Web Analytics Made Easy - Statcounter

صالحی گفت: جامعه سلامت کشور در طول تاریخ در کنار مردم ایران بوده است و به طور ویژه در ۴۰ سال اخیر تجربه حضور همدلانه وسیع کادر بهداشتی و درمانی کشور را در دوران محتلف از جمله دفاع مقدس شاهد بودیم.


به گزارش خبرگزاری شبستان: دکتر «سید عباس صالحی» در آیین رونمایی از قطعه مدافعان سلامت ارکستر ملی ایران که با حضور وزیر بهداشت در ستاد مرکزی وزارت بهداشت برگزار شد، اظهار داشت: امسال چهلمین سالگرد آغاز دوران دفاع مقدس است و از خاطرمان نرفته که در آن 8 سال، کادر بهداشتی و درمانی چگونه در کنار رزمندگان اسلام بودند و پا به پای مدافعان خاک میهن حرکت کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وزیر ارشاد افزود: جامعه سلامت در مقاطع مختلف تاریخ کشور، جایگاه خاصی را داشته اند. سال 57 در کشور حدود 14 هزار پزشک عمومی و متخصص که بخش زیادی از آنها هم غیرایرانی بودند، در کشور فعالیت داشتند. در دوران دفاع مقدس، کادر بهداشتی و درمانی به خوبی به ارائه خدمات بهداشتی و درمانی پرداخت. در عملیات کربلای 5 که عملیات تقریبا طولانی تری بود، یک هزار پزشک و جراح حضور داشتند و بیش از 40 هزار مجروح در این عملیات را درمان کردند.
 
وی خاطرنشان کرد: در دوران دفاع مقدس، شاهد لایه های مختلف درمان بودیم. اول اورژانس خط مقدم بود. در مرحله بعد بیمارستانهای صحرایی قرار داشتند. بیمارستانهای صحرایی در دفاع مقدس با سایر جنگ ها، تفاوت زیادی داشت. معمولا در سایر جنگ ها، بیمارستانهای صحرایی حداقل 40 تا 50 کیلومتر با خط مقدم فاصله داشتند اما در دوران جنگ تحمیلی، فاصله این بیمارستانها با خط مقدم کمتر از 20 کیلومتر بود. 
 
دکتر صالحی اضافه کرد: در دوران دفاع مقدس بیش از 240 اتاق عمل در بیمارستانهای صحرایی فعال بود که تاثیرات بسیار زیادی در کاهش تلفات داشت چون فاصله رسیدن یک مجروح تا اتاق عمل در سایر جنگ ها، 45 تا 90 دقیقه بود اما در ایران، این رقم کمتر از 25 دقیقه بود و اگر چنین اتفاق و تدارکی نبود، تلفات و شهدای جنگ حداقل بین 30 تا 50 درصد افزایش می یافت. 
 
وی گفت: بعد از بیمارستانهای صحرایی در نزدیکی خط مقدم جنگ، شاهد بیمارستانهای شهر های مرزی و بعد بیمارستان های سایر شهرهای کشور بودیم. شاید تاریخ جنگ را بدون تاریخ پزشکی جنگ نتوان نوشت. تاریخ جنگ پا به پای تاریخ پزشکی جنگ حرکت می کند. مجروحان شیمیایی در دوران دفاع مقدس شبیه بیماری کرونا، یک مساله جدید بود و جهان با مساله مجروحان شیمیایی در این قالب، مواجهه نداشت. 100 هزار نفر در ایام جنگ، مجروح شیمیایی شدند اما کادر درمانی برای درمان آنها درگیر شدند اما با ویژگی های خاصی که شامل انرژی، ایمان، پیگیری، جدیت و عنایات الهی کادر درمانی با این پدیده ناشناخته، ارتباط گرفت و در این زمینه پیروز و موفق شد. 
 
دکتر صالحی تصریح کرد: از اواخر سال گذشته و در طول ماه های اخیر شاهد ایثار و جانفشانی مجدد کادر بهداشتی و درمانی کشور هستیم. این اتفاق بسیار وسیع و گسترده است و در تاریخ ایران زمین باقی خواهد ماند. این اتفاق همراه با شاخه های مختلفی از وجوه خدمات کادر بهداشتی و درمانی است و آنها از سلامت دفاع کرده اند و شهید راه سلامت شده و به این بیماری نیز مبتلا شده اند. 
 
وی افزود: فضای حوزه فرهنگ و هنر کشور در 6 ماه گذشته، در حوزه های مختلف به میدان آمد و در مورد آموزش ها، همراهی و همیاری ها در کنار مدافعان سلامت قرار گرفت. جریان هنر کشور در این ماه ها یکی از دوران پرافتخار خودش را گذراند گرچه محافل هنری به خاطر ایام کرونا تعطیل شد اما جامعه هنری مسئولیت اجتماعی خودشان را برای این دوره به خوبی ایفا کردند.
 
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: امروز شاهد رونمایی از قطعه نوای آدمیت برای تقدیر از مدافعان سلامت هستیم و این کار به سختی تولید شد اما برای  افرادی که در ایام سخت، به کمک مردم ایران آمدند، تولید شد و امیدواریم که این هدیه کوچک، کمک و زمینه ای برای تجدید روحیه پر توان کادر بهداشتی و درمانی کشور باشد.
 

پایان پیام/55

منبع: شبستان

کلیدواژه: ویروس کرونا وزیر ارشاد کادر بهداشتی و درمانی بیمارستانهای صحرایی دوران دفاع مقدس خط مقدم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۸۱۹۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت پایگاه سلامت در محله تاریخی کهنه‌دژ سمنان آغاز شد

حجت الاسلام و المسلمین مرتضی مطیعی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه سمنان، احمد ریواده معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی و محمد حمیدی معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار، سیدمحمد حسینی طباطبایی مدیرکل و معاونان راه و شهرسازی استان، کامران قدس رییس دانشگاه علوم پزشکی سمنان، حسین موسوی شهردار و جمعی از مسوولان و فعالان اجتماعی این شهر در آیین آغاز عملیات ساخت و کلنگ‌زنی پایگاه سلامت در محله کهنه‌دژ حضور داشتند.

رییس دانشگاه علوم‌پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی سمنان در این آیین گفت: پایگاه سلامت محله بافت فرسوده کهنه‌دژ سمنان در مساحت ۳۴۵ مترمربع و با زیربنای ۲۲۰ مترمربع یک طبقه به‌منظور ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به ساکنان محله احداث می‌شود.

کامران قدس افزود: هشت هزار و ۵۰۰ نفر از ساکنان محله کهنه‌دژ سمنان از خدمات این پایگاه بهداشتی و درمانی بهره‌مند خواهند شد.

این مسوول اظهار کرد: ارایه خدمات واکسیناسیون نوزادان، ویزیت پزشک و ارایه خدمات مشاوره روانشناسی و تغذیه از جمله کارکردهای یک پایگاه سلامت است.

باشگاه خبرنگاران جوان سمنان سمنان

دیگر خبرها

  • ساخت پایگاه سلامت در محله تاریخی کهنه‌دژ سمنان آغاز شد
  • ­کتاب تاریخ شفاهی دفاع مقدس منتشر شد
  • ایجاد ۷ ایستگاه سلامت و خانه بهداشت در همدان
  • پیدا شدن پیکر مطهر ۷ شهید دوران هشت سال دفاع مقدس در فکه دهلران
  • لزوم استفاده از ظرفیت‌های استانی در ساخت موزه دفاع مقدس
  • ۱۵۰۰ تخت بیمارستانی به سرانه درمانی البرز افزوده می شود
  • گردشگری مقاومت یکی از راه‌های معرفی شهدا است
  • مقاومت، ایران را به ملت تعیین‌کننده برای بشریت تبدیل کرده است
  • گردشگری مقاومت یکی از راه‌های معرفی و نگه‌داشت یاد شهداست
  • بازدید جامعه ورزش کشور از یادمان‌های دفاع مقدس در جنوب غرب خوزستان