Web Analytics Made Easy - Statcounter

همایش ملی «مقاومت اسلامی از نگاه قرآن کریم» به همت پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن کریم ۲۹ شهریور تا سوم مهر ماه برگزار می‌شود.

ه گزارش خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، همایش ملی «مقاومت اسلامی از نگاه قرآن کریم» به همت پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن کریم برگزار می شود.

 

بنابر این گزارش، محورهای این همایش عبارتند از:

 

مبانی و اصول مقاومت اسلامی از منظر قرآن:

 

1.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 مبانی و اصول اعتقادی مقاومت اسلامی (مداخل کلامی مثال توحید، معاد، قیامت،نبوت، انبیاء،ایمان، اسلام، توکل، تولی و تبری،...

2. مبانی و اصول سیاسی مقاومت اسلامی (حکومت، مدیریت،جهاد،جنگ،پیروزی، ...)

3. مبانی و اصول اخلاقی مقاومت اسلامی (تقوا،عدالت،اخلاق و ... )

4. مبانی و اصول فقهی مقاومت اسلامی (حق،حقوق،قضاوت،حکم...)

 

عناوین مقالات پیشنهادی کارگروه مقالات برای محور اول به این شرح است: نقش «توحید باوری» در مقاومت اسلامی از نگاه قرآن، نقش عدل الهی در «نظریه مقاومت اسلامی» از منظر قرآن، قرآن و مبانی سیاسی مقاومت اسلامی (باورهای سیاسی، فضایل و رذایل سیاسی، قواعد و رفتارهای سیاسی)، قرآن و مبانی اخلاقی مقاومت اسلامی، جایگاه‌شناسی مقاومت در سنن الهی، رابطه مقاومت اسلامی و سنن الهی سنن الهی، نظریه‌های، دیدگاه‌ها و رویکردهای اسلامی مقاومت از منظر قرآن، رابطه نرمش قهرمانانه با مقاومت اسلامی از نگاه قرآن.

 

شاخصه‌ها و الگوهای مقاومت در قرآن کریم

 

الف: شاخصه های الگوی مقاومت

ب: الگوهای مقاومت

پیامبران الهی، ائمه(ع)،  فرماندهان نظامی (طالوت و ...)،  زنان الگو،  جوانان و نوجوانان،  جوامع الگو و ....

 

عناوین مقالات پیشنهادی کارگروه مقالات برای محور دوم شامل: تبیین قرآنی نقش «مقاومت» در «حکومت جهانی مهدوی»، جایگاه «مقاومت» در «دولت اسلامی» از نگاه قرآن کریم، جایگاه «مقاومت» در «دولت اسلامی» از نگاه قرآن کریم، شاخصه‌های الگوی مقاومت (شاخصه‌های اخلاق، فرهنگی، سیاسی)، دستاوردهای مقاومت از منظر قرآن کریم شامل :

دستاوردهای سیاسی(پیروزی،حکومت ،استقلال،آزادی...)

دستاوردهای اعتقادی

دستاوردهای اخلاقی

 دستارودهای فقهی

دستاوردهای اجتماعی(اتحاد،اخوت،رشد،نصرت،امداد،...)

دستاوردهای فرهنگی علم)

دستاوردهای اقتصادی(پیشرفت،اقتصاد،رشد،...)

دستاوردهای امنیتی(آرامش،امنیت،...)

 

عناوین مقالات پیشنهادی کارگروه مقالات برای محور سوم عبارت است از: نقش فعل اخلاقی در تقویت مقاومت اسلامی، دستاوردهای قاعده «نفی سبیل» در مقاومت اسلامی از نگاه قرآن کریم، اثرگذاری سنت نصرت الهی در فرهنگ مقاومت، اثرگذاری سنت امتحان در فرهنگ مقاومت، اثرگذاری سنت ابتلا در فرهنگ مقاومت، تبیین قرآنی رابطه نظام اسلامی با مقاومت (حفظ نظام‌ها برای مقاومت و مقاومت برای حفظ نظام)، نقش مقاومت در تثبیت و تحکیم روابط اجتماعی از منظر قرآن، تبیین قرآنی تأثیر مقاومت بر گسست و پیوند تمدنی امت، راهبردهای مقاومت در دوره انتظار از منظر قرآن کریم، آموزه‌های قرآنی فرهنگ مقاومت، آموزه‌های قرآنی مدیریت مقاومت، آموزه‌های قرآنی اقتصاد مقاومت، دستاوردهای مدیریتی مقاومت، دستاوردهای فرهنگی مقاومت، دستاوردهای اقتصادی مقاومت، ابعاد جهاد (جهاد اصغر، جهاد کبیر، جهاد اکبر، جهاد اقتصادی و ...) در مقاومت اسلامی، تبیین قرآنی نظریه اقتصاد مقاومتی، «عزم ملی» و «استقامت اسلامی» در آموزه‌های قرآنی (رابطه عزم ملی و استقامت اسلامی، نتایج مشترک عزم ملی و استقامت اسلامی، موانع مشترک ، عرصه‌های مشترک و...).

 

چالش های مقاومت از منظر قرآن کریم

 

1- چالش های سیاسی(،نافرمانی،توطئه،شکست،استبداد،استعمار،استکبار،دشمن،

2- چالش های اعتقادی کفر،الحاد،نفاق

3- چالش های اخلاقی (دروغ،طمع،حسادت،گناه،فساد،

4- چالش های فقهی(حرام(محرمات...)

5- چالش های اجتماعی (اختلاف،ظلم،استثمار، سرقت)

6- چالش های امنیتی(افشاگری،جاسوسی، بغی)

7- چالش های اقتصادی(اسراف، رباخواری،احتکار،تبذیر،...)

 

عناوین مقالات پیشنهادی کارگروه مقالات برای محور چهارم عبارت است از: نسبت‌سنجی قاعده «نفی عسر و حرج» با الزامات مقاومت اسلامی از نگاه قرآن، نسبت‌سنجی قاعده «لاضرر و لاضرار» با الزامات مقاومت اسلامی از نگاه قرآن کریم، چالش‌های سیاسی مقاومت اسلامی و راه‌حل‌های قرآنی، چالش‌های اعتقادی مقاومت اسلامی و راه‌حل‌های قرآنی، چالش‌های اخلاقی مقاومت اسلامی و راه‌حل‌های قرآنی، چالش‌های فقهی مقاومت اسلامی و راه‌حل‌های قرآنی، چالش‌های اجتماعی مقاومت اسلامی و راه‌حل‌های قرآنی، چالش‌های امنیتی مقاومت اسلامی و راه‌حل‌های قرآنی، چالش‌های اقتصادی مقاومت اسلامی و راه‌حل‌های قرآنی.

 

گفتمان‌سازی مقاومت، از منظر قرآن کریم:

1- ادبیات مقاومت و گفتمان سازی

2- روش‌های گفتمان سازی (مناظره، تبلیغ،پرسش و پاسخ،امر به معروف و نهی از منکر،دعوت،

 

عناوین مقالات پیشنهادی کارگروه مقالات برای محور پنجم بدین شرح است: رابطه «سعادت حقیقی» با «مقاومت اسلامی» در گفتمان قرآن، ادبیات مقاومت و گفتمان سازی از منظر قرآن، روش‌های گفتمان سازی مقاومت از منظر قرآن، نقش ساختارها و سازمان ها در گفتمان سازی برای مقاومت اسلامی (نمونه موردی: نهادهای قانونگذاری، دولت، قوه قضائیه، بسیج، سپاه، حوزه‌های علمیه، ائمه جمعه و جماعات).

زمان برگزاری همایش «مقاومت اسلامی از نگاه قرآن کریم» 29 شهریور الی 3 مهر 99 هر روز از ساعت 9 الی 13 است 

نحوه شرکت در همایش از طریق ثبت نام و شرکت، تنها از طریق فضای مجازی به آدرس http://dte.bz/reg می باشد.


 

برگزار كنندگان: پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن کریم.

پایگاه اطلاع رسای همايش: moghavemat.isca.ac.ir

تلفن تماس دبيرخانه: 02531151449 _ 02537739115

آدرس دبيرخانه: قم، ابتدای خیابان معلم، پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن کریم

محل برگزاري: قم

ایمیل moghavemat@isca.ac.ir

 

پایان پیام/49

منبع: شبستان

کلیدواژه: مقاومت اسلامی از نگاه قرآن همایش پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن کریم مقاومت اسلامی از نگاه قرآن کریم مقاومت از منظر قرآن منظر قرآن کریم آموزه های قرآنی فرهنگ مقاومت مبانی و اصول تبیین قرآنی گفتمان سازی شاخصه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۱۵۹۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همایش «دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین» برگزار می‌شود

کمال اکبری در نشست خبری همایش دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین که در سالن جلسات دانشکده دین و رسانه قم برگزار شد از ارسال ۱۵۳ مقاله به دبیرخانه خبر داد و گفت: از این تعداد ۵۰ مقاله چاپ و در اختیار مخاطبان قرار خواهد گرفت.

رئیس دانشکده دین و رسانه افزود: استقبال مراکز علمی از جمله دانشگاه تهران، دانشگاه قم، پژوهشگاه‌های وابسته به حوزه و دانشگاه و نیز مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه از همایش دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین بسیار عالی بود. نیازمند استفاده از ظرفیت‌های حوزوی و دانشگاهی برای تولیدات صدا و سیما هستیم.

دبیر همایش دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین، محور‌های این همایش را "دین، فرهنگ و نظامات رسانه‌ای"، "دین، جهانی شدن و رسانه‌های نوین"، "دین و زیبایی‌شناسی رسانه‌های نوین"، "زبان دین و زبان رسانه‌های نوین" و "دین دیجیتال و رسانه‌های نوین" اعلام و خاطرنشان کرد: "روش‌شناسی مطالعات دینی و رسانه‌های نوین"، "فرهنگ، حکمرانی و رسانه‌های نوین"، "رسانه، خرده‌فرهنگ‌ها و تفاهم فرهنگی"، "رسانه‌های نوین، خانواده و سبک زندگی"، "هویت دینی، عدالت‌طلبی و رسانه‌های نوین"، "دین و قالب‌های برنامه‌سازی در رسانه‌های نوین" از دیگر محور‌های این همایش است.

اکبری عنوان کرد: "استعاره و تمثیل در رسانه‌های نوین"، "فرصت‌ها و چالش‌های دین در رسانه‌های نوین"، "چالش‌های اخلاقی حضور دین در رسانه‌های نوین"، "چالش‌های حقوقی حضور دین در رسانه‌های نوین"، "هنر‌های رسانه‌ای و عرفی‌سازی دین"، "دین، رسانه‌های نوین و چالش‌های زیست‌محیطی"، "تنظیم‌گری رسانه‌های نوین و حکمرانی فضای مجازی"، "فرهنگ و آینده‌پژوهی رسانه‌های نوین"، "علوم شناختی، دین و رسانه‌های نوین"، "هوش مصنوعی، دین و رسانه‌های نوین"، "رسانه‌های نوین و بازآفرینی انقلاب اسلامی" و "دین و تنوع زیبایی‌شناسی‌های نوظهور" از دیگر محور‌های این همایش ملی است.

رئیس دانشکده دین و رسانه قم گفت: این همایش برای تولید ادبیات علمی و فرهنگی در مبحث رسانه‌های نوین است، بنا به تغییرات ساختاری سازمان صداوسیما در استفاده از فرصت رسانه‌ای و فضای مجازی، پژوهش علمی در این زمینه ضروری است. همایش «دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین» تلاشی از سوی همه اندیشمندان، اساتید حوزه و دانشگاه برای تولید ادبیات نظری در حوزه رسانه‌های جدید است.

دبیر این همایش تصریح کرد: اولین همایش «دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین» پس از برگزاری ۱۷ پیش نشست در طول ۶ ماه گذشته و برگزاری ۱۱ نشست علمی، هشتم و نهم خرداد در استان تهران و قم با معرفی مقالات برگزیده برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اسلامی: برای مبارزه با سلطه کشورهای استکباری آماده هستیم
  • همایش «دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین» برگزار می‌شود
  • برگزاری محفل انس با قرآن کریم در منزل شهید علی قرلی + تصاویر
  • مرحله نهایی جشنواره قرآنی حیات در مشهد برگزار خواهد شد
  • جلوگیری از ناهنجاری‌های جامعه با بهره‌گیری از آموزه‌های قرآن
  • غوغای «فرشته‌های کابلی» در «قصر دارالامان»
  • مرتضوی: عمل به قرآن در جوامع اسلامی سبب اتحاد بیشتر می‌شود
  • بررسی برنامه‌سازی قرآنی در صدا و سیما از منظر هنری و علوم انسانی
  • ۵۸۳ استان فارسی برای کسب مدرک تخصصی حفظ قرآن کریم آزمون دادند
  • رقابت‌های قرآنی دانش‌آموزی استان مرکزی