Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@13:44:58 GMT

خبرنگار باید حق‌گو و واقع‌گو باشد

تاریخ انتشار: ۱۷ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۸۸۶۲۰

خبرنگار باید حق‌گو و واقع‌گو باشد

نزدیک به سه دهه است که در ایران و در تقویم رسمی، روزی به عنوان روز خبرنگار تعیین شده است؛ ۱۷ مرداد که به عنوان روز خبرنگار شناخته و تقدیر می‌شود، روزی است که در سال ۱۳۷۷ محمود صارمی خبرنگار خبرگزاریِ جمهوری اسلامی (ایرنا)، همراه هشت نفر از اعضای کنسولگری ایران در مزار شریف افغانستان به دست گروهک تروریستی طالبان شهید شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روز خبرنگار شاید بهانه دوباره‌ای برای یادآوری شغلی پرمشغله و سراسر سختی باشد که گاهی نادیده گرفته و گاهی با آن مقابله می‌شود و گاه کوتاه (شاید به اندازۀ یک روز در تقویم) از آن تقدیر می‌شود. البته خبرنگاری در ایران مشکلات عمده‌ای دارد که از مباحث کلان و ساختاری تا مشکلات خرد را شامل می‌شود.

خبرنگار باید حق‌گو و واقع‌گو باشد

محمدرضا محمدیوسفی صاحب امتیاز و مدیر مسئول روزنامه جمهور در مورد باید و نبایدهای کار خبر در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا گفت: خبرنگار به‌عنوان چشم و گوش و وجدان بیدار جامعه رسالت اطلاع‌رسانی صادقانه و آگاهی‌بخشی به جامعه را دارد؛ خبرنگار باید حق‌گو و واقع‌گو باشد.

وی ادامه داد: خبرنگار باید چشمانی بیدار و بینا داشته باشد و شرافت حرفه‌ای‌اش را با هیچ بهایی معامله نکند. درعین‌حال، خبرنگار نباید در برابر هجمه به منافع ملی و مصالح مردم سکوت کرده و با صاحبان ثروت هم‌نوایی کند. او نباید ابزار قدرت‌های نامشروع شود و جز برای صلاح مردم نباید بنویسد.

باید برای تداوم حیات رسانه‌ها گام‌هایی اساسی برداشته شود

خبرنگار هرگز نباید به بهانه انتقاد سازنده انتقام بگیرد و اگر در تهیه گزارش و یادداشت‌هایش موارد خلاف واقعی درج نمود، شهامت عذرخواهی را داشته باشد. البته انجام بایدها و نبایدهای مذکور نیازمند سعه‌صدر بیشتر مسئولان است؛ زیرا هر چه سعه‌صدر و تحمل مسئولان بیشتر باشد، خبرنگاران در ایفای رسالت حرفه‌ای خود عملکرد مطلوب‌تری خواهند داشت.مدیر مسئول روزنامه جمهور در اشاره به ضعف‌ها و نارسایی‌ها که در حوزه کار خبری وجود دارد، عنوان کرد: بخشی از مشکلات رسانه‌ها به عوامل بیرونی نظیر نوع سیاست‌گذاری‌ها و به‌طور مشخص تضمین امنیت شغلی و بیمه روزنامه‌نگاران، حل بحران اقتصادی مطبوعات و خبرگزاری‌ها و ... مربوط می‌شود که حل این مشکلات بر عهده مسئولان کشور است.

بخش دیگری از مشکلات نیز در حوزه خروج مطبوعات از سبد خرید خانواده‌هاست، برای احیای جایگاه رسانه‌ها، افزایش حوزه فعالیت و عملکرد و به‌طورکلی تداوم حیات رسانه‌ها باید گام‌های اساسی برداشته شود که این در حوزه مسئولیت متولیان امر است.

وی افزود: از سوی دیگر متأسفانه سواد مطالعاتی برخی خبرنگاران در حوزه‌های عمومی و تخصصی نیز کافی نیست و نیاز به آموزش و کسب دانش در حوزه‌های مربوطه است

تبعیض میان رسانه‌های خصوصی و دولتی مشکل‌ساز است

محمدیوسفی در اشاره به محدودیت‌های کار خبر، تاکید کرد: گرانی بی‌سابقه کاغذ در دو سه سال اخیر یکی از مشکلاتی است که فضای فعالیت را بر رسانه‌ها تنگ‌تر و تنگ‌تر کرده است. در کنار این موضوع باید به تبعیض در ارائه تسهیلات و حمایت‌های مادی و معنوی دستگاه‌ها از مطبوعات اشاره کرد؛ منظورم مشخصاً تبعیض‌هایی است که میان رسانه‌های خصوصی و رسانه‌های دولتی وجود دارد که سبب شده است تا فاصله زیادی میان این بخش باشد.

متأسفانه وجود مشکلاتی در توزیع و عرضه مطبوعات و بالا بودن هزینه‌های چاپ، زینک و کاغذ موجب شده تا رسانه‌ها بیش از آنکه به فکر خلاقیت و نوآوری در کار خبری باشند به دنبال تأمین نیازهای اقتصادی رسانه خود بروند که این موضوع زنگ خطری جدی است.

مدیر مسئول روزنامه جمهور در ادامه و با تاکید بر ظرفیت‌هایی که در حوزه کار خبر وجود دارد، گفت: رسانه‌ها در ایران همانند سایر کشورها پتانسیل‌های فراوانی دارند که شرط به فعلیت رسیدن آن، رفع موانع و مشکلاتی است که شرح آن در پاسخ به سؤالات پیشین بیان شد. تعدد و تنوع موضوعاتی که در داخل کشور و نیز در عرصه بین‌المللی وجود دارد می‌تواند محتوایی غنی و قابل اعتنا به وجود آورد.

ضمن اینکه خلاقیت اهالی قلم می‌تواند در کنار سعه‌صدر بیشتر مسئولان فضای مطلوب‌تری را در عرصه رسانه فراهم نماید. اگر رسانه‌های ما بتوانند با صداقت و کار حرفه‌ای هم اعتماد و هم اقبال مخاطبان را کسب کنند، علاوه بر شکوفایی جامعه رسانه‌ای در جهت عزت ملی و اعتلای کشور نیز گام برداشته‌اند و در چنین شرایطی مخاطبان هم به‌جای روی آوردن به منابع خبری غیرمطمئن و ناسازگار با فرهنگ ایرانی و اسلامی به رسانه‌های بومی اقبال نشان خواهند داد.

عملکرد رسانه‌ها در دوران کرونا قابل قبول بود

محمدیوسفی در انتها و در پاسخ به چگونگی عملکرد خبررسانی در ایران در مدت کرونا، تصریح کرد:معتقدم با وجود همه محدودیت‌ها و مشکلات، عملکرد رسانه‌ها در این خصوص قابل‌قبول بوده است.

وی افزود: اکنون بیش از ۶ ماه از آغاز بحران کرونا می‌گذرد. هرچند ناهماهنگی‌هایی در اطلاع‌رسانی در این حوزه در ابتدای شروع این بحران وجود داشت اما هر چه زمان گذشت، رسانه‌های داخلی به بلوغ و پختگی لازم دست یافتند و به منبع قابل‌اتکای مردم برای رصد اخبار کرونا تبدیل شدند.

برچسب‌ها رسانه ملي مرکز رسانه های دیجیتال روزنامه جمهور تارنماهای خبری مطبوعات و خبرگزاری های داخلی روز خبرنگار معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی محمدرضا محمدیوسفی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: رسانه ملي مرکز رسانه های دیجیتال روزنامه جمهور تارنماهای خبری مطبوعات و خبرگزاری های داخلی روز خبرنگار معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی رسانه ملي مرکز رسانه های دیجیتال روزنامه جمهور تارنماهای خبری مطبوعات و خبرگزاری های داخلی روز خبرنگار معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی روزنامه جمهور روز خبرنگار رسانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۸۸۶۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با اسیدیته قهوه، یکی از اصلی‌ترین خصوصیات قهوه آشنا شوید

آیا شما هم هنگام نوشیدن قهوه، متوجه ته‌مزه ترش و تیز آن شده‌اید؟‌ این ترشی و طعم تیز که گاهی ما را یاد طعم‌یادهای میوه‌ای می‌اندازد، همان اسیدیته قهوه است.

به گزارش ایسنا به نقل از سایت دلکینی، اسیدیته، یکی از اصلی‌ترین خصوصیات قهوه در کنار طعم، آروما (رایحه)‌ و بادی آن است. در واقع اسیدیته قهوه اگر به‌اندازه باشد، طعم قهوه را به‌طور چشم‌گیری بهبود می‌بخشد. البته این خاصیت جالب قهوه، عوارضی نیز دارد. اگر معده حساسی دارید، ممکن است با مصرف زیاد قهوه‌ درگیر رفلاکس معده شوید. هرچند جای نگرانی وجود ندارد و با یک‌ سری راهکار، می‌توان از این مسئله جلوگیری کرد.

اسیدیته قهوه چیست؟

همان‌طور که در ابتدا گفتیم، اسیدیته قهوه یکی از ویژگی‌های قهوه است که مسئولیت طعم تیز و ترش‌مزگی قهوه را برعهده دارد. این ویژگی اگر در قهوه به‌اندازه باشد، پیچیدگی قهوه را افزایش داده و طعم کلی را بهبود می‌بخشد. برخی افراد اسیدیته قهوه را با سطح pH قهوه اشتباه می‌گیرند، اما بدانید این دو کاربرد و تعاریف متفاوتی دارند. در واقع مقیاس pH میزان اسیدی یا قلیایی بودن مواد را اندازه می‌گیرد، اما اسیدیته قهوه به درک چشایی ارتباط دارد. اسیدیته قهوه، ناشی از وجود اسیدهای طبیعی موجود در دانه‌های قهوه است که معمولا شامل اسید کلروژنیک، اسید سیتریک و اسید کوئینیک می‌شوند. در واقع نوع و میزان این اسیدها در قهوه، اسیدیته آن را تعیین می‌کنند.

عواملی که روی اسیدیته قهوه تأثیر می‌گذارند

نوع و خاستگاه دانه قهوه: انواع مختلف دانه قهوه، بنا به خاستگاه و شرایط کشت‌شان میزان اسیدیته متفاوتی دارند. مثلا دانه‌هایی که در ارتفاعات بالاتر کشت می‌شوند، اسیدیته بیشتری دارند. از همین جهت قهوه عربیکا که در نواحی مرتفع‌تر تولید می‌شود، اسیدیته بیشتری نسبت به قهوه روبوستا دارد. بنابراین، اگر دنبال اسیدیته پایین‌تر هستید، در فروشگاه قهوه دلکینی دنبال ترکیباتی با درصد روبوستای بیشتر باشید یا تحقیقات بیشتری در زمینه خاستگاه‌های قهوه انجام دهید. درجه برشته‌کاری: فرایند برشته‌کاری بر اسیدیته قهوه تأثیر مستقیم دارد. هر چقدر درجه برشته‌کاری قهوه پایین‌تر باشد، اسیدیته بیشتر در دانه باقی می‌ماند. بنابراین، قهوه دارک رست اسیدیته کمتری نسبت به قهوه مدیوم رست و البته لایت رست دارد. این مسئله به خاطر این است که برای قهوه دارک رست، از درجه بالایی برای برشته‌کاری استفاده می‌شود که تا حد زیادی اسیدیته قهوه را از بین می‌برد. روش دم‌آوری: نحوه دم‌آوری قهوه و در واقع روش عصاره‌گیری آن، روی اسیدیته قهوه اثر می‌گذارد. مثلا قهوه‌های پور اور، ایروپرس یا اسپرسو، اسیدیته بیشتری را از پودر قهوه استخراج می‌کنند. در مقابل، روش‌هایی مثل کلد برو و فرنچ پرس، قهوه‌ای با اسیدیته و ترشی کمتر به شما تحویل می‌دهند.

آیا اسیدیته قهوه برای بدن مضر است؟

اسیدیته، یک ویژگی طبیعی در قهوه است و معمولا برای سلامتی ضرری ندارد. در واقع بعضی از اسیدهای موجود در قهوه مثل کلروژنیک، خواص آنتی‌اکسیدانی دارند و می‌توانند خطر بعضی از بیماری‌ها را کاهش دهند. با وجود این، مصرف زیاد قهوه‌هایی با اسیدیته بالا، ممکن است برای افراد با معده‌های حساس مشکل‌ساز شود و رفلاکس معده را تشدید کند.

چطور اسیدیته قهوه را کنترل کنیم؟

دانه قهوه را درست انتخاب کنید: با توجه به عوامل بخش قبلی، دانه قهوه با اسیدیته پایین خریداری کنید. مثلا قهوه برزیل، سوماترا و گواتمالا به اسیدیته پایین شهرت دارند. علاوه‌بر این، به درجه رست قهوه دقت کنید و ترجیحا دانه قهوه دارک رست بخرید که اسیدیته کمتری دارد. دانه قهوه را با درجه ریز آسیاب کنید: هر چقدر درجه آسیاب قهوه ریزتر باشد، اسیدیته کمتری از آن استخراج می‌شود. البته آسیاب قهوه به روش دم‌آوری شما بستگی دارد. روش‌های دیگر دم‌آوری قهوه را امتحان کنید: برای مثال قهوه کلد برو، بهترین روش تهیه قهوه برای کسانی است که قهوه با اسیدیته پایین می‌خواهند؛ چرا که در تهیه آن از آب داغ استفاده نمی‌شود. به قهوه پوست تخم‌مرغ اضافه کنید: مقداری پوست تخم‌مرغ را خرد کرده و به شکل پودر با قهوه آسیاب‌شده مخلوط کنید. پس از دم‌آوری، با استفاده از صافی نوشیدنی خود را سرو کنید. به‌خاطر ترکیبات قلیایی پوست تخم‌مرغ، اسیدیته قهوه کاهش می‌یابد. به قهوه نمک اضافه کنید: اگر کمی نمک به قهوه دم‌شده‌تان اضافه کنید، اسیدیته کمتر شده و طعم قهوه بهبود می‌یابد. از فیلتر کاغذی استفاده کنید: فیلتر کاغذی، روغن‌ قهوه را می‌گیرد و اسیدیته آن را پیش از سروکردن کاهش می‌دهد.

قهوه را با شیر مصرف کنید: اضافه‌کردن شیر به قهوه،‌ از بهترین روش‌های کاهش اسیدیته قهوه است. شیر دارای خاصیت ضداسیدی است و از رفلاکس معده جلوگیری می‌کند. اگر به هر دلیلی نمی‌توانید لبنیات مصرف کنید، هیچ نگران نباشید. شیرهای گیاهی مثل شیر بادام نیز به‌خاطر خاصیت قلیایی، برای کاهش میزان اسیدیته قهوه مناسب هستند.

سخن پایانی

آشنایی با اسیدیته قهوه و درک آن برای قهوه‌دوستانی که درمورد نوشیدنی موردعلاقه‌شان کنجکاو هستند، ضروری است. خیلی‌ها ترشی و طعم تیز قهوه را می‌پسندند و بعضی‌ها از آن فراری هستند! انتخاب درست فروشگاه خرید قهوه می‌تواند شما را در این مسیر یاری کند. با دانستن عوامل تأثیرگذار بر اسیدیته قهوه، می‌توانید دانه قهوه مناسبی بخرید تا در نهایت به قهوه مدنظر با میزان اسیدیته دلخواهتان دست یابید.

انتهای رپرتاژ آگهی

دیگر خبرها

  • آسیب‌شناسی استفاده از فضای مجازی در نظام تبلیغی‌رسانه‌ای مساجد
  • انجام ۱۱۱۴ مصوبه در شورای شهر علی آباد کتول
  • معاون وزیر راه: ۴۷۵ نقطه پرتصادف در راههای کشور داریم
  • نمره صفر رئیس شورای شهر به سازمان فرهنگی شهرداری قزوین
  • تذکرات لازم در زمینه انتصابات را به شهردار قزوین داده ایم
  • اختصاص ۲۵ هزار میلیارد تومان به حوزه رسانه در سال جاری
  • استقبال گسترده از فعالیت‌های فرهنگی امامزاده قاسم(ع) تهران/فعالیت‌ها با پیوست رسانه ای انجام می شود
  • تحول در بودجه تولید با شاخص‌های کیفی
  • محمدرضا مقدسی عضو شورای سیاستگذاری جایزه ملی سرآمدان ایران شد
  • با اسیدیته قهوه، یکی از اصلی‌ترین خصوصیات قهوه آشنا شوید