Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور گفت: پدافند غیرعامل و بسیج در «صیانت از زیرساخت ها» و «حفاظت از مردم» همکاری راهبردی خود را تقویت خواهند کرد.

به گزارش گروه دفاعی خبرگزاری فارس، تفاهم‌نامه راهبردی همکاری مشترک سازمان پدافند غیرعامل کشور و سازمان بسیج مستضعفین از سوی سردار غلامرضا جلالی و سردار غلامرضا سلیمانی با حضور جمعی از معاونین و مدیران هر دو سازمان به امضا رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تبیین سه ماموریت کلان پدافند غیرعامل

سردار غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در مراسم امضای این تفاهنامه همکاری، با بیان اینکه ماموریت‌های سازمان پدافند غیرعامل کشور با توجه به مطالبات و توصیه‌های مقام معظم رهبری در راستای ارتقای تاب آوری کشور و پایداری ملی ترسیم شده است، تصریح کرد: سه ماموریت کلان از سوی مقام معظم رهبری به سازمان پدافند غیرعامل کشور محول شده است.

وی ادامه داد: نخستین ماموریت ابلاغی از سوی معظم له، حفاظت و صیانت از زیرساخت‌های کشور و حفظ تداوم کارکردهای آن است. ماموریت دوم نیز حفاظت و صیانت از مردم در حوزه دفاع غیرنظامی و مردم محور است و حوزه پاسخ غیرعامل نیز که در واقع پاسخ پدافندی به تهدیدات است حوزه سوم ماموریت سازمان پدافند غیرعامل را شامل می‌شود.

سردار جلالی با بیان اینکه در اساسنامه سازمان پدافند غیرعامل کشور که به تصویب مقام معظم رهبری رسیده است وظایف سازمان‌های مختلف و بخش‌های دولتی و نظامی در ارتباط با پدافند غیرعامل تعیین تکلیف شده است، تصریح کرد: از همین رو سازمان پدافند غیرعامل کشور مطالبات مقام معظم رهبری را در قالب اجرای برنامه‌های مشترک با سازمان‌ها و نهادها مورد پیگیری قرار داده است.

وی خاطرنشان کرد: بسیاری از فعالیت‌های سازمان پدافند غیرعامل کشور و سازمان بسیج مستضعفین مشترک بوده و با یکدیگر همپوشانی دارد. از همین رو بسیاری از این ماموریت‌ها در قالب برنامه‌های مشترک همکاری قابل تعریف است.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور متذکر شد: باید همسو و هم افزا در راستای ماموریت‌های محوله مقام معظم رهبری تلاش کنیم تا از حداکثر ظرفیت ها بهره ببریم و ناهماهنگی‌ها را به حداقل برسانیم.

بسیج ظرفیت سازمان یافته و بی همتاست/ پیشنهاد عضویت رئیس سازمان بسیج در کمیته دائمی پدافند غیرعامل

به گفته سردار جلالی، بسیج ظرفیتی بی‌بدیل و سازمان یافته در کشور است که در تمام شرایط حساس و بحرانی کشور نقش‌آفرینی می‌کنند و می‌توان این ظرفیت را در راستای نهادینه کردن رویکردهای پدافند غیرعامل کشور در ارکان و بخش‌های مختلف کشور به‌کار گرفت.

سردار جلالی با اشاره به ساختار کمیته دائمی پدافند غیرعامل کشور به ریاست ستاد کل نیروهای مسلح تصریح کرد: در این کمیته  غیر از رئیس ستاد کل نیروهای مسلح و رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور، سه تن از وزرای دولت و رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس و یکی از معاونان ستاد کل نیروی مسلح عضویت دارند. البته در اساسنامه جدید شورای عالی پدافند غیرعامل پیشنهاد عضویت رئیس سازمان بسیج مستضعفین را مطرح کردیم.

برگزاری سالانه بیش از ۴۰۰ رزمایش تخصصی در کشور

وی با اشاره به اینکه سازمان پدافند غیرعامل کشور سالانه بیش از ۴۰۰ مانور تخصصی در حوزه‌های زیرساختی کشور برگزار می‌کند، افزود: عمده افراد مشارکت کننده در این مانور از اعضای بسیج هستند و این نشانه بصیرت، شجاعت و روحیه انقلابی نیروهای بسیجی برای توسعه و پیشرفت کشور است.

سردار جلالی با اشاره به تفاهم نامه راهبردی همکاری بین سازمان پدافند غیرعامل کشور و سازمان بسیج مستضعفین گفت: خروجی هر تفاهم‌نامه باید راهبردهای اجرایی باشد که تبدیل به برنامه شده و در سطوح و لایه‌های مختلف شکل اجرا به خود بگیرد.

وی با اشاره به زمینه‌های مشترک همکاری بین سازمان پدافند غیرعامل کشور و سازمان بسیج همچون حوزه‌های پدافند شهری و پدافند مردم محور پیشنهاد کرد یک کمیته راهبردی مشترک و دائمی بین سازمان پدافند غیرعامل کشور و سازمان بسیج مستضعفین تشکیل شود تا براساس تعریف ماموریت‌های مشترک به فعالیت پرداخت و طرح‌های اقدام مشترک را تدوین کند.

فرمانده بسیج، مقام معظم رهبری است

سردار غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج مستضعفین نیز در این مراسم با بیان اینکه بسیج متعلق به انقلاب اسلامی است، گفت: فرمانده بسیج، مقام معظم رهبری است و مأموریت ویژه بسیج، تحکیم پیوند میان امام و امت است.

وی با بیان اینکه سازمان بسیج مستضعفین و سازمان پدافند غیرعامل کشور، از گذشته همکاری خوبی در حوزه‌های مختلف داشته‌اند، تصریح کرد: بسیاری از ماموریت‌های سازمان پدافند غیرعامل کشور در دستور کار سازمان بسیج نیز قرار دارد.

رئیس سازمان بسیج مستضعفین ادامه داد: با توجه به گستردگی فعالیت‌های بسیج در حوزه‌های مختلف، همکاری و هم‌افزایی با سازمان پدافند غیرعامل کشور می‌تواند به هدایت بهتر و موثرتر تلاش‌ها و ظرفیت‌های موجود کمک شایان توجهی داشته باشد.

آمادگی بسیج برای همکاری با پدافند غیرعامل کشور در صیانت از مردم

سردار سلیمانی با بیان اینکه ما در سازمان بسیج مستضعفین آمادگی خود را برای همکاری با سازمان پدافند غیرعامل کشور در صیانت از مردم اعلام می‎کنیم، خاطرنشان کرد: افزایش همکاری‌ها با توجه به حساسیت‌ها و ضرورت‌های موجود روز‌به‌روز بیشتر احساس می‌شود. به ویژه در زمینه فعالیت‌های مردم محور، ظرفیت‌های مشترک همکاری بسیاری وجود دارد که می‌تواند به عنوان فصل مشترک همکاری، آغازی برای توسعه هم‌افزایی‌ها باشد.

رئیس سازمان بسیج مستضعفین پدافند غیرعامل را از مهم‌ترین رویکردها و راهبردها در حوزه ارتقای تاب آوری توصیف و تصریح کرد: با توجه به ظرفیت های بسیج در حوزه های مختلف به ویژه در حوزه سازماندهی نیروها در شهرها، می‌توان از این توان برای انجام اقدامات مشترک با سازمان پدافند غیرعامل کشور در حوزه پدافند شهری، بهره برد.

محله محوری راهبرد مشترک سازمان بسیج و سازمان پدافند غیرعامل کشور

وی با بیان اینکه محله محوری راهبرد مشترک سازمان بسیج و سازمان پدافند غیرعامل کشور در صیانت از مردم است، توضیح داد: بسیج در حال حاضر رویکرد خود را در زمینه محله محوری متمرکز ساخته است و احیای پایگاه مقاومت بسیج با محوریت مساجد و در قالب قرارگاه‌های محله در دستور کار قرار دارد. با توجه به اینکه یکی از ماموریت‌های اساسی سازمان پدافند غیرعامل کشور در حوزه پدافند مردم محور تعریف می‌شود، این رویکرد مشترک نیز ظرفیت بسیار خوب برای هم همکاری و هم افزایی بین دو سازمان فراهم کرده است.

آمادگی بسیج برای همکاری در رزمایش‌های پدافندی

سردار سلیمانی با بیان اینکه رسالت بسیج به عنوان تکمیل کننده نیاز دستگاه‌های نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران این است که تا حد توان به یاری سایر دستگاه آمده و توان بسیج کنندگی و سازماندهی خود را در اختیار آنها قرار دهد، تصریح کرد: با توجه به اهمیت و ضرورت آمادگی‌ کشور در برابر تهدیدات و ارتقای تاب‌آوری کشور، بسیج آماده است، سازمان پدافند غیرعامل کشور را در رزمایش‌های پدافندی یاری کند.

وی با اشاره به اینکه سازمان پدافند غیرعامل کشور و سازمان بسیج به عنوان دو سازمان همسو می‌توانند همکاری‌های بسیار خوب و هماهنگی با یکدیگر داشته باشند، گفت: ما از تشکیل کمیته راهبردی مشترک استقبال می‌کنیم و آماده همکاری هستیم.

جزئیات تفاهم نامه همکاری مشترک

لازم به ذکر است هدف اصلی تفاهمنامه منعقده بین سازمان پدافند غیرعامل کشور و سازمان بسیج مستضعفین، استفاده از حداکثری از ظرفیت‌های بی بدیل بسیج در ارتقای آمادگی‌های عمومی و ارتقای تاب آوری ملی است.حوزه‌های آموزش و پژوهش، اطلاع‌رسانی و آگاهی‌بخشی، تسهیل مدیریت بحران، فعال‌سازی ظرفیت‌های عملیاتی و ارتقای آمادگی در برابر تهدیدات نوین از جمله سرفصل‌های کلیدی این تفاهم‌نامه است. این تفاهم‌نامه در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) تدوین شده است که بهره‌مندی از «کار بسیجی» در ارتقای آمادگی و مصونیت کشور در برابر تهدیدات را یک اصل راهبردی تعیین فرموده‌اند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: پدافند غیرعامل بسیج راهبرد مقام معظم رهبری رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور سازمان پدافند غیرعامل کشور سازمان پدافند غیرعامل کشور رئیس سازمان بسیج مستضعفین مقام معظم رهبری ارتقای تاب آوری سردار غلامرضا صیانت از مردم مشترک همکاری سردار جلالی ماموریت ها تفاهم نامه مردم محور ظرفیت ها برای هم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۱۷۵۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستاورد سفر بذرپاش به امارات چه بود؟

تین نیوز

امارات متحده عربی به عنوان دومین شریک تجاری ایران ظرفیت های قابل توجهی برای رشد تجارت و همچنین انواع همکاری های اقتصادی را برای کشور ایران در خود جای داده، امری که بدخواهان ایران نمی خواهند محقق شود و سفر وزیر راه و شهرسازی به ابوظبی و برگزاری نشست کمیسیون اقتصادی مشترک دو کشور بعد از ۱۰ سال برخی سنگ اندازی ها را خنثی کرد.

به گزارش تین نیوز به نقل از وزارت راه و شهرسازی، مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی و رئیس طرف ایرانی کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی ایران و امارات در راستای نشست این کمیسیون طی سفری به ابوظبی با بن الطوق الماری، وزیر اقتصاد امارات و هیئتی از مدیران اماراتی دیدار کرد، دیداری که در اولین اقدام خود، با امضای ۲ سند همکاری به کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی ایران و امارات رسمیت بخشید.

نشست این کمیسیون که پس از ۱۰ سال برگزار شد، حاصل سیاست های دولت سیزدهم، مبنی بر رشد و توسعه تجارت با کشورهای همسایه است که به گفته وزیر راه و شهرسازی، با جدیت و عزمی که این نشست برای مدیران دو کشور ایجاد کرده، می توان به رشد تجارت بین دو کشور تا سطح ۳۰ میلیارد دلار امیدوار بود.

همچنین طی این نشست، اسناد همکاری مختلفی که در نشست های مختلف بین مسئولان دو کشور برگزار شد، آماده امضا شد که نگاهی به محتوای این اسناد و گفت وگوها، خبر از آن می دهد که آینده روابط اقتصادی دو کشور، بیش از پیش روشن خواهد بود و نیت بدخواهان تجارت پررونق در خاورمیانه به عمل منتهی نخواهد شد.

یکی از مهم ترین تفاهم هایی که در این نشست صورت گرفت، موضوع تسریع در انجام مذاکرات و نهایی کردن اسناد همکاری مبادله شده در حوزه های مختلف اقتصادی بین دو کشور بود. ایجاد کمیته اقتصادی و بازرگانی با مسئولیت وزارت صمت ایران و وزارت تجارت خارجی امارات با عضویت سایر دستگاه ها در جهت تسهیل همکاری های تولیدی و بازرگانی، دانش بنیان، تکنولوژی های برتر در حوزه فناوری اطلاعات و هوش مصنوعی از دیگر سرفصل های گفت وگو در این نشست بود.

یکی دیگر از تفاهم های نشت مذکور، ایجاد و تعیین تیم مشترک کاری در زمینه همکاری های صنعتی و گازی بود که این مساله می تواند نقشی مهم در اقتصاد هر دو کشور داشته باشد.

سرمایه گذاری نهادهای مالی و بانک های معتبر اماراتی در بورس بین الملل مناطق آزاد ایران و سهام داری در این بورس از دیگر محورهای این نشست بود و به نظر می رسد این مساله، در صورت محقق شدن، بخشی از چالش کمبود سرمایه در ایران را جبران خواهد کرد.

همچنین در زمینه تجارت تشکیل صندوق مشترک سرمایه گذاری با تعیین یک میلیارد دلار سرمایه گذاری اولیه از سوی هر کدام از طرفین، تشکیل کارگروه مشترک بانکی تحت نظارت بانک های مرکزی دو کشور و تشویق بانک های تجاری به برقراری و گسترش روابط کارگزاری بانکی بین دو کشور و تشکیل بانک مشترک بین دو کشور که موضوعی مورد علاقه مندی و تأکید شیخ منصور بن زاید معاون و نخست وزیر امارات بود، مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

موضوع ایجاد همکاری بین صندوق های ضمانت صادرات دو کشور از دیگر محورهای گفت وگو با مقامات اماراتی بود که در صورت اجرایی شدن، زمینه را برای افزایش امنیت فعالیت تجار دو کشور فراهم می کند.

ضرورت همکاری طرف اماراتی جهت افتتاح حساب بانکی اشخاص حقیقی ایرانی و نیز شرکت های به ثبت رسیده در امارات با سهامداران ایرانی و همچنین ضرورت همکاری طرف اماراتی پیرامون امکان استفاده از خدمات بانکی بین المللی نظیر اعتبار اسنادی در مناسبات تجاری بین المللی از/به امارات از دیگر زمینه های نشست مشترک بذرپاش با وزیر اقتصاد امارات بود.

سرمایه گذاری اماراتی ها در حوزه نفت و گاز نیز در این نشست مورد بحث و گفت وگو قرار گرفت و حال باید دید که این مساله تا چه حد می تواند بازار انرژی منطقه و دو کشور را تحت تاثیر قرار دهد.

ایجاد کنسرسیوم های مشترک اجرایی بین شرکت های بزرگ مهندسی دو کشور برای اجرای مشترک پروژه های عمرانی داخلی و بین المللی به صورت دو یا چند جانبه با توجه به شهرت شرکت های ایرانی در کشورهای منطقه و پتانسیل های فراوان ج.ا.ایران در زمینه های فنی و مهندسی به ویژه در حوزه عمران و سرمایه گذاری مستقیم کشور امارات در حوزه های مختلف حمل و نقل و ترانزیت، احداث خطوط ریلی، تأمین لکوموتیو، ایجاد بنادر خشک، توسعه بنادر، ساخت و توسعه فرودگاه ها (مهرآباد تهران و اصفهان و ساخت شهر فرودگاهی مشهد)، صنعت گردشگری، نفت، گاز، طرح های پالایشگاهی، آب شیرین کن، صنایع معدنی و نوسازی صنایع ایران، انرژی های نو و ﺗﺠﺪﻳﺪﭘﺬﻳﺮ، ایجاد نیروگاه های برقی و پارک های ﺧﻮرﺷﻴﺪی، ایجاد و تولید محصولات گلخانه ای، دامپروری و شیلات در استان های همجوار نیز بخشی دیگر از این گفت وگوها را به خود اختصاص داده بود.

در زمینه صادرات نیز، کاهش فرایندهای طولانی اداری امارات بر سر راه کالاهای صادراتی ایرانی به امارات و نیز کالاهای وارداتی و ترانزیتی و ایجاد کمیته مشترک لجستیک به منظور برنامه ریزی و تسهیل فرایندهای صادرات و ترانزیت از طریق خاک دو کشور و نیز انجام مذاکرات فنی برای نهایی کردن این برنامه ها و ارائه تضمین های لازم به سرمایه گذاران اماراتی مورد بحث قرار گرفت.

همچنین در این نشست راه آهن ایران برای حمل هرگونه محموله ریل پسند در سطح منطقه و با عبور از ایران از /به بنادر جنوبی ایران اعلام آمادگی کرد؛ مساله ای که می تواند به صورت جدی مورد استقبال فعالان اقتصادی و دولت امارات قرار گیرد.

ایجاد و توسعه تبادل دیجیتال داده ها به ویژه اسناد حمل و گمرکی به منظور کاهش تشریفات و ایستایی در مبادی ورودی و خروجی، درخواست رسیدگی به مشکل عدم صدور گواهی مبدا از اتاق بازرگانی و همچنین تاییدیه اسناد توسط وزارت امور خارجه امارات برای کالاهایی که صرفاً توسط امارات تحریم شده و یا کاربری غیرنظامی دارند (ولو گمرک امارات تأییدیه غیرنظامی بودن کالاها را تأیید کرده باشد)؛ نظیر قطعات خودرو یا خودرو سواری که از امارات به ایران صادر و یا از طریق بنادر امارات به ایران صادرات مجدد می شود و درخواست اجازه حضور و برپایی غرفه توسط بخش خصوصی ایران در برخی نمایشگاه های برگزار شده در مرکز تجارت بین الملل دبی (WTC) و ضرورت همکاری این مرکز با طرف های ایرانی برای انتخاب مجریان نمایشگاه ها به منظور تسهیل حضور شرکت های ایرانی از دیگر محورهای این گفت وگوها بود که می تواند راه گشای فعالان اقتصادی دو کشور برای همکاری های بیشتر باشد.

بر این اساس می توان دریافت که سفر وزیر راه و شهرسازی در راس هیئتی به امارات برای برگزاری نشست کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی ایران و امارات، می تواند زمینه را برای رشد و توسعه تجارت و همکاری های اقتصادی دو کشور ایجاد کند و علاوه بر این فعالان بخش خصوصی در صورت اجرایی شدن تفاهم ها می توانند با سهولت بیشتری اقدام به تجارت با امارات متحده عربی کنند. موضوعی که بدون شک بر خلاف نیات دشمنان و بدخواهان جمهوری اسلامی ایران خواهد بود و وزیر راه و شهرسازی طی این سفر توانست این نیات شوم را تا حدودی بی اثر کند؛ امری که بدون تردید، مهم ترین دستاورد این سفر به شمار خواهد رفت.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • بهره‌برداری از ۱۱۰۰ مسکن محرومین توسط بسیج سازندگی در خراسان رضوی
  • بهره‌برداری از 1100 مسکن محرومین توسط بسیج سازندگی در خراسان رضوی
  • بهره برداری از ۱۱۰۰ مسکن ویژه محرومان به همت بسیج سازندگی در خراسان رضوی
  • توافق ایران و امارات برای تقویت همکاری‌های تجاری
  • دستاورد سفر بذرپاش به امارات چه بود؟
  • امضاء تفاهم‌نامه همکاری بین کردستان با اتاق‌های مشترک ایران و چهار کشور خارجی
  • زیر ساخت‌ بازار فروش عشایر چهارمحال‌ و بختیاری فراهم می‌شود
  • تجارت ایران و امارات به ۳۰ میلیارد دلار می‌رسد
  • ضرورت تقویت زیرساخت های سلامت در کشور
  • کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات پس از ۱۰ سال برگزار می شود