Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تقریب»
2024-04-26@11:35:31 GMT

به مناسبت 17مرداد؛ روز خبرنگار/ خبرنگار واقعی کیست؟

تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۸۱۷۱۰

به مناسبت 17مرداد؛ روز خبرنگار/ خبرنگار واقعی کیست؟

حوزه جامعه خبرگزاری تقریب:

 بار تمدن به دوش انسان‌هاست و انسان‌ها آنگاه می‌توانند برای یک خواست مشترک و آرمان جمعی تلاش کنند که همگی آن را بفهمند، باور کنند و نسبت به آن حس داشته باشند.
پس اطلاع دادن به انسان‌ها آن هم از جنس «علم و حکمت» می‌تواند در جامعه جهت‌های عمومی ایجاد کند. آدم ها بر اساس «دانایی» به «توانایی» می‌رسند و یکی از ارکان دانایی، دانستن رویدادها و کنش‌های پیرامونی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اینچنین است که بشر همواره به دنبال اطلاع از اطراف خود بوده است و جالب آنکه توسعه و پیشرفت بسیاری از علوم در طول قرون، نتیجه فرعی همین تلاش برای شناسایی محیط است؛ از نگاه به آسمان پر ستاره تا کاویدن زمین پر از شگفتی تا جستجو در تعاملات انسان‌ها همگی علومی را برای بشر به ارمغان آورده که ریشه آن در همان انگیزه اطلاع از حقیقت نهفته است.

در دنیای مدرن - البته با کمی اغماض - شاید بتوان این مفهوم را در حوزه خبررسانی خلاصه کرد؛ با این تفاوت که در جهان جدید خبر رساندن به انسان ها به یک علم ویژه همراه با ابزارهای ویژه تبدیل شده و حتی خود را در شکل و شمایل یک «صنعت و تجارت» نشان داده است. خبرها می تواند جهت‌های عمومی اجتماع را به سمت و سوی معین صف‌کشی کند و در نقطه مقابل، پراکندگی در خبر و یا تشتت در فهم مسائل می‌تواند جامعه را به چالش‌های گوناگون مبتلا سازد به نحوی که هیچ «طرح کلی» قابل تعقیب نباشد و برای هیچ مضمون بهینه، هیچ اراده مشترکی شکل نگیرد.

مولوی این شاعر پارسی گوی چه حکیمانه این مفهوم را به نظم کشیده است:
جان نباشد جز خبر در آزمون * هر که را افزون خبر جانش فزون
جان ما از جان حیوان بیشتر * از چه زان رو که فزون دارد خبر

البته این جنس نگاه بسیار عمیق‌تر و متعالی‌تر از آن است که امروز در جهان خبر و در دهکده ارتباطات مد نظر است. در این اندیشه، خبر جان‌فزاست، روح‌آفرین و حرکت‌ساز است و انسان بدون دانستن از خود، از خدا و از دیگران هرگز امکان افزون شدن نمی‌یابد. اما بهرحال با هر تعریف و معنا، دانستن خبر برای انسان رو به رشد می تواند ثمربخش باشد.

در این میان، خبرنگاران، مسئولیتی بزرگ و بی‌بدیل به دوش می‌کشند. آناند که بر مخابره خبرهای عالم بر جان جامعه می‌افزایند و آنان را به سمت و سوی خاص پیش می‌برند. شاید این تعبیر گزافه نباشد که در کنار نظام تعلیم و تربیت، این رسانه است که با انبوهی از خبرنگاران خود عهده‌دار پروش «نسل متمدن» است. چنانچه متصدیان حوزه خبر و تحلیل، به درستی بر نقش و ماهیت وجودی خود آگاه شوند خواهند توانست با مسیرسازی صحیح، نسلی را بیافرینند که با آگاهی از اهداف و غایت‌های متعالی، با سرعت و تلاش بیشتر خود را به سرمنزل مقصود نزدیک کند. طبیعتا حضور رسانه‌های قوی و هوشمند می‌تواند این مهم را ممکن سازد. اینجاست که همواره در ساخت تمدن‌ها چه در حالت سنتی آن و چه در حالت مدرن، نقش رسانه‌ها جدی و حیاتی بوده و در مرکزیت آن نام و نشان خبرنگار می‌درخشیده است.

انتهای پیام/
تنظیم و انتشار: امین تهرانی
 

منبع: تقریب

کلیدواژه: انسان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۸۱۷۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جمعیت جوان اصلی‌ترین مولفه قدرت و ثروت واقعی هر کشور

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، دکتر پژمان بختیاری نیا به خبرنگار ما گفت: تغییرات جمعیت یک پدیده اجتماعی مهم است که تحت تأثیر عوامل مختلفی از جمله باروری، مرگ و میر، مهاجرت، و تغییرات اجتماعی و اقتصادی قرار می‌گیرد. این تغییرات می‌توانند به شکل افزایش یا کاهش جمعیت، تغییر در ساختار سنی جمعیت و تأثیر بر اقتصاد و جامعه منجر شوند.


وی افزود: کشور ما در موضوع جمعیت در موقعیت حساسی است و با بسته شدن پنجره جمعیتی وارد بحران خواهیم شد، اکنون دو سوم جامعه در رده سنی ۱۵ تا ۶۴ سال هستند و در واقع ۷۰ درصد جامعه در این رده سنی قرار دارند و به همین منظور ما باید به ساختار سنی توجه کنیم، زیرا در مرحله پنجره جمعیتی همه مشکلات متخصصان و پژوهشگران بحث توانمندسازی جوانان است و از این روش جهش توسعه‌ای را خواهیم داد.


دکتر بختیاری نیا ادامه داد: در تدوین قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت به ۲۱ مانع فرزندآوری مورد توجه قرار دارد که عبارتند از؛   تاخیر در ازدواج جوانان، کاهش سن ازدواج، الگوی مسکن، مشکلات اقتصادی و هزینه فرزندپروری، اشتغال و نگرانی آتیه زنان، اشتغال پدران خانواده، هزینه دوران باداری و شیردهی، هزینه‌های ناباروری، عقیم‌سازی و استفاده بی‌رویه از اقلام پیشگیری، ترس از فرزند معلول، قبح‌زدایی از سقط جنین، نگهداری از تربیت و آینده فرزندان و ضعف خدمات اجتماعی مادر و کودک از جمله این موانع است.


رئیس مرکز بهداشت خوزستان اضافه کرد: همان طور که سیاست‌های تحدید جمعیت در دهه ۶۰ برپایه تغییر نگرش‌ها، هنجار‌ها و ارزش‌ها بود، امروز نیز برای مهندسی معکوس این مساله هیچ راهی جز از مسیر ایجاد تغییر در نگرش‌ها و ارزش‌ها وجود ندارد. سیاست‌گذاری جمعیتی نوعی سیاست‌گذاری اجتماعی است و باید در این چارچوب حرکت کند و از الزامات آن، توجه به بستر‌های فرهنگی است. تمرکز بر روی تغییرات فرهنگی، مدیریت انتقال زمان و استفاده از توانمندی‌ها و ظرفیت‌های کمک‌کننده در فرزندآوری از دیگر موارد در این زمینه هستند.


معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز می‌گوید: در واقع در کنار حل مشکلات اقتصادی کشور، باید برای تغییر انگاره‌های غلط نقش بسته در اذهان جامعه درباره جمعیت و فرزندآوری، کار فرهنگی را در اولویت قرار دهد تا زنان و مادران بتوانند در کنار فعالیت‌های اجتماعی، نقش مادری خود را با کمترین دغدغه دنبال کنند.


وی گفت: در بخش فرهنگی فردگرایی گفتمان غالب است. آزادی‌های فردی، تغییر ارزش‌ها و هنجار‌های فردی و به طور کلی سبک زندگی از مولفه‌هایی هستند که سبب افزایش سن ازدواج شده‌اند، در حقیقت شاهد تغییر سبک زندگی هستیم که این موارد به طور قطع در افزایش سن ازدواج اثرگذار هستند و در نتیجه سن باروری نیز افزایش می‌یابد. توجه به عقاید، اخلاق، خرده فرهنگ‌ها و زیست بوم از اصول پرداختن به کار‌های فرهنگی است.

دکتر بختیاری نیا افزود: حمایت از ازدواج جوانان و فرزندآوری آنها، ارزشمند کردن فرزندآوری توسط عوامل فرهنگ‌ساز، رسانه‌ها و رفع موانع و مشکلات خانواده‌ها در این مسیر که عمدتاً در قانون جوانی جمعیت مورد توجه هستند می‌توانند ما را از این بحران عبور دهند، اما لازم است بدانیم مهمترین موضوع فرهنگ‌سازی و الگوسازی است که آحاد مردم و گروه‌های اجتماعی باید به آن توجه کنند.


وی تاکید کرد: مساله جوانی جمعیت از برنامه‌های محوری وزارت بهداشت است و فرزندان سرمایه‌های ارزشمند جامعه و خانواده هستند.

دیگر خبرها

  • آمریکا به معنای واقعی شیطان بزرگ است
  • جمعیت جوان اصلی‌ترین مولفه قدرت و ثروت واقعی هر کشور
  • داوطلبان هلال احمر ایثارگران واقعی هستند
  • تاکید بر رفع آسیب‌های جامعه از سوی مسئولان
  • (تصاویر) چهره واقعی زن داعشی سریال پایتخت | نیلوفر رجایی کیست؟!
  • تیپ و چهره واقعی «آنا ساوای» بازیگر نقش ماریکو ساما در سریال شوگون + تصاویر
  • فیلمی عجیب از جمعیت عظیم افغان‌ها و نصب پرچم افغانستان در ایران؛ این فیلم واقعی ست؟!
  • واکنش عجیب و رازآلود همسر مهدی قایدی به شایعات اخیر؛ مخاطب ستاره معصومی کیست؟
  • ضارب فراری دختران دانش‌آموز که دستگیر شد کیست؟
  • دعوای حقوقی بر سر حراج دستمال‌کاغذی معروف لیونل مسی؛ مالک واقعی آن کیست؟