Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، مدت‌هاست تب تولید خودرو‌های برقی در دنیا بالا رفته است، چرا که این دسته از خودروها جدا از اثرات مثبت بر محیط زیست، ناجی تقاضا برای برخی فلزات و مواد معدنی نیز شده اند.

تقاضا برای خودرو‌های برقی (همزمان با افت فروش سایر خودروها) هرچند طی سه ماه گذشته به دلیل شیوع ویروس کرونا کاهش یافته است، با این حال با توجه به بهبود اوضاع بازار خودرو و کمرنگ شدن قرنطینه در کشور‌های مختلف،خودروهای برقی‌ نیز خیزی دوباره در فروش داشته اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این موضوع می‌تواند در آینده فروش برخی مواد معدنی به ویژه نیکل و کبالت نیز اثرگذار باشد. ویژگی خاص خودرو‌های برقی در طراحی، باطری‌هایی است که روی آن‌ها به کار رفته است.

ساخت این باطری ها، بیشتر با استفاده از فلزاتی مانند نیکل و کبالت انجام می‌شود، بنابراین طی سال‌هایی که از طراحی و تولید خودرو‌های برقی می‌گذرد، ارتباطی تنگاتگ میان آن‌ها شکل گرفته است. تا پیش از خودرو‌های برقی، مواد معدنی مورد نیاز صنعت خودرو غالبا به فولاد، آلومینیوم و مس محدود می‌شد، اما خودروهای برقی‌ سبب شدند فلزات نیکل و کبالت نیز به این لیست اضافه و ارتباط بیشتری بین خودروسازی و معدن شکل بگیرد.

بیشتر بخوانید: 

از اولین خودروی تمام برقی ایرانی رونمایی شد + تصاویر

به نوعی می‌توان گفت فروش نیکل و کبالت طی چند سال گذشته از ناحیه رونق تولید خودرو‌های برقی رشد قابل توجهی داشته و این رشد به ویژه در مورد نیکل همچنان ادامه خواهد داشت.

خودروسازان جهان مدت هاست به این نتیجه رسیده اند که آینده بازار به مدل‌های برقی و هوشمند تعلق دارد و از همین رو پی در پی در حال توسعه این محصولات هستند. طبق پیش بینی موسسات معتبر جهان، فروش خودرو‌های برقی تا پنج سال دیگر بیش از چهار برابر رشد خواهد کرد و طی سال ۲۰۳۰ نیز از مرز ۲۵ میلیون دستگاه فراتر می‌رود.

با توجه به فروش دو میلیون دستگاه خودروی برقی‌ در سال ۲۰۱۹ میلادی، تعداد خریداران این خودرو‌ها تا ۱۰ سال دیگر حدودا ۱۳ برابر خواهد شد و این رشد کماکان و تا وقتی برقی‌ها نبض بازار را در دست بگیرند، ادامه خواهد داشت.

با توجه به نیاز دائمی خودرو‌های برقی به باطری، طبعا تا سال‌ها بازار فلزاتی مانند نیکل و کبالت از ناحیه این محصولات داغ خواهد بود، البته مشروط بر اینکه دولت‌ها به حمایت یارانه‌ای خود از خودرو‌های برقی ادامه دهد.

در اوایل تولید خودرو‌های برقی، دولت‌های مختلف به ویژه در اتحایه اروپا و البته چین، با توجه به تبعات زیست محیطی مثبت این محصولات و نقش آن‌ها در کاهش آلودگی هوا، سیاست‌های تشویقی به ویژه ارائه یارانه خرید را در دستور کار قرار دادند. این حمایت‌ها سال‌ها ادامه داشت، اما اخیرا این حمایت ها کاهش یافته و این موضوع تاثیر منفی روی تقاضا برای خودرو‌های برقی گذاشته است.

حالا گویا برخی دولت‌ها قصد دارند حمایت‌های یارانه‌ای را احیا و حتی افزایش دهند، زیرا به دلیل قیمت بالای خودرو‌های برقی، جامعه محدودی امکان استفاده از آن‌ها را دارند. البته در مورد خودرو‌های برقی، فقط بحث قیمت در میان نیست و مسائلی دیگر مانند پیمایش پایین و ضعف زیرساختی نیز از جمله فاکتور‌هایی هستند که با رفع آن‌ها می‌توان مشتریان بیشتری را جذب این محصولات کرد.

در ایران برای نخستین بار در سال ۱۳۹۳ در مرحلۀ نخست یک خودرو دوگانه برقی-بنزینی رونمایی شد و برای اولین بار در ایران نمونۀ آزمایشی خودرو تمام برقی از دی ماه سال ۱۳۹۶ در کشور رونمایی شد که گامی بلند هم در صنعت خودرو کشور و هم در فناوری‌های وابسته به تولید موتور برقی به شمار می‌آید.

اجرایی شدن طرح تولید خودرو برقی نیاز به زیرساخت دارد

احمد نعمت‌بخش دبیر انجمن خودروسازان در گفت وگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره استفاده از خودرو‌های برقی به جای خودرو‌های بنزینی، گفت: استفاده از خودرو‌های برقی و هیبریدی نیاز به زیرساخت دارد. از طرف انجمن خودروسازان در جلسات شورای شهر پیشنهاد داده ایم که در صورت استفاده از خودروهای برقی باید ساختمان ها به این سیستم برق مجهز شوند بدین معنا که برق پارکینگ در هر ساختمان باید به واحد مالک وصل شود.

دبیر انجمن خودروسازان ادامه داد: زمانی که فرد اتومبیل خود را در پارکینگ می‌گذارد برق به آن متصل شده و تا صبح شارژ می‌شود، اما اکنون چنین زیرساختی فراهم نیست. در دنیا تعداد خودرو‌های برقی و هیبریدی محدود و تولید اندکی دارد. مشکل دیگر استفاده از خودروهای برقی، شارژ شدن باتری این خودروهاست.

نعمت‌بخش تصریح کرد: خوشبختانه خودروسازان کشور نمونه‌سازی خودرو‌های هیبریدی و برقی را انجام داده‌اند و هم‌اکنون منتظر هستیم تا نظر دولت را در این باره بدانیم. اکنون دولت تعرفه این خودرو‌ها را کاهش داده، اما اصولاً ساخت این خودرو‌ها ۴۰ درصد گران‌تر از خودرو‌های بنزینی بوده و ممکن است استقبال مردم از این خودرو‌ها کم باشد.

دبیر انجمن خودروسازان گفت: ساخت خودرو‌های هیبریدی نیاز به حمایت دولت دارد چرا که با استفاده از این نوع خودروها در مصرف سوخت صرفه‌جویی خواهیم کرد.

خودرو‌های برقی مصرف انرژی را کم نمی‌کنند

امیرحسن کاکایی کارشناس صنعت خودرو در گفت وگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره استفاده از خودروهای برقی، گفت: خودروهای برقی مانند خودروهای بنزینی و سایر خودروها دارای قابلیت های مختلفی هستند که می توانند نیازهای مختلف رانندگان را برآورده کنند.

او بیان کرد: یکی از ویژگی های اصلی خودروهای برقی این است که رانندگان می توانند برای شارژ از منبع برق استفاده کنند و نیازی به بنزین ندارند. این قابلیت خودورهای برقی باعث تمایز آنها را خودروهای هیبریدی می شود. این خودروها موتور احتراق داخلی را با توان باتری تکمیل می کنند ، اما نمی توانند به آن وصل شوند.

این کارشناس صنعت خودرو بیان کرد: استفاده از خودروهای برقی مزایا و معایبی دارد؛ خودرو‌های برقی مصرف انرژی را کم نمی‌کنند چرا که نیازمند برق بوده و تولید این نوع انرژی توسط نیروگاه ها بسیار هزینه بر است.

کاکایی ادامه داد: خودرو‌های هیبریدی و برقی با داشتن تکنولوژی‌هایی خاص به شدت وابسته به کشور‌های معدودی هستند. با واردات این نوع خودروها به دلیل تکنولوژی خاص، وابستگی‌مان به کشورهای تولید کننده آن افزایش می‌یابد که در شرایط کنونی و تحریمی این کار بسیار خطرناک است.

او گفت: واردات خودرهای برقی  باعث خارج شدن ارز از کشور می‌شود که به هیچ عنوان از نظر اقتصادی به صرفه نیست. با افزایش قیمت بنزین دولت تنها پول را در کشور جا به جا می‌کند، اما با واردات این دسته از خودرو‌ها نقدینگی از کشور خارج می‌شود.

هرچه هست، با توجه به آینده درخشانی که انتظار خودرو‌های برقی را می‌کشد، بازار برخی فلزات و مواد معدنی نیز متناسب با رشد آن‌ها صعود خواهد کرد تا خدمات متقابل خودروسازی و معدن بیش از گذشته شود.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: تولید خودرو خودروسازان داخلی استفاده از خودروهای برقی تولید خودرو های برقی انجمن خودروسازان خودرو های برقی استفاده از خودرو نیکل و کبالت خودرو ها خودرو ها صنعت خودرو مواد معدنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۹۸۶۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از اولین محصولات برقی سامانه یکپارچه خودرو

به گزارش خبرآنلاین،پنج شرکت واردکننده از جمله ایرانخودرو و بهمن‌موتور، روی هم سه محصول برقی، یک خودرو بنزینی و یک گزینه هیبریدی را به سامانه یکپارچه بردند و این سری، جمعیت هدف، ثبت‌نام‌کننده‌هایی هستند که از زمان اسم‌نویسی در اسفند ۱۴۰۱ منتظر تعیین‌تکلیف و انتخاب خودرو وارداتی بودند. فرارو در خبری نوشت:قیمت‌های قطعی اعلام شده از سوی سامانه یکپارچه، شامل هزینه‌های جانبی می‌شود و طبق روال مراحل قبلی دوباره شاهد عرضه مدل‌هایی هستیم که بدون مشخص شدن قیمت نهایی در دسترس متقاضیان قرار گرفتند. قیمت نیسان سانی؛ حداقل ۱۶ هزار دلار

نیسان سانی نماینده شرکت جهان نوین آریا محسوب می‌شود و تنها خوردو بنزینی در این مرحله از فروش سامانه یکپارچه خودروهای وارداتی است. طبق شنیده‌ها تا الان حدود هزار دستگاه نیسان سانی وارد کشور شده و شرایط برای اضافه شدن ۵۰۰ دستگاه دیگر مهیاست.
نیسان سانی وارداتی که به‌خاطر فرم و قیافه قدیمی، خیلی‌ها را یاد خودروهای دهه‌های گذشته انداخته، بسته به تریم‌های مختلف چیزی بین ۱۶ تا ۱۹ هزار و ۳۰۰ دلار ارزش دارد.

قیمت نیسان سانی با این اوصاف نباید از یک میلیارد و ۱۵۰ میلیون بیشتر باشد، اما همین الان قیمت نیسان سانی در سامانه یکپارچه فروش خودرو یک میلیارد و ۱۰۷ میلیون اعلام شده و با اضافه شدن هزینه‌های جانبی این عدد احتمالا تا یک میلیارد و ۳۵۰ میلیون بالا می‌رود.

قیمت لاماری‌ایما هیبریدی؛ حداقل ۲۰ هزار دلار

لاماری‌ایما هیبریدی را آرین پارس موتور به کشور آورده است. همان شرکتی که نسخه بنزینی لاماری را از سال ۱۴۰۱ وارد می‌کند و حالا برای اولین بار با نسخه هیبریدی لاماری‌ایما سروکار خواهیم داشت.

قیمت لاماری‌ایما هیبریدی چیزی بین ۱۹ تا ۲۰ هزار دلار است و با احتساب نرخ‌های فعلی حاکم به بازار، خرید لاماری‌ایما هیبریدی باید یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تمام شود.قیمت لاماری‌ایما هیبریدی، اما براساس جدول منتشرشده در سامانه یکپارچه، بدون احتساب هزینه‌های جانبی و مرسوم یک میلیارد و ۵۴۳ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان است و بعید نیست موقع خرید، قیمت نهایی لاماری‌ایما هیبریدی به مرز یک میلیارد و ۹۰۰ میلیون نزدیک شود.

لاماری‌اما هیبریدی نسبت به آن نسخه بنزینی که در این سال‌ها دیدیم، تفاوت‌های ظاهری جزیی دارد و مثلا شاهد یکسری تغییروتحول در طراحی سپرهای عقب و جلو هستیم.

لاماری‌ایما هیبریدی نسبت به نسخه بنزینی اندکی سنگین‌تر است، اما خب از طرف دیگر قدرت بیشتر و مصرف سوخت کمتری دارد.

خودروهای سامانه یکپارچه؛ رونمایی از اولین محصولات برقیایرانخودرو به‌عنوان بزرگترین تولیدکننده خودرو در کشور، پابه‌پای واردکننده‌ها جلو می‌رود و در این مرحله با عرضه لونا وارد میدان شده است

قیمت هونگچی E-QM ۵؛ حداقل ۳۰ هزار دلار

هونگچی E-QM ۵ جزو اولین خط‌شکن‌های برقی در سامانه یکپارچه فروش خودروهای وارداتی است و به‌خاطر آلایندگی کمتر، مالیات و عوارض کمتری دارد.

قیمت هونگچی E-QM ۵ برقی در دسته خودروهای ۳۰ هزار دلاری قرار می‌گیرد و حول‌وحوش یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون می‌ارزد.
قیمت هونگچی E-QM ۵ در سامانه یکپارچه اتفاقا در همین محدوده یعنی یک میلیارد و ۸۵۰ میلیون اعلام شده، اما به این عدد هزینه‌های جانبی هم اضافه می‌شود و قیمت هونگچی E-QM ۵ را بالاتر می‌برد.

هونگچی E-QM ۵ به کمک موتور برقی که دارد، ۱۹۰ اسب‌بخار قدرت و ۳۲۰ نیوتن‌متر گشتاور خروجی آزاد می‌کند و آن را از طریق گیربکس موجود روی محور عقب، به چرخ‌ها انتقال می‌دهد.

قیمت هوندا ENS ۱؛ حداقل ۲۷ هزار دلار

قیمت هوندار ENS ۱ به‌عنوان یکی دیگر از خودروهای برقی دومین مرحله سامانه یکپارچه فروش خودرو حداقل ۲۷ هزار دلار است. گفتیم حداقل، چون قیمت هوندا ENS ۱ در گران‌ترین تیپ تا ۳۳ هزار دلار بالا می‌رود، اما همان نسخه پایه که وارد کشور شده، ۲۷ هزار دلار یعنی تقریبا یک میلیارد و نقریبا ۶۰۰ میلیون ارزش دارد.

قیمت هوندا ENS ۱ البته در سامانه یکپارچه فروش خودرو به شکل علی‌الحساب اعلام شده و خریداران آن باید فعلا چیزی نزدیک یک میلیارد و ۸۵۰ میلیون برای آن کنار بگذارند.

قیمت لونا؛ ۱۵ هزار دلار

لونا قرار است اولین خودرو وارداتی برقی ایرانخودرو باشد. جزو خودروهای برقی اقتصادی دسته‌بندی می‌شود و اساسا بین ۱۵ تا ۱۸ هزار دلار فروخته می‌شود. یعنی به پول خودمان حداقل ۹۰۰ و حداکثر یک میلیارد و ۸۰ میلیون تومان.

قیمت لونا ایرانخودرو با این حال مثل هوندا ENS ۱ به‌شکل علی‌الحساب اعلام شده و خریداران خودرو برقی ایرانخودرو باید تا تعیین‌تکلیف نهایی، ۹۴۵ میلیون به حساب ایرانخودور واریز کنند. فراموش نکنید لونا ایرانخودرو یک محصول تمام چینی است و برخلاف شایعاتی که شنیده می‌شود، فعلا برنامه‌ای از سوی ایرانخودرو برای مونتاژ وجود ندارد.

خودروهای سامانه یکپارچه فروش خودرو

خودرو

شرکت‌ واردکننده

قیمت جهانی

قیمت سامانه یکپارچه

نیسان سانی

جهان نوین

۱۶ تا ۱۹.۳ هزار دلار

یک میلیارد و ۱۰۷ میلیون (بدون احتساب هزینه جانبی)

لاماری‌ایما

آرین پارس موتور

۲۰ تا ۲۱ هزار دلار

یک میلیارد و ۵۴۳ میلیون (بدون احتساب هزینه جانبی)

هونگچی E-QM۵

بهمن‌موتور

۳۰ هزار دلار

یک میلیارد و ۸۰۵ میلیون (بدون احتساب هزینه جانبی)

هوندا ENS۱

معین‌خودرو

۲۷ تا ۳۳ هزار دلار

یک میلیارد و ۸۵۰ میلیون (علی‌الحساب)

لونا

ایرانخودرو

۱۵ تا ۱۷ هزار دلار

۹۴۵ میلیون تومان

۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904015

دیگر خبرها

  • مجوزهای زیست محیطی واردات خودروی برقی
  • سلاجقه: مجوزهای زیست محیطی واردات خودروی برقی صادر می‌شود
  • اتکا صرف به خودروهای بنزین عاملی در بروز ناترازی بنزین
  • رونمایی از اولین محصولات برقی سامانه یکپارچه خودرو
  • قیمت قطعی ۲ خودروی برقی در سامانه یکپارچه خودرو+ جدول
  • چطور باتری های لیتیومی صنعت خودرو را دگرگون کردند
  • قیمت خودروهای برقی وارداتی چند ؟ / برای ثبت‌نام مرحله اول تا فردا فرصت دارید
  • قیمت خودروهای وارداتی در سامانه یکپارچه اعلام شد + جزئیات
  • قیمت خودروهای وارداتی در سامانه یکپارچه
  • تسهیل واردات خودروهای غیر بنزینی راه کار کاهش مصرف بنزین