Web Analytics Made Easy - Statcounter

«صباح زنگنه» روز دوشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایرنا با اشاره به همصدایی دبیر کل شورای همکاری خلیج فارس با سیاست‌های ایالات متحده آمریکا برای تداوم تحریم تسلیحاتی ایران و نامه وی در این خصوص اظهار داشت: همنوایی دبیر کل شورای همکاری خلیج فارس با آمریکا و تبلیغات و بیانیه سیاسی وی تاثیری در نظر و رویکرد کشورهای بزرگی مانند چین و روسیه ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: اگرچه کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس با چین و روسیه مراودات تجاری زیادی دارند و یا عربستان در حوزه صادرات نفت ارتباط تنگاتنگی با روسیه دارد ولی این کشورها در زمینه تسلیحاتی رقیب هستند.

کارشناس مسائل بین المللی افزود: نکته مهم این است که جمهوری اسلامی ایران بیشترین نیازمندی‌های تسلیحاتی خود را در داخل می‌سازد و تسلیحاتش هم به لحاظ قوانین بین‌الملل ممنوعه محسوب نمی‌شوند.

وی ادامه داد: از سوی دیگر بازار سلاح در دنیا بسیار بزرگ است و کشورهای حوزه خلیج فارس در مرحله اول تسلیحات خود را از آمریکا و در درجات بعد از انگلستان، فرانسه و آلمان وارد می‌کنند، بنابراین هیچ کدام از اینها تسلیحات خود را از چین و روسیه خریداری نمی‌کنند، لذا حرف این کشورها در بازار تسلیحاتی دنیا چندان خریداری ندارد.

زنگنه یادآور شد: وقتی زمان محدودیت قطعنامه تحریم تسلیحاتی علیه ایران پایان یابد،  چین و روسیه مایلند در ایران و منطقه بازاری برای خودشان داشته باشند، لذا به نظر نمی رسد به موضع گیری‌های دبیر کل شورای همکاری خلیج فارس گوش بدهند.

این کارشناس مسائل بین المللی با اشاره به رقابت چین و روسیه  با آمریکا در بازار تسلیحاتی اظهار داشت: در شرایطی که آمریکا سعی می‌کند کل بازارهای تسلیحات دنیا را در قبضه خودش داشته باشد، چین و روسیه حاضر نخواهند شد بازار خود را از دست بدهند چرا که تجارت تسلیحات بسیار سودآور است و بی رقیب شدن آمریکا در منطقه برای کشورهای بزرگی مانند چین و روسیه پذیرفتنی نیست.

صباح زنگنه در پاسخ به این پرسش که دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس چه اهدافی را از نوشتن نامه به شورای امنیت و همصدا شدن با آمریکا در تمدید تسلیحاتی ایران، دنبال می‌کند، اظهار کرد: آنها همچنان قصد دارند تنش را با جمهوری اسلامی ایران ادامه دهند، ولی باید بدانند این روش‌ها علائق مثبتی در منطقه ایجاد نخواهد کرد.

 این دیپلمات پیشین ادامه داد: دبیر کل شورای همکاری خلیج فارس تلاش می کند با این اقدام فضای تبلیغاتی بیشتری برای آمریکا در منطقه فراهم کرده و در درجه بعد دل رژیم صهیونیستی را به دست بیاورد.  این حربه‌ها اگر قدیم‌ مفید و موثر بود در شرایط کنونی به ضد منافع خودشان تبدیل خواهد شد و این کشورها نخستین کشورهایی خواهند بود که از ریختن آب به آسیاب رژیم اسرائیل ضرر خواهند کرد.

وی اقدامات و تحرکات آمریکا برای تمدید تسلیحاتی ایران را ناموفق دانست و خاطرنشان کرد: اگر آمریکا در شورای امنیت بتواند ۹ رای کسب کند، نهایتا اعتراضش در یک بیانیه خلاصه خواهد شد و نه به صورت قطعنامه و اگر قطعنامه ای مطرح شود با وتو روسیه و چین مواجه خواهد شد.

برچسب‌ها مجلس شورای اسلامی روسیه فرانسه شورای عالی امنیت ملی چین ایالات متحده آمریکا آلمان نفت شورای همکاری خلیج فارس رژیم صهیونیستی انگلستان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی روسیه فرانسه شورای عالی امنیت ملی چین ایالات متحده آمریکا آلمان نفت شورای همکاری خلیج فارس رژیم صهیونیستی انگلستان مجلس شورای اسلامی روسیه فرانسه شورای عالی امنیت ملی چین ایالات متحده آمریکا آلمان نفت شورای همکاری خلیج فارس رژیم صهیونیستی انگلستان کل شورای همکاری خلیج فارس چین و روسیه دبیر کل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۱۳۵۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازگشت دلار به کانال ۶۳ هزار تومان | خریداری در بازار نیست

به گزارش جام جم آنلاین، همزمان با نمایش اقتدار نظامی کشورمان در منطقه و دنیا و همچنین با کاهش تنش های سیاسی در منطقه سیرنزولی قیمت ها در بازار طلا و ارز آغاز شد و همچنان هم ادامه دارد.

قیمت دلار صبح روزی که پاسخ محکم ایران به اسرائیل داده شد، تا  70 هزار تومان بالا رفته بود ولی بعد از مشخص شدن ابعاد ماجرا و اثبات اقتدار نظامی کشورمان، جو بازار ارز کاملا برخلاف روزهای قبل شد. جو منفی که قبل از پاسخ ایران به اسرائیل در بازار حاکم بود باعث افزایش شدید قیمت ها در بازار طلا و ارز شده بود.

اما بعد از پاسخ محکم ایران ورق در بازار داخلی نیز بازگشت و جو بازارها مثبت شد. این موضوع بعد از مشخص شدن ضعف و ناتوانی اسرائیل  در اصفهان بازهم تقویت شد.

ادامه سیر نزولی قیمت ها در بازار طلا و ارز باعث شده تا قیمت دلار از ساعتی قبل به کانال 63 هزار تومان بازگردد. قیمت سکه نیز هم اکنون به کانال 41 میلیون تومان بازگشته است.

فعالان بازار می گویند از دقایقی قبل اکثریت افراد حاضر در بازار فروشنده شدند و سعی دارند در همین قیمت ها طلا و ارز خود را به ریال تبدیل کنند. اما نکته مهم اینجاست که خریداری در این ساعت ها در بازار وجود ندارد و همه منتظر کاهش بیشتر قیمت ها هستند.

به گفته کارشناسان اقتصادی، طبق سنوات گذشته بعد از اردیبهشت شاهد اُفت تقاضای ارزی در بازار بوده‌ایم و به نوعی فشار‌ روی قیمت دلار نیز کمتر می‌شود؛ بنابراین چنانچه شوکی خارجی به کشور تحمیل نشود، شاهد ایجاد یک ثبات در بازار خواهیم بود.  

دیگر خبرها

  • صنایع استان بوشهر به مسئولیت اجتماعی خود عمل کنند
  • نقش بی‌اهمیت تحریم‌های تازه آمریکا در معادلات ایران
  • سفیر روسیه کمک تسلیحاتی آمریکا به اوکراین را مضحک خواند
  • امضای یادداشت تفاهم بین دبیران شورای عالی امنیت ملی ایران و روسیه
  • اولین تصاویر از امضای توافقنامه امنیتی بین ایران و روسیه + جزئیات
  • رویترز: آمریکا به صورت مخفیانه به اوکراین موشک دوربرد ارسال کرده است
  • بازگشت دلار به کانال ۶۳ هزار تومان | خریداری در بازار نیست
  • اتحاد بین آزادی‌خواهان دنیا دستاورد عملیات وعده‌ صادق است
  • تلاش عربستان و امارت در موازنه بین ایران و رژیم صهیونیستی
  • بی‌اعتنایی بازار نفت به اقدامات آمریکا علیه صادرات نفت ایران