Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-04@21:28:37 GMT

خبرنگاران چگونه استرس‌های خود را مدیریت کنند؟

تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۰۲۶۹۱

خبرنگاران چگونه استرس‌های خود را مدیریت کنند؟

حسین ابراهیمی مقدم روز یکشنبه در گفت و گو ب خبرنگار اجتماعی ایرنا افزود: این شغل به عنوان یکی از مشاغل پرخطر نیازمند ارتقاء سلامت روان از طریق مدیریت استرس، بروز احساسات درونی، بهره‌گیری از معنویات و گاه کمک مشاوران و روانشناسان است.

وی ادامه داد: خبرنگاری به عنوان یک حرفه استرس‌زا سبب تجربه احساسات و عواطف هیجانی می‌شود و به دلیل ارتباط مداوم با اخبار و اطلاعات عملکرد شخصی را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: یک خبرنگار فارغ از مصائب حرفه خبرنگاری با چالش‌های متداول روزانه همچون مشکلات اقتصادی، خانوادگی و اجتماعی روبه‌رو است و باتوجه به ماهیت حرفه خبرنگاری اضطراب و استرس شدیدی را متحمل می‌شود.

به گفته ابراهیمی مقدم، استرس شاخه‌ای از علم فیزیک است که با اعمال یک میزان معین از نیرو بر ذهن و جسم بر کارکرد اثر می‌گذارد.

وی تصریح کرد: تهیه خبر عمدتا در مناطق پرخطر مثل جنگی  انجام می‌شود و رقابت‌های کاری در تهیه خبر دست اول و به روز نیز بر این استرس می‌افزاید. گاه همزمان شدن ۲ رویداد مهم در زندگی شخصی و حرفه‌ای همچون وقوع اتفاقات خبری مهم و قرار ملاقات ازدواج نیز خبرنگاران را در درگیر تناقض و فشارهای روانی شدیدی می‌کند.

این مشاور تاکید کرد: یک خبرنگار به عنوان یک انسان احساسات و عواطف متعددی را تجربه می‌کند؛ تحت تاثیر آینده مبهم شغلی قرار می‌گیرد؛ عاشق می‌شود؛ آثار و تبعات روانی این احساس را تجربه می‌کند و بنا براین به همراه اضطراب حرفه خبرنگاری بیش از دیگران نیازمند مدیریت استرس است.

وی ادامه داد: خبرنگار باید به زندگی شخصی معنا دهد؛ اهداف انتخاب این شغل را به عنوان یک حرفه یا تعالی مشخص کند و با بهره‌گیری از اخلاق و احساسات روانی تحت عنوان معنویت اضطراب و تنش را کاهش دهد.

ابراهیمی مقدم خاطرنشان کرد: افکار و هیجانات منفی باید از طریق تغییر پاسخ به محیط پیرامون کنترل و زمام افکار اضطرابی که سبب بروز ترس و نگرانی می‌شود، در یک موقعیت ایمن، در ذهن قرار گیرد.

وی همچنین با اشاره به استرس حاد و مزمن اضافه کرد: گاه اضطراب کوتاه‌مدت و موقتی و گاه پایدار و بلندمدت است؛ استرس حاد می‌تواند به منظور تحریک آدمی برای انجام وظایف و دستیابی به اهداف و مقاصد سودبخش باشد، اما استرس مزمن به طور حتم آسیب‌زا خواهد بود.

به گفته این متخصص روانشناسی گاه به منظور کاهش اضطراب و استرس مزمن تغییر موقعیت شغلی و مکانی نیز ضروری است.

وی با تاکید بر این که پاسخ صحیح به چالش‌ها نیز بر کاهش اضطراب و تنش اثرگذار است؛ افزود: نگاه به مسائل باید مساله محور و نه هیجان‌ محور باشد. نگاه مساله محور اهتمام برای دستیابی به پاسخ صحیح و قدرت مدیریت مساله را افزایش می‌دهد.

ابراهیمی مقدم همچنین با اشاره به اثرات جسمانی این اضطراب یادآور شد: بدن برای مقابله با استرس به ترشح هورمون آدرنالین اقدام و سطح کورتیزول را افزایش می‌دهد. تداوم این ترشحات سبب افزایش ضربان قلب، تعریق و تنش‌های عضلانی می‌شود.

وی ادامه داد: این علائم حاکی از آسیب در سیستم سمپاتیک است که باید از طریق مراقبه، مدیتیشن و ورزش و... در جهت بهبود اقدام کرد.

تداوم اضطراب و خطر ابتلاء به افسردگی

این روانشناس تاکید کرد: استرس مزمن خطر ابتلا به ۲ اختلال اساسی در عصر جدید (اضطراب و افسردگی) را تقویت می‌کند؛ این اختلالات که سبب خستگی، فشار روانی و تحریک‌پذیری (همچون ضعف اعصاب و...) می‌شود، احساس لذت در زندگی را نیز سلب می‌کند.

ابراهیمی مقدم تصریح کرد: اختلال در خواب، تغذیه، حافظه و یادگیری، مشکلات جنسی، پیری زودرس، سفید شدن موها، ضعف سیستم ایمنی و ابتلا به بیماری‌های عفونی و برخی از دردهای جسمانی نیز به دلیل اضطراب در حرفه خبرنگاری به عنوان یکی از مشاغل پرخطر بیش از دیگران مشاهده می‌شود.وی ادامه داد: اضطراب این حرفه همچنین می‌تواند بر دستگاه قلبی و عروقی تاثیر و خطر ابتلا به سکته و حملات قلبی را افزایش دهد.

به عقیده این مشاور گاه مصرف سیگار و الکل با هدف کاهش اضطراب و دستیابی به آرامش موجب افزایش استرس اعتیاد به مواد مخدر نیز می‌شود و در حقیقت تسکین موقتی سیگار کاهش فشار ناشی از قطع نیکوتین است.

این استاد دانشگاه همچنین با اشاره به حضور خبرنگاران در برخی از مناطق پرخطر که با آلودگی صوتی، دیداری، شنیداری همراه است، گفت: برقراری ارتباطات اجتماعی، حمایت‌های عاطفی و روانی، استفاده از توانمندی‌های شخصی نظیر باغبانی، نگهداری از گل نیز احساسات روانی دلپذیر را تقویت می‌کند.

وی تاکید کرد: ورود به این حرفه باید همراه با عشق و علاقه باشد؛ هدف گذاری شود؛ با شوخ طبعی خلق و خو ارتقاء داده شده و در صورت نیاز به روانشناس و مشاور مراجعه شود.

به گفته ابراهیمی مقدم هر یک از این آسیب‌ها برای مجردان بیش از متاهلان است و بر این اساس یک ازدواج موفق نیز در کاهش هر یک از این تبعات مخرب اثرگذار است.

به گزارش ایرنا، هفدهم مرداد ماه سال ۱۳۷۷ سالروز شهادت محمود صارمی خبرنگار خبرگزاریِ جمهوری اسلامی (ایرنا)، که به همراه هشت نفر از اعضای کنسولگری ایران در مزار شریف افغانستان به دست گروهک تروریستی طالبان به شهادت رسید، از طرف شورای فرهنگ عمومی به عنوان «روز خبرنگار» نامگذاری شد.

برچسب‌ها اختلالات اضطرابی روز خبرنگار سلامت روان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اختلالات اضطرابی روز خبرنگار سلامت روان اختلالات اضطرابی روز خبرنگار سلامت روان حرفه خبرنگاری ابراهیمی مقدم عنوان یک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۰۲۶۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقاد یک رواشناس اجتماعی بیان کرد؛ رواج قلیان در ایران نتیجه کم کاری وزارت بهداشت

علیرضا شریفی یزدی درباره تأثیر استعمال قلیان بر کاهش استرس اظهار داشت: قلیان به عنوان یکی از مواد دخانی از نظر علمی ثابت شده که به صورت ذاتی و مستقیم هیچ تأثیری بر آرامش و کاهش اضطراب ندارد و جنبه تلقینی دارد.

وی ادامه داد: تماس سنسورهای لب با دهانی قلیان موجب تحریک سیناپس های مغزی می شود که به صورت موقت و غیر مستقیم بر کاهش اضطراب تاثیر می گذارد، بنابراین اثر مستقیم، مستقل و شناخته شده بین مصرف قلیان و کاهش اضطراب وجود ندارد مگر اینکه به صورت عادت و اعتیاد برای کوتاه مدت مغز را از هجمه های ذهنی دور می کند و پس از مدتی بازمی گردد.

این روانشناس اجتماعی درباره دلیل رواج قلیان در ایران گفت: به نظر من به دلیل صنعت و کسب درآمد، قلیان در ایران رواج پیدا کرده است. قلیان حدود ۲۵ سال پیش در ایران به معنای مدرن کنونی وجود نداشته و نوعی ساز و کار بوده که بیشتر توسط افراد مسن مورد استفاده بوده است.

 شریفی یزدی بیان کرد: متأسفانه کم کاری وزارت بهداشت در جلوگیری از رواج قلیان و تبلیغات غلطی که در بحث قلیان مطرح است، مثل اینکه دود قلیان از آب است و ضرری ندارد، صورت گرفته، منجر به ورود قلیان در رستوران ها، کافی شاپ ها، قهوه خانه ها و راه افتادن پیک موتوری قلیان شد و دلیل اصلی آن درآمدی است که اشخاصی که در این حوزه فعالیت می کنند.

 این روانشناس اجتماعی اظهار کرد: هر قلیان به اندازه ۸۰ تا ۱۱۰ نخ سیگاربرای فرد ضرر دارد، هر نخ سیگار بین ۷ تا ۹ دقیقه عمر انسان را کم می کند، اگر یک فرد یک قلیان بکشد انگار ۵ پاکت سیگار کشیده و حدود ۷۰۰ دقیقه از عمرش کاهش پیدا کرده است.

وی افزود: یکی از سونامی ها در این حوزه سرطان های ریه، حنجره و دهان است که بخش عمده دلیل ابتلا به این بیماری ها قلیان است. امروز  قلیان در بین جوانان به عنوان یک تفریح یاد می شود.

منبع: خبرگزاری برنا

دیگر خبرها

  • با این راهکار استرس را از خود دور کنید
  • یک رواشناس اجتماعی بیان کرد؛ رواج قلیان در ایران نتیجه کم کاری وزارت بهداشت
  • انتقاد یک رواشناس اجتماعی بیان کرد؛ رواج قلیان در ایران نتیجه کم کاری وزارت بهداشت
  • شهرداری تهران هیچ قصدی برای باشگاه‌داری ندارد
  • آیا قلیان در کاهش استرس تأثیر دارد؟
  •  کاهش استرس یا تلقین؟
  • شهرداری تهران هیچ قصد و برنامه‌ای برای باشگاه‌داری ندارد
  •  کاهش استرس با قلیان جنبه تلقینی دارد
  • چگونه سطح قند خون را به طور طبیعی کنترل کنیم؟
  • کشف شگفت انگیز سرنخ‌های ژنتیکی افسردگی