی که رنج علم دارند + فیلم
  • وزیر تعاون: بیکاران به زودی از طریق سامانه‌ای شناسایی می‌شوند