Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، قدرت موشکی جمهوری اسلامی که امروزه به عنوان یکی از مولفه‌های قدرت کشورمان در جهان مطرح است، قدرتی است که ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی به صورت عاریه‌ای از کشور‌های دوست و همسایه برای مقابله با دشمن بعثی در جگ هشت ساله به دست آمد، اما با تلاش‌های متخصصان در دوران دفاع مقدس این دانش در سال‌های جنگ کم کم رنگ و بوی بومی به خود گرفت و تلاش‌هایی نیز برای ساخت موشک‌های بومی انجام شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاخص‌ترین فردی که در ایجاد و توسعه قدرت موشکی ایران نقش بسزایی داشت، سردار شهید حاج حسن طهرانی مقدم است؛ او به همراه دیگر متخصصان جوان  کشورمان با پایان جنگ تحمیلی، طراحی و ساخت انواع موشک‌های بومی را در دستور کار قرار دادند. طیف موشک‌های بومی از موشک‌های کوتاه برد آغاز شد و کشورمان امروزه به موشک‌هایی دست یافته است که نه تنها مرز‌های خود را تحت پوشش قرار می‌دهد بلکه سایه این موشک‌ها بر روی رژیم صهیونیستی نیز افتاده است.

این موشک‌های به قدری در افزایش قدرت بازدارندگی ایران موثر هستند که کشور‌هایی که روزی ایران را تهدید به حمله می‌کردند امروز دیگر جرئت تکرار این تهدیدات را ندارند. یکی از این موشک‌ها، موشک بالستیک قیام است که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در حمله به پایگاه عین الاسد در عراق از آنها استفاده کرد.

مشخصات فنی موشک قیام

موشک بالستیک میان بُرد قیام روز ۲۹ مرداد سال ۱۳۸۹ همزمان با افتتاح رسمی نیروگاه اتمی بوشهر و با حضور مسئولان دفاعی کشورمان رونمایی شد. هر کدام از موشک‌ها و تسلیحات با یک ایده خاص ساخته می‌شوند، به گفته فرماندهان نظامی کشورمان این موشک با ایده پردازی سردار طهرانی مقدم و برای نابودکردن رژیم صیهونیستی ساخته شده است. موشک قیام برای نخستین بار در رزمایش اقتدار ولایت  آزمایش شد.

بسیاری از کارشناسان ساخت این موشک را حاصل تجربه ۲۵ ساله ایران در حوزه هوافضا و دروازه ورود ایران به عرصه جدیدی در ساخت موشک‌های بالستیک است.

مشخصات فنی موشک قیام

طول این موشک در حدود ۱۱/۵ متر، قطر آن در حدود ۹۰ سانتی متر و وزن کلی آن نیز بیش از ۶ تُن است که کلاهک موشک قیام در حدود ۶۵۰ کیلوگرم تخمین زده می‌شود. موشک قیام یک موتور تک مرحله‌ای سوخت مایع دارد که با استفاده از این سوخت و موتور تک مرحله‌ای خود می‌تواند به سقف پروازی ۲۰۰ کیلومتری برسد. بُرد این موشک در حدود ۸۰۰ کیلومتر برآورد می‌شود که با این بُرد می‌تواند تا نزدیکی دریای مدیترانه و رژیم صهیونیستی برسد.

این موشک ویژگی‌های منحصر به فردی دارد که یکی از آنها عدم امکان ردیابی، شناسایی و مورد اصابت قرار گرفتن موشک قیام توسط سیستم‌های ضد موشکی دشمن است. دلیل این کار هم استفاده از آلیاژ خاص و جذب کننده امواج راداری است که سبب شده تا دشمنان نتوانند این موشک را رهگیری کرده و مورد اصابت قرار دهند. کلاهک این موشک نیز از نوع سه تکه MIRV ساخته شده است.

کلاهک بارانی قیام، عامل انهدام چند برابری دشمن

موشک قیام از ابتدای ساخت و رونمایی خود در سال ۱۳۸۹ علاوه بر اینکه توانایی انهدام اهداف از طریق کلاهک شدید الانفجار را دارد، در سال‌های اخیر به کلاهک بارانی نیز مجهز شده است. مزیت کلاهک‌های بارانی نسبت به سایر کلاهک‌ها این است که موشک‌های مجهز به کلاهک‌های بارانی علاوه بر افزایش سطح و قدرت انهدام می‌توانند اهدافی مانند باند‌های فرودگاه‌ها، پایگاه‌های وسیع دشمن، مناطق مسکونی، آشیانه جنگنده‌ها، سیلو‌های موشک که در چند نقطه جمع شده اند را به صورت کامل منهدم کند.

موشک قیام، یک موشک بالستیک بدون بالک

یکی از نکاتی که در طراحی موشک‌های متفاوت به ویژه موشک‌های بالستیک مورد توجه قرار می‌گیرد وجود بالک و یا عدم وجود آن است. البته عموما موشک‌ها در دنیا با بالک ساخته می‌شوند و عدم وجود بالک است که از لحاظ فنی، نداشتن بالک برای یک موشک بلند برد بسیار قابل توجه و حائز اهمیت است. این فناوری به قدری مهم است که در دنیا کمتر کشوری وجود دارد که توانایی طراحی و ساخت موشک‌های بدون بالک با برد بالای هزار کیلومتر را داشته باشند و اینکه کشوری مانند جمهوری اسلامی با وجود تحریم‌های گسترده و سنگین توانسته به این دانش دست پیداکند به این معناست که کشورمان در این حوزه به لبه فناوری رسیده و صنایع موشکی آن پیشرفت بسیاری داشته است.

موشک‌های بدون بالک مانند موشک قیام چند مزیت دارند نخست سرعت بالای حرکت موشک است که این امکان را به پرتاب کننده آن می‌دهد که بتواند در مدت زمانی کوتاه تعداد موشک‌های بسیاری را به سمت دشمن شلیک کند. دومین مزیت این نوع موشک‌ها قابلیت شلیک آن‌ها از انواع مختلف پرتابگر‌های موجود در دنیاست.

مورد بعدی در بررسی موشک‌های بدون بالک این است که بالک‌ها عامل بسیار مهمی در تعادل موشک‌ها به هنگام حرکت محسوب می‌شوند. پس حذف بالک از موشک‌ها یعنی اینکه هدایت این نوع موشک‌ها نسبت به موشک‌های بالک دار کار سخت تری است؛ بنابراین نداشتن بالک در موشک قیام، به این معناست که جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از قدرت‌های موشکی به پیشرفت مهمی در زمینه سیستم‌های هدایتی موشک دست پیداکرده است.

شباهت موشک‌های قیام و شهاب ۲

هنگامی که به شکل موشک قیام نگاه می کنیم، شباهت‌های بسیاری را بین این موشک با موشک شهاب ۲ می‌بینیم. ممکن است که بین این دو شباهت بسیاری وجود داشته باشد اما چندین تفاوت مهم و اساسی بین این دو وجود دارد. زیرا ابعاد و طول بیشتری داشته و برد این موشک هم ۳۰۰ کیلومتر بیشتر از شهاب ۲ است، همچنین بالک‌های معمول شهاب ۲ نیز در ساختار قیام وجود ندارد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

از حیث استفاده موشک قیام از فناوری جدیدتر نسبت به شهاب ۲، این احتمال وجود داد که در سال های آینده موشک قیام با موشک شهاب ۲ جایگزین شود.

قیام موشکی ایران بر علیه آمریکا با موشک قیام 

پس از شهادت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی، نیروی هوافضای سپاه با حملات سنگین موشکی به پایگاه عین الاسد در عراق محل اجتماع نیرو‌های ارتش تروریستی آمریکایی را در پاسخ به ترور جنایتکارانه سردار سپهبد شهید قاسم سلیمانی و همرزمانش در نیمه شب چهارشنبه ۱۸ دی ماه ۹۸ مورد هدف قرار داد.

در جریان این حمله طبق معمول یگان‌های موشکی زمین به زمین سپاه در نوک پیکان تهاجم بودند. بر اساس تصاویری که تا به این لحظه منتشر شده است دو نوع موشک قیام و موشک‌هایی از خانواده فاتح در این حمله استفاده شده است. هدف اول پایگاه عین الاسد در استان الانبار و هدف دوم پایگاه نظامیان آمریکایی در اربیل عراق بوده است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دفاع مقدس جنگ تحمیلی هوافضای سپاه موشک بالستیک عین الاسد موشک قیام موشک ها شهاب ۲

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۰۳۵۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ناو موشکی سپاه؛ مجهز به موشک‌های بالستیک دوربرد

ناو اقیانوس‌پیمای «شهید مهدوی» نیروی دریایی سپاه پاسداران به تازگی با عبور از مدار صفردرجه (خط استوا) وارد نیمکره جنوبی زمین شد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، این اولین ماموریت دوربرد دریایی سپاه از لحاظ طی مسافت و نوع ماموریت است که به نام ناو شهید «نادر مهدوی» ثبت می‌شود.

ناو لجستیکی شهید مهدوی یک ناو جنگی ساخت جمهوری اسلامی ایران است که در نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی فعال است، این ناو در یک مراسم رسمی در ۱۸ اسفند سال ۱۴۰۱ به سازمان رزم نیروی دریایی سپاه پاسداران در خلیج فارس الحاق شد.

نامگذاری این ناو براساس فرمانده ایرانی؛ نادر مهدی صورت پذیرفته است که در سال ۱۳۶۶ خورشیدی و در جنگ نفتکش‌ها توسط نیروی دریایی ارتش ایالات متحده آمریکا به شهادت رسیده بود.

ناو شهید مهدوی، اما چه ویژگی‌هایی دارد که آن را نسبت به سایر نمونه‌های خود در کشور متمایز می‌کند.

ناو اقیانوس‌پیمای شهید مهدوی که در اسفند ۱۴۰۱ به نیروی دریایی سپاه الحاق شده به نوعی بیش از ۲۱۰۰ تُن وزن دارد و یک پایگاه دریایی متحرک به طول ۲۴۰ متر، عرض ۳۲ متر، تناژ سبک ۱۴ هزار تن، ظرفیت بارگیری ۴۱ هزار تن تجهیزات و ادوات است که قابلیت پیمایش دریانوردی ۱۸ هزار هزار مایل دریایی با سرعت ۱۸ گره را دارد.

این ناو مجهز به تجهیزات رزم دریایی و هوایی، دارای رادار آرایه فازی سه بعدی، موشک‌های سطح به سطح، سطح به هوا، سامانه‌های مخابراتی یکپارچه بسیار پیشرفته جنگال و موشک کروز دریایی با برد بیش از ۷۰۰ کیلومتر، قابلیت حمل و نشست و برخاست بالگردها، پهپاد‌ها و آبگیری و به آب‌اندازی شناور‌های مختلف که بازسازی و تغییر کاربری کاربرد جدید آن توسط جوانان متخصص، مؤمن و انقلابی کشور عزیزمان طراحی و عملیاتی شده است.

این ناو انواع رادار‌های پیشرفته نظیر رادار سه‌بعدی، سامانه‌های موشکی، سطح به سطح، سطح به هوا و سامانه سوم خرداد و سایر سامانه‌های مخابراتی پیشرفته را داراست و در نوع خود از جمله ناو‌های خاص کشور محسوب می‌شود.

علاوه بر این، ناو شهید مهدوی اولین شناور ایرانی مجهز به موشک‌های بالستیک دوربرد است.

در بهمن ماه سال گذشته، خبر رسمی شلیک موشک بالستیک از روی این شناور منتشر شد و طبق تصاویری که نیروی دریایی سپاه منتشر کرد، ۲ موشک بالستیک با برد تقریبی ۱۷۰۰ کیلومتر از داخل ۲ کانتینر به سمت اهداف خود شلیک شدند.

سردار علیرضا تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در ارتباط با ناو شهید مهدوی تصریح کرد: ناو اقیانوس پیمای رزمی، اطلاعاتی و پشتیبانی شهید مهدوی به مثابه یک شهر دریایی متحرک است که با تمام تجهیزات و امکانات لازم آماده انجام مأموریت‌های اقیانوسی برای ایجاد امنیت پایدار در خطوط مواصلاتی دریایی، حفاظت و صیانت از منابع و منافع کشور جمهوری اسلامی و ملت قهرمان ایران، امدادرسانی به ناوگان تجاری و صیادی جمهوری اسلامی و کشور‌های منطقه و درخواست‌کننده و حضور در آب‌های دور دست است.

سردار تنگسیری این را هم گفت که ناو اقیانوس پیمای شهید نادر مهدوی قابلیت حمل و عملیاتی کردن انواع بالگردها، پهپادها، شناور‌های تندرو موشک انداز و سامانه‌های موشکی، پدافندی و راداری را داراست و با پیوستن این شناور سنگین به ظرفیت‌های نیروی دریایی سپاه، ماموریت دریادلان سپاه برای حضور مقتدر در آب‌های دوردست، آغاز شده است.

سرلشکر سلامی، فرمانده کل سپاه نیز با اشاره به این توانمندی در نیروی دریایی سپاه، گفت: ناو‌های اقیانوس‌پیمای ما می‌توانند در هر نقطه‌ای از اقیانوس‌ها ظاهر شوند و طبیعتاً وقتی می‌توانیم از آن‌ها موشک شلیک کنیم، هیچ نقطه امنی برای قدرتی که بخواهد برای ما ناامنی ایجاد کند، وجود ندارد.

دیگر خبرها

  • شلیک ۵۰ موشک از جنوب لبنان به الجلیل در موج جدید حملات حزب الله
  • فلسطین کرونیکل: پاتریوت آمریکا در برابر بالستیک ایرانی به هیچ کاری نیامد
  • حمله موشکی مقاومت عراق به بندر اشغالی حیفا
  • ناو موشکی سپاه؛ مجهز به موشک‌های بالستیک دوربرد
  • واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران/ مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور/ حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه/ رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق
  • شناور موشکی سپاه از خط استوا گذشت
  • حمله موشکی به پایگاه آمریکا در شرق سوریه
  • دولت علاوه بر کنترل قیمت‌ها، اخلال گران اقتصادی را معرفی کند
  • قسام مواضع اشغالگران در کیبوتس نیریم را هدف قرار داد
  • حمله موشکی از عراق به مقر موساد در تل آویو