Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مانه و سملقان گفت: برداشت گوجه فرنگی از سطح ۶۰۰ هکتار از اراضی این شهرستان آغاز شده که ۵۰ درصد آن با روش‌های نوین، آبیاری می شود.

«هادی قهرمانیان» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان  با بیان اینکه برداشت گوجه فرنگی از سطح ۶۰۰ هکتار  از اراضی کشاورزی آغاز شده است، اظهارداشت: پیش بینی می شود از این سطح 27 هزار تُن گوجه فرنگی برداشت شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

مدیر جهاد کشاورزی مانه و سملقان عنوان کرد: کشت گوجه فرنگی در این شهرستان نسبت به سال گذشته کاهش داشته که علت اصلی آن قیمت پایین این محصول و بی رغبتی کشاورزان در شهرستان است.

 

وي افزود: 40 درصد گوجه فرنگي تولید شده در مانه و سملقان به صورت تازه خوري و 60 درصد نيز در كارخانجات رب و فرآوري به مصرف مي رسد و پنج رقم گوجه فرنگي در مزارع اين شهرستان كشت مي شود.

 

وي با بيان اينكه 250 هكتار گوجه فرنگي با روش آبياري نوين و مالچ پلاستیکی در اين شهرستان كشت شده است، افزود: با ارائه تسهيلات ارزان قيمت به كشاورزان، كشتزارها بايد به سامانه آبياري نوين تجهيز شود چرا كه هم اكنون كمبود منابع آبي داريم و شيوه آبياري سنتي پاسخگو نيست.

 

قهرمانیان بیان کرد: خاک‌پوش پلاستیکی یا مالچ پلاستیکی نوعی پوشش است که برای محافظت و ارتقای کیفیت خاک، روی سطح خاک گسترده می‌شود.

 

وی از جمله مزایای این نوع کشت را افزایش ۱۰۰ درصدی برداشت محصول،  بهبود ساختمان خاک، بهبود ظرفیت و نگهداری رطوبت خاک، حفاظت خاک در برابر فرسایش، افزودن مواد مغذی و آلی به خاک و کنترل علف‌های هرز دانست.

 

شهرستان مانه و سملقان با ۸۵ هزار هکتار اراضی زیر کشت به عنوان قطب کشاورزی خراسان شمالی محسوب می شود.

پایان پیام/638

منبع: شبستان

کلیدواژه: جهاد کشاورزی مانه و سملقان برداشت گوجه فرنگی مانه و سملقان مانه و سملقان گوجه فرنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۰۳۲۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶۰ هزار هکتار شالیزار مازندران تجهیز و نوسازی شد

رئیس جهاد کشاورزی مازندران از اجرای تجهیز و نوسازی ۶۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی این استان بین ۲۱۰ هزار هکتار خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مازندران، بابک مؤمنی عصر امروز_یکشنبه شانزدهم اردیبهشت_ در برنامه زنده رادیویی «رادیو سراسری گفت‌وگو» با اشاره به اجرای طرح تجهیز و نوسازی اراضی شالیزاری این استان اظهار کرد: بزرگترین طرح تجهیز و نوسازی اراضی شالیزاری مازندران در شهرستان آمل در حال اجراست.

وی با بیان اینکه تجهیز اراضی با محوریت اراضی شالیزاری در حال اجراست و متوسط مالکیت اراضی شالیزاری ۰.۷ هکتار است، تاکید کرد: تجهیزات و امکانات در اختیار این مزارع قرار ندارد و ابعاد قطعات مهندسی شده و هندسی نیست.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با تاکید بر اینکه با توجه به حرکت کشاورزی به سمت اقتصادی و هوشمندانه، باید اراضی کشاورزی ما اقتصادی و مهندسی شده باشد، اظهار داشت: این طرح با الگوگیری از کشور ژاپن در ایران اجرا شد و یک نظام تحویل و مدیریت آب با محوریت آب و آبیاری و زهکشی اراضی در هر یک از قطعات اجرایی شد که مصرف نهاده‌ها را مدیریت بهینه می‌کند و انقلابی در مدیریت مزارع به‌وجود می‌آورد.

مؤمنی این طرح را زیرساختی و مهم دانست و گفت: از ۲۱۰ هزار هکتار اراضی شالیزاری استان ۶۰ هزار هکتار تاکنون تجهیز و نوسازی شد و سرعت اجرای این پروژه با توجه به محدودیت منابع کند است و باید با جدیت و شتاب بیشتری دنبال شود.

وی با بیان اینکه به دنبال توسعه و ارتقا این طرح هستیم که بتوانیم سامانه‌های کم فشار آبیاری و انتقال آب با لوله را هم در این طرح اجرا کنیم، تصریح کرد: آب‌بندان را در بالادست مزارع و در پایین دست مزارع نیز بازچرخانی آب را داریم تا منجر به کاهش تلفات آب را داشته باشیم.

این مسؤول با اشاره به اینکه با توجه به اینکه انتقال آب و زهکشی اراضی در مزارع سنتی اراضی شالیزاری وجود نداشت طرح تجهیز و نوسازی اراضی شالیزاری به صورت کامل و با همه ملحقات طرح در روستای نوایی محله فریدون‌کنار اجرایی شد، خاطرنشان کرد: این طرح به عنوان یک پایلوت ملی است تا در جایگاه یک کار ترویجی مورد توجه قرار گیرد.

کد خبر 750896

دیگر خبرها

  • امحای ۹۰ هکتار از مزارع آبیاری شده با فاضلاب در شیراز آغاز شد
  • بازار سیب‌زمینی، پیاز و گوجه‌فرنگی تامین است
  • آزادسازی سه هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان تبریز
  • تولید ۲۴ هزار تن توت فرنگی در بابلسر
  • سیل و تگرگ، جان مزارع کازرون را گرفت + تصاویر
  • ۶۰ هزار هکتار شالیزار مازندران تجهیز و نوسازی شد
  • آغاز برداشت گل گاو زبان در شهرستان املش
  • توت فرنگی مازندران چشم انتظار صنایع تبدیلی/ کام شیرین واسطه ها
  • برداشت گل محمدی از ۵۰۰ هکتار از گلزار‌های خراسان شمالی
  • برداشت گوجه سبز از باغ های سرخه