Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-29@05:19:52 GMT

منطقی ترین تصمیم برای کنکور کرونایی

تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۰۱۰۵۷

منطقی ترین تصمیم برای کنکور کرونایی

اگر کرونا تمام ارکان زندگی ما را تحت تأثیر قرار داده و باعث بروز تغییر در بسیاری از عادات ما شده است سازماندهی بسیاری از برنامه‌های معمول اجتماعی و فرهنگی نیز از این قاعده مستثنی نیست. یکی از مهم‌ترین این رویدادها، برگزاری کنکور سراسری است، برنامه‌ای که هر سال در موعد مقرر برگزار و صدها هزار تن در آن شرکت می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 با این حال، کنکور سال 99 با تمام سال‌ها متفاوت است؛ بسیاری با زدن هشتگ در شبکه‌های اجتماعی، نسبت به برگزاری کنکور در شرایط کرونایی انتقاد کرده و بسیاری دیگر گریزی از برگزاری آن نمی‌دانند. این در حالی است که بالاخره نظام آموزش عالی تصمیم خود را گرفت و در نهایت قرار شد کنکور سال‌ جاری با‌وجود خطرات آن، با رعایت پروتکل‌های لازم  در اواخر مرداد برگزار شود. در این میان، نگارنده به‌عنوان یک عضو هیأت علمی هنر و کسی که مدتی وظیفه معاونت آموزشی یک دانشکده هنری را بر عهده داشته از این تصمیم استقبال کرده و آن را منطقی‌ترین تصمیم در شرایط حال می‌داند.
اگر کنکور سراسری امسال برگزار نمی‌شد یا با تعویق آن موافقت می‌شد، مشکلات تقریباً جبران‌ناپذیری – بخصوص در رشته‌های مربوط به هنر - به وقوع می‌پیوست که در ادامه به آنها اشاره می‌شود:
یکم: تعداد بسیاری از داوطلبان، ماه‌ها و سال‌ها تلاش کرده و خود را برای این روز آماده کرده‌اند، آنها تمام آینده خود را در این روز خاص می‌بینند؛ برای زندگی و آینده خود برنامه‌ریزی کرده‌اند و حتی از دقایق خود بهره برده‌اند. توجه کنیم که بسیاری از داوطلبان با مشکلاتی نظیر خدمت سربازی نیز روبه‌رو هستند. بدین ترتیب در صورت برگزار نشدن کنکور، تمام این برنامه‌ریزی‌ها از بین رفته و حسی از یأس و ناامیدی در میان بسیاری از جوانان به‌وجود می‌آمد. توجه کنیم که بسیاری از داوطلبان رشته‌های هنری از ضریب سنی بالاتری نسبت به سایر رشته‌ها برخوردارند.
دوم: تعداد معتنابهی از رشته‌های دانشگاهی هنر به‌صورت نیمه‌متمرکز برگزار می‌شوند. این بدان معنا است که کنکور سراسری تنها بخشی از آزمون ورود به دانشگاه بوده و سیر پذیرش دانشجو به پایان نمی‌رسد. اوراق کنکور باید تصحیح شده و اسامی به‌صورت چند برابر ظرفیت اعلام شوند. در ادامه، داوطلبان باید در آزمون عملی و مصاحبه شرکت کرده تا نتیجه نهایی مشخص شود. بدین ترتیب عدم برگزاری یا به تعویق انداختن کنکور می‌توانست در این فرآیند نیز اخلال جدی به وجود آورد.
سوم: تمام دانشگاهیان با تقویم دانشگاهی آشنا هستند. جابه‌جایی در تقویم آموزشی می‌تواند مشکلات عمده‌ای را برای دانشجویان جدید و قدیمی به وجود آورد. حتی یک ترم مرخصی هم می‌تواند برای اخذ دروس دارای پیش نیاز تبعات سنگینی به‌دنبال داشته و فرآیند تحصیلی دانشجوی متقاضی مرخصی را مختل سازد. بدین ترتیب اگر ورودی‌های سال‌ جاری در بهمن امسال وارد دانشگاه می‌شدند، عملاً در نیمسال دوم که نسبت به نیمسال نخست تحصیلی، اصولاً جدی و دارای جلسات کامل نیست وارد دانشگاه می‌شدند و تا به خود می‌آمدند، یک سال تحصیلی را از دست می‌دادند.
چهارم: در صورت عدم برگزاری کنکور در سال‌جاری، داوطلبان امسال به داوطلبان سال آینده می‌پیوستند؛ در حالی که ظرفیت دانشگاه‌ها و پذیرش دانشجویان – حداقل در رشته‌های هنری - تغییری نمی‌یافت. آیا این رویداد به نفع داوطلبان سال‌های جاری و آینده بوده است؟
پنجم: نگرانی بسیاری از مسئولان برگزاری آزمون سراسری، تجمع والدین در برابر حوزه‌های امتحانی است. این دیگر یک قضیه کاملاً فرهنگی است که به خود خانواده‌ها بازمی گردد. والدین می‌توانند از حضور در محوطه خارجی آزمون پرهیز کرده و در خانه‌های خود بمانند؛ بی‌تردید حضور آنها در پشت درهای بسته کنکور، تغییری در نتیجه آزمون عزیزانشان به بار نخواهد آورد!
ششم: در حالی که غالب پزشکان و مسئولان معتقدند، ویروس کووید19در فصل پاییز و زمستان از قدرت و فراگیری بیشتری برخوردار خواهد شد، بی‌تردید بهترین زمان برگزاری کنکور همین موقع خواهد بود. براستی چه تضمینی وجود دارد که در ماه‌های آتی از شدت این بیماری کاسته شود؟! این در حالی است که ریاست سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده، همگی ما باید با زندگی در کنار کووید19 کنار بیاییم و به آن عادت کنیم.

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: برگزاری کنکور رشته ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۰۱۰۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری کنکور داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در همدان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان همدان، نماینده سازمان سنجش استان همدان: در این خصوص گفت: ۲۳ هزار و ۸۸۰ داوطلب ورود به دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور در ۱۷ حوزه امتحانی از ۱۰ شهرستان استان همدان، دیروز و امروز همزمان با سراسر کشور باهم رقابت کردند.

سید مهدی مسبوق گفت: تعداد داوطلبان کنکور سراسری امسال حدود ۵۰۰ نفر نسبت به سال گذشته کاهش داشته است.

نماینده سازمان سنجش در استان همدان با بیان اینکه ۳۸ درصد از شرکت کنندگان در کنکور سراسری ۱۴۰۳ این استان را مردان و ۶۲ درصد را زنان تشکیل می‌دهند، تصریح کرد: کنکور سراسری ۱۴۰۳در پنج گروه علوم تجربی، علوم انسانی، ریاضی، هنر و زبان انگلیسی همزمان با سراسر کشور در روز‌های ‏‏پنجشنبه و‏ جمعه ششم و هفتم اردیبهشت در ۲ نوبت صبح و بعدازظهر برگزارشد.

به گفته او، امسال بیشترین تعداد داوطلبان کنکور سراسری در استان همدان در گروه علوم تجربی با آمار ۴۳ درصد شرکت کنندگان است.

مسبوق گفت: گروه علوم انسانی با ۳۳ درصد، ریاضی با ۱۱ درصد، زبان با هفت درصد و گروه هنر نیز با پنج درصد به ترتیب در جایگاه‌های بعدی قرار دارند.

او گفت: آزمون امسال در ۱۷ حوزه‌ی امتحانی دانشگاه بوعلی سینا، دانشگاه ملایر، دانشگاه آزاد همدان و تویسرکان، دانشگاه‌های پیام نور مراکز شهرستان‌ها و آموزش و پرورش برگزارشد.

مسبوق با اشاره به اینکه نوبت دوم کنکور سراسری سال ۱۴۰۳ در روز‌های هفتم و هشتم تیرماه برگزار خواهد شد، گفت: نتایج اولیه این آزمون نیمه دوم خرداد منتشر می‌شود.

در نوبت اول آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ در مجموع یک میلیون و ۱۵۲ هزار و ۵۱۸ داوطلب ثبت نام کرده‌اند که از این تعداد ۷۲۹ هزار و ۶۵۶ نفر یعنی ۶۳ درصد زن و ۴۲۲ هزار و ۸۶۲ نفر یعنی ۳۷ درصد مرد هستند. همچنین امسال آزمون دانشجومعلم همزمان با نوبت اول کنکور برگزار می‌شود که در آزمون اختصاصی

پذیرش دانشجو معلم نیز ۶۶۰ هزار و ۳۹۳ نفر ثبت نام کرده‌اند و از این تعداد ۶۶ درصد زن و ۳۴ درصد مرد هستند.

نوبت اول کنکور امسال برای پذیرش دانشجوی دوره‌های روزانه، نوبت دوم، دانشگاه پیام نور، موسسات آموزش عالی غیرانتفاعی و غیردولتی و دانشگاه آزاد اسلامی برای داوطلبان گروه‌های آزمایشی علوم ریاضی و فنی و علوم انسانی صبح پنجشنبه (۶ اردیبهشت)، هنر و زبان‌های خارجی عصر امروز و گروه آزمایشی علوم تجربی صبح جمعه (۷ اردیبهشت) در ۴۱۲ شهر، ۶۲۴ حوزه اصلی و ۱۹۹۳ حوزه فرعی برگزار می‌شود.

دیگر خبرها

  • برگزاری ماراتن کنکور در کرمانشاه با پیشتازی بانوان
  • تکرار برگزاری آزمون کنکور سراسری برای دانش آموزان مناطق سیل زده
  • برگزاری مجدد کنکور سراسری در مناطق سیل‌زده زیرکوه
  • برگزاری آزمون کنکور سراسری برای دانش آموزان مناطق سیل زده
  • برگزاری کنکور داوطلبان گروه علوم تجربی در اراک
  • برگزاری کنکور داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در استان همدان
  • برگزاری کنکور داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در همدان
  • پایان برگزاری نوبت اول کنکور در هرمزگان
  • ۶۳ درصد داوطلبان کنکور در لرستان دختران هستند
  • شرایط برگزاری کنکور نسبت به سال‌های گذشته مناسب‌تر است