Web Analytics Made Easy - Statcounter

داود بدرزاده روز یکشنبه در آیین تجلیل از خبرنگاران که به مناسبت روز خبرنگار برگزار کرده بودند، به ارایه وضعیت کشاورزی شهرستان، پتانسیل ها و چالش های این بخش اشاره کرد و افزود: نظرآباد قطب کشاورزی استان است ولی بخش کشاورزی آن به اندازه تمام استان مشکلات دارد به همین لحاظ نیازمند رسانه است.
وی اظهار داشت: بخش کشاورزی شهرستان خیلی شدید با موضوعی به نام آب درگیر است زیرا منابع آب زیرزمینی آن محدود است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه بیشتر اراضی کشاورزی نظرآباد از طریق چاه های کشاورزی آبیاری می شوند، گفت: از ۱۰۷۱ حلقه چاه کشاورزی در این شهرستان، ۷۷۱ حلقه چاه مشمول فرم یک و پنج بوده و فقط ۳۰۰ حلقه چاه پروانه دار و مجاز هستند.
«چاه های فرم یک چاه های قدیمی هستند که بر اساس نظر مسوولین امور آب حدود ۲۵ مترمکعب آب در طول شبانه روز دبی دارند که فقط می تواند چهارتا پنج هزار مترمربع اراضی را آبیاری کند.
چاه های فرم ۵ نیز چاه های قدیمی هستند که باید پلمپ شوند».
وی یادآور شد: حتی در شهرستان چاه های خیلی قدیمی از دهه ۴۰ وجود دارد که هنوز تعیین تکلیف نشده است.
بدرزاده افزود: به دلیل کاهش ذخیره سفره های زیرزمینی و همچنین خطر فرونشست زمین، مدیریت امور آب به دنبال اجرای قانون عادلانه مصرف آب و سایر قوانین حفاظت از منابع آب است که در نتیجه با اجرایی شدن این قوانین چاه های بدون پروانه قدیمی پلمپ می شوند.
وی بیان داشت: در صورت اجرای این قانون، تعداد زیادی از چاه های کشاورزی از چرخه تولید خارج خواهند شد و این در حالی است که نیمی از اراضی زراعی و باغی شهرستان  با این چاه ها آبیاری می شوند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نظرآباد گفت: با توجه به وضعیت مشکل کمبود آب به ویژه در این شهرستان، یکی از برنامه های اصلی برای تعدیل این مشکل اجرا و تدوین تغییر الگوی کشت مناسب است.
وی، کشت پاییزه و  کشت گلخانه ای، نشایی و گیاهان دارویی، اجرای آبیاری نوین و کشت گیاهان مقاوم به کم آبی از جمله راهکارها مناسب کشت در شرایط کم آبی است.
بدرزاده افزود:  با  اجرای این روش ها، به اندازه حدود ۱۵۵ حلقه چاه که ۲۰ لیتر در ثانیه دبی آب دارد و در سال بالغ بر ۲۰ میلیون مترمکعب  صرفه جویی آب  صورت گرفته است
وی اضافه کرد: حدود چهار تا پنج هزار هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان نیز از آب های سطحی و روان برای آبیاری استفاده می کنند.
موضوع کشت گلخانه ای،‌ حفظ کاربری اراضی کشاورزی، آموزش و ترویج، کشت گیاهان دارویی و کشت کلزا  و توسعه واحد های دامی از دیگر موضوعاتی بود که در این نشست به آن اشاره شد.
شهرستان نظرآباد دارای ۲۳ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی  بوده و قطب دامپروری استان و کشور می باشد.
از جمعیت ۱۶۰ هزار نفری شهرستان نظرآباد، حدود ۳۰  هزار نفر به صورت مستقیم و ۶۰ هزار نفر به صورت غیرمستقیم در بخش کشاورزی فعال هستند.

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی کم آبی روز خبرنگار نظرآباد استان البرز

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی کم آبی روز خبرنگار نظرآباد استان البرز وزارت جهاد کشاورزی کم آبی روز خبرنگار نظرآباد استان البرز اراضی کشاورزی حلقه چاه چاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۰۶۹۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۶ هزار هکتار از اراضی پلدختر زیر کشت محصولات کشاورزی رفت

به گزارش خبرنگار مهر، شمس‌الدین جمشیدی امروز چهارشنبه در ستاد برداشت محصولات کشاورزی پلدختر، اظهار داشت: ۵۶ هزار و ۴۰۰ هکتار اراضی شهرستان پلدختر زیر کشت محصولات کشاورزی رفت.

وی اظهار کرد: سطح زیر کشت قابل‌برداشت حدود ۲۹ هزار هکتار شامل گندم آبی و دیم، ۲۰ هزار هکتار جو دیم و هفت هزار و ۴۰۰ هکتار کلزا در شهرستان است.

مدیر جهاد کشاورزی پلدختر، افزود: چهار کمیسیون در پلدختر و یک کمیسیون در شهرستان معمولان کار خرید محصولات مازاد بر مصرف شهرستان را به عهده دارند.

جمشیدی، افزود: پیش‌بینی تولیدات کشاورزی شهرستان حدود ۷۰ هزار تن انواع محصولات زراعی است و حدود ۳۲ هزار تن گندم به‌صورت تضمینی خریداری می‌شود.

وی گفت: نرخ خرید گندم تضمینی هر کیلوگرم ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان و کلزا ۳۵ هزار تومان است.

مدیر جهاد کشاورزی پلدختر، افزود: مشکلات اساسی شهرستان‌های پلدختر و معمولان نبود جاده‌های دسترسی است که متأسفانه جهاد کشاورزی شهرستان هیچ‌گونه ماشین‌آلاتی ندارد و دراین‌رابطه نیاز به همکاری دیگر دستگاه‌های شهرستان از جمله راهداری که سال‌های گذشته به طور ویژه مساعدت داشتند، احساس می‌شود.

جمشیدی، یادآور شد: میزان نیاز سوخت کمباین‌های فعال حدود ۹۶۰ هزار لیتر است که توسط شرکت فرآورده‌های نفتی تأمین خواهد شد.

وی افزود: پنج اکیپ، کارن نظارت بر برداشت را انجام می‌دهند و اواخر اردیبهشت برداشت در مناطق جنوبی شهرستان آغاز خواهد شد.

مدیر جهاد کشاورزی پلدختر، گفت: این مدیریت آمادگی کامل برای برداشت و خرید محصولات کشاورزی شهرستان که نتیجه زحمات حدود ۹ ماهه کشاورزان است را دارد و امید است به طور مطلوب صورت گیرد.

کد خبر 6087702

دیگر خبرها

  • آغاز برداشت گندم در جنوب سیستان و بلوچستان
  • آغاز برداشت گندم از سطح سه هزار و ۵۰۰ هکتار از زمین‌های زراعی شهرستان بمپور
  • برداشت کلزا در بهبهان
  • آغاز برداشت گندم از زمین‌های زراعی شهرستان بمپور
  • 39 تغییر کاربری غیر مجاز در ساری قلع و قمع شد
  • ۳۹ تغییر کاربری غیر مجاز در ساری قلع و قمع شد
  • بایدن: اوکراین نیمی از اراضی خود را از روسیه پس گرفته است
  • برگزاری همایش روز ملی گندم و نان در نظرآباد
  • تخریب ۹ بنای غیرمجاز در اراضی کشاورزی قزوین
  • ۵۶ هزار هکتار از اراضی پلدختر زیر کشت محصولات کشاورزی رفت