Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس جمهور افغانستان در حالی مسئولیت آزادی ۴۰۰ زندانی مورد مجادله طالبان را بدوش لویه‌جرگه انداخت که کارشناسان معتقدند که با توجه به اختلاف مواضع طالبان و قطعنامه این نشست، مذاکرات موفقیت‌آمیز نخواهد بود. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، لویه‌جرگه مشورتی صلح افغانستان امروز (یکشنبه 19 مرداد) در سومین روز کاری‌اش با تصویب یک قطعنامه 25 ماده‌ای ضمن موافقت با آزادی 400 زندانی طالبان، که گفته می‌شد به دلایل حقوقی امکان آزادی آن‌ها وجود ندارد، چشم‌اندازی را برای دولت افغانستان در مذاکرات با این گروه ترسیم کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«اشرف غنی» رئیس جمهور افغانستان که پیش از صدور فرمان لویه‌جرگه برای تعیین سرنوشت 400 زندانی باقیمانده طالبان، 5100 عضو این گروه را آزاد کرده بود پس از صدور این قطعنامه گفت: امروز من حکمی را امضا می‌کنم که در عمر امضا نمی‌توانستم، زیرا آزادی این زندانیان فراتر از صلاحیت من بود؛ حال بر اساس اجماع و تصمیم اخلاقی شما، من حکم آزادی این 400 زندانی را امضا کرده و آن‌ها را آزاد می‌سازم.

پیش از این برخی کارشناسان با تاکید بر اینکه آمریکا خواستار آزادی زندانیان باقیمانده طالبان است و گزینه آزاد نکردن این زندانیان برای دولت افغانستان وجود ندارد، فراخوان غنی برای تشکیل لویه‌جرگه 3 هزار و 200 نفری با بودجه 4.3 میلیون دلاری جهت تصمیم‌گیری در این باره را بیهوده خوانده بودند.

کارشناسان با "فرمایشی" خواندن این نشست می‌گویند که اشرف غنی که پیروزی‌اش در هر دو دور ریاست جمهوری این کشور به دلیل تقلب گسترده بحث‌برانگیز بوده، دچار بحران مشروعیت است و تلاش کرده تا با برگزاری این نشست نظراتش را به عنوان تصمیمات لویه‌جرگه گنجانده و از این طریق برای اقداماتش در روند صلح کسب حمایت نماید.

دلیل برگزاری لویه‌جرگه مشورتی صلح چه بود؟

«مایکل کوگلمن» عضو ارشد اندیشکده «ویلسون» می‌گوید که آمریکا خواستار آغاز هرچه زودتر مذاکرات بین‌الافغانی است تا مجبور نباشد با گزینه‌های بد خروج نیروها از افغانستان مواجه شود، جنگی که پس از دو دهه همچنان ادامه دارد و پایانی نیز برای آن دیده نمی‌شود.

مزیت ایجاد لویه‌جرگه برای غنی این است که وی که خود در تقابل با آمریکایی‌ها قادر به اقناع آنان مبنی بر عدم آزادی زندانیان طالبان نگردیده بود از این طریق بار مسئولیت را به دوش مردم افغانستان انداخته و لذا دیگر نمی‌توان او را بطور کامل مقصر تصمیماتی دانست که اتخاذ می‌شود زیرا این تصمیمات منعکس کننده یک اجماع گسترده است.

کارشناسان بر این باورند که دونالد ترامپ برای افزایش شانس پیروزی‌اش در انتخابات ماه نوامبر در نظر دارد تا از هر طریق ممکن و اعطای امتیازات گسترده به طالبان به توافق با این گروه دست پیدا کرده و با تبلیغات رسانه‌ای این توافق را به مثابه یک پیروزی سیاسی در کارنامه سیاسی دولتش ثبت کند.

از سوی دیگر، رئیس جمهور افغانستان که مخالف خروج نیروهای خارجی از افغانستان است تلاش داشت تا با برگزاری لویه جرگه و تاخیر در روند مذاکرات، خروج نیروها را تا زمان انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به امید پیروزی «جو بایدن» به تاخیر بیاندازد. وی که درگیر مشکلات و اختلافات داخلی نیز است تلاش دارد تا با تعویق مذاکرات و خریدن زمان این مشکلات را به حداقل برساند تا دولت با یک موضع واحد و نیز کسب حمایت حداکثری کشورهای خارجی بر سر میز مذاکرات حاضر شود.

آیا مذاکرات بین‌الافغانی موفقیت‌آمیز خواهد بود؟

مذاکرات بین‌الافغانی برای تعیین نظام سیاسی آینده افغانستان قرار است بین دولت افغانستان، احزاب و جریان‌های سیاسی و طالبان برگزار شود و غنی مطمئن است نتیجه این مذاکرات چه برقراری نظام جمهوری باشد و چه برپایی امارت اسلامی طالبان، به معنی پایان کار دولت وی خواهد بود.

غنی در چند ماه اخیر بارها مسئله ادغام طالبان به بدنه نظام کنونی افغانستان را مطرح کرده، حال آنکه طالبان دولت را نامشروع و غیراسلامی خوانده و همواره تصریح کرده که خواستار حاکمیت "نظام اسلامی" در این کشور است.

«ذبیح‌الله مجاهد» سخنگوی طالبان پیش از این تاکید کرده بود که این گروه نمی‌خواهد جزیی از دولت افغانستان باشد و در آن ادغام و یا شریک شود. وی تصریح کرد بود: «پس از ایجاد نظام اسلامی تمام افغان‌ها باید جزو این نظام شوند و ما نیز نقش خود را خواهیم داشت.»

در ماده پنجم قطعنامه منتشر شده توسط لویه‌جرگه مشورتی صلح، که برخی کارشناسان آن را تصمیمات اشرف غنی می‌دانند، مسئله تامین آتش‌بس پایدار در حالی مطرح شده که طالبان برای امتیازگیری حداکثری بحث درباره این موضوع را به مذاکرات بین‌الافغانی موکول کرده است.

ماده دهم قطعنامه همچنین به توقف درگیری‌ها تاکید دارد، در حالیکه طالبان اقدام نظامی را برای افزایش قدرت و تاثیرگذاری در میز مذاکرات بسیار مهم می‌داند.

سخنگوی طالبان: ایران مایل است بحران افغانستان را حل کند/ تصمیم لویه‌جرگه مشروع نیستمتن کامل قطعنامه لویه‌جرگه مشورتی صلح/ زندانیان باقیمانده طالبان آزاد می‌شوندنظر صریح «غنی»: طالبان وارد نظام جمهوری شودمصاحبه اختصاصی| سخنگوی دفتر سیاسی طالبان: با قانون اساسی فعلی مخالفیم/ برگزاری انتخابات در زمان اشغال مردود است

از سوی دیگر در حالیکه تلاش‌های صلح جریان دارد، اعضای این لویه‌جرگه از دولت و طالبان می‌خواهند تا خشونت‌های مسلحانه را قطع نموده و همه اختلاف‌‌ها را از راه گفت‌وگو حل‌وفصل کنند و تاکید گردیده ملت افغانستان در مورد طرفی که به ادامه خشونت‌ پافشاری کند، تصمیم قاطع خواهد گرفت.

باتوجه به این موضوعات و تاکید قطعنامه بر مواردی چون حفظ قانون اساسی، موضوع جمهوریت، قطع اقدامات مسلحانه و آتش بس پایدار و بدون قید و شرط، حتی درصورت آزادی زندانیان، احتمالاً مذاکرات بین‌الافغانی با تاخیر آغاز شود که همانا خواست غنی نیز هست و گفت‌وگوها در صورت آغاز نیز احتمالاً نتیجه‌ای در پی نخواهد داشت.

انتهای پیام/.

R1447/P/S8,87,1413/CT4 واژه های کاربردی مرتبط طالبان اخبار "افغانستان" بیشتر بخوانید... لویه جرگه و کلاف سردرگم صلح؛ آیا دولت افغانستان بدنبال آزادی طالبان است؟ چرا طالبان درخواست آتش‌بس دائم را نمی‌پذیرد؟ واشنگتن پست: طالبان به دنبال تقسیم قدرت در افغانستان نیست قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان بیشتر بخوانید... لویه جرگه و کلاف سردرگم صلح؛ آیا دولت افغانستان بدنبال آزادی طالبان است؟ چرا طالبان درخواست آتش‌بس دائم را نمی‌پذیرد؟ واشنگتن پست: طالبان به دنبال تقسیم قدرت در افغانستان نیست واژه های کاربردی مرتبط طالبان اخبار "افغانستان" پربیننده‌ترین اخبار بین الملل ۱ ‎شب ناآرام بیروت/ حمله مهاجمان به چندین وزارتخانه/ درخواست ارتش برای حفظ آرامش+ فیلم و عکس ۲ پاکستان وام یک میلیارد دلاری عربستان را پس می‌‌دهد ۳ لبنان| پشت پرده حمله عناصر مشکوک به وزارتخانه‌ها/ افشای تلاش نفوذی‌ها برای نابودی پرونده‌های فساد ۴ پیشنهاد ترکیه مبنی بر اعطای حق شهروندی به ترکمانهای لبنان ۵ مخالفت روسیه با بین المللی شدن تحقیقات درباره انفجار بیروت ۶ بازتاب انتقاد تند وزیر خارجه پاکستان از سران عربستان پس از بی‌توجهی به مساله کشمیر ۷ ابعاد بازدید رئیس‌جمهور فرانسه از ویرانه‌های بیروت / آیا ماکرون واقعا برای کمک به لبنان رفت؟ ۸ روسیه نخستین کشوری است که واکسن کرونا را ثبت می‌کند مهمترین اخبار بین الملل ‎شب ناآرام بیروت/ حمله مهاجمان به چندین وزارتخانه/ درخواست ارتش برای حفظ آرامش+ فیلم و عکس لبنان| واکنش شخصیت‌ها به ناآرامی‌های بیروت/ هدف آشوبگران جلوگیری از انجام تحقیقات مربوط به انفجار است ابعاد بازدید رئیس‌جمهور فرانسه از ویرانه‌های بیروت / آیا ماکرون واقعا برای کمک به لبنان رفت؟ افزایش احتمال فروپاشی کابینه رژیم صهیونیستی همزمان با گسترش اعتراضات علیه نتانیاهو مهمترین اخبار تسنیم روحانی:دوران کرونا را باید تا ۶ ماه آینده در نظر بگیریم/ برای اعمال محدودیت‌ها مسیر اعتدال داشته باشیم نقشه‌ انگلیسی‌ها برای حذف آسمان ایران از مسیر پروازی ایرلاین‌ها/بیانیه نهایی سانحه سقوط هواپیمای اوکراینی به‌زودی صادر می‌شود آغاز تست انسانی واکسن کرونا در ایران تا ۲ هفته آینده لبنان| واکنش شخصیت‌ها به ناآرامی‌های بیروت/ هدف آشوبگران جلوگیری از انجام تحقیقات مربوط به انفجار است لبنان| افشای تلاش‌ ۱۴ مارسی‌ها برای ایجاد هرج و مرج و تحریف افکار عمومی ضد حزب‌الله درباره ما ارتباط با ما آرشیو اخبار پیوندها بازار پربیننده‌ترین اخبار قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان ما را دنبال کنید: RSS اینستاگرام توییتر فیسبوک   آپارات   بیسفون   سروش   ویسپی   آی‌گپ
All Content by Tasnim News Agency is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

منبع: تسنیم

کلیدواژه: طالبان اخبار افغانستان طالبان اخبار افغانستان مذاکرات بین الافغانی لویه جرگه مشورتی صلح دولت افغانستان رئیس جمهور آتش بس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۰۸۷۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرکت هیات افغانستان در نشست‌های بین‌المللی

سهیل شاهین رییس دفتر سیاسی طالبان در قطر، شرکت هیات را در نشست‌های بین‌المللی و نشست‌های سازمان همکاری اسلامی مهم عنوان ‌کرده است.

وی گفت برای بازگو کردن واقعیت‌های عینی و موفق طالبان، نیاز است تا نماینده حکومت سرپرست در این نشست‌ها شرکت داشته باشد.

این در حالی‌ست که پانزدهمین نشست سازمان همکاری‌های اسلامی با نام «تقویت وحدت و همبستگی از طریق گفت‌وگو برای توسعه پایدار» امروز (شنبه) در گامبیا آغاز شده قرار است فردا نیز ادامه داشته باشد.

در این نشست در کنار سایر موضوعات درباره اوضاع افغانستان نیز بحث شود.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • وقوع انفجار در کابل
  • اجرای موفقیت‌آمیز آزمون نمونه‌های طرح پیش بسته‌بندی در خراسان جنوبی
  • رایزنی طالبان با ترکیه در کابل
  • توزیع ۲۱ هزار پاسپورت در بغلان
  • شرکت هیات افغانستان در نشست‌های بین‌المللی
  • دولت توپ کشتی پرتغالی را به زمین اژه‌ای انداخت/ مسئول رسیدگی به این پرونده قوه قضاییه است
  • کنعانی: پرده تزویر از چهره مدعیان دروغین شعار آزادی بیان برافتاده است
  • در واکنش به سرکوب دانشجویان معترض آمریکایی؛ کنعانی: پرده تزویر از چهره مدعیان دروغین شعار ‎آزادی بیان افتاده است
  • پرده تزویر از چهره مدعیان دروغین شعار آزادی بیان برافتاده است
  • مذاکرات طالبان برای صادرات نفت روسیه