Web Analytics Made Easy - Statcounter

در پاسخ به این سوال باید گفت که فولادسازان بزرگ کشور همچون فولاد خوزستان، فولاد هرمزگان، فولاد مبارکه اصفهان، فولاد خراسان و ذوب آهن اصفهان به عنوان تولیدکنندگان بزرگ محصولات فولادی در کشور در ماه گذشته طی نامه ای به معاونت معدن و صنایع معدنی وزارت صمت از کمبود این ماده معدنی خبر داده و اعلام کرده اند که با ادامه این شرایط، تولید برای فولادسازان با مشکل روبرو خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این نامه آمده است:

جناب آقای اسماعیلی، معاونت امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت:

همانگونه که مستحضرید فروسیلیس از کالاهای اساسی و مورد نیاز فولادسازان میباشد و در سال های اخیر علیرغم تولید داخلی این کالا همواره موجودی این کالا نزد فولادسازان در حداقل میزان ممکن بوده است و از این بابت توقف تولید فولاد سازان را تهدید کرده است.

یکی از دغدغه های دیگر در این حوزه افزایش چندباره قیمت این کالای اساسی بوده است به گونه‌ای که در دو سال گذشته افزایش قیمت ۱۴۳ درصدی برای این کالای داخلی مشاهده می‌شود در دو سال گذشته جلسات متعددی با انجمن فروسیلیس ایران برای برقراری تعادل بین تامین های تامین نیاز های داخلی فولاد سازان و صادرات این کالا برگزار شده است است ولی متاسفانه کارساز نبوده است. لذا از جنابعالی درخواست می گردد هماهنگی لازم برای محدودیت صادرات این کالا تامین کامل فولاد سازان و تنظیم قیمت فروسیلیس صورت پذیرد.

در این زمینه مدیر یکی از شرکت‌های فولادساز که با مشکلات تامین فروسیلیس برای تولید فولاد روبرو هستند به ایراسین گفت: با وجود اینکه حدود 8شرکت بزرگ تولیدکننده فروسیلیس در ایران وجود دارد و این محصول با کیفیت بالا در کشور تولید می شود و توان پاسخگویی به نیاز فولادسازان به این ماده معدنی در داخل کشور وجود دارد، اما شاهدیم که تولیدکنندگان بخش عمده ای از محصول خود را صادر می‌کنند که نتیجه آن حداقلی شدن موجودی فولادسازان است.

وی با بیان این مطلب در ادامه افزود: موجودی فولادسازان در زمینه فروسیلیس طی 2 سال اخیر حداقل بوده و مشکلات بسیاری را برای آنها ایجاد کرده است. حتی گاهی اوقات این کمبود تا جایی پیش رفته که خطوط تولید را تا مرز تعطیلی کشانده است. این درحالیست که همواره باید تامین نیاز صنایع داخلی به مواد اولیه در اولویت قرار گیرد و بعد از آن درصورت وجود مازاد محصول، نسبت به صادرات آن اقدام کرد.

وی ادامه داد: از سوی دیگر مطالبات تولیدکنندگان فروسیلیس از سوی فولادسازان همواره به روز بوده و بدهی به آنها نداشته اند.

به گفته این مدیر، قیمت فروسیلیس در 2 سال اخیر از قرار هرکیلو 4600 تومان امروز به 17هزار تومان رسیده و این در حالیست که برای تولید این محصول، از انرژی ارزان قیمت استفاده می‌کنند و ماده اولیه آن نیز به وفور در کشور وجود داشته و در اختیار آنهاست. بنابراین می‌توان گفت قیمت تمام شده این محصول که به فولادی ها ارائه می‌شود بسیار بالاست و فولادی ها نیز به دلیل اینکه موجودی حداقلی از این ماده را دارند به ناچار این قیمت‌ها را می پذیرند.

لازم به ذکر است ایران به عنوان یکی از بزرگترین صادرکنندگان فروسیلیس در منطقه به شمار می آید و با وجود داشتن حدود 8 کارخانه فعال، در سال‌های آتی به تعداد این کارخانه‌ها اضافه خواهد شد.

وی درباره اینکه خواسته شرکت‌های فولادی از وزارت صمت چیست؟ اظهار کرد: از آنجایی که قیمت‌ها به صورت بی مهابا بالا می‌رود، درخواست این بوده که جلسه ای با حضور تولیدکنندگان فروسیلیس و تولیدکنندگان فولادی برگزار و مشکلات در این بخش بررسی شود. در واقع یک فرمول مشخص برای تعیین قیمت فروسیلیس مشخص شود.

به گفته این مدیر فولادی، یکی از پیشنهادهایی که برای قیمت فروسیلیس داده شده، تعیین قیمت بر اساس ضریبی از شمش فولاد خوزستان است تا با افزایش و کاهش قیمت شمش فولاد قیمت این ماده نیز تعیین شود، اما شرکت‌های تولیدکننده فروسیلیس تنها با افزایش قیمت موافق هستند و اعتقادی به کم کردن قیمت ندارند.

وی اظهار کرد: مهم‌ترین مشکل امروز صنعت فولاد، صادرات فروسیلیس است. در واقع تولیدکنندگان با این کار، موجودی فولادسازان را حداقل نگه می‌دارند تا فولادیها با هر قیمتی حاضر به خرید این محصول باشند.

وی ادامه داد: یکی از راهکارهایی که در این زمینه می توان مطرح کرد واردات فروسیلیس است اما از آنجایی که مجوز تنها برای واردات محصولاتی داده می شود که داخل کشور وجود ندارد، کار را برای واردات سخت می‌کند.

به گفته این مدیر فولادی، در صورتی که اگر در جلسه ای که قرار است با تولیدکنندگان فروسیلیس در وزارت صمت برگزار شود؛ روی قیمت نهایی توافق حاصل نگردد، در خواست برای واردات این محصول از سوی فولادسازان مطرح می شود.

منبع/ ایراسین

منبع: تابناک

کلیدواژه: طرح ترافیک 99 کنکور 99 انفجار بیروت حزب کتائب لبنان محمود صارمی روز خبرنگار فروسیلیس صنعت فولاد وزارت صمت طرح ترافیک 99 کنکور 99 انفجار بیروت حزب کتائب لبنان محمود صارمی روز خبرنگار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۹۰۲۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افتتاح فاز دوم فولاد بافت؛ با این پروژه بزرگ بیشتر آشنا شوید

براساس تصمیمات کلان دولت در زمینه زنجیره فولاد در سال 1368، هفت طرح ملی فولاد در 7 منطقه کشور راه‌اندازی شد که شرکت فولاد بافت، یکی از پروژه‌های این طرح بزرگ ملی است.

فاز اول شرکت احیا استیل بافت

طرح فولاد بافت شامل دو فاز 1 و 2 می‌شود. تاکنون در فاز یک، موفق به احداث واحد تولید آهن اسفنجی با ظرفیتی معادل 800 هزار تن در سال و با کمک فناوری احیای مستقیم PERED به روش ایرانی (افتتاح‌شده در آبان 1398) شده است.

ارزش فاز یک شرکت احیا استیل بافت، بالغ بر 120 میلیون یورو است. با تولید ویژه خود نه‌تنها موفق شده اقتصاد و تولید کشور را متحول کند، بلکه صدها نیروی جوان را به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم به سرکار آورده است.

همان‌طور که اشاره شد، محصول شرکت احیا استیل بافت، آهن اسفنجی است. گندله سنگ آهن ماده اولیه کارخانه فولاد بافت است و توسط مجموعه‌های داخلی تامین می‌شود. این محصول واسطه‌ای بوده که پس از تولید، به‌عنوان ماده اولیه توسط کارخانجات تولیدکننده شمش آهن به مصرف می‌رسند.

شرکت احیا استیل بافت، تنها در 4 سال فعالیت خود نه‌تنها به ظرفیت اسمی خود دست پیدا کرده، بلکه موفق به تولیدی تا 4% بیش از ظرفیت پیشین شده است. فولاد بافت هم‌اکنون نیز، در پی راه‌اندازی فاز دوم تولیدات خود است.

فاز دوم شرکت استیل بافت

فاز دوم این شرکت، مطابق با روند فاز یک متمرکز بر تولید آهن اسفنج با 800 هزار تن ظرفیت خواهد بود. سرمایه‌گذاری این فاز، چیزی در حدود 4 هزار میلیارد تومان برآورده شده و همان‌طور که در گذشته وعده داده شده بود، فاز دوم تولید آهن اسفنجی این شرکت در اردیبهشت ماه سال 1403 آغاز به کار خواهد کرد.

همان‌طور که در فاز یک، تولید خیره‌کننده و درخشانی از این شرکت فولادی در اقتصاد و تولید کشور دیدیم، پیش‌بینی می‌شود در فاز 2 نیز نتایج مثبت و شایان‌توجهی را شاهد بوده و جوانان مستعد و تحصیل‌کرده بیشتری را در سراسر کشور، مشغول به کار ببینیم.

سخن پایانی

شرکت احیا استیل فولاد بافت، یکی از 7 شرکت فولادی برتر کشور است که تنها در فاز اول تولیدات خود توانسته به ظرفیت 800 هزار تن در سال دست پیدا کرده و چیزی در حدود 4% بیشتر از ظرفیت ازپیش‌تعیین‌شده نیز تولید کند.

فاز دوم تولید آهن فولاد نیز، به‌زودی در زمینه تولید آهن اسفنجی با ظرفیت اسمی 800 هزار تن در سال، با پشتوانه 4 هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری، راه‌اندازی خواهد شد. تولیدات این شرکت فولادی را می‌توان نقطه عطفی در رشد اقتصاد، تولید و اشتغال‌زایی در کشور دانست. با افتتاح فاز دوم فولاد بافت اشتغال‌زایی این پروژه به 5500 فرصت مستقیم و غیرمستقیم افزایش خواهد یافت.

 

انتهای رپرتاژ آگهی/

دیگر خبرها

  • قیمت پراید «عجیب» شد/ گرانی بی‌سابقه قیمت خودرو در بازار
  • افتتاح فاز دوم فولاد بافت؛ با این پروژه بزرگ بیشتر آشنا شوید
  • نرخ‌گذاری دلار کانال‌های تلگرامی در روز تعطیل/ خرید و فروشی نیست
  • تخلف بهداشتی بیش از ۳۰۰ واحد صنفی را در قزوین به تعطیلی کشاند
  • معرفی شرکت احیا استیل فولاد بافت
  • افزایش ۱۶ درصدی تولید فولاد ایران در فصل نخست ۲۰۲۴
  • توضیحات فولاد ازنا در مورد یک خبر
  • 3 کارخانه تولید سیم مفتول بزرگ ایران (به همراه راهنمای استعلام قیمت)
  • انتقاد طلافروشان به ثبت موجودی در سامانه جامع تجارت است
  • تعطیلی پنجشنبه‌ها ۸.۳ میلیارد دلار به کشور ضرر می‌زند