Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت 24 -مدیرعامل شرکت جمکو گفت: در پروژه خط لوله گوره-جاسک مبلغ پرداختی به شرکت‌های پمپ‌ساز این قدر زیاد بود که حاشیه سود آنها 70 درصد شده است. در این پروژه به توان داخلی برای ساخت الکتروموتور توجه نشده و از چین واردات انجام شده است.

محمد رستمی مدیرعامل شرکت صنایع ماشین‌های الکتریکی جوین (جمکو) در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس با اشاره به عدم توجه به توان داخلی در پروژه خط لوله گوره جاسک گفت: وزارت نفت در تابستان ۱۳۹۷ موضوع ساخت الکتروپمپ‌های انتقال نفت از گوره به جاسک را مطرح  نمود که شرکت جمکو به عنوان تنها شرکت تولیدکننده الکتروموتور سنگین در ایران در جلسات این طرح حضور داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این جلسات، در کلام تاکید بسزایی بر استفاده از ظرفیت داخلی میشد و شرکت جمکو با جدیت پیگیری رفع موانع حضور در این پروژه بود.

*ابهامات جدی درباره تبانی پمپ‌سازها با چینی‌ها

مدیرعامل شرکت جمکو افزود: با توجه به اینکه هزینه الکتروموتورها 60 درصد هزینه الکتروپمپ‌ها را تشکیل می‌دهد، اگر قیمت الکتروموتورهای خریداری شده از چینی‌ها را 3.2 میلیون یورو در نظر بگیریم، قیمت تمام شده کل 20 دستگاه الکتروپمپ و شاسی حدود 5 میلیون 300 هزاریورو است. اختلاف این مبلغ با 19 میلیون یورو قرارداد منعقده حدود 13 میلیون و 700 هزار یورو محاسبه می‌شود. یعنی 72 درصد سود خالص نصیب پمپ‌سازها شده است. حال سوال اساسی این است که چرا باید مبلغ 20 میلیون یورو در اختیار این شرکت قرار گیرد درحالیکه کل هزینه ساخت الکتروپمپ در حد 5.3 میلیون یورو است.

وی اظهار داشت: ما در مناقصه قیمت هر الکتروموتور را 3 میلیارد تومان پیشنهاد دادیم ولی شرکت چینی قیمت 126 هزار یورو را پیشنهاد داد. اگر قیمت پیشنهادی چینی‌ها را به ریال تبدیل کنیم، با در نظر گرفتن یورو 26 هزار تومانی و 30 درصد هزینه ترخیص گمرکی، قیمت هر الکتروموتور چینی حدود 4.3 میلیارد تومان برآورد می‌شود. یعنی قیمت پیشنهادی ما کمتر بود پس چطور چینی‌ها برنده مناقصه شدند. معامله با چینی‌ها علاوه بر ضرر مالی باعث خروج ارز از کشور هم شد.

رستمی توضیح داد: در این ماجرا دو نکته پرابهام وجود دارد. اولا با توجه به قیمت تمام شده الکتروموتورها و الکتروپمپ‌ها چرا مبلغ پرداختی توسط شرکت ملی نفت به شرکت‌های پمپ‌ساز اینقدر زیاد است که حاشیه سود آنها 70 درصد شده است. ثانیا با توجه به قیمت پیشنهادی ما چرا شرکت‌های چینی در مناقصه برگزار شده توسط شرکت‌های پمپ‌ساز برنده شده‌اند. این موضوعات شائبه‌های زیادی را در اذهان عمومی ایجاد می‌کند.مدیرعامل شرکت جمکو گفت: با توجه به اینکه منتفع از این پروژه شرکت نفت می‌باشد باید به شیوه نامه حمایت از تولید  داخلی و شفاف سازی معاملات به استناد اختیارات حاصل از جزهای ۶ و۸ بند ب و اجزای ۴ و ۵ بند ث ماده ۳ قانون وظایف و اختیارات وزارت نفت مصوب ۱۹ اردیبهشت ماه ۹۱ مجلس شورای اسلامی توجه میشد که اهم این شیوه نامه حمایت از تولید داخلی و افزایش و سالم‌سازی معاملات و جلوگیری از رفتارها و زمینه‌های فسادزا در آن می‌باشد.

وی گفت: در راستای قوانین حمایتی و به تصریح در بند "د" ماده ۲ قانون برگزاری مناقصات مصوب سال ۱۳۸۳ آمده است که در مناقصات بین‌المللی، مناقصه‌گران داخلی نسبت به مناقصه‌گران خارجی ترجیح دارند و نحوه ترجیح مناقصه‌گران داخلی در اسناد مناقصه قید خواهد شد. حال با توجه به مورد مذکور باید توجه داشت که ورود شرکت‌های خصوصی به مناقصات، عدم رعایت قوانین را منجر خواهد شد زیرا که آنها ملزم به رعایت قوانین دولتی نیستند، از طرف دیگر ذینفع اصلی شرکتی دولتی است، در نتیجه شرکت ملی نفت باید تمهیداتی را در نظر بگیرد که در مناقصات استفاده از قانون حداکثری ساخت داخل رعایت شود.

منبع: ساعت24

کلیدواژه: مدیرعامل شرکت میلیون یورو شرکت جمکو چینی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۸۹۴۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشرفت ۶۰ درصدی پروژه آب‌رسانی مجتمع شهدای هزارجریب گلوگاه

مدیرعامل آب و فاضلاب مازندران با اشاره به بهره‌مندی ۲۵۰۰ نفر از پروژه مجتمع شهدای هزار جریب گلوگاه از پیشرفت ۶۰ درصدی این مجتمع خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مازندران، بهزاد برارزاده، عصر امروز_دوشنبه هفدهم اردیبهشت_ در بازدید از مجتمع آب‌رسانی هزارجریب نکا اظهار کرد: این مجتمع به طول ۸۶۰۰ متر خط انتقال در اقطار ۲۰۰،۱۶۰ و ۹۰ میلی متری است که در سه باب مخزن ذخیره به ظرفیت ۳۰۰ متر مکعب در حال احداث است.

وی افزود: تجهیز و راه‌اندازی سه باب ایستگاه پمپاژ از جمله عملیات پیش بینی شده در قرارداد جاری این پروژه است.

مدیرعامل آب و فاضلاب مازندران از پیشرفت ۶۰ درصدی قرارداد این طرح خبر داد و مطرح کرد: تاکنون یک حلقه چاه با آب‌دهی ۲۵ لیتر در ثانیه حفر، ۵۰۰۰ متر لوله‌گذاری خط انتقال و ۱۱۰۰ متر لوله‌گذاری شبکه توزیع روستای دهی انجام و عملیات احداث مخزن ذخیره ۱۰۰ متر مکعبی آغاز شد.

برادرزاده با بیان اینکه مبلغ اولیه قرارداد اجرای این طرح ۱۸۳ میلیارد ریال و اعتبار هزینه شده تا کنون ۱۵۲ میلیارد ریال بوده، تصریح کرد: در مجموع برای این مجتمع ۷۰۰ میلیارد ریال اعتبار پیش‌بینی می‌شود.

وی با اشاره به اینکه از این مجتمع آب‌رسانی دو هزار و ۵۰۰ نفر جمعیت هزارجریب گلوگاه بهره‌مند می‌شوند، خاطرنشان کرد: ۱۰ روستا تحت پوشش این مجتمع قرار دارد.

کد خبر 751204

دیگر خبرها

  • قیمت دلار امروز ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • پیشرفت ۶۰ درصدی پروژه آب‌رسانی مجتمع شهدای هزارجریب گلوگاه
  • شاخص های لازم در زمان خرید لوله داربستی ؛ اصولی خرید کنید!
  • اجرای هزار میلیارد تومان پروژه در شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت
  • قیمت دلار امروز ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • افزایش قیمت گاز در اروپا؟!
  • پایداری تولید در نفت و گاز مارون با تکمیل ۲۲ پروژه در ۱۴۰۲
  • پایداری تولید در نفت و گاز مارون با تکمیل ۲۲ پروژه در سال ۱۴۰۲
  • قیمت دلار امروز ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • مقام سابق نفت آمریکا به اقدام به تبانی با اوپک متهم شد