Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-07@02:22:44 GMT

چهار تذکر مهم درباره کووید ۱۹

تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۰۶۹۴۷

چهار تذکر مهم درباره کووید ۱۹

بسیاری از کشورها در سراسر جهان این روزها شاهد مواردی از شیوع بیماری کووید ۱۹ ناشی از کروناویروس جدید هستند و تعدادی از آنها نیز همه‌گیری‌های گسترده‌ای را تجربه می‌کنند.

به گزارش ایمنا، هرچند مقامات در برخی کشورها از جمله چین روند همه‌گیری را تحت کنترل درآورده‌اند اما به دلیل غیرقابل پیش‌بینی بودنِ شرایط، کارشناسان و مسئولان بهداشتی به مردم توصیه می‌کنند که همواره جدیدترین اخبار و یافته‌های پزشکی را از منابع معتبر و سازمان‌های رسمی دنبال نمایند تا به اطلاعات صحیح و مفید برای مهار هرچه بیشتر بیماری و حفظ سلامت خود و دیگران دست پیدا کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از ابتدای آغاز این همه‌گیری سازمان جهانی بهداشت (WHO) همواره داده‌ها و نتایج تحقیقات پزشکی و علمی را به طور گسترده و فراگیر اطلاع‌رسانی کرده و تاکید بر تشخیص صحیح اطلاعات درست از باورهای غلط و رایج عمومی دارد.

به همین منظور در میان دستورالعمل‌های بهداشتی مرتبط با کووید ۱۹ به نقل از سایت این سازمان چهار نکته مهم در مورد این بیماری یادآوری شده تا هرچه بیشتر به افراد در اقدامات پیشگیرانه صحیح و مناسب کمک کند:

۱. شست و شوی بینی با آب‌نمک از ابتلاء به کووید ۱۹ پیشگیری نمی‌کند

هیچ مدرک پزشکی دال بر اینکه شستن منظم بینی با آب‌نمک از افراد در برابر کروناویروس جدید محافظت می‌کند، وجود ندارد. هرچند برخی مطالعات محدود نشان می‌دهد که این کار می‌تواند به بهبود سریع‌ترِ سرماخوردگی معمولی کمک کند اما هیچ مطالعه‌ای نشان نداده است که روش فوق در پیشگیری از عفونت‌های دستگاه تنفسی موثر باشد.

۲. کروناویروسِ عامل کووید ۱۹ از طریق نیش پشه منتقل نمی‌شود

در مورد انتقال کروناویروس از طریق نیش پشه تا به امروز هیچ مدرک و دلیل پزشکی به دست نیامده است.

۳ - مگس خانگی عامل انتقال ویروس کرونا نیست

همچنین هیچ شواهد یا اطلاعات پزشکی مبنی بر اینکه ویروس کرونا از طریق مگس خانگی منتقل می‌شود، وجود ندارد.

۴. همه افراد در همه سنین می‌توانند به ویروس کرونا آلوده شوند

هم افراد سالمند و هم جوانان به این ویروس آلوده می‌شوند. در هر دو گروه سنی، اشخاصی که بیماری مزمن و زمینه‌ای نظیر آسم، دیابت و بیماری قلبی دارند (که البته اغلبِ جوانان از وجود فاکتورهای خطرزای این امراض در خود بی‌خبر هستند) بیشتر با خطر تشدید بیماری مواجه می‌شوند.

بنا به گزارش ایسنا، بنابراین سازمان جهانی بهداشت توصیه می‌کند همه گروه‌های سنی برای حفاظت از خود در برابر کرونا باید تمام نکات و پروتکل‌های بهداشت فردی نظیر شست و شوی منظم دست‌ها و بهداشت تنفسی را رعایت کنند. مهمترین راه انتقال این ویروس تاجدار ترشحات بزاق و بینیِ فرد آلوده است که از طریق عطسه، سرفه و حتی صحبت کردن در فضای اطراف او پراکنده می‌شود.

همچنین فردِ سالم ممکن است با لمس سطوح آلوده و سپس لمس چشم‌ها، بینی یا دهان با دست‌های آلوده و پیش از شستن آنها، ویروس را به بدن خود راه دهد. بنابراین برای محافظت از خود به عنوان نخستین و مهم‌ترین دستورالعمل‌های بهداشتی حتماً فاصله اجتماعی از دیگران را حفظ کنید، ماسک بزنید، سطوحی که زیاد با آنها در تماس هستید ضدعفونی کنید، دست‌های خود را به طور منظم بشوئید و از لمس چشم و بینی و دهان با دست‌ها جدا پرهیز کنید.

کد خبر 437891

منبع: ایمنا

کلیدواژه: کووید ۱۹ بیماری نکات بهداشتی فاصله اجتماعی ضدعفونی سازمان بهداشت جهانی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق کووید ۱۹ دست ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۰۶۹۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هزینه‌های درمان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی زاهدان رایگان شد

 محمدکاظم مومنی، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: طبق ابلاغ وزارت بهداشت تمامی بیمارستان‌های دولتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان موظف هستند پذیرش، بستری، اعمال جراحی، اقدامات تشخیص و درمانی، دارو و ترخیص کودکان زیر ۷ سال که دارای بیمه هستند را به صورت رایگان انجام دهند.

وی ادامه داد: خدمات دارویی قابل ارائه به کودکان زیر ۷ سال که به صورت سرپایی در بیمارستان‌ها انجام شود رایگان نیست.

وی افزود: رایگان شدن درمان کودکان زیر ۷ سال گامی بلند جهت حمایت از آینده سازان مملکت و خانواده‌های آنان است.

 مومنی گفت: کودک تا ۷ سالگی در معرض خطر انواع بیماری‌ها قرار دارد که ممکن است برخی از این بیماری‌ها را تا آخر عمر به همراه داشته باشد بر همین اساس باید درمان در دوران کودکی آغاز شود و به پیشگیری از بروز بیماری‌ها کمک شود.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • علت افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران چیست؟
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران/ کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند؟
  • برنامه و پیش‌بینی: نبرد سقوط لیگ با حضور چهار تیم
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران | کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند
  • رایگان شدن هزینه‌های درمانی کودکان زیر ۷ سال
  • برگزاری جلسه آموزشی پیشگیری از تب کریمه کنگو در بابل
  • هزینه‌های درمان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان‌های زاهدان رایگان شد
  • ایجاد دانشکده علوم پزشکی دامغان در بودجه ۱۴۰۳ ردیف اعتباری دارد
  • هزینه‌های درمان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی زاهدان رایگان شد
  • تغییرات آب و هوایی می‌تواند منجر به افزایش ویروس‌هایی مانند کووید شود