Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-27@06:17:22 GMT

اصفهان، میزبانی که کیهان کلهر را جادو کرد!

تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۱۴۳۰۵

اصفهان، میزبانی که کیهان کلهر را جادو کرد!

نوای کمانچه کلهر به میزبانی اصفهان، معاشرتی دلچسب را برای کلهر رقم زد که همه را به وجد آورد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، چهل‌ستونی که این روزها از نفس‌های گرم مخاطبان خالی است، دیشب میزبانی گرم برای نوای مسحور کننده کمانچه کیهان کلهر بود. وقتی انتظارها به پایان رسید و دوربین روی چهره با کلهر تمرکز کرد، تشویق‌ها و شور و شوق شنوندگان این بار از قاب صفحات تلفن همراه و به واسطه قلب‌های رنگارنگ نمایان شد؛ گویی کلهر ابراز علاقه‌های مخاطبان را اگر چه از راه دور، شنید و به احترامشان سکوتی کوتاه کرد تا اینکه کوک دلش با کوک سه تار همانند شد و سکوتش را شکست و با "طرقه" مخاطبان را مثل چکاوکی به پروازی هیجان‌انگیز دعوت کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پروازی بر فراز آسمان پرستاره اصفهان. نوای سه‌تار کلهر و هم زبانی نوازندگان دیگر در فضای آرام چهلستون تناقضی دل‌نشین را به تماشاگر القا می‌کرد و روح او را نوازش می‌داد. کلهر به خوبی می‌داند که چگونه مخاطبان خود را جادو کند؛ پروازی شورانگیز و پس از آن فرودی خیال‌انگیز و متین با قطعه "آتشگاه".

این قطعه را کالین جاکوبسن پس از سفر به سرزمین پر رمز و راز اصفهان و بازدید از آتشکده‌ای می‌نویسد و به کلهر هدیه می‌کند. کلهر دیشب با جان و دل این هدیه ارزشمند را در میعادگاه خود نواخت و جان کلام را به بهترین شکل ممکن در بهترین مکان و زمان ممکن به گوش مخاطبان رساند.

سپس نوبت به "شهر خاموش" رسید، نقش گروه مینیاتور اینجا بود که پررنگ‌تر شد، با آغاز شهر خاموش، گویی تمام نوازندگان مبهوت شب‌های زیبای اصفهان در چهلستون شده بودند. شهر خاموش از ساخته‌های کلهر است که روایتی جذاب و انسانی دارد با این حساب انگار اجرای شب گذشته او دل‌انگیز تر بود؛ چرا که چهلستون به حق میزبانی خوش مشرب و الهام بخش است که دل هر هنرمندی را به دست می‌آورد.

ایوان چهلستون در تاریخ معاصر ایران بیشتر، دوستی پرشکوه برای گروه‌های موسیقی بوده، از شجریان و قربانی تا تاج و کسایی و شهناز چه بسیارند بزرگانی که نوای‌شان به واسطه این بنا شورانگیز شده است.

اما شب گذشته این عمارت یک مهمان بسیار ویژه در یک شرایط ویژه‌تر داشت، مهمانی از کردستان که با دستانش به کمانچه جان می‌دهند. او زمانی آمد که عمارت پرشکوه اصفهان زیر سایه ویروس در انزوا فرو رفته بود و زخم‌هایی بر بدن داشت، کلهر شاید جان و روحی تازه بر چهل‌ستون شهر دمید.

زیبایی و یگانگی چهلستون و اصفهان که هنرمندانی خوش ذوق همچون حسن کسایی و جلیل شهناز را در خود پروراند نیز کمانچه کلهر را به آن سوی دنیای خیال برد. شاید به همین دلیل باشد که اجرای شب گذشته کلهر و گروه مینیاتور به جلیل شهناز و حسن کسایی تقدیم شد.

کد خبر 438009

منبع: ایمنا

کلیدواژه: کیهان کلهر کنسرت آنلاین کیهان کلهر کنسرت کیهان کلهر باغ موزه چهلستون عمارت چهلستون چهلستون موسیقی موسیقی سنتی اجرای کنسرت شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۱۴۳۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ببینید/ بدرقه حاجیان با نوای «چاوشی‌خوانی»

مسلمانان همه ساله برای به جا آوردن یکی از مهمترین آداب اسلامی راهی عربستان می‌شوند تا وظیفه واجب دینی خود را به جا بیاوردند؛ حال هر کدام از این زائران با آداب و رسوم متفاوتی بسته به جغرافیای محل زندگی خود به این سفر بدرقه می‌شوند که در ایران «چاوشی‌خوانی» یکی از راه‌های قدیمی بدرقه زائران خانه خدا است.

به گزارش ایسنا، اعزام زائران ایرانی به عمره پس از ۹ سال وقفه، از بامداد دوشنبه سوم اردیبهشت‌ماه از سرگرفته شده است و از ۲۴ اردیبهشت هم حاجیان حج تمتع به مکه اعزام خواهند.

درحقیقت ایران از سال ۱۳۹۴ به دنبال وقایعی که برای برخی زائران در فرودگاه جده رخ داد، عمره را تعلیق کرد. با ازسرگیری روابط دیپلماتیک ایران و عربستان، دو کشور برای بازگشت زائران ایرانی به عمره توافق کردند. قرار بود نیمه دوم سال ۱۴۰۲ با اعزام حدود ۷۰ هزار نفر، عمره بار دیگر برای زائران ایرانی برقرار شود، که طبق اعلام سازمان هواپیمایی به دلیل صادر نشدن مجوزهای پرواز و وجود برخی مشکلات فنی، این سفر به تعویق افتاد. تا آن زمان حدود ۴۱ هزار و ۲۰۰ نفر برای سفر عمره ثبت‌نام و هزینه را واریز کرده بودند، که با تعلیق عمره، سازمان حج و زیارت با حفظ اولویت اعزام، پول این زائران را برگرداند.

کاروان‌های عمره حدودا ۸۵ نفره خواهد بود و پیش‌بینی سازمان حج و زیارت، اعزام حدود پنج‌هزار نفر در قالب ۶۰ کاروان بود، ‌که اکنون گفته می‌شود جمع کمتری اعزام می‌شوند.

برای اعزام کاروان‌های عمره یک بازه زمانی ۱۰ روزه درنظر گرفته شده است، که پروازهای آن از بامداد دوشنبه سوم اردیبهشت‌ماه با اعزام روزانه دو کاروان آغاز می‌شود و آخرین پرواز رفت عمره ۱۳ اردیبهشت‌ماه خواهد بود. نخستین پروازها از بامداد دوشنبه و از دو فرودگاه تهران و مشهد انجام می‌شود و از آنجا که اعزام کاروان‌های حج تمتع از ۲۴ اردیبهشت‌ماه آغاز خواهد شد، بازگشت عمره‌گزاران ایرانی به کشور، پیش از آن تاریخ برنامه‌ریزی ‌شده است.

حال اکنون که زائران ایرانی به سمت سرزمین وحی عازم می‌شوند، نگاهی خواهیم داشت به یکی از نسخه‌های چاوشی خوانی برای زائران سفر حج.

چاووشی یا چاوشی (در زبان محلی چوش)، آواز مذهبی شیعی به‌ویژه بدرقه یا پیشواز زائران اماکن زیارتی است. رسم چاوش‌خوانی برای زائرین کربلا یا مشهد از دوره صفویان و قاجاریان مرسوم شده و در سده اخیر مورد توجه فراوان قرار گرفته است.

چاووش‌خوانی به‌طور معمول در دستگاه «چهارگاه» از موسیقی ردیف ایرانی است و بدون همراهی ‌ساز، اجرا و به‌طور معمول توسط چند نفر خوانده می‌شود. دو یا چند خواننده اشعار چاووشی را با آوازی مشخص بین یکدیگر مبادله می‌کنند و به هم جواب می‌دهند. حتی ممکن است زنان نیز در این هم‌خوانی با مردان همراه شوند.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • حضور بیش از ۳۳ کشور آسیایی در اجلاس آسیا(ACD) به میزبانی اصفهان
  • کلهر: در صورت حضور بیرانوند نتیجه بازی با آلومینیوم برعکس می‌شد/ اوسمار تصور می کرد بازی تمام شده است
  • ببینید/ بدرقه حاجیان با نوای «چاوشی‌خوانی»
  • کیهان: دانشگاه‌های آمریکا و اروپا هم برای پوشش دانشجویان قوانین سختگیرانه دارند؛ چرا ما نداریم؟
  • جهان ما ممکن است در نهایت دوباره به بیگ‌بنگ‌ برگردد و نابود شود
  • کیهان: دانشگاه‌های آمریکا و اروپا برای پوشش دانشجویان قوانین سختگیرانه دارند؛ چرا ما نداریم؟
  • نوای دلنشین نقاره زنی در چهارشنبه زیارتی حرم مطهر رضوی
  • نخستین کنسرت بی‌کلام «نوای آفتاب» در سال جدید
  • سفر در فضا و زمان؛ میراث ماندگار هابل
  • ارکستر نوای آفتاب سال جدید را با موسیقی بی کلام آغاز می‌کند