Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-05@07:27:27 GMT

سه هشدار مهم درباره انبارهای شیمیایی پایتخت

تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۱۵۴۷۲

سه هشدار مهم درباره انبارهای شیمیایی پایتخت

فرارو- یک روز پس از انفجار مهیب در بندر بیروت و کشته و زخمی شدن صد‌ها نفر و خسارات سنگین اقتصادی به پایتخت لبنان یکی از اعضای شورای شهر تهران با ابراز نگرانی از وجود تاسیسات پر خطر در مناطق مسکونی تهران این تاسیسات را به "بمب ساعتی" تشبیه کرد.

به گزارش فرارو، مجید فراهانی رییس کمیته بودجه شورای شهر تهران به طور مشخص به وضعیت انبار نفت تهران در منطقه شهران اشاره کرد و در صفحه اینستاگرام خود نوشت: "به انبار نفت محله شهران که یک بمب هیدروژنی داخل شهر و بر روی گسل زلزله مشا بنا شده توجه کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

"

او افزود: «انبار نفت شهران با مخازنی غول پیکر درست در بطن بافت مسکونی شمال غرب تهران در محله شهران قرار گرفته و هر روز حدود سیصد تانکر سی هزار لیتری حمل سوخت از مخازن این انبار نفت بارگیری می‌کنند و سپس از وسط بافت مسکونی و خیابان‌ها و کوچه‌های شهران می‌گذرند و نهایتا وارد بزرگراه می‌شوند.»

او تاریخچه از حوادث در این منطقه ذکر کرد و نوشت: «سال ۸۷ یکی از این تانکر‌های ۳۰ هزار لیتری بنزین در بلوار شهران واژگون شد و سوخت آن، اطراف خانه‌های مسکونی تخلیه شد. ۲۹ فروردین و اسفند سال ۸۵ هم دو حادثه مشابه در شهران رخ داد که یکی اطراف مجتمع کوهپایه و آن یکی در شهر زیبا بود، ادامه می‌دهد: مجددا در سال ۹۵ نیز یک تانکر ۳۲ هزار لیتری در میدان دوم شهران واژگون شد و شاید بخت با شهرانی‌ها یار بود که بنزین‌ها روانه فضای سبز شد و درختانش را برای همیشه خشک کرد، اما نکته اینجاست که این بخت قرار نیست همیشه یار غار شهران و تهرانی‌ها باشد.»

فراهانی درباره قرار گرفتن این انبار روی گسل زلزله تهران هم هشدار داد و گفت: «روی دیگر فاجعه قرارگرفتن مخازن عظیم انبار نفت بر روی گسلی است که بر اساس آمار سالهاست که آبستن زلزله‌ای ویرانگر است که با فعالیت گسل مشا تلفات انفجار انبار نفت در شهران بسی بیش از زلزله تهران خواهد بود که فاجعه بیروت نشان داد مطالبه خروج انبار‌های مواد شیمیایی از شهر‌ها همچون خروج انبار نفت از شهران امروز نه یک‌مطالبه محلی، بلکه مطالبه‌ای ملی است.»

شهران در منطقه پنج تهران، در شمال غربی شهر و در مجاورت سولقان و کن قرار دارد. انبار نفت و مخازن عظیم سوخت شهران، در سال ۱۳۵۳ و در زمانی ساخته شده که این محله غیرمسکونی و بیابان بود. این انبار یکی از شریان‌های اصلی توزیع سوخت در پایتخت به حساب می‌آید. تهران دو انبار نفت دیگر هم دارد یکی در جنوب (ری) و یکی هم در شماالشرق در منطقه لشگرک.

پست اینستاگرامی مجید فراهانی درباره خطرات انبار نفت شهران بازتاب وسیعی در رسانه‌ها داشت و نگرانی او منطقی به نظر می‌رسید. او در توئیت دیگری در همین رابطه نوشت: "شورایعالی شهرسازی قبلا در مصوبه‌ای خواستار انتقال انبار نفت شهران به بیرون شهر شده بود. روز چهارشنبه هفته آینده به اتفاق رییس کمیسیون شهرسازی شورا در جلسه‌ای میزبان مسوولان وزارت نفت و شورایعالی شهرسازی خواهیم بود تا آخرین وضعیت انتقال انبار نفت و ایمنی انتقال را بررسی کنیم." مجید فراهانی می‌گوید ممکن است انفجاری بدتر از انجار بیروت در تهران رخ دهد تکذیب شرکت نفت پس از هشدار رییس کمیته بودجه شورای شهر تهران مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران گفت: «انبار نفت شهران استاندارد‌های ایمنی لازم را دارد و وجود آن برای سوخت رسانی ایمن و مطمئن درسطح تهران حیاتی است.»

کرامت ویسی با اشاره به نقش حیاتی سه انبار نفت تهران در سوخت رسانی به پایتخت تاکید کرد: ««طی سالیان گذشته مکاتباتی انجام شده و جلسات کارشناسی و مدیریتی درون و برون سازمانی با هماهنگی و همکاری دستگاه‌های ذی ربط انجام شده که در تمامی این جلسات با مباحثی که مطرح شده ضرورت وجود انبار نفت در آن نقطه و رعایت استاندارد‌های فنی و ایمنی مورد توجه قرار گرفته است.» هشدار دوم اما روز جمعه رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران درباره وجود دو انبار شیمیایی شهران و بعثت ابراز نگرانی کرد.

رضا کرمی محمدی هم خروج انبار‌های مواد شیمیایی از تهران مانند دو انبار بعثت و شهران را "مطالبه‌ای ملی" دانست و گفت: «وجود انبار‌های مواد شیمیایی داخل شهر تهران مسئله مهمی است که چند بار در شهرداری آن را پیگیری و در این خصوص تذکراتی ابلاغ کردیم، اما متاسفانه تاکنون توجهی نشده است.»

رییس مدیریت بحران تهران البته تصریح کرد که تخلیه و انتقال این انبار‌ها بر عهده شهرداری نیست بلکه وظیفه نهاد‌هایی است که این انبار‌ها به آن‌ها تعلق دارند. به گفته او انبار شهران به وزارت نفت و انبار بعثت به وزارت نیرو متعلق هستند.

او همچنین تاکید کرد که انتقال این انبار‌ها هزینه بالایی دارد و به همین دلیل هم تا حالا انجام نشده است.

کرمی بر خلاف فراهانی معتقد است در صورت انفجار این انبار‌ها حادثه‌ای مانند بیروت تکرار نمی‌شود: «قطعا این انبار‌ها حادثه‌ای مانند بیروت را رقم نمی‌زنند و اگر انفجاری هم صورت گیرد بسیار سبک‌تر است، اما خطر وقتی ایجاد می‌شود که تانکر‌های حمل سوخت در جاده یا بزرگراه‌ها واژگون شوند و آتش‌سوزی رخ دهد بنابراین باید مسئله انتقال این انبار‌ها را بیشتر از قبل، پیگیری و به نتیجه برسانیم.»

رییس مدیریت بحران استان تهران پیشنهاد داد تا زمان انتقال این انبار‌ها دورتادور آن‌ها دیوار کشیده شود تا حداقل مجتمع‌های مسکونی اطراف از خطر مصون بمانند. حادثه بیروت بر اثر انفجار انبار نیترات آمونیوم رخ داد  هشدار سوم هشدار مدیریت بحران تهران هم پایان کار نبود و آتش نشانی هم از وضعیت انبار نفت تهران و دیگر انبار‌های مواد شیمیای در پایتخت ابراز نگرانی کرد.

مهدی داوری مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران درباره لزوم خروج انبار‌های مواد شیمیایی از شهر‌ها از جمله شهر تهران اظهارکرد: "در خصوص انبار‌های مواد شیمیایی، شرکت ساماندهی مشاغل شهرداری تهران فعالیت گسترده‌ای را آغاز کرده و تا به حال توانسته که تعداد زیادی از این انبار‌ها را از سطح شهر خارج و تخلیه کند."

از نظر سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران نیز مکان نگهداری مواد شیمیایی، شهر نیست و هر جا که باشد ضروری است که اصول ایمنی برای آن رعایت شود.

مدیر عامل سازمان آتش نشانی تهران درباره انبار‌های نفتی شهر تهران اظهار کرد: «انبار‌های نفتی دارای استاندارد‌های خاص خود هستند که خوشبختانه وزارتخانه نفت هم از آن وزارتخانه‌هایی است که نظارت دقیقی دارد تا آن جایی که ما بازدید کردیم بسیاری از مسائل رعایت می‌شود، اما به طور دقیق که آیا تمام سیستم‌های لازم وجود دارد یا نه موضوعی است که خودشان باید توضیح دهند.»
داوری درباره انبار‌های نفتی تهران گفت: «همه این‌ها توسط آتش نشانی بازدید شده است همچین تعامل بین ما و این مجموعه‌ها همواره ادامه دارد.»

او با اشاره به وضعیت انبار نفت شهران افزود: «انبار نفت شهران در زمانی که ایجاد شده بود از بافت شهری فاصله داشته است، اما امروز با توجه به افزایش و توسعه شهر این انبار در نزدیک بافت شهری گرفته است. تا زمانی که این انبار‌ها دایر هستند، باید استاندارد‌های لازم و نکات ایمنی به‌طور جدی در این انبار‌ها رعایت شود.»

منبع: فرارو

کلیدواژه: انبار نفت شهران انفجار لبنان مجید فراهانی انبار های مواد شیمیایی انتقال این انبار ها انبار نفت شهران مدیریت بحران خروج انبار آتش نشانی شهر تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۱۵۴۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوای تهران پاک شد

 آلاینده شاخص هوای پایتخت طی ۲۴ ساعت گذشته «ازن» با میانگین ۵۵ بود و کیفیت هوای پایتخت در وضعیت قابل قبول قرار داشت.

آلاینده شاخص هم‌اکنون «ذرات معلق کمتر از ۲.۵میکرون» با میانگین ۴۱ و کیفیت هوا در وضعیت پاک است.

شاخص کیفیت هوا (AQI) به پنج دسته اصلی تقسیم‌بندی می‌شود. بر اساس این تقسیم‌بندی از عدد صفر تا ۵۰ هوا «پاک»، از ۵۱ تا ۱۰۰ هوا «قابل قبول یا متوسط»، از ۱۰۱ تا ۱۵۰ هوا «ناسالم برای گروه‌های حساس»، از ۱۵۱ تا ۲۰۰ هوا «ناسالم»، از ۲۰۱ تا ۳۰۰ هوا «بسیار ناسالم» و از ۳۰۱ تا ۵۰۰ شرایط کیفی هوا «خطرناک» است.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • آخرین وضعیت کیفیت هوای پایتخت
  • کیفیت هوا در پایتخت قابل قبول است
  • ساخت ۴۰ میدان تره بار در پایتخت
  • هوای تهران پاک شد
  • هوای تهران پاک شد  
  • کاهش کودکان کار در پایتخت
  • کاهش کودکان کار در پایتخت 
  • هوای تهران پاک است
  • تنفس هوای قابل قبول در پایتخت
  • شناسایی ۲ انبار کالای قاچاق در غرب تهران