Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر جهاد کشاورزی راز و جرگلان گفت: هزار و ۶۴۵ هکتار از اراضی کشاورزی این منطقه به سامانه آبیاری نوین مجهز شده که از این میزان هزار و ۱۰۰ هکتار در دولت تدبیر و امید بوده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری برنا ؛ الله وردی خادمی افزود: برای تجهیز هر هکتار آبیاری نوین بیش از ۱۷۰ میلیون ریال اعتبار هزینه می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: سال گذشته در مجموع ۱۸۵ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان در روستاهای فرح دین و تنگه ترکمن با استفاده از ۱۷ میلیارد و ۵۰۰  میلیون ریال اعتبار مصوب دولتی به سیستم‌ آبیاری نوین مجهز شد.

وی با بیان اینکه طرح های آبیاری کم فشار و تحت فشار در سال زراعی جاری در ۱۲۰ هکتار از اراضی شهرستان نیز آماده بهره برداری است، افزود: در سال های اخیر رویکرد ویژه دولت تدبیر و امید، تبدیل روش های آبیاری سنتی به روش های نوین آبیاری با توجه به وضعیت منابع آبی و افزایش بهره وری محصولات بوده است.

خادمی افزود: در روش های آبیاری سنتی همیشه کشاورزان دغدغه آب و یا بارش نزولات را دارند ولی با اجرای سامانه های نوین آبیاری شاهد توسعه بخش کشاورزی و افزایش بهره وری محصولات کشاورزی هستیم.

وی با اشاره اینکه در حال حاضر سه هزار و ۵۰۰ متر مربع کشت گلخانه ای نیز در شهرستان فعال است، تصریح کرد: در سال جاری ۳۰ هکتار در محل شهرک های گلخانه ای روستای حصارچه، کرپشلی و شهر غلامان با اعتباری بالغ بر ۶۰ میلیارد ریال احداث خواهد شد.

وی با بیان اینکه تامین این اعتبار از محل شرکت شهرک های کشاورزی و ملی است، گفت: این میزان اعتبار برای ۳۰ هکتار در قالب ۳۰ واحد در نظر گرفته شده است.

 مدیرجهادکشاورزی رازوجرگلان با بیان اینکه ایجاد این تعداد واحد گلخانه برای ۱۰۰ نفر بصورت مستقیم و  ۳۰۰ نفر بصورت غیر مستقیم اشتغال ایجاد می کند، خاطرنشان کرد: این ۳۰ واحد گلخانه برای توسعه گیاهان دارویی بویژه آلوئه ورا مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: خراسان شمالی یوسفی آبیاری نوین آبیاری نوین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۹۵۷۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آبیاری ۸۰ درصد مزارع سبزی و صیفی آذربایجان‌غربی با نوار تیپ

به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای مرکز مهاباد؛ معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی گفت: ۸۰ درصد آبیاری مزارع سبزی و صیفی در استان با نوار تیپ است که علاوه بر صرفه جویی نزدیک به ۵۰ درصدی در مصرف آب موجب بهبود فرآیند آبرسانی زمینهای کشاورزی و افزایش تولید هم می‌شود

علی دیانتی افزود: نوار تیپ به فشار آب زیادی احتیاج ندارد و در مزارع دارای پستی و بلندی محدود نیز بدون نیاز به تسطیح زمین قابل استفاده است.

وی اظهارکرد: در این روش آبیاری، آب به منطقه ای که توسعه ریشه گیاه انجام شده به زمین داده می‌شود تا مساحت و عمق کوچکی از سطح خاک خیس شود که عدم رشد علفهای هرز و جلوگیری از فرسایش خاک از مزایای حفاظت خاک در این روش است.

دیانتی، با اشاره به ضرورت استفاده از این روش آبیاری گفت: از مهمترین مزایای آن قابلیت نصب نوار تیپ بر روی خاک، زیر خاک و یا حتی معلق، حمل و نقل راحت رول‌ها به دلیل سبکی و اتصالات ساده و ارزان قیمت با قابلیت کارگذاری ساده آنها به صورت دستی است.

وی افزود: این روش را می‌توان در محصولاتی مانند گندم، جو، چغندرقند، ذرت، کلزا ، گل کلم، کاهو، فلفل، پنبه، گوجه فرنگی، پیاز، خیار و همه محصولات زراعی که به شیوه کشت ردیفی هستند، استفاده کرد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی اضافه کرد: با توجه به مزایای این طرح درصدد ترویج و جلب مشارکت هر چه بیشتر بهره برداران برای استفاده از نوار تیپ در تمامی کشت های بهاره هستیم.

سالانه ۱۵ هزار تن سبزی و صیفی در محیط‌های گلخانه ای استان تولید و در آب مصرفی صرفه جویی چشمگیری در این محیط ها می شود.

دیگر خبرها

  • آبیاری ۲۲۰۰ هکتار از اراضی پایاب سد سهند
  • اجرای آبیاری ۲۲۰۰ هکتاراز اراضی پایاب سد سهند
  • آبیاری ۴۰۰ هکتار از اراضی و باغات در بخش ناغان
  • آبیاری ۸۰ درصد مزارع سبزی و صیفی آذربایجان‌غربی با نوار تیپ
  • صرفه جویی ۴۰ درصدی در مصرف آب با سیستم ابیاری زیر سطحی
  • ۵۰ طرح آبیاری در اراضی کشاورزی قزوین اجرایی شد
  • ۱۵۰۰ هکتار کشتزارِ داورزن زیر کشت محصولات جالیزی رفت
  • تجهیز یک هزار و ۲۴۴ هکتار از اراضی قزوین به سامانه نوین آبیاری
  • پیشرفت ۶۳ درصدی طرح‌های آبیاری نوین در قزوین
  • ۶۰ کیلومتر کانال آبیاری دشت قزوین لایروبی شد