Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-30@06:11:31 GMT

جهان باید عاری از جنگ ‌افزارهای هسته ‌ای شود

تاریخ انتشار: ۱۷ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۸۷۴۵۸

جهان باید عاری از جنگ ‌افزارهای هسته ‌ای شود

 

به گزارش جماران، «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد در یادداشتی در ایندیپندنت نوشت: ماهی که در آن به سر می ‌بریم مصادف با هفتاد و پنجمین سالگرد بمباران اتمی هیروشیما و ناگازاکی است؛ رویدادی که به انسان فهماند یک بمب هسته ‌ای چقدر ویرانگر است.

رنج و درد دیرپایی که همچنان گریبانگیر بازماندگان آن رویدادها (هیباکوشا) است، باید هر روز به ما انگیزه بدهد تا تمامی سلاح ‌های هسته ‌ای را از صفحه روزگار محو کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بازماندگان بمباران‌ های اتمی هیروشیما و ناگازاکی از بلاهایی که به سرشان آمده گفته ‌اند تا وحشتی که تجربه کردند هرگز از یاد نرود. اما تهدید هسته‌ ای بار دیگر رو به افزایش گذاشته است.

برای این که این جنگ ‌افزارهای بی ‌همتا در ویرانگری به کار نروند و در نهایت نابود شوند، شبکه‌ ای از توافق‌ ها و ابزارها ایجاد شده است. اما این چارچوب‌ ها ده‌ ها سال است که عاطل و باطل مانده ‌اند و رو به نابودی گذاشته ‌اند.احتمال آن که جنگ‌ افزارهای هسته‌ ای عمدا، اتفاقی یا در اثر محاسبات نادرست به کار رود خیلی زیاد است.

تنش‌ های بین ‌المللی فزاینده و از میان رفتن اعتماد، آتش ‌بیار معرکه ‌ای شده است که روابط بین کشورهای دارنده جنگ‌ افزارهای هسته‌ ای را به سوی رویارویی‌ های خطرناک و ثبات ‌شکن می ‌برد. دولت ‌ها برای حفظ امنیت به جنگ ‌افزارهای هسته ‌ای اتکای شدیدی کرده ‌اند و سیاستمداران در مورد احتمال به کار گرفتن چنین جنگ ‌افزارهایی رجزخوانی می ‌کنند و پول ‌های هنگفتی صرف تقویت این جنگ‌ افزارهای مرگبار می‌ کنند، پول ‌هایی که خیلی بهتر می ‌بود صرف توسعه صلح ‌آمیز و پایدار شود.

ده‌ ها سال است که آزمایش ‌های هسته‌ ای برای محیط زیست و جامعه عواقب هولناکی داشته است. این میراث روزگار پیشین باید برای همیشه در گذشته بماند. فقط با ممنوعیت دارای الزام حقوقی و راستی ‌آزمایی ‌پذیر تمام آزمایش ‌های هسته ‌ای است که چنین چیزی محقق می ‌شود. پیمان جامع منع آزمایش ‌های هسته ‌ای ارزشمند است اما شماری از کشورها هنوز این پیمان را امضا یا تصویب نکرده ‌اند و به همین دلیل به عنوان مولفه ‌ای اساسی در چارچوب حذف جنگ ‌افزارهای هسته ‌ای به طور کامل کارساز نبوده است.

جنگ‌ افزارهای هسته ‌ای در کنار تغییر اقلیم تهدیدی برای موجودیت جوامع ما است. از حدود 13 هزار بمب هسته ‌ای که اکنون در زرادخانه ‌های جهان وجود دارد اکثرشان از بمب ‌های فروافتاده بر هیروشیما و ناگازاکی خیلی مخرب ‌ترند و انفجار هر کدام‌ شان می‌ تواند چنان فاجعی برای بشریت به بار آورد که قابل تصور نیست.

زمان آن رسیده به این فهم مشترک بازگردیم که جنگ هسته ‌ای برنده ندارد و نباید آغاز شود. باید به این توافق جمعی بازگردیم که کاری برای جهان عاری از جنگ‌ افزارهای هسته ‌ای انجام دهیم و برای پیشرفت تاریخی به سوی نابود کردن آنها همکاری کنیم.

از آمریکا و روسیه که حدود  90 درصد جنگ ‌افزارهای هسته ‌ای را در اختیار دارند توقع می ‌رود در این راه پیشگام باشند. پیمان آغاز جدید (کاهش راهبردی تسلیحات هسته‌ای) برای این جنگ‌افزارها حد راستی‌ آزمایی‌ پذیری تعیین کرده است و تمدید آن به مدت پنج سال می‌ تواند برای مذاکره در مورد توافق‌ های جدید و از جمله در برگرفتن سایر کشورهای دارای جنگ ‌افزارهای هسته ‌ای زمان فراهم کند.

سال آینده سازمان ملل میزبان اجلاس بررسی پیمان عدم تکثیر جنگ‌ افزارهای هسته ‌ای (ان ‌پی ‌تی) است که یکی از موفق ‌ترین توافق‌ های امنیتی بین ‌المللی است و طبق آن پنج بزرگ ‌ترین کشور دارای سلاح‌ های هسته‌ ای تعهد کرده ‌اند تا برای حذف سلاح‌ های هسته‌ ای اقدام کنند و برای جلوگیری از تهیه یا ساخت جنگ‌ افزارهای هسته ‌ای تعهداتی قابل راستی ‌آزمایی وضع کنند. در این اجلاس پیمان ان ‌پی ‌تی را بررسی می‌ کنیم تا از فروپاشی نظام هسته ‌ای بین ‌المللی جلوگیری کنیم.

خوش ‌بختانه اکثر کشورهای عضو سازمان ملل همچنان به هدف حذف کامل جنگ‌ افزارهای هسته ‌ای از جهان تعهد دارند که حمایت 122 کشور از اجرای پیمان ممنوعیت جنگ ‌افزارهای هسته ‌ای جلوه ‌ای از آن است. این کشورها می ‌دانند هر گونه استفاده از سلاح‌ های هسته‌ ای تبعات فاجعه‌ باری دارد. دیگر نمی‌ توانیم به خطر وقوع فاجعه دیگری مثل هیروشیما یا ناگازاکی یا بدتر از آن تن بدهیم. بیایید با اندیشیدن به درد و رنج بازماندگان فاجعه هیروشیما و ناگازاکی همگی ندای انسانیت سر دهیم و دوباره  به جهانی عاری از جنگ ‌افزارهای هسته ‌ای متعهد شویم.

 

اخبار مرتبط ایران نایب قهرمانی پرس سینه راو جهان شد هشدار سازمان جهانی بهداشت؛ انتظار برای بدترین وضعیت کرونا ۸۷ هزار کالا از مازندران به ۱۳ کشور جهان صادر شد کتاب «جادوی عشق به خویشتن» اثر روانشناس پاوه‌ای منتشر شد کلاهبردار درگاه جعلی «فیشینگ» در مهاباد دستگیر شد گوترش به ترامپ: زمان مناسبی برای کاهش منابع مالی سازمان بهداشت جهانی نیست دومین گفتگوی تلفنی ظریف و آنتونیو گوترش در ۲۴ ساعت گذشته ابراز امیدواری تخت روانچی به رفع تحریم های ضدایرانی با تلاش گوترش حمایت گوترش از اصلاحات در سازمان ملل گوترش: اسرائیل از تروریست‌های سوری حمایت می‌کند گوترش خواستار مجازات عاملان نسل کشی مسلمانان در میانمار شد گوترش امروز در سرزمین‌های اشغالی انتقاد گوترش از ترامپ انتشار تصویر دیدار اخیر ظریف و گوترش در توئیتر نماینده سازمان ملل در تهران

منبع: جماران

کلیدواژه: سهام عدالت بودجه 99 ویروس کرونا روسیه سلاح هسته ای آنتونیو گوترش هیروشیما ناگازاکی سهام عدالت بودجه 99 ویروس کرونا امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۸۷۴۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رِندی پیمان معادی در «افعی تهران»/ اشکال این اتاق درمان کجاست؟

به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا مقدسیان منتقد و کارشناس سینما شب گذشته نهم اردیبهشت با حضور در برنامه «سینمازاویه» رادیو گفت‌وگو درباره سریال «افعی تهران» و نسبت آن با سینمای جنایی گفت: در سینمای جنایی حرکت در عمق خیلی بیشتر است. مهم‌تر از اینکه جنایت را چه کسی انجام داده این مهم است که جنایت چرا انجام شده و آن کسی که این جنایت را مرتکب شده دچار چه پیچیده گی های شخصیتی بوده است. در اینجا برای تحلیل سرسخت و عمق پیدا کردن ماجرا این ضرورت که فهم دقیقی از تحلیل موقعیت و روانکاوی داشته باشیم، اهمیت پیدا می‌کند.

وی ادامه داد: پیمان معادی یک ضرورتی را در سینمای ایران حس کرده و آن هم تنوع داستان ها و موقعیت هاست چراکه در سینمای ایران داستان های جنایی که استخوان دار باشند و تنه به کمدی نزنند زیاد نداشته ایم.

مقدسیان درباره نحوه نمایش درونیات شخصیت در «افعی تهران» گفت: اما معادی یک رندی کرده و همان تلاشی که باید انجام می‌داده تا در موقعیت های مختلف، در جهان شخصیت ورود کند و او را به مخاطب معرفی کند به اتاق درمان آورده است. طبیعی است هر کسی که در اتاق درمان قرار می‌گیرد، درمانگر تلاش کند درونیات او را شناسایی کند. اما اگر قرار بود در اتاق درمان این اتفاق نیفتد باید موقعیت های پیچ در پیچی می‌ساخت که اطلاعات درباره شخصیت کم کم به مخاطب منتقل بشود.

این کارشناس، سینما را به عنوان یک تلنگر برای اهمیت بیشتر به سلامت روان مهم دانست و افزود: واقعیت این است که در همه جای دنیا کمپین هایی تشکیل می شود که آدم ها بیش از پیش به سلامت روان خود اهمیت بدهند. اگر سینما بتواند تلنگری بزند یا روان درمانی به امری تبدیل شود که آدم ها به آن اعتماد کنند و به آن روی بیاورند، اتفاق خیلی مثبتی روی داده است.

مقدسیان درباره انتخاب روان‌درمانگر و شیوه مواجه سریال با این مساله گفت: دغدغه پیمان معادی در این سریال جدای از اینکه به او کمک کرده درونیات شخصیت را با حضور در اتاق درمانگر به مخاطب منتقل کند، کمک کرده تا او یک نوع فرهنگ سازی هم انجام بدهد. اما همان طور که روان درمانی و سراغ گرفتن از درمان گر مساله ای است که باید روی آن فرهنگ سازی بشود، مسلح شدن به انتخاب روان درمان گر درست هم باید اتفاق بیفتد.

وی افزود: ما به اندازه روان درمانگران کاربلد، روان درمانگرانی داریم که کم عمق و کم دانش هستند و احساس مسؤولیت ‎نمی‌کنند و این آسیب زاست. برای همین است که نظام روان درمان گری در دنیا استانداردهای سفت و سختی دارد که باید مانند یک میثاق پزشکی رعایت بشود.

مقدسیان پاشنه آشیل سریال را در انتخاب روان‌گر درست دانست و گفت: سریال در این نقطه اشتباه می‌کند. مناسبات اتاق درمان به درستی منتقل نمی‌شود و ارتباط بین مراجع و روان درمانگر خارج از اتاق درمان مردود است.

وی با بیان اینکه رفتن به سراغ اتاق درمان برای جذاب تر شدن درام، استانداردهایی هم دارد افزود: ماجرا این طور نیست که یا ما نباید سراغ اتاق درمان برویم یا اگر رفتیم هر طور شد آن را جذاب کنیم. یک سری خط قرمزها در اتاق درمان وجود دارد.

مقدسیان ادامه داد: اطلاعات شخصی روان درمان گر با مراجع نباید در میان گذاشته شود و آشنایی به غیر از آشنایی اتاق درمان با روان درمان گر نباید اتفاق بیفتد. او فقط باید شنونده باشد همدلی کند اما در نقش روان درمان گر. ممکن است جایی که مراجع درک می شود، احساس وابستگی به درمانگر پیدا کند. اینجا درمانگر یا باید از تکنیک‌ها استفاده کند و برای مراجع واضح بشود که این رابطه عاطفی در نقش درمانگر است و لاغیر. اگر این اتفاق نیفتد باید مراجع به درمانگر دیگری معرفی کند.

این کارشناس سینما استانداردهای اتاق درمان را مهم دانست و افزود: این مهم است که استانداردها را رعایت کنیم چراکه ممکن است کسی بعد از کشمکش های زیادی با خودش بپذیرد که درمان بشود ولی با این اتفاق، نتیجه درخوری نگیرد و اعتماد شخص به روان درمانگر از بین برود و هیچ وقت در زندگی به روان درمانگر مراجعه نکند.

مقدسیان در پایان درباره نقاط مثبت و ضعف اثر گفت: «افعی تهران» در بخش توجه به روان درمان گری موفق است اما در تصویر کردن اتاق درمان و شیوه رفتار سحر دولت شاهی به عنوان درمان گر و ارتباط عاطفی که بین او و مراجعش (پیمان معادی) تصویر می‌کند، از اساس بر ضد روان درمان است. اینجا دانش و توانایی فیلمنامه نویس کم بوده، او عشق آن را داشته که به این موضوع بپردازد اما علم آن را نداشته است. برای جذاب کردن درام هم مولفه های دیگری بود که بدون زیر پا گذاشتن استانداردها و خط قرمزها می شد از آنها بهره برد.

کد خبر 6092348 عطیه موذن

دیگر خبرها

  • رِندی پیمان معادی در «افعی تهران»/ اشکال این اتاق درمان کجاست؟
  • باج‌افزارهای جدید چطور حمله می‌کنند؟
  • گسترش همکاری‌های سازمان ثبت و سازمان انرژی هسته‌ای
  • پیشگویی ترسناک نوستراداموس زنده جهان؛ منتظر تاریکی مطلق باشیـد!
  • نمایندگان کارگران همدان با شهدا تجدید پیمان کردند
  • تالار وحدت میزبان هم‌نشینی شنیدنی دونوازنده مهم
  • جنبش «همبستگی با غزه» گوش مدعیان دموکراسی را کر کرده است
  • عکس سحر دولتشاهی و پیمان معادی وایرال شد
  • دونوازنده مهم کنسرت برگزار می کنند/ یک هم‌نشینی شنیدنی
  • درخواست غزه از گوترش برای تشکیل کمیته تحقیق بین‌المللی درباره کشتار بیمارستان ناصر