Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@08:34:19 GMT

نگاه روسیه به آفریقا برای گسترش اقتدار نظامی‌اش

تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۰۳۸۲۸

نگاه روسیه به آفریقا برای گسترش اقتدار نظامی‌اش

"در کنار اتهام مداخله سایبری در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و ادعای هک تحقیقات کروناویروس، به نظر می‌رسد حالا کرملین با مورد اتهامی جدیدی مواجه است: گسترش قدرت سخت و نرم خود و جلوگیری از سقوط دولت‌های خودکامه در قاره آفریقا."

به گزارش ایسنا، پایگاه خبری دیلی بیست با بیان این مطلب نوشته است: هفته گذشته روزنامه آلمانی «بیلد» با هشدار درباره رشد نفوذ روسیه در آفریقا، به یک گزارش محرمانه از وزارت خارجه آلمان اشاره کرد که براساس آن، روسیه توافق‌هایی را با شش کشور آفریقایی برای ساخت پایگاه‌های نظامی در خارج از جمله در مصر و سودان نهایی کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نظر می‌رسد یک روزنامه روسی خصوصی و طرفدار کرملین در پاسخی غیر رسمی، این گزارش را نادرست خوانده و تاکید کرد که غرب به گرم شدن روابط تجاری آن حسودی می‌کند.

در همین حال، ولادیمیر پوتین هم تمایلش را برای گسترش نفوذ کرملین در سراسر جهان و تبدیل آفریقا به منطقه اولویت‌دار برای همکاری نظامی پنهان نکرده است. به گفته کارشناسان حامی کرملین، روسیه با عقد توافق‌های نظامی با کشورهای آفریقایی، تلاش دارد تا با این سیستم امنیتی مدرن "منطبق" شده و با چین و ایالات متحده رقابت کند.

بازگشت نظامی روسیه به آفریقا درست بعد از درگیری در اوکراین در سال ۲۰۱۴ آغاز شد. مسکو توافق‌های همکاری با بیش از ۲۰ کشور از جمله ماداگاسکار، آنگولا، جمهوری آفریقای مرکزی، نیجریه، سیرالئون، زیمبابوه و تانزانیا امضا کرد. براساس گزارش موسسه پژوهش صلح بین‌المللی استکهلم، الجزایر بزرگترین دریافت‌کننده مهمات در آفریقاست و بعد از آن مصر، سودان و آنگولا قرار دارند. بسیاری از این کشورها چندین دهه با اتحاد جماهیر شوروی همکاری داشتند. هواپیماهای شناسایی ارتش شوروی، نظیر تی‌یو-۹۵اس و تی‌یو-۱۴۲اس، از لوآندا پایتخت آنگولا به عنوان پایگاهی برای تضعیف زیر دریایی‌های آمریکا در اقیانوس اطلس جنوبی استفاده می‌کنند.

اتحاد جماهیر شوروی هم با رهبران مارکسیست آنگولا همکاری داشت و از مداخله نظامی کوبا در آنگولا که از ۱۹۷۵ تا ۱۹۹۱ ادامه یافت، حمایت کرد و با این اقدام روابط میان مسکو و واشنگتن بر سر مسائل آفریقا تیره و تار شد.

الکساندر گولتس، کارشناس نظامی مستقل روسی معتقد است که سیاست انزواطلبی دونالد ترامپ عامل این اقدامات روسیه است. به گفته او، کنار کشیدن آمریکا کار روسیه را بر گسترش فعالیتش در خاورمیانه و آفریقا "آسان" کرد.

این کارشناس نظامی به دیلی بیست گفت: می‌توانیم ببینیم که افسران نظامی روسیه در جمهوری آفریقای مرکزی کار می‌کنند، می‌بینیم که چطور مسکو فعالیت‌های نظامی خود را در کمپین‌های ماجراجویانه در سوریه و لیبی افزایش می‌دهد، در حالی که ترامپ ترجیح می‌دهد عقب بایستد.

گولتس تاکید کرد: با تکرار اقدام رهبران شوروی که چندین دهه با توسعه‌طلبی تهدید کرد، روسیه تلاش دارد تا ایالات متحده و خصوصا چین را متقاعد کند که می‌تواند در آفریقا رقابت کند. اما این بار، بیشتر مساله اقدامات روانی از سوی پوتین است تا ایدئولوژیکی.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: روسيه آفريقا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۰۳۸۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی راه‌های گسترش همکاری دانشگاه صنعتی شریف با دانشگاه‌های عراق

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه صنعتی شریف در راستای پیشبرد و گسترش همکاری‌ و تعاملات بین‌المللی در حوزه‌های علمی، پژوهشی و دانشگاهی با عراق، هیئت اعزامی از دانشگاه صنعتی شریف به ریاست دکتر موسوی رئیس دانشگاه شریف، به کشور عراق سفر کردند.

در این سفر چند روزه دکتر موسوی و هیئت همراه ایشان با محسن المندلاوی سرپرست پارلمان عراق و نایب رییس اول پارلمان عراق و رئیس هیئت امنای دانشگاه الفراهیدی، رئیس دانشگاه بغداد و سفیر ایران در عراق دیدار و گفتگو کردند.

در نشست‌های جداگانه‌ای که با مسؤولین این دو دانشگاه صورت گرفت؛ ساز و کارها، نحوه گسترش همکاری‌های بین‌المللی در حوزه‌های مختلف علمی، پژوهشی و دانشگاهی، وضعیت و جایگاه دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه بغداد و الفراهیدی از جمله مواردی بود که در این جلسات مطرح و تبادل نظر شد.

هیات اعزامی دانشگاه شریف با حضور در سفارت کشورمان در عراق با محمدکاظم آل‌ صادق، سفیر ایران دیدار و گفت ‌و گو کردند. در این دیدار نحوه حضور دانشگاهی و فناورانه دانشگاه صنعتی شریف به جامعه آموزش عالی عراق از اهم موضوعاتی بود که مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

کد خبر 6097208

دیگر خبرها

  • دینگونک؛ هیولایی مرموز که استعمارگران را می‌ترساند! (+عکس)
  • بررسی راه‌های گسترش همکاری دانشگاه شریف با دانشگاه‌های عراق
  • ترکیه تجارتش با چین، هند و آفریقا را جایگزین رژیم صهیونیستی می‌کند
  • طالبان به دنبال گسترش همکاری‌های اقتصادی با ترکیه
  • ادامه پیشروی های گسترده ارتش روسیه با تصرف یک شهر دیگر/ پیش بینی روزهای سخت در انتظار ارتش اوکراین
  • مرکز ملی مغز با هدف گسترش خدمات در زمینه علوم شناختی راه‌اندازی می‌شود
  • بررسی راه‌های گسترش همکاری دانشگاه صنعتی شریف با دانشگاه‌های عراق
  • کاخ سفید: کمک نظامی اخیر به کی‌یف حملات روسیه را متوقف نمی‌کند
  • نگاه ویژه ایران به توسعه همکاری با آفریقا
  • اندیشکده آمریکایی بررسی کرد؛ رشد خیره‌کننده ایران در بازار تسلیحات پیشرفته جهانی