Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حالیکه که نمایندگان مجلس و کارشناسان اقتصادی اجرای طرح کالا برگ الکترونیک را در راستای حمایت از اقشار آسیب پذیر در شرایط فعلی اقتصادی الزامی می دانند، معاون اول رئیس جمهور مخالفت دولت را با اجرای این طرح به طور صریح اعلام کرد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، تحریم‌ها، تورم شدید و شیوع ویروس کرونا مشکلات اقتصادی مردم به خصوص اقشار پایین درآمدی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ روز به روز افزایش داده به طوری که اغلب مردم و به خصوص دهک های پایین درآمدی حتی برای تامین اصلی‌ترین مایجتاج خود یعنی تأمین کالاهای اساسی با مشکل مواجهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابراین در چنین شرایطی لازم است تا دولت به نحوی بخشی از معیشت مردم را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ تأمین کند. در این راستا نمایندگان مجلس طرحی را‌‌‌‌‌‌‌‌ ارائه داده‌اند که بر اساس آن دولت مکلف می‌شود که کالاهای اساسی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ به شکلی متفاوت‌ از گذشته در بین مردم توزیع کند و بر اساس آن دولت باید با کالابرگ یا کارت هوشمند، کالاهای اساسی که با ارز ترجیحی و یا از منابع داخلی تبصره 14 بودجه کشور تأمین می‌شود را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ توزیع کند.

جبار کوچکی‌نژاد عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با بیان این که مسائل اقتصادی و معیشتی مردم از مهم‌ترین موضوعاتی به شمار می‌رود که مجلس سعی دارد با استفاده از رسالت کاری خود و در راستای بهبود آن تلاش کند، گفت: نحوه توزیع کالاهای اساسی و ضروری در کشور به علت ضعف‌های موجود تاکنون به خوبی اجرا نشده است و از طرفی افزایش قیمت کالاهای اساسی به محرومان و قشر ضعیف جامعه فشارهای بسیار زیادی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ وارد کرده است، لذا با توجه به این مسأله دولت باید با کالابرگ یا کارت هوشمند کالاهای اساسی که طرح مجلس برای جبران معیشت اقشار آسیب‌پذیر است، از مردم حمایت کند.

* مخالفت معاون اول رئیس جمهور با اجرای طرح کالا برگ

علی‌رغم این که بسیاری از کارشناسان اقتصادی طرح مجلس در خصوص کالابرگ یا کارت هوشمند الکترونیک را مورد تأیید قرار داده‌اند و آن را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ یکی از راه‌های حمایت از مردم در شرایط فعلی اقتصاد کشور عنوان کرده‌اند، اما اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور در حاشیه جلسه اخیر دولت صراحتا مخالفت خود را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ با این طرح اعلام کرد و بیان داشت ما تا این لحظه با کالا برگ موافق نیستیم؛ علت هم این است که کالابرگ به این معناست که دولت باید خود تأمین‌کننده و توزیع‌کننده باشد و کالا را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ به اقصا نقاط کشور برساند.

وی بیان داشت: کسی که می‌خواهد موضوع کالابرگ را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ مطرح کند، باید سازوکار دولتی آن را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ایجاد کند و ایجاد آن سازوکار به معنای هزینه سنگین و نیروی انسانی بسیار زیاد و یک شبکه توزیع مناسب است.

به گزارش فارس، استفاده از کوپن یا کالابرگ موضوعی است که کشورهای مختلف در شرایط اقتصادی سخت برای حمایت از اقشار آسیب‌پذیر از آن بهره گرفته‌اند، اما نکته مهم برای بهره‌گیری درست از این مقوله در کشورمان به  گفته احمد توکلی، نماینده ادوار مختلف مجلس شورای اسلامی آن است که جامعه هدف توزیع کوپن‌ها باید به درستی شناخته شود، زیرا در صورتی که این کار به درستی انجام نشود شکست طرح حتمی است.

* لزوم برنامه ریزی بلند مدت دولت برای حمایت از اقشار آسیب پذیر

حیدر مستخدمین حسینی کارشناس اقتصادی که موافق اجرای طرح کالابرگ برای جبران معیشت مردم به خصوص دهک‌های پایین درآمدی در شرایط فعلی اقتصاد است، در باره لزوم اجرای این طرح، به فارس گفت: اختصاص یک یا دو سبد معیشتی طی یک سال کافی نیست و باید اقدامات دولت در تأمین معیشت اقشار آسیب‌پذیر جامعه به صورت بلندمدت و بر اساس برنامه ریزی‌های دقیق مثلاً تخصیص کالابرگ الکترونیک باشد.

وی بیان داشت: با افزایش فشارهای اقتصادی مشکلات اقتصادی دهک‌های پایین جامعه نیز بیشتر می‌شود، لذا این مسائل باعث شده تا هر سال بخشی از جمعیت طبقه متوسط جامعه کاسته شود.

* کالاهای وارداتی با ارز دولتی به قیمت مناسب به مصرف کننده نمی رسد

یحیی آل اسحاق کارشناس اقتصادی و وزیر اسبق بازرگانی نیز ضمن تأکید بر لزوم حمایت دولت از اقشار آسیب‌پذیر جامعه گفت: در راستای دستیابی مردم به کالاهای اساسی با قیمت مناسب در شرایط فعلی اقتصاد لازم است تا طرح کارت هوشمند کالاهای اساسی یا کالابرگ اجرایی شود.

آل اسحاق بیان داشت: اگرچه دولت اعلام کرده که ذخایر کالاهای اساسی به اندازه کافی موجود است، اما سیستم توزیع به گونه‌ای نیست که کالاهای وارداتی با ارز ترجیحی به قیمت مناسب به مصرف‌کننده برسد.

وی افزود: بنابراین در شرایط فعلی اقتصاد و با وجود مشکلات فراوان اقتصادی بهتر است از روش کالابرگ برای توزیع کالاهای اساسی با قیمت مناسب به مردم و به خصوص اقشار آسیب‌پذیر جامعه استفاده کرد.

* لزوم جداسازی ارتباط قیمت کالاهای اساسی با نرخ ارز

میثم پیله فروش کارشناس اقتصادی درباره لزوم اجرای طرح کالابرگ معتقد است که رکن مقاومت اقتصادی و اقتصاد مقاومتی افزایش قدرت مقاومت مردم است که متأسفانه از سال 97 بارها به دولت و مجلس این تذکر داده شده، اما گوش نکردند.

به گفته وی باید ارتباط معیشت و زندگی مردم و تأمین نیازهای اساسی آنها را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ از افزایش نرخ ارز جدا کرد و این روش هم با کارت هوشمند سبد کالا امکان‌پذیر است.

وی بیان داشت: ما زیرساخت‌های کارت ملی و شبکه بانکی اینترنتی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ در کشور داریم، بنابراین تأمین نیازهای اساسی مردم از این طریق امکان‌پذیر است تا مردم مطمئن باشند هر اتفاقی رخ دهد دسترسی آنها به نیازهای اساسی با قیمت‌های مطمئن تضمین‌شده است.

به گزارش فارس، نمایندگان مجلس به یک فوریت طرح تأمین کالاهای اساسی از طریق کالابرگ الکترونیک رأی داده‌اند و در صورت تصویب نهایی قرار است به دهک‌های پایین جامعه و افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی کارت خرید کالا تعلق گیرد.

انتهای پیام/‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌

منبع: فارس

کلیدواژه: نمایندگان مجلس معیشت مردم کالاهای اساسی کالا برگ شرایط فعلی اقتصاد اقشار آسیب پذیر کالاهای اساسی اجرای طرح کالا دهک های پایین کارت هوشمند قیمت مناسب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۹۶۶۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تامین ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات از مرز ۴٫۲ میلیارد دلار گذشت

امتداد - از اول فروردین ماه تا دهم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، 4 میلیارد و 845 میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین شده است.

 به گزارش پایگاه خبری امتداد ، طرزعلی معاون ارزی مرکز مبادله ارز و طلا  در خصوص روند تامین ارز در سال جاری گفت: از این میزان سهم کالاهای اساسی و دارو در نرخ ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان، یک میلیارد و ۱۱۲ میلیون دلار، کالاهای تجاری و بازرگانی، در نرخ ۴۱ هزار تومان، دو میلیارد و ۷۸۲ میلیون دلار، بابت واردات در مقابل صادرات با نرخ توافقی ۸۲۴ میلیون دلار و بخش خدمات در نرخ ۴۴ هزار و ۳۱۴ تومان، ۱۲۷ میلیون دلار ارز بوده است است. 

معاون مرکز مبادله ارز و طلای ایران تأکید کرد: میزان تأمین ارز بابت کالاهای اساسی و دارو از ابتدای سال تاکنون یک میلیارد و ۱۱۲ میلیون دلار تخصیص یافته است که از این میزان سهم کالاهای اساسی و کشاورزی ۹۹۸ میلیون دلار بابت گندم، دانه های روغنی، نهاده های دامی و سایر کالاها بوده است.
وی افزود: درخصوص دارو و تجهیزات پزشکی، ۱۱۴ میلیون دلار بابت مواد اولیه دارویی، دارو و تجهیزات پزشکی تخصیص یافته است. 
طرزعلی خاطرنشان کرد: میزان تأمین ارز در بخش صنایع از ابتدای سال تاکنون در سامانه نیما، دو میلیارد و ۷۸۲ میلیون دلار و در بخش واردات در مقابل صادرات ۸۲۴ میلیون دلار تخصیص یافته است. تامین ارز نیمایی برای «صنایع حمل و نقل و خودرو»  معادل ۵۴۴ میلیون دلار، «صنایع تجهیزات برق و الکترونیک» معادل ۲۷۹ میلیون دلار، «صنایع معدنی» معادل ۱۹۶ میلیون دلار ، «ماشین آلات و تجهیزات تولید» معادل ۱۷۱ میلیون دلار و «منسوجات و پوشاک» معادل ۲۱۲ میلیون دلار صورت گرفته است. این گروه های صنایع همچنین به ترتیب ۲۳۸، ۳۵، ۲۰۴، ۱۱۴ و ۲ میلیون دلار ارز توافقی یا واردات در مقابل صادرات تا پایان روز دهم اردیبهشت ماه سال جاری دریافت کرده اند. 
علاوه بر این گروه ها، یک میلیارد و ۳۸۰ میلیون دلار ارز نیمایی و ۲۳۱ میلیون دلار ارز واردات در مقابل صادرات به سایر صنایع اختصاص داده شده است.
معاون ارزی مرکز مبادله ارز و طلا  گفت: امروز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ماه نرخ ارز در مرکز مبادله ارز و طلای ایران در تالار اسکناس، دلار ۴۴ هزار و ۳۱۴ تومان، یورو ۴۷ هزار و ۴۹۱ تومان و درهم ۱۲ هزار و ۶۶ تومان معامله شد.
وی درخصوص نرخ ارز در تالار حواله ارز عنوان کرد: دلار ۴۱ هزار و ۳۷۶ تومان، یورو ۴۴ هزار و ۳۴۲ تومان و درهم ۱۱ هزار و ۲۶۶ تومان معامله شد. 
 

      برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • روایت ظریف از دلایل موافقت آمریکا و مخالفت اعراب و اسرائیل با برجام
  • اعلام لیست کالاهای اساسی مشمول واردات با ارز ترجیحی
  • لیست کالاهای اساسی مشمول واردات با ارز ترجیحی اعلام شد
  • تامین ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات از مرز ۴٫۲ میلیارد دلار گذشت
  • کشف انبار احتکار ۳۳ میلیاردی کالاهای اساسی در بندرعباس
  • استقبال ۲۰ هزار میلیارد ریالی مازندرانی ها از طرح کالابرگ و فجرانه
  • وزیر کار : طرح فجرانه کالابرگ الکترونیک همچنان اجرا خواهد شد
  • طرح فجرانه کالابرگ الکترونیک همچنان اجرا می‌شود
  • نیازمند تقویت اقناع در دولت هستیم
  • وزیر کار: طرح فجرانه کالابرگ الکترونیک همچنان اجرا خواهد شد