Web Analytics Made Easy - Statcounter

بوشهر- بهره‌مندی از حدود شش میلیون اصله نخل در استان بوشهر و رد پای محصول این استان در بازارهای جهانی خود گواه این موضوع است که نخلستان تا چه میزان در حیات و اقتصاد مردم این استان تأثیرگذار هستند.

قدس آنلاین-گروه استان ها- زهرا ابراهیمی: بخش عمده‌ای از مردم استان بوشهر در حوزه نخل داری امرارمعاش می‌کنند که نخلستان‌های استان بوشهر بیشتر در شهرستان‌های دشتستان، تنگستان، جم، دشتی و کنگان  قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شهرستان دشتستان به‌عنوان قطب اصلی تولید خرمای استان بوشهر محسوب می‌شود و با توجه به اینکه بخش عمده نخیلات استان در این شهرستان قرار دارد، بیشترین میزان تولید خرمای استان نیز مربوط به دشستان است.

مناطق «آب‌پخش» و «سعدآباد» دارای بیشترین تراکم نخیلات هستند و بخش عمده مردم این بخش‌ها در عرصه کشاورزی و خصوصاً در زمینه نخل و خرما فعالیت دارند و به‌نوعی اقتصاد و معیشت مردم این مناطق به نخل‌ها بسته است.

سالانه حدود ۱۶۰ هزار تن خرما در استان بوشهر تولید می‌شود که شهرستان دشتستان به‌عنوان قطب تولید خرمای کشور، ۷۰ درصد از خرمای استان بوشهر را تولید می‌کند.

گونه‌های خرمای استان بوشهر ازجمله کبکاب، سعمرون، زاهدی، خاصویی، شهابی، شکر و خنیزی از با کیفیت‌ترین محصول شناخته‌شده است که علاوه بر بازارهای داخلی در خارج از کشور مشتریان و بازارهای فراوانی دارد.

آفت جدید

گذشته از مشکلاتی که برای پرورش خرما روستائیان بوشهر با آن دست‌وپنجه نرم می‌کنند طی چند سال گذشته کمبود آب برای آبیاری نخلیات به دغدغه جدی مردم این استان تبدیل‌شده است.

کمبود آب موجب شده تا بسیاری از کشاورزان دوره آبیاری را کاهش دهند و لذا بنا بر گفته آن‌ها این موضوع خود موجب کاهش محصول و کاهش کیفیت خرما خواهد شد.

تاکنون اغلب نخیلات شهرستان دشتستان و خصوصاً در آب پخش و سعدآباد به‌صورت غرق آبی آبیاری شده‌اند و هرساله پنج دور آبیاری برای آن‌ها پیش‌بینی‌شده بود که در سال‌های اخیر شاهد کاهش مستمر تعداد دوره‌های آبیاری هستیم.

در این راستا بسیاری از نخل داران منطقه اظهار می‌کنند کاهش دوره‌های آبیاری نقش مهمی در کاهش کیفیت و کمیت محصول نخیلات دارد و کاهش تولید مساوی با ضربه سنگینی به اقتصاد خانواده‌های نخل داران و کارگران فعال در نخل‌ها است.

آن‌ها از مسئولان جهاد کشاورزی و هم‌چنین وزارت نیرو تقاضا دارند تا به این موضوع با توجه بیشتری پرداخته شود.

روستائیان منطقه دشتستان عنوان می‌کنند: کاهش تعداد دوره‌های آبیاری نقش مهمی در کاهش کیفیت و کمیت محصول نخیلات این منطقه دارد و کاهش تولید مساوی با ضربه سنگینی به اقتصاد خانواده‌های نخل داران و کارگران فعال در نخل‌ها است.

لزوم تکمیل سد داکی

نماینده دشتستان در مجلس شورای اسلامی بابیان اینکه تأمین آب موردنیاز در دشتستان از مهم‌ترین چالش‌های کشاورزان است تکمیل سد «دالکی» را یکی از راهکارهای مهم در تأمین آب موردنیاز کشاورزان می‌داند و می‌گوید: با تأمین اعتبارات موردنیاز، می‌توانیم امید داشته باشیم که این سد در سال آینده آبگیری شود.

ابراهیم رضایی می‌افزاید: استان بوشهر به‌ویژه شهرستان دشتستان و مناطق آن از قطب‌های تولید خرما در استان و کشور است و بخش زیادی از مردم از این طرح امرار و معاش می‌کنند لذا انتظار می‌رود تلاش اساسی برای رفع این مشکل اندیشیده شود.

طرح نخلستان نسخه رهایی از خشک‌سالی

در همین راستا رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر از اجرای طرح ۲۴۰۰ هکتاری نخلستان سعدآباد دشتستان به راه‌حل تأمین آب به نخلستان‌ها خبر داده و به ما می‌گوید: امسال ۵۰ درصد این طرح در سطح ۱۲۰۰ هکتار تکمیل و مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد.

بنا بر گفته محمدتقی منوچهری رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر طرح نخلستان در سطح ۳۴ هزار هکتار از باغ‌های نخیلات مناطق آب پخش، سعدآباد، دالکی و شبانکاره از توابع شهرستان دشتستان اجرا می‌شود.

وی می افزاید: طرح نخلستان باهدف توسعه زیرساخت و اصلاح نخیلات با نگاه بلندمدت اقتصادی در استان بوشهر در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی به تصویب رسید.

وی بابیان اینکه این طرح به‌صورت پایلوت در نخلستان‌های آب پخش دشتستان اجرا شد افزود: پس از تکمیل این طرح با همکاری کشاورزان و نخل داران در منطقه آب پخش، عملیات اجرایی طرح نخلستان در سعدآباد در سطح ۲۴۰۰ هکتار آغاز شد.

منوچهری بابیان اینکه در سال جهش تولید طرح نخلستان با اهداف از پیش تعیین‌شده اجرا می‌شود تصریح کرد: برای اجرای طرح نخلستان در  نخیلات سعدآباد دشتستان ۶۴ میلیارد تومان اعتبار پیش‌بینی‌شده است.

افزایش درآمد

 با اشاره به اینکه اجرای طرح نخلستان آثار مثبتی در زندگی و معیشت کشاورزان دشتستانی ایجاد می‌کند تأکید کرد:با تکمیل طرح نخلستان ضمن افزایش محصول باکیفیت، و ارتقاء درآمد کشاورزان، اشتغال‌زایی در این حوزه  تثبیت و افزایش می‌یابد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر می‌افزاید: با اجرای طرح نوین آبیاری درآمد کشاورزان در هر مترمربع از ۵۲۹ تومان به ۵ هزار و ۳۲۱ تومان افزایش می‌یابد.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: نخلستان نخل خرما کمبود آب شهرستان دشتستان جهاد کشاورزی طرح نخلستان استان بوشهر خرمای استان نخلستان ها تولید خرما اجرای طرح نخل داران آب پخش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۱۵۵۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بورس انرژی دسترسی نیروگاه ها به منابع مالی را سریع تر می کند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از توانیر، مسعود خانی مجری طرح‌های بهینه سازی شرکت توانیر افزود: اگر مشارکت هر چه بیشتر در فروش انرژی در بازار بورس که می‌تواند به دریافت نقدی بلافاصله صورتحساب منجر شود را با بازاری که در آن شرایط فروش نقدی وجود ندارد، مقایسه کنیم قطعاً شرایط بهتر و مناسب‌تری است هرچند که این موضوع نیز قابل درک است که نمی‌توان از شرکت توزیع انتظار داشت وقتی امکان خرید در بازار عمده فروشی با نرخ مشخصی را دارد، در بازار بورس نقدی به قیمت بالاتری از قیمت بازار، برق را خریداری کند و این انتظار نمی‌تواند انتظار به جایی باشد.

وی با اشاره به درخواست نیروگاه‌ها برای افزایش قیمت‌های بازار تاکید کرد: این موضوع در اختیار توانیر نیست، بلکه باید از طریق هیأت تنظیم بازار برق پیگیری شود و مصوبات آن نیز به تأیید وزیر محترم نیرو برسد.

به گفته وی، این موضوع که فروش نیروگاه‌ها در بورس به قیمت کمتر از بازار منجر به کاهش سود حسابداری شرکت در صورت‌های مالی می‌شود و این مشکل به ویژه برای شرکت‌هایی که بورسی هستند حادث می‌شود که باید به مجمع و سهامداران خود درباره کاهش سودشان توضیحات ارائه کنند، موضوعی است که شاید درست به نظر برسد، اما می‌توان از این زاویه به موضوع نگاه کرد که شرکت‌ها با دریافت نقدینگی زودتر نسبت به حالت فروش در بازار، می‌توانند در کسب‌وکارهای موازی مشارکت کنند و با منابع حاصل از منافع ناشی از این کسب و کارها کاهش سود را به راحتی جبران کنند. در این صورت شرکت از این بابت هم نباید دغدغه‌ای داشته باشد، هر چند که به‌کارگیری منابع نقدی در کسب و کارهای دیگری نیازمند تغییر رویکرد در مدیریت نیروگاههای بورسی است.

کد خبر 6097401 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • تکمیل پروژه‌های عمرانی بخش سعدآباد تسریع شود
  • توسعه طرح‌های راه‌سازی در استان بوشهر از اولویت‌ها است
  • ۵۰۰۰ میلیارد ریال پروژه در راه‌های دشتستان فعال است
  • تخصیص ۵۰۰ میلیارد تومان برای طرح‌های راهسازی دشتستان
  • قبض‌ برق میلیونی در انتظار کولر گازی
  • بورس انرژی دسترسی نیروگاه ها به منابع مالی را سریع تر می کند
  • سهم اقتصاد روسیه از اقتصاد جهانی به پایین‌ترین سطح می رسد
  • حجم ذخیره آب سد رئیس‌علی دلواری به ۵۳ درصد رسید
  • هدر رفت آب در اردستان ۳ درصد کاهش یافت
  • تسویه ۱۹۰ میلیارد تومان از بدهی‌های آب و فاضلاب بوشهر